• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    „Změňme definici covidu, stanovme podmínky konce epidemie.“ Protilátky fungují, tvrdí česká studie - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/S3MMi/zmenme-definici-covidu-stanovme-podminky-konce-epidemie-protilatky-funguji-tvrdi-ceska-studie

    Není už důvod nebrat covid jen jako další respirační onemocnění. Protilátky po prodělání onemocnění covidem-19 poskytují dostatečnou a dlouhodobou ochranu proti onemocnění. Tvrdí to nová česká studie, která vznikla pod hlavičkou Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků (SMIS). Takové zjištění by přitom znamenalo důležitý argument do debat o prokazování bezinfekčnosti či kolektivní imunitě v zemi a s tím souvisejícím očkováním. Podle jedné z autorek, imunoložky Zuzany Krátké, je na čase stanovit podmínky pro vyhlášení a ukončení pandemie. „Celosvětové rozšíření covidu tu bude ještě několik let,“ uvedla pro deník Echo24.
    Ani rozhodnutí soudu o diskriminaci občanů nepřesvědčilo ministerstvo zdravotnictví k tomu, aby uznalo přítomnost protilátek v krvi jako jeden z dokladů o bezinfekčnosti. V současnosti se tak mezi „chráněné“ před nákazou považují pouze ti, které zachytil ve správnou chvíli pozitivní test, ovšem na omezenou dobu 180 dní. Hlavním argumentem ministerstva zůstává to, že není stanovená hranice množství protilátek, u které už je třeba člověka považovat za bezinfekčního. Stejně tak argumentuje, že samotné IgG protilátky nezaručují automaticky bezinfekčnost.


    Podle nové české studie je však situace jiná. Protilátky v krvi podle autorů zůstávají i po deseti měsících a jsou dostatečným důkazem o tom, že se v těle vytvořil dostatek tzv. neutralizačních protilátek. Je přitom jedno, jakou hladinu protilátek v krvi laboratoř naměří. „Průkaz protilátek je důkazem prodělané infekce, tedy toho, že imunitní systém ví, jak na koronavirus reagovat. A stanovení nějaké číselné hodnoty nám nedá žádnou užitečnou informaci navíc,“ uvedla pro deník Echo24 imunoložka Zuzana Krátká.

    Vojtěch slibuje britský scénář a konec opatření na podzim. Povinné respirátory ale zůstanou
    Jak uvádí studie, nalezení protilátek v krvi totiž koreluje v naprosté většině případů s nalezením neutralizačních protilátek. Ty autoři zjišťovali neutralizačním testem (VNT). „Zjistili jsme, že mezi 1869 pacienty s pozitivním výsledkem hladiny IgG protilátek (hladina 1,1 a více, dále označeni jako IgG pozitivní) mělo negativní VNT (tedy VNT=0) pouze 8 osob. Tedy 99,6 % IgG pozitivních osob mělo neutralizační protilátky,“ uvádí studie výsledky jednoho z měření.

    Podle imunoložky Krátké tak odpadá i potřeba řešit různé způsoby měření užívané v laboratořích. „Ve studii o protektivitě protilátek jsme shrnuli jak zahraniční studie, tak data ze čtyř českých laboratoří. Pozitivní protilátky jsme prokázali po 7-10 měsících od infekce. Lide s protilátkami jsou dlouhodobě chráněni a riziko opakované infekce je u nich minimální,“ dodala.

    Podle SMIS je tak na čase přijít s debatou, za jakých podmínek vyhlásit a ukončit epidemii koronaviru. „Celosvětové rozšíření covidu tu bude ještě několik let. My ale musíme nastavit pravidla podle aktuální situace v ČR. Stejně, jako to funguje v případě chřipky. Ta je definovaná jako respirační onemocnění s daným klinickým průběhem. Pokud přesáhne počet osob, které jsou nemocné, 1600 na 100 tisíc obyvatel, pak se vyhlásí epidemie. Zavřou se nemocnice pro návštěvy, jsou jiná omezení. Když počet nemocných klesne, pak se opatření odvolají. Je to na úrovní krajských hygienických stanic,“ uvedla Krátká s tím, že jde o názor sdružení.

    Podle SMIS jsou zde odhadem další jeden až dva miliony lidí s protilátkami, které nezachytil pozitivní test, k tomu pak 1,7 milionu lidí, kteří ho prodělali oficiálně a téměř 5 milionů plně naočkovaných, společnost je tedy už velmi dobře chráněna. „Není důvod nebrat covid jen jako další respirační onemocnění a ty hranice pro vyhlášení a ukončení epidemie nastavit,“ dodala Krátká s tím, že je třeba změnit i definici onemocnění covid-19, aby určujícím nebyl pozitivní test, ale klinické projevy.

    Ministerstvo zdravotnictví i jeho odborníci průkaznost protilátek i nadále rozporují. Podobně se proti nim staví Mezioborová skupina pro epidemické situace (MeSES) vedená epidemiologem Petrem Smejkalem, která dříve ministerstvu radila. Plošné zjišťování hladiny protilátek se podle skupiny jeví jako neefektivní a zbytečné. „Cena standardizovaných testů neutralizačníc protilátek výrazně převyšuje cenu vakcín,“ uvedl MeSES v tiskové zprávě. S ohledem na náklady a přínosy má podle MeSES zjišťování protilátek potenciálně význam u pacientů s potlačenou imunitou, u kterých by bylo možné uvažovat o podání dodatečné dávky vakcíny. Skupina také argumentuje tím, že metodika měření protilátek není ve většině laboratoří standardizována, takže absolutní hodnoty nejsou vzájemně porovnatelné.

    Ministerstvo zdravotnictví se snaží do podzimu naočkovat co největší procento populace, obává se šíření nové varianty delta. Ta se zatím šíří zejména mezi mladými lidmi, mohla by však zasáhnout i stále kolem půl milionu lidí starších šedesáti let, kteří očkování odmítají či se k nim nedostalo. Podle dat, která deníku Echo24 poskytl Ústav zdravotnických informací a statistiky (ÚZIS), je mezi lidmi ve věku šedesáti a více let přes 135 tisíc lidí, kteří prokazatelně prodělali nemoc, ale nemají očkování. Alespoň jednu dávku má pak přes dva miliony lidí v této kategorii, prodělanou nemoc ani očkování pak nemá více než 430 tisíc lidí nad šedesát let.

    Studii ještě před otištěním v odborném časopise zveřejnili autoři předčasně na na stránkách Zdravotního ústavu Ostrava. „Je to nestandardní krok, protože většinou se čeká na to, až je publikace přijatá k tisku. Ale vývoj politické situace nás k tomu dotlačil,“ vysvětlují autoři zveřejnění. SMIS vznikla v reakci na pandemii koronaviru, na svých stránkách se definuje jako odborné sdružení specialistů v oboru laboratorní diagnostiky a práce s daty, jehož hlavním posláním je propagace a popularizace správných analytických a statistických postupů mezi zdravotnickou i laickou veřejností.

    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Detonation of the Woo - Interview with Jay Campbell - 8/8/2021
    https://www.bitchute.com/video/mPzukRBd9z5L/
    GORG
    GORG --- ---
    Další důkaz, že žijeme v době totalitně-zdravotní pavědecké technokracie.

    Apelovat na praktické doktory, aby NETESTOVALI protilátky před vakcínou? To je už na obecné ohrožení, ne?
    Hlavně z toho důvodu, že jasně bylo ukázáno, resp. nikdo to ani nepopírá, a říká to mnoho odborníků, že přítomnost protilátek většinou vede k vážnějším vedlejším účinkům.

    Do toho jsou samozřejmě někteří lidé tou dobou těhotný... mají v briše dítě, jehož vývoji neprospěje věci jako stres, strach matky z moru a věci jako vážné vedlejší účinky vakcíny anebo jinak onemocnět. Většinu lidí to nezabije, ale prostě to není ideální.

    Podobně jako když přikázali lidem sportovat v respirátorech, kde víme s jistotou, že je to zdraví škodlivé.

    Nejhorší na tom je ale ta totalitní arogance.. v kombinaci se scientismem, což je unikum téhle doby. Za komunismu tady frčel leda Marxismus-Leninismus, což byl taky vědní obor, ale přecejen spíš společenských věd.. Teď tu řeší exaktní obory, které jsou do politiky (ale i pro ten stimulační background v médiích) cpány na takových dogmatech a sebejistých tvrzeních, že tohle je fakt jako žít ve středověku. V době temna.

    Kdy přijdou odborníci s nápadem nechat lidi trochu vykrvácet, protože jim nějaká studie ukáže, že o X% snižuje riziko Y?

    Ohání se vědou ale je to úpadek kromě morálního právě i vědeckého přístupu, který chybí. Já ani nikdy nebyl zas moc mega vědecky laděnej, a nemám problém s věcmi, které exaktní věda úplně tak nevnímá, ale já to nikomu nevnucuju.

    Smíš se ptát: Paní profesorko, jak je to s tou tisícinásobně vyšší ochranou po očkování lidí, kteří jsou po covidu? - Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků | SMIS
    https://smis-lab.cz/2021/08/05/smis-se-ptat-pani-profesorko-jak-je-to-s-tou-tisicinasobne-vyssi-ochranou-po-ockovani-lidi-kteri-jsou-po-covid

    Reakce MUDr. J. Brodníčka, praktického lékaře, pneumologa

    na dopis náměstkyně MZdr. prof MUDr. Martiny Koziar Vašákové

    Aktualizováno 6.8.2021 doplněním odpovědí napsaných kurzívou.



    Praktičtí lékaři jsou těmi prvními, na které se pacienti obracejí s dotazem, jestli jsou nebo nejsou imunní po prodělaném onemocnění covid. Ale jak odpovědět, když vaši celoživotní zkušenost nesdílí odborníci MZdr. Paní náměstkyně Vašáková minulý týden poslala dopis všem praktickým lékařům:

    Očkování v ambulancích praktických lékařů po prodělaném onemocnění Covid-19. Dopis náměstkyně pro zdravotní péči MZČR 29.7.2021 - Společnost všeobecného lékařství ČLS JEP
    https://www.svl.cz/zpravy/ockovani-v-ambulancich-praktickych-lekaru-po-prodelanem-onemocneni-covid-19-dopis-namestkyne-pro-zdravotni-peci-mzcr-2972021.html

    V dopise je nabádá k očkování pacientů a hlavně je žádá, aby nešířili mylnou informaci o tom, že po prodělaném onemocnění je dobré nechat si vyšetřit protilátky. Doporučuje pacientům po covid aplikovat alespoň jednodávkovou vakcínu Johnson & Johnson COVID a tisícinásobně tak posílit jejich imunitu i proti nakažlivějším variantám viru (např. delta). Jakými studiemi podporuje svá tvrzení, to v dopise uvedeno není.

    Praktický lékař a pneumolog MUDr. Jan Brodníček v reakci na tento dokument zaslal paní náměstkyni Vašákové otevřený dopis:

    dopis-VasakoveSTÁHNOUT
    https://smis-lab.cz/wp-content/uploads/2021/08/dopis-Vasakove.docx
    Citujeme: „… Jsem praktický lékař a pneumolog, naprosto nezpochybňuji potřebu a užitečnost očkování rizikových skupin, přesto patřím mezi ty lékaře, kteří „šíří mylnou informaci“, že imunita po prodělané infekci by měla poskytovat dlouhodobou ochranu proti těžší reinfekci covidem a že prokázané protilátky jsou důkazem prodělané infekce a proběhlé imunitní reakce. A že tedy lidé po prodělané infekci prokázané detekovatelnou hladinou protilátek se podílí na kolektivní imunitě minimálně stejně, jako lidé očkovaní. Tento názor, který by ještě před 2 roky nebyl nijak objevný ani kontroverzní, byl před několika dny podpořen mj. publikací Protilátky po prodělané infekci poskytují dostatečnou a dlouhodobou ochranu proti onemocnění COVID-19, zveřejněnou na stránkách ZÚ Ostrava… Nyní jsem tedy Vaším dopisem vyzýván, abych pacienty motivoval k očkování bez ohledu na prodělání onemocnění. Bohužel neumím pacientům vysvětlit, že jejich protilátky získané proděláním onemocnění nic neznamenají narozdíl od těch získaných očkováním. Neumím jim vysvětlit, proč by se měli očkovat dva týdny po prodělaném onemocnění. Neumím vysvětlit, proč by se měli očkovat, když prodělali onemocnění, mají protilátkami prokazatelnou imunitu a nejsou ve vyšším riziku těžkého průběhu. Uměl bych vysvětlit rizikovým osobám po prodělaném onemocnění třeba i s prokázanými protilátkami, proč pro ně může být v delším odstupu výhodné posílení imunity jednou boostovací dávkou. Ta ale u nás prakticky není umožněna. Očkování proti covidu mi bylo tak jako jiným PL původně prakticky „vyraženo z ruky“, nyní tedy mám k dispozici vakcínu Janssen, zájem o ní je naprosto minimální a pravděpodobně mi proexspiruje. Co si mám představit pod až tisícinásobnou ochranou po imunizaci po prodělaném onemocnění? Je to tisíckrát menší riziko reinfekce? Vůči jaké skupině osob je to vztaženo?“

    Paní náměstkyně Vašáková na dopis pana doktora Brodníčka zareagovala emailem uvedeným zde

    prof-Vasakova-3STÁHNOUT
    https://smis-lab.cz/wp-content/uploads/2021/08/prof-Vasakova-3.docx
    Citujeme pasáž věnovanou protilátkám:

    …děkuji za Váš dopis, je vidět, ze jste si z tiskovky vzal jen malou část a že jste ji dezinterpretoval…. Pokud budete mít zájem o odborný výklad, je buď v dobře dostupné odborné literatuře nebo Vás budu ráda informovat sama, třeba telefonicky… Jen krátké info – imunita se nerovná protilátky, negativní protilátky proti CoVid nemusí znamenat, ze nejsem imunní… I jedinci s vysokými protilátkami mohou onemocnět znovu… Lze tedy brát jako politiku imunizace určující parametr, který jak v nulové tak pozitivní hodnotě může znamenat totéž? Zjednodušující propagaci protilátek laboratorními imunology ( kteří metodu provádějí a jistě na ni chtějí i vydělat, ale pacienty neléčí) nelze brát jako něco dle čeho se mají řídit opatření rozhodující o osudech celé populace. Nedovolí si to ani jiné země a světadíly (viz vyjádření CDC, FDA, WHO).

    Odpověď pana doktora Brodníčka paní náměstkyni Vašákové si přečtěte zde.

    Brodnicek-2STÁHNOUT
    https://smis-lab.cz/wp-content/uploads/2021/08/Brodnicek-2.docx
    Citujeme:

    … Chápu, že osoba s negativními protilátkami může být imunní, ale nechápu, proč by to měl být argument proti jejich akceptaci, stejně tak fakt, že osoba s protilátkami může onemocnět znovu, to jistě platí i o vakcinaci. Jde o četnost těchto situací a o to, jak vůbec definujeme onemocnění. Vakcinaci chápu jako ochranu před těžkým průběhem a logicky totéž bude platit pro přirozeně získanou imunitu. Přece u respiračního viru nemohu čekat, že se u osoby ať po vakcinaci nebo po prodělaném onemocnění při expozici neobjeví na sliznici, nebude detekovatelný pomocí PCR a případně nevyvolá nějaké klinické symptomy, než imunitní reakce proběhne. Pokud bych Vás mohl parafrázovat – pozitivita PCR testu neznamená, že je člověk nemocný, negativita neznamená, že je zdravý. Tedy jak v nulové tak pozitivní hodnotě může znamenat totéž, přesto ho naprosto zjednodušeně masově a s dalekosáhlými dopady používáme i na zdravou populaci, a co se týká ceny a potřeby opakování, je to s protilátkami nesrovnatelné. Na základě své praxe jsem přesvědčen, že uznáním protilátek (které si navíc mnoho lidí zcela spontánně nechává vyšetřit za vlastní úhradu) bychom se mj. vyhnuli mnohému zbytečnému nákladnému testování a karantenizaci osob, které jsou ve skutečnosti minimálně stejně imunní, jako osoby očkované nebo osoby 180 dnů po prodělání onemocnění…

    Co říci na závěr. Buďme rádi, že diskuse vůbec proběhla. Paní náměstkyně souhlasila se zveřejněním konverzace, za což děkujeme. Odpověď na tisícinásobnou ochranu jsme se nedozvěděli a moudřejší tudíž nejsme.
    GORG
    GORG --- ---
    COVID cases rising, not overwhelming, say some Florida hospital CEOs
    https://eu.palmbeachpost.com/story/news/coronavirus/2021/08/04/florida-hospitals-desantis-covid-cases-rising-but-not-overwhelming/5481229001/

    Leaders of some of Florida's largest health care systems told Gov. Ron DeSantis on Wednesday that, despite a sharp increase in COVID-19 cases, their hospitals are not overwhelmed and remain safe for staff and patients.

    This comes as the state continues to break its own pandemic hospitalization records and health centers increasingly impose new restrictions on visitations in emergency departments and outpatient clinics, as well as limiting elective procedures. Some have also enacted vaccine mandates on all of their employees.

    The governor's roundtable, held virtually and broadcast live on The Florida Channel, included representatives of Tampa General Hospital and four of the state's 31 multi-hospital health organizations. Jacksonville Mayor Lenny Curry and Florida Agency for Health Care Administration Secretary Simone Marstiller also took part.

    Orlando Health CEO David Strong told DeSantis that COVID-19 cases may be plateauing at his health centers.

    He said that, despite the fact that pandemic cases are peaking, people should not postpone health screenings or needed medical procedures as they did last year.

    "That creates significant issues and, unfortunately, many people are paying for that today," Strong said. "So we would just encourage people to not delay care but to seek the care you need."

    ...

    But, despite those numbers, DeSantis told the participants that COVID-19 accounts for only a "small fraction" of available beds in large health systems.

    DeSantis' opposition to mask and vaccine mandates has recently earned the ire of the Biden administration. DeSantis blamed increased COVID-19 numbers, without evidence, on illegal immigration on the southern border. The governor also said he doesn't "hear a blip" from the president about the pandemic.

    ...



    vs.

    Florida láme smutné rekordy. Vir kosí i mladé - Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/clanek/florida-lame-smutne-rekordy-vir-kosi-i-mlade-40367920


    Stát zasažený nakažlivější delta mutací hlásí rekordní počet hospitalizovaných pacientů s covidem-19 (v neděli 10 207) i nových infekcí za den (21 683 případů v sobotu).

    Nakažení plnící nemocnice jsou vesměs mladší a zdravější než dřív. Úplnou výjimkou nejsou ani děti, v uplynulém týdnu jich na Floridě po nákaze covidem-19 bylo hospitalizováno v průměru 35 denně.

    Zdravotnická zařízení musejí umisťovat lůžka pacientů s koronavirem i na chodby, protože pokoje už kvůli nebývalému náporu nestačí.

    Nejhorší situace panuje v okolí měst Orlando a Jacksonville, ale problémy rychle narůstají i jinde, informují regionální americká média.

    Předchozí rekordy přitom pocházejí z loňského léta, kdy vakcína nebyla dostupná.

    Nyní Florida sice hlásí 49 procent plně naočkované populace, drtivá většina hospitalizovaných však vakcinována nebyla, podotkl regionální list Tampa Bay Times.


    //
    - je to tu zas .. stejny nesmysl jako vloni "pacienti na chodbach" pro vyvoreni iluze kolabujicich nemocnic. vloni snad jen v Italii, ale tam to nebylo nic noveho.
    - oproti tomu tam zastupci nemocnic tvrdi, ze kapacity jejich nemocnic jsou v poradku. mozna nejake nemocnic maji hodne plno, ale tohle je klasicky trik, jak manipulovat s informacemi
    - uvadi 10 207 hospitalizaci , coz jednak neinformuje, co s nima.. a jestli vubec jim neco je, nebo maji treba i jen pozitivni test... druhak to cislo celkove cislo, ale v te vyzniva ze za tyden.. kazdopadne takove cislo opet nedava zadnou informacni hodnotu bez uvedeni kontextu v case. proto ze zasady nikdy neukazou zadne prehledne grafy v mediich, pokud tam nevideji nic zajimaveho.
    - guverner tvrdi, ze rada tech pacientu jsou zrejme dusledky zanedbane pece vloni.
    - pak zajimava opet korelace, ze Florida zacala mit problemy prave s prichodem vakcinace. tedy oproti jinym statum Florida zrusila lockdowny a opatreni uz snad nekdy v lete 2020. vsechno v pohode.. a ted se jim tam trochu zhorsuje zdravotni stav... opet v korelaci s vakcinaci.. stejne jako v Indii se najednou objevuji asi trochu nadprumerna cisla.. ze kterych se samozrejme vytvari obrazek, jak uz ted v lete tam padaj pacienti z oken, jak uz jsou ty nemocnice narvany
    - ukazkova demence je ale proste uvadet tahle ruzna cisla bez kontextu, porovnani s jinymi obdobimi, nejakym grafem .. proste selektivni vyber informaci.. casto i samo o sobe nic nerikajicich, ale jsou treba tyhle desitice neceho... a pritom skoro kazdy jediny clanek v mediich je takto postaven. ale pokud se objevi neco, co uz vybocuje z dlouhodobych trendu, tak ten graf ukazou.
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Two bombshell interviews: John Moore reveals military knowledge of civilization-ending global event, while attorney Thomas Renz warns of coming tidal wave of vaccine mandate lawsuits – NaturalNews.com
    https://www.naturalnews.com/2021-08-01-bombshell-interviews-john-moore-military-knowledge-of-civilization-ending-global-event.html
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    Hal Turner Radio Show - Full Scale DUPLICATE WHITE HOUSE Built on Former U.S. Military Base - Fake White House for a Fake President
    https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/full-scale-duplicate-white-house-built-on-u-s-military-base-fake-white-house-for-a-fake-president
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Vanguard Offers $1,000 To Vaccine Holdouts To Get Jabbed | ZeroHedge
    https://www.zerohedge.com/medical/vanguard-offers-1000-vaccine-holdouts-get-jabbed

    nabira to parametry komedie.
    GORG
    GORG --- ---
    Benjamin Netanyahu suggests microchipping kids, slammed by experts - The Jerusalem Post
    https://www.jpost.com/israel-news/benjamin-netanyahu-suggests-to-microchip-kids-slammed-by-experts-627381

    "I spoke with our heads of technology in order to find measures Israel is good at, such as sensors. For instance, every person, every kid – I want it on kids first – would have a sensor that would sound an alarm when you get too close, like the ones on cars," the prime minister said.

    // tohle mi uplne uniklo.. kveten 2020. zatim to tedy neproslo
    GORG
    GORG --- ---
    "to refer to positive results in these tests as "isolates" must be incorrect since they have not been grown and in the case of stool viruses often cannot be grown nor they can be said to be free of other organisms"

    prof. Vincent Racanello, Department of Microbiology and Immunology at Columbia University's College of Physicians and Surgeons, author of "Principles of Virology"

    Principles of Virology, 4th Edition, 2 Vol set by S. Jane Flint, Lynn W. Enquist, Vincent R. Racaniello, Glenn F. Rall, Anna Marie Skalka : Free Download, Borrow, and Streaming : Internet Archive
    https://archive.org/details/Principles_of_Virology_4th_Edition_2_Vol_set_by_S._Jane_Flint_Lynn_W._Enquist_Vi/mode/2up

    Virus isolates, variants, strains - what are they?
    https://www.youtube.com/watch?v=G2G2bWUAef0
    GORG
    GORG --- ---
    Instituce po celém světě nemají žádný záznam o izolaci/purifikaci SARS-CoV-2 - Resetheus z.s.
    https://resetheus.org/instituce-po-celem-svete-nemaji-zadny-zaznam-o-izolaci-purifikaci-sars-cov-2/

    // tohle je obecne o pochybach, ze se virologie od rok 1954 vydala spravnou cestou. na linku jsou odpovedi instituci, kde potvrzuji, ze zadny ocisteny izolat sars-cov-2 skutecne neexistuje.
    GORG
    GORG --- ---
    https://archive.is/MdDCX

    Faith in Quick Test Leads to Epidemic That Wasn’t - The New York Times
    http://www.nytimes.com/2007/01/22/health/22whoop.html


    Dr. Brooke Herndon, an internist at Dartmouth-Hitchcock Medical Center, could not stop coughing. For two weeks starting in mid-April last year, she coughed, seemingly nonstop, followed by another week when she coughed sporadically, annoying, she said, everyone who worked with her.
    Before long, Dr. Kathryn Kirkland, an infectious disease specialist at Dartmouth, had a chilling thought: Could she be seeing the start of a whooping cough epidemic? By late April, other health care workers at the hospital were coughing, and severe, intractable coughing is a whooping cough hallmark. And if it was whooping cough, the epidemic had to be contained immediately because the disease could be deadly to babies in the hospital and could lead to pneumonia in the frail and vulnerable adult patients there.
    It was the start of a bizarre episode at the medical center: the story of the epidemic that wasn’t.

    For months, nearly everyone involved thought the medical center had had a huge whooping cough outbreak, with extensive ramifications. Nearly 1,000 health care workers at the hospital in Lebanon, N.H., were given a preliminary test and furloughed from work until their results were in; 142 people, including Dr. Herndon, were told they appeared to have the disease; and thousands were given antibiotics and a vaccine for protection. Hospital beds were taken out of commission, including some in intensive care.
    Then, about eight months later, health care workers were dumbfounded to receive an e-mail message from the hospital administration informing them that the whole thing was a false alarm.
    Not a single case of whooping cough was confirmed with the definitive test, growing the bacterium, Bordetella pertussis, in the laboratory. Instead, it appears the health care workers probably were afflicted with ordinary respiratory diseases like the common cold.
    Now, as they look back on the episode, epidemiologists and infectious disease specialists say the problem was that they placed too much faith in a quick and highly sensitive molecular test that led them astray.
    Infectious disease experts say such tests are coming into increasing use and may be the only way to get a quick answer in diagnosing diseases like whooping cough, Legionnaire’s, bird flu, tuberculosis and SARS, and deciding whether an epidemic is under way.

    There are no national data on pseudo-epidemics caused by an overreliance on such molecular tests, said Dr. Trish M. Perl, an epidemiologist at Johns Hopkins and past president of the Society of Health Care Epidemiologists of America. But, she said, pseudo-epidemics happen all the time. The Dartmouth case may have been one the largest, but it was by no means an exception, she said.
    There was a similar whooping cough scare at Children’s Hospital in Boston last fall that involved 36 adults and 2 children. Definitive tests, though, did not find pertussis.
    “It’s a problem; we know it’s a problem,” Dr. Perl said. “My guess is that what happened at Dartmouth is going to become more common.”
    Many of the new molecular tests are quick but technically demanding, and each laboratory may do them in its own way. These tests, called “home brews,” are not commercially available, and there are no good estimates of their error rates. But their very sensitivity makes false positives likely, and when hundreds or thousands of people are tested, as occurred at Dartmouth, false positives can make it seem like there is an epidemic.
    “You’re in a little bit of no man’s land,” with the new molecular tests, said Dr. Mark Perkins, an infectious disease specialist and chief scientific officer at the Foundation for Innovative New Diagnostics, a nonprofit foundation supported by the Bill and Melinda Gates Foundation. “All bets are off on exact performance.”
    Of course, that leads to the question of why rely on them at all. “At face value, obviously they shouldn’t be doing it,” Dr. Perl said. But, she said, often when answers are needed and an organism like the pertussis bacterium is finicky and hard to grow in a laboratory, “you don’t have great options.”
    Waiting to see if the bacteria grow can take weeks, but the quick molecular test can be wrong. “It’s almost like you’re trying to pick the least of two evils,” Dr. Perl said.
    At Dartmouth the decision was to use a test, P.C.R., for polymerase chain reaction. It is a molecular test that, until recently, was confined to molecular biology laboratories.
    “That’s kind of what’s happening,” said Dr. Kathryn Edwards, an infectious disease specialist and professor of pediatrics at Vanderbilt University. “That’s the reality out there. We are trying to figure out how to use methods that have been the purview of bench scientists.”
    The Dartmouth whooping cough story shows what can ensue.
    To say the episode was disruptive was an understatement, said Dr. Elizabeth Talbot, deputy state epidemiologist for the New Hampshire Department of Health and Human Services.
    “You cannot imagine,” Dr. Talbot said. “I had a feeling at the time that this gave us a shadow of a hint of what it might be like during a pandemic flu epidemic.”
    Yet, epidemiologists say, one of the most troubling aspects of the pseudo-epidemic is that all the decisions seemed so sensible at the time.
    Dr. Katrina Kretsinger, a medical epidemiologist at the federal Centers for Disease Control and Prevention, who worked on the case along with her colleague Dr. Manisha Patel, does not fault the Dartmouth doctors.
    “The issue was not that they overreacted or did anything inappropriate at all,” Dr. Kretsinger said. Instead, it is that there is often is no way to decide early on whether an epidemic is under way.
    Before the 1940s when a pertussis vaccine for children was introduced, whooping cough was a leading cause of death in young children. The vaccine led to an 80 percent drop in the disease’s incidence, but did not completely eliminate it. That is because the vaccine’s effectiveness wanes after about a decade, and although there is now a new vaccine for adolescents and adults, it is only starting to come into use. Whooping cough, Dr. Kretsinger said, is still a concern.

    ..

    But neither coughing long and hard nor even whooping is unique to pertussis infections, and many people with whooping cough have symptoms that like those of common cold: a runny nose or an ordinary cough.
    “Almost everything about the clinical presentation of pertussis, especially early pertussis, is not very specific,” Dr. Kirkland said.
    That was the first problem in deciding whether there was an epidemic at Dartmouth.
    The second was with P.C.R., the quick test to diagnose the disease, Dr. Kretsinger said.
    With pertussis, she said, “there are probably 100 different P.C.R. protocols and methods being used throughout the country,” and it is unclear how often any of them are accurate. “We have had a number of outbreaks where we believe that despite the presence of P.C.R.-positive results, the disease was not pertussis,” Dr. Kretsinger added.
    At Dartmouth, when the first suspect pertussis cases emerged and the P.C.R. test showed pertussis, doctors believed it. The results seem completely consistent with the patients’ symptoms.
    “That’s how the whole thing got started,” Dr. Kirkland said. Then the doctors decided to test people who did not have severe coughing.
    “Because we had cases we thought were pertussis and because we had vulnerable patients at the hospital, we lowered our threshold,” she said. Anyone who had a cough got a P.C.R. test, and so did anyone with a runny nose who worked with high-risk patients like infants.
    “That’s how we ended up with 134 suspect cases,” Dr. Kirkland said. And that, she added, was why 1,445 health care workers ended up taking antibiotics and 4,524 health care workers at the hospital, or 72 percent of all the health care workers there, were immunized against whooping cough in a matter of days.
    “If we had stopped there, I think we all would have agreed that we had had an outbreak of pertussis and that we had controlled it,” Dr. Kirkland said.
    But epidemiologists at the hospital and working for the States of New Hampshire and Vermont decided to take extra steps to confirm that what they were seeing really was pertussis.
    The Dartmouth doctors sent samples from 27 patients they thought had pertussis to the state health departments and the Centers for Disease Control. There, scientists tried to grow the bacteria, a process that can take weeks. Finally, they had their answer: There was no pertussis in any of the samples.

    “We thought, Well, that’s odd,” Dr. Kirkland said. “Maybe it’s the timing of the culturing, maybe it’s a transport problem. Why don’t we try serological testing? Certainly, after a pertussis infection, a person should develop antibodies to the bacteria.”
    They could only get suitable blood samples from 39 patients — the others had gotten the vaccine which itself elicits pertussis antibodies. But when the Centers for Disease Control tested those 39 samples, its scientists reported that only one showed increases in antibody levels indicative of pertussis.
    The disease center did additional tests too, including molecular tests to look for features of the pertussis bacteria. Its scientists also did additional P.C.R. tests on samples from 116 of the 134 people who were thought to have whooping cough. Only one P.C.R. was positive, but other tests did not show that that person was infected with pertussis bacteria. The disease center also interviewed patients in depth to see what their symptoms were and how they evolved.
    “It was going on for months,” Dr. Kirkland said. But in the end, the conclusion was clear: There was no pertussis epidemic.
    “We were all somewhat surprised,” Dr. Kirkland said, “and we were left in a very frustrating situation about what to do when the next outbreak comes.”
    Dr. Cathy A. Petti, an infectious disease specialist at the University of Utah, said the story had one clear lesson.

    “The big message is that every lab is vulnerable to having false positives,” Dr. Petti said. “No single test result is absolute and that is even more important with a test result based on P.C.R.”
    As for Dr. Herndon, though, she now knows she is off the hook.


    “I thought I might have caused the epidemic,” she said.

    GORG
    GORG --- ---
    Dalsi ze serie ... "neveril, zaplatil"

    https://cnn.iprima.cz/odpurce-ockovani-zemrel-na-covid-nejradeji-bych-vratil-cas-rikal-pred-smrti-30444

    „Matthew si přál, abych vám odvyprávěla jeho příběh. Nevěřil v účinky vakcíny. Kdyby mohl, vrátí čas a zachová se jinak. Nejvíce nemocní pacienti jsou neočkovaní lidé pod čtyřicet let a on je jedním z těch, co nyní musí bojovat o svůj život,“ napsala na sociální síti.

    Covid: Bradford's Matthew Keenan dies despite changing mind on jabs - BBC News
    https://www.bbc.com/news/uk-england-leeds-57984561

    Posting the image on Twitter on 11 July, Dr Cheyne wrote: "Matthew, has agreed for me to share his story. 34, footie coach & dad. Self-confessed vaccine sceptic until he caught Covid, if he could turn back time he would. Our sickest patients are unvaccinated & under 40. Matthew is fighting for his life... save yours."


    https://www.yorkshirepost.co.uk/health/coronavirus/matthew-keenans-mother-urges-people-to-get-vaccinated-after-invincible-and-healthy-son-dies-of-covid-at-34-3327028
    "There was nothing wrong with him before this, he had no underlying health conditions. Out of everyone Matthew would have been the last person you would have thought something like this would have happened to."


    --

    No tohle může udělat na člověk dojem, ale ve skutečnosti takový typ zpráv nevypovídá o ničem...
    Stačí si dát do googlu "flu young death" (nutno si ale nastavit filtr datumu DO roku 2019, protože jinak to samozřejmě bude jen o koroně všechno jako obecně u všech témat už teď)

    https://www.news.com.au/lifestyle/health/relatives-in-shock-after-13yearold-schoolgirl-dies-from-the-flu/news-story/185143e9b6626322433dc3c72db3f7d5
    Crystal-Lee, who was a fit and healthy teen and dreamt of playing AFLW, was remembered as “divine and full of sunshine”.

    + další a další

    Can you die from the flu? Ohio girl's death one day after diagnosis with flu and strep raises concern about complications - CBS News
    https://www.cbsnews.com/news/can-you-die-from-the-flu/

    Florida Child Dies From Flu, the First Young Death Reported in the U.S. This Season - The New York Times
    https://www.nytimes.com/2018/10/16/health/child-flu-death-florida.html

    Teen athlete dies from flu. It can happen to anyone
    https://www.today.com/health/teen-athlete-dies-flu-it-can-happen-anyone-t108040

    Influenza Killed a Healthy 21 Year Old. Here's Why the Flu Can Be Deadly | Time
    https://time.com/5099042/influenza-deaths-flu/

    Kyle Baughman, an aspiring personal trainer living in Latrobe, came home for Christmas not feeling well, his mother, Beverly, told WPXI. His symptoms persisted after returning to work after the holidays. “I think he thought, ‘I just got the flu, I’ll be alright. I’ll go rest a little bit,'” Beverly Baughman told WPXI.

    Just a few days later, however, Kyle Baughman died at University of Pittsburgh Medical Center Presbyterian hospital from flu-related organ failure, according to his family.


    Raleigh teen dies from flu complications :: WRAL.com
    https://www.wral.com/raleigh-teen-dies-from-flu-complications/18212217/

    Early Flu Season Leads to Deaths of Texas Children
    https://www.webmd.com/cold-and-flu/news/20191218/early-flu-season-leads-to-deaths-of-texas-children

    https://www.wfla.com/news/hillsborough-county/2-children-die-from-flu-in-florida-cdc-warns-flu-season-could-be-one-of-worst-on-record/

    Elijah Pressley dies after being admitted to Houston hospital with flu - ABC13 Houston
    https://abc13.com/flu-death-elijah-pressley-wildwood-texas-teen-dies-from/5289126/

    6 flu deaths among kids reported in Canada | CBC News
    https://www.cbc.ca/news/health/flu-1.4975466

    https://www.washingtonpost.com/news/morning-mix/wp/2015/06/21/star-teenage-athlete-dies-after-flu-symptoms-turn-out-to-be-plague/

    https://www.news.com.au/lifestyle/health/relatives-in-shock-after-13yearold-schoolgirl-dies-from-the-flu/news-story/185143e9b6626322433dc3c72db3f7d5

    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/chripka-ma-v-cesku-vice-obeti-nez-dopravni-nehody/r~ed4396521f2711e9a66a0cc47ab5f122/
    Oběťmi jsou především senioři a chronicky nemocní, chřipka však dokáže zabít i mladého a jinak zdravého člověka.

    Tedy stavět furt nějaké závěry na anecdotických úmrtích lidí ze světa, je nesmysl z podstaty... na planetě je 8 miliard lidí.. a někomu se to prostě stane a nevíme přesně proč. To se nevědělo ani předtím.

    // tedy kdokoliv vas strasi, ze na koronavirus umiraji i mladi, mel by si uvedomit, ze to neni nic noveho umirani mladych a deti. a zdanlive uplne zdravy... a sportovci.
    TUKI
    TUKI --- ---
    GORG: je to ono, články s plátku jako je idnes, nepovažuju za věrohodné..a osobně to již delší dobu nenosím, nemohu v tom dejchat..
    GORG
    GORG --- ---
    TUKI: To bylo ale nějaké to předchozí, žejo. To se snad tehdy vztahovalo k předchozímu opatření, které už tou dobou neplatilo, takže teď to ještě stihli, když to zrovna platí.
    No už se spustila masírka odborníků, že respirátory rozhodně zachovat

    https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/ministerstvo-zdravotnictvi-opatreni-respirator-odbornik.A210727_143516_domaci_knn#?utm_source=cerstvezpravy.cz&utm_medium=partner&utm_campaign=cerstvezpravy

    Byl by to problém. Se zrušením povinnosti nošení respirátorů ve vnitřních prostorách ještě počkejme, shodují se odborníci, které redakce iDNES.cz oslovila v souvislosti s úterním rozhodnutím Nejvyššího správního soudu. Ten zrušil povinnost nošení roušek a respirátorů ve všech vnitřních prostorách, včetně nemocnic, obchodů či městské hromadné dopravy.
    „Jsem rozhodně pro to, aby povinnost nošení respirátorů ve vnitřních prostorách nadále platila. Stále existuje nebezpečí, že by se lidé mohli zbytečně nakazit nebo třeba i umřít,“ zdůraznil třeba imunolog Václav Hořejší.

    Jde o převažující názor českých odborníků, které redakce iDNES.cz oslovila. „Problém to je vždycky. Ve vnitřních prostorách, pokud tam je infikovaný člověk, se virus hromadí. Pokud se nevětrá, není tam jiná ochrana, riziko, že se lidi nakazí, je samozřejmě vyšší,“ zopakovala viroložka Ruth Tachezy.


    // odbornici ale trochu selhali v pochopeni, ze to zrusil ten soud pro absenci oduvodneni. a oni tedy v reakci zadne nedodali. uduvodneni nelze stavet na tom, ze si jen tak neco zvastaj. to musite prokazat.
    Nemam premium, tak nevim, co je ve zbytku clanku, ale predpokladam, ze shodujici se odbornici, ktere redakce iDnes.cz oslovila, se zrovna strefili na ty, kterych se na to ptaji vzdy :)
    TUKI
    TUKI --- ---
    GORG: a to to rozhodnutí padlo již 11.6. s odvolací lhůtou 30 dní..
    GORG
    GORG --- ---
    https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nejvyssi-spravni-soud-zrusil-povinne-noseni-respiratoru-v-mhd-i-budovach-40367330

    Nejvyšší správní soud (NSS) zrušil nařízení ministerstva zdravotnictví nařizující nošení ochranných prostředků dýchacích cest ve vnitřních prostorách či hromadné dopravě. Ministerstvo zdravotnictví dostalo od soudu tři dny na nápravu opatření tak, aby splňovalo zákonné podmínky. K verdiktu se resort zatím nevyjádřil.

    Úterní verdikt vstoupí v platnost třetího dne od chvíle, kdy rozsudek nabyde právní moci. To se stane ve chvíli jeho doručení ministerstvu zdravotnictví.

    Nejvyšší správní soud „dospěl k závěru, že napadené mimořádné opatření je nepřezkoumatelné”, uvádí verdikt, který ruší povinné nošení respirátorů v obchodech, restauracích, zdravotnických zařízeních, ve školách, divadlech, galeriích či v MHD.

    Soud se pozastavil nad tím, že ministerstvo se opakovaně dopouští ignorace jeho rozhodnutí. Soud uvedl, že příště už by mohl opatření zrušit hned, bez odkladu.

    „V právním státě není možné, aby moc výkonná nerespektovala jasně vyjádřený názor soudu a kladla překážky moci soudní při dbání na dodržování zásad demokratického právního státu, který je založen na úctě k právům a svobodám člověka a občana,“ konstatoval soud.


    Ten „nepřešel bez povšimnutí“, že až na aktuální analýzu epidemické situace je „odůvodnění napadeného mimořádného opatření až na drobné úpravy zkopírováno z předchozích mimořádných opatření, u nichž již soud deklaroval jejich nezákonnost pro nedostatečné odůvodnění“. Pozastavil se proto nad tím, proč ministerstvo nevypracovalo nové odůvodnění dle zákona, ale „recykluje“ odůvodnění opakovaně označené soudem za nezákonné.

    Soudce Petr Mikeš upozornil, že na stole byla varianta okamžitého zrušení nařízení, ovšem nakonec se soudci i vzhledem k riziku nákazy například v nemocnici či zařízení sociálních služeb rozhodli dát ministerstvu tři dny na nápravu.

    „Soud si uvědomuje, že je nežádoucí, aby daná povinnost nebyla stanovena ani pro velmi rizikové situace po určitou dobu vůbec. K tomuto řešení však bohužel ministerstvo soud postupně tlačí, jestliže přes opakované konkrétní výtky soudu není schopno napravit nedostatky. Takový postup proto nelze do budoucna vyloučit, neboť soud nebude mít jinou možnost, jak ministerstvo přimět k respektování jasně vyjádřeného právního názoru,“ zdvihl varovný prst Mikeš.

    Ministerstvo dostalo tři dny na nápravu
    Soud uvedl, že třídenní lhůta má sloužit právě k tomu, aby ministerstvo vydalo opatření, kde v některých prostorách nošení roušek řádně odůvodní. Například v nemocnicích či prostředcích hromadné dopravy.

    Muž, který se na soud obrátil, má lékařské potvrzení, že pro svůj zdravotní stav nezvládne nosit roušku. Trpí průduškovým astmatem. Cítí se omezován ve svém životě, protože některé aktivity, například nákup, bez roušky nelze vykonávat. Jelikož nařízení poskytuje výjimku pouze pro osoby, jejichž mentální schopnosti či duševní stav neumožňují nošení roušek, cítí se být diskriminován.

    Ministerstvo se navíc nijak nevypořádalo s možnými negativními dopady plošného užívání ochranných prostředků a neuvedlo, proč nelze připustit individuální výjimky ze zdravotních důvodů.


    Nařízení si protiřečí
    Soudci se zevrubně věnovali i skutečnosti, že v opatření je uvedeno, že se připouští respirátory a obdobné prostředky bez výdechového ventilu, které mají filtrační účinnost alespoň 94 %, zatímco odůvodnění klade důraz především na schopnost respirátoru přilnout k obličeji. Roušky jako takové jsou odmítány, byť mají stejnou účinnost.

    Občan tak při čtení zjistí, že dle výroku mimořádného opatření může použít adekvátní roušku, zatímco z pohledu odůvodnění rouška s požadovanou filtrací nestačí, nepřiléhá-li dostatečně k obličeji.


    // here we go again.
    ministerstvo zrejme do 3 dnu pak vyda nove opatreni se stejnym znenim nazvdory tomu, ze mu prave tu recyklaci soud explicitne vytykal uz nekolikrat.
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Kary Mullis
    https://www.youtube.com/watch?v=9sDeU9fj8N8


    kary mullis strucne o faucim :)
    SPAJDA02
    SPAJDA02 --- ---
    už se nějak vysvětlilo toto:


    GORG
    GORG --- ---
    https://rumble.com/vj1129-rozhovor-s-hudebnkem-ericem-claptonem-o-jeho-negativn-zkuenosti-s-okovnm.html

    castecne o jeho zkusenostech s ockovanim ale je to spis celkove o jeho dojmech z polarizace toho covid tematu.
    jestli po ockovani bude jeste schopen vystupovat, tak ale odmita hrat jen pro ockovane, pokud by se tam nepousteli i lidi druhe kategorie
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam