COOK: ovlivňujeme ale ne záměrně a už vůbec ho neřídíme i když se o to snažíme skrze geoinženýring...
hele aktivizmus není škodlivej, o saturnu jsem nemluvil já, omezování škodlivin považuju za správné ale ne za každou cenu a všude jak to považadují aktivisti...
demostrace já osbně považuju na hovno, ale ať si je dělá kdo chce vtom nikomu nehodlám bránit :)
A teď kté konspiraci: ta je mnohem složitějšího řádu, jako příklad ti uvedu solární panely, ano ekologičtí aktivisté demostrovaly za solární energii a její podporu v dobách Bursíka, ale výsledek byl že vznikli solární baroni, kteří vydělali hafec peněz a postavili je na zelených loukách...
- to o čem tu mluvím je jak se tenhle aktivizmus záměrně posiluje a jeho narativ se posunuje někam kam je to někomu výhodné a tím někým myslím ty bohaté co mají pod palcem média nazívat si je můžeš jak chceš - je to konspirace - i když podle mě od reality není moc daleko viz emisní povolenky hustej to busines, koukni na ty prachy co na tom vydělavájí ;) a ty prachy se neberou z ničeho tečou veskutečnosti v započítanejch nákladech od řadového občana... v téhle konspiraci jde o to kdo je zatím kdo koho ovlivňuje a jak
To že v konspiračním auditku narazíš na různé pelmely je přeci normální, tak konspirace vznikají... protže něco je podezdřelé ale ty nevíš a nenajdeš odpovědi tak hledáš souvyslosti a vymýšlíš konspiraci :)
A k té ekologičnosti. můj názor je jednoduchej, co by na nepokřiveném trhu bylo levnější to je ekologičtější. Ano máme pokřivený trh viz dotace atd... Ale do té doby dokud ekologie bude drahá a nebo bude snižovat standart tak ji masa nikdy nepřijme pokud jí to nebude vnuceno zákonem a sankcemi.
Já se tě zeptám kolik procent biopotravin si kupuješ včetně restaurací a kaváren? Upřímě by mě překvapila odpověď nad 20% protože to by jsi se začal řadit mezi ty bohatší lidi. Valná populace totiž na svobodnou volbu chovat se ekologicky nemá a v tomhle systému mít nikdy nebude. Takže se jim to vnutí. A při tom se jím většinou vnutí nějakej paskvil z kterého má někdo nějakej solidní profit, ale to je jedno hlavně že jsme zakázali plastový brčka. :)
Alternativy plastových brček existují a je z čeho vybírat! - Samosebou.cz
https://www.samosebou.cz/2018/05/04/alternativy-plastovych-brcek-existuji-je-z-ceho-vybirat/
Super sklo je na provoz v baru nepraktické stejně tak jako vyplachování kovových brček a ještě se může rozbýt... takže nejpraktičtější jsou ty bambusová a tak je super dovezeme je přes půlku světa pro celou evropu. :D
Jo vyskytly se i nápady používat slámová, ale ono máme zemědělskou techniku která tu slamu láme a ty dělaná ručné by pak byla mega drahá atd atd...
Myšlenka dobrá, ale pokud to nařídíš tak z toho bude paskvil a skoro vždy horší než to předtím...
Ale fajn tak má ekologista dobrejpocit a trochu méně toho ekosmutku, což je mimochodem už i klasifikovaná psychická porucha.
A uvedl jsme jen brčka, ale můžeme pokračovat a pokračovat...
A jestli ti tohle vysvětlení neotevře oči tak já to vzdávám :)