• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    LUKK: protože mi je od pátý třídy fuk... a nikdy jsme ji vážně nepotřeboval a protože mně po sobě nebaví číst... hold sorry
    LUKK
    LUKK --- ---
    KUKIDE: proč máš tak špatnou češtinu?
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Nakolik jsou pravděpodobné velké konspirace?

    Američané ve skutečnosti nepřistáli na měsíci. Očkování způsobuje autismus. Už dávno je možné vyléčit AIDS nebo rakovinu. To je jen několik málo z rozšířených konspiračních teorií – tedy pokusů vysvětlit určitou událost či praktiku poukazem na skrytou machinaci skupiny mocných osob. Většina populárních konspiračních teorií odporuje nejen důkazům, ale i zdravému rozumu. Na druhou stranu, od aféry Watergate po sledování počítačů tajnými službami, úspěšnější i méně úspěšné konspirace jsou součástí lidských dějin.

    Právě s poukazem na již prozrazené konspirace je ovšem možné změřit pravděpodobnost odhalení velkých, konspiračními teoretiky oblíbených, spiknutí. A statistika jim moc nenahrává – většina z nich by se i za ideálních okolností provalila během několika málo let.

    Konspirační teorie nejsou úplně moderním fenoménem, rozvoj internetu jim však dodal živnou půdu, na které se mohou rozrůstat. Sahají od nadpřirozena až po politiku a byť zpravidla vůbec nejsou vyvratitelné, jejich přívrženci nedají na přímé důkazy (nebo je dokonce považují za další vrstvu spiknutí) či vůbec nedávají smysl, mezi určitými skupinami lidí jsou nesmírně populární.

    Přívrženci jednotlivých konspiračních směrů nejsou úplně totožní. Zároveň ale platí, že pokud člověk věří nějaké konspirační teorii, tak je náchylnější propadnout i jiným. Značný počet jejich příznivců je přitom problematický i z praktického hlediska.

    Třeba odmítání očkování nebo přesvědčení, že alternativní medicína dokáže vyléčit rakovinu lépe než moderní lékařství, jsou ze zdravotního hlediska jedince i celé populace vyloženě nebezpečné.

    Další metodu, jak bojovat proti nejabsurdnějším konspiračním teoriím, představil David Grimes z anglického Oxfordu. Demonstroval, že je extrémně nepravděpodobné, že by se nějaké velké spiknutí ještě neprozradilo.

    Nejprve přezkoumal tři dobře zdokumentovaná prozrazená spiknutí – bezprecedentní sledování uživatelů na internetu tajnými službami v prvním desetiletí tohoto století, skandál nekvalitních forenzních testů americké FBI v 90. letech a Tuskegský experiment o vlivu syfilis na duševní a fyzické zdraví probíhající v 30. až 60. letech.

    Třebaže v druhých dvou případech není lehké odhadnout dobu trvání konspirace (kdy účastníci přišli na to, že je něco špatně, a jak dlouho se to pokoušeli skrývat), všechny tři spiknutí se náhodným únikem informací či přičiněním některého z účastníků prozradila po šesti až pětadvaceti letech. Následně autor studie vytvořil jednoduchý statistický model, který umožňuje odhadnout pravděpodobnost prozrazení dané konspirace v závislosti na čase a počtu spiklenců.

    Na rozdíl od uvedených tří prozrazených konspirací by do každého z velkých spiknutí – falešného přistání na měsíci, úplného vymyšlení změn klimatu nebo utajení léku na rakovinu či škodlivých následků očkování – musely být zasvěceny desetitisíce až statisíce lidí. Dokonce i v případě, kdy by do těchto věcí nikdo "nerýpal" zvenčí, ale riziko prozrazení plynulo jen od konspirátorů samotných, by se utajení dlouho neudrželo.

    I za podmínek, které by nejlépe nasvědčovaly konspirátorům, by se s více než 95procentní pravděpodobností konspirace provalily po méně než čtyřech letech. Jak napovídá selský rozum, pokud chceme udržet tajemství, musíme do něj zasvětit jen málo lidí.

    Pokud ho chceme udržet s 95procentní pravděpodobností alespoň 20 let, nelze do něj podle autorova modelu zasvětit víc než zhruba 600 lidí. Pokud požadujeme utajení trvající 100 let, tento počet klesá na pouhých 125 lidí.

    Pravděpodobnost, že by existovalo dosud jasně neprozrazené velké spiknutí, je tak extrémně nízká. Na druhou stranu, konspirace s pár desítkami až stovkami účastníků je zřejmě možné udržet po několik let, tedy smysluplně dlouhou dobu. Poučení pro každého správného konspirátora tedy zní, že do spiknutí je třeba zasvětit co nejméně spolupracovníků.


    ...

    Nakolik jsou pravděpodobné velké konspirace? - Tiscali.cz
    https://nedd.tiscali.cz/nakolik-jsou-pravdepodobne-velke-konspirace-271243

    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AIM_FREEMAN: hele moje práce je individuální a naše firma používá algoritmi ve chvíli kdy jsme je začaly používat tak úspěšnost stoupla z 0.1 na 0.12 :D hohooo... (a to ne proto že jsou lepší, ale protože že udělají víc práce)
    Asi tak na okraj a algoritmi jen przní moji práci... ale stejně se používaj protože nemáš lidi na to aby z těch dat něco nastavovali prostě to tak je, je jich moc
    další věc je a ta je naprosto prokazatelná že historie je blbost(tedy všechna ta data o vás z kterých se ty algoritmy učí) ta nefunguje protože přítomnost má mnohem větší moc asi tak tisíckrát větší... ale tohle nesmějí vědět zadatavetelé reklam protože to by pak ty prachy co do toho tečou klesly na 0.001 procento...
    Hele všechno jsou to jen velký tlachy a velký řeči který vedou CEO a různí jiný manažeři... já jsem jen pako co utrací jejich peníze a vím že 99% je vyhozenejch a já si zadávat reklamu tak bych ty prachy neházel do krbu... ale co nestěžuju si mně to zatím živý...

    Ale jinka proto je třeba používat decetralizovaná data a přispívat tím k tomu aby tu moc nad vámi nikdo neměl... ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    KUKIDE: na to odpovídá to profilování na základě big dat. tzn máš brutálně rozsáhlou deep learningovou AI nakrmenou anonymníma big datama, která dokáže kategorizovat a rozlišovat nové uživatele a cílit na ně na základě požadavků, který zadáš. žádnej tým nepotřebuješ. jen interface k tý AI.

    pak prostě hodíš do stroje koho potřebuješ v libovolnym množství.
    sice jsou blbý, ale jsou deep a chytaj souvislosti který ty ani já nejsme s to dohlídnout. fungujou jinak.

    a teda jen tak naokraj - zrovna od tebe bych nečekal argumentaci typu "big data jsou slepý, nesmí se to párovat". pochybuješ o tom, že se s tim v masovym měřítku experimentuje? minimálně celá čína je teď testovací farma manipulace obyvatel pod rouškou kolektivní blikající sociální hry.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AIM_FREEMAN: jo no já jsem ještě chtěl dopsat větu že žádnej algoritmus není lepší než já... tedy jinými slovy reálný člověk je mnohem leší a funkčnější než nějakej nablblej algoritmus.... to že to někoho děsí že se algoritmi používají je možné ale jsou natvrdlý takže se není čeho bát...
    To co by mohlo být hrozivý je to že pokud bych měl já data nějaké osoby tak bych jí mohl opravdu zmanipulovat a ona by to nevěděla, tím chci říct že ty velké firmy maj vaše data ale ze zákona je nesmí pasovat k vašemu jménu takže ty databáze jsou slepý jako že vy jste číslo a ne jméno(a to platí i o americe)... samo sebou ten kdo do ní má přístup a schopnosti tak by si vás mohl jednoduše najít pomocí jiných nástrojů a pak vás napasovat na data v té databázi, ale prostě to by jste se stali pro někoho individuální terč...
    A pak si můžeš položit otázku, co jsou osoby které stojí za to aby se nasadili prostředky aby se vyplatilo udělat z nich individuální terč... (jakože na to aby jsi někoho zmanipoluval pořebuješ tým odborníků) což se ekonomicky nevyplatí na masy ;)
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    ještě ad klikání - mj taky upozorňuje na to, že z klidných ovcí se můžou stát hlídací psi nějakého režimu skrze postupnou expozici určitému způsobu myšlení, chování a jeho legitimizaci skrze tvorbu umělých soc. bublin.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    KUKIDE: principielně to co říká, platí. to že je to namířeno na mainstream neznamená, že inteligentní divák si ty myšlenky nemůže rozvést do větší hloubky. ukazuje to na možnosti, které tu jsou a také to ukazuje na to, že poměrně široké publikum si může uvědomit jakým způsobem je manipulováno. to, že se o takových věcech mluví v TED talku je pro mě dobré znamení. to že je to o facebooku, je docela logický - protože ho každej zná, can relate a je z toho zřejmej princip. ta paní není blbá, jen má sociální inteligenci. a já to sem nedal k oslnění, ale k doplnění.

    tvůj druhý odstavec - o klikání - to je přece jedna z point toho videa, jen to ta paní nevnucuje, ale pokládá lidem k zamyšlení;). jinak dobře že se bavíš. klidně postni něco (dobře zpracovanej odkaz) o zákulisnim využití big dat, rád si to přečtu nebo shlédnu.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    AIM_FREEMAN: ta pani sice mluví na půl pravdu ale její vývody jsou nesprávný protože nemá přístup na nějakej ad server kde jsou ty big data :D
    Třeba facebook je ten nejhorší... reklama na něm nefunguje fakt má špatný výsledky... (mimojiné jeho kauzy s falšováním dat...
    a vůbec víte jak se hodnotí? funkční reklama je když na ni klikne jeden z tisíce co ji viděl ... jen aby vám bylo jasné měřítko
    Takže ti manažeři co o tom mluví, nejsou ti co ve skutečnosti nastavují kampaně... pro mě jsou to hlubcy co jsou ochotni platit za nefunkční reklamu :D

    A mimochodem pokud patříte k těm co pohltí tlačítko další, další další... tak by jste se měli zamislet nad tím jestli opravdu chcete být bezduché stádo, protože pokud vás tohle tlačítko ovlivní tak jste. A ještě to jak vám nabízí extrémnější a extrémnější obsah tak to je stejné jako noviny bublvárnější a bulvárnější titulek, ale zas to platí jen na ovce... mimochodem ten algoritmus se dá hacknout vaším chováním tak že vám youtube nebude nabízet dokola pořát ty stejné písničky... no nic

    Poslech jsem is to se zájmem z profesionálního hlediska a dost jsem se zasmál :D
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    We're building a dystopia just to make people click on ads | Zeynep Tufekci
    https://www.youtube.com/watch?v=iFTWM7HV2UI
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    The science of spying: how the CIA secretly recruits academics | News | The Guardian
    https://www.theguardian.com/.../oct/10/the-science-of-spying-how-the-cia-secretly-recruits-academics
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Do téměř hermeticky uzavřeného prostoru daňových rájů jsou totiž globálně a rostoucím tempem vyváděny gigantické částky, odhady hovoří o mnoha desítkách bilionů dolarů, v případě Česka o stovkách miliard korun.

    Tyto obrovské peníze veřejným rozpočtům chybějí, státy se musejí neustále zadlužovat, jinak by nemohly fungovat sociální, zdravotní a další systémy, které paradoxně umožňují bezproblémový chod společností vyvádějících nezdaněné zisky do daňových rájů

    Dokud ale většina politiků bude nadále pouhou loutkou mocných miliardářů, kteří vyvádějí nezdaněné příjmy na off-shory, nelze od státu čekat kroky znemožňující tyto praktiky. A senzační odhalení typu Paradise Papers můžeme označit jen za jeden z nástrojů války mezi sebou soutěžících kapitálových struktur, které se snaží jedna druhou potopit.

    Až politici pochopí problém daňových rájů… - ceskapozice.lidovky.cz
    http://ceskapozice.lidovky.cz/...em-danovych-raju-fie-/forum.aspx?c=A171206_174417_pozice-forum_lube
    RIVA
    RIVA --- ---
    An assessment and the perspectives of Donald Trump
    http://www.voltairenet.org/article198954.html
    LUKK
    LUKK --- ---
    The Secret Space Programs Shocking True Purpose Revealed [FULL VIDEO]
    https://www.youtube.com/watch?v=RaghqW1QWQQ
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Za ruce se drží banky, zkorumpovaní diktátoři a nadnárodní korporace a vše kryje Mossfon, fungující jako gigantická pračka na peníze bez jakýchkoli skrupulí

    Placení daní je pro socky | A2larm
    https://a2larm.cz/2017/12/placeni-dani-je-pro-socky/

    Fascinující příběh mezinárodního novinářského vyšetřování, jež odhalilo, jak obrovské jmění vlastní úzká elita, která se nikomu nezodpovídá.
    Otevřeli digitální okénko do absolutně uzavřeného paralelního světa plného peněz ukrytých korporacemi, politiky, mafií, tajnými agenty, představiteli FIFA, aristokraty, celebritami
    a dalšími vlivnými lidmi.(...) Obermayer a Obermaier se rozhodli poskytnout data Mezinárodnímu konsorciu investigativních novinářů — ICIJ. Spustili tak jedno z největších vyšetřování v dějinách žurnalistiky. Více než čtyři sta novinářů z nejvýznamnějších světových médií spolupracovalo v přísném utajení, aby na jaře 2016 současně zveřejnili skandální odhalení: Panama Papers.
    Panama Papers | Nakladatelství HOST
    http://nakladatelstvi.hostbrno.cz/nakladatelstvi/popularne-naucna/panama-papers-1334

    GORG
    GORG --- ---
    SCHWEPZ:
    - Pentagon priznava, ze vzorky rusaku sbira, ale pry je to jen nahoda
    - biologicke zbrane cilici narod jsou 100% nonsense

    jj.. nahoda :) tak vedcum tvrdicim, ze je neco nemozne, bych veril kazdy slovo..ale jako laik si tam prisypu sul
    CYRIL
    CYRIL --- ---
    shanim video kde pravdepodobne nekdo z filmovy branze... vysvetluje proc pristani na mesici nebylo technicky mozny sfejkovat v ty dobe + shanim naky jednoduchy a nazorny video kde by vysvetlili proc sou chemtrails blbost. kdo by vedel link budu rad. s titulkama jedine plus....mozna to bez nich nema ani cenu.... video neni pro mne ... a moje vira v chemtrails je neotresitelna!

    diky
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Russia: 'Russians' biological material is being collected’ – Putin at human rights council
    https://www.youtube.com/watch?v=Y-KsNJsA4R4


    Vladimir Putin Stokes Biological Weapon Fears and Memes, Saying Foreigners Are Collecting Russian DNA
    http://www.newsweek.com/...tin-stokes-biological-weapon-fears-and-memes-saying-foreigners-are-697762
    Kreml je znepokojen „genetickou válkou“ – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zahranicni/456342-kreml-je-znepokojen-genetickou-valkou.html
    GORG
    GORG --- ---
    Moderátor Českého rozhlasu po této informaci ztratil řeč. CIA ovlivňuje české soudy, uvedl Topolánek - Svět kolem nás
    http://www.svetkolemnas.info/novinky/domaci/4417-cesky-rozhlas-cia-ovlivnuje-soudy-toplanek
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam