• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    Alex Jones: 5 most disturbing and ridiculous conspiracy theories
    https://www.cnbc.com/2018/09/14/alex-jones-5-most-disturbing-ridiculous-conspiracy-theories.html

    Chemicals in the water are turning frogs gay
    One of Jones’ most notorious conspiracy theories is that the government is using chemicals in order to turn people gay, using a mysterious “gay bomb” devised by the Pentagon.

    “The reason there’s so many gay people now is because it’s a chemical warfare operation, and I have the government documents where they said they’re going to encourage homosexuality with chemicals so that people don’t have children,” he said on his broadcast in 2010, according to NBC News.

    Five years later, the theory took a turn. In a rant that has since become a meme and a line of t-shirts, Jones said he didn’t like the government “putting chemicals in the water that turn the friggin’ frogs gay.”

    “The majority of frogs in most areas of the United States are now gay,” Jones said in 2017. The claim was without evidence.

    In 1994, a government lab did request funds to pursue the development of a weapon that would turn enemy combatants gay, though the project was quickly shelved and no such weapon was developed. A 2013 report in Gizmodo notes that the same lab also requested funding for “bad-breath bombs, flatulence bombs and bombs designed to attract swarms of stinging insects to enemy combatants,” noting that “the gay bomb is certainly the most novel.”


    Gay Frogs (Alex Jones REMIX)
    https://www.youtube.com/watch?v=9JRLCBb7qK8
    GORG
    GORG --- ---
    Endocrine-disrupting pesticides impair frog reproduction -- ScienceDaily
    https://www.sciencedaily.com/releases/2018/06/180614095102.htm#:~:text=In%20agriculture%2C%20a%20huge%20variety,%2Ddisrupting%20chemicals'%20or%20EDCs.

    Estrogen, shrubbery, and the sex ratio of suburban frogs | YaleNews
    https://news.yale.edu/2015/09/08/estrogen-shrubbery-and-sex-ratio-suburban-frogs

    Pesticide atrazine can turn male frogs into females | Berkeley News
    https://news.berkeley.edu/2010/03/01/frogs/

    Hermaphroditic, demasculinized frogs after exposure to the herbicide atrazine at low ecologically relevant doses
    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC122794/
    RIVA
    RIVA --- ---
    How did Robert W. Malone, the US military-backed pioneer of mRNA vaccines and genetic manipulation through the use of electrical pulse fields become one of the leading voices of vax skepticism?
    Thread by @gumby4christ on Thread Reader App – Thread Reader App
    https://threadreaderapp.com/thread/1448762599277936650.html
    GORG
    GORG --- ---
    AIM_FREEMAN: Říkal jsem, že budu apelovat na mírnění těch debat tady, ale fakt je, že mi ten seriál Upload připadal celkem related. :) Je tam taky vyobrazení té klasické paranoidní představy kolem samořízených aut.
    Je to taková lehká komedie, ale přišlo mi to docela chytrý. Má to takovou tu Black mirror tématiku virtuálních světů.
    Jinak já se docela bavil... ty vtípky mi přišly celkem chytrý (oproti cringe Don't look up). Lidi co neměli prachy na ten bandwitch, lagování, glitche :)

    Docela zajímavé je, že v současné době už existuje jakýsi projekt, který chce realizovat právě premisu toho seriálu - upload do počítače po smrti. Některým teda jejich projekt přijde nerealizovatelný, a možná nějaký cashgrab typu tunel Elona Musk, kde reinventnul tunel pro auta (with extra steps).... což bude případně zajímavé, pokud v takovém úzkém tunelu nějaké auto začne hořet.. ideálně Tesla. už v demonstrativní TV reportáži tam měli zácpu

    A je to dost podobně jako v tom filmu - pro upload je vás potřeba nejdřív zabít

    A startup is pitching a mind-uploading service that is “100 percent fatal” | MIT Technology Review
    https://www.technologyreview.com/2018/03/13/144721/a-startup-is-pitching-a-mind-uploading-service-that-is-100-percent-fatal/

    Next week, at YC’s “demo days,” Nectome’s cofounder, Robert McIntyre, is going to describe his technology for exquisitely preserving brains in microscopic detail using a high-tech embalming process. Then the MIT graduate will make his business pitch. As it says on his website: “What if we told you we could back up your mind?”

    So yeah. Nectome is a preserve-your-brain-and-upload-it company. Its chemical solution can keep a body intact for hundreds of years, maybe thousands, as a statue of frozen glass. The idea is that someday in the future scientists will scan your bricked brain and turn it into a computer simulation. That way, someone a lot like you, though not exactly you, will smell the flowers again in a data server somewhere.

    This story has a grisly twist, though. For Nectome’s procedure to work, it’s essential that the brain be fresh. The company says its plan is to connect people with terminal illnesses to a heart-lung machine in order to pump its mix of scientific embalming chemicals into the big carotid arteries in their necks while they are still alive (though under general anesthesia).

    The company has consulted with lawyers familiar with California’s two-year-old End of Life Option Act, which permits doctor-assisted suicide for terminal patients, and believes its service will be legal. The product is “100 percent fatal,” says McIntyre. “That is why we are uniquely situated among the Y Combinator companies.”

    There’s a waiting list
    Brain uploading will be familiar to readers of Ray Kurzweil’s books or other futurist literature. You may already be convinced that immortality as a computer program is definitely going to be a thing. Or you may think transhumanism, the umbrella term for such ideas, is just high-tech religion preying on people’s fear of death.

    Either way, you should pay attention to Nectome. The company has won a large federal grant and is collaborating with Edward Boyden, a top neuroscientist at MIT, and its technique just claimed an $80,000 science prize for preserving a pig’s brain so well that every synapse inside it could be seen with an electron microscope.

    McIntyre, a computer scientist, and his cofounder Michael McCanna have been following the tech entrepreneur’s handbook with ghoulish alacrity. “The user experience will be identical to physician-assisted suicide,” he says. “Product-market fit is people believing that it works.”

    Nectome’s storage service is not yet for sale and may not be for several years. Also still lacking is evidence that memories can be found in dead tissue. But the company has found a way to test the market. Following the example of electric-vehicle maker Tesla, it is sizing up demand by inviting prospective customers to join a waiting list for a deposit of $10,000, fully refundable if you change your mind.

    So far, 25 people have done so. One of them is Sam Altman, a 32-year-old investor who is one of the creators of the Y Combinator program. Altman tells MIT Technology Review he’s pretty sure minds will be digitized in his lifetime. “I assume my brain will be uploaded to the cloud,” he says.

    ...


    Nesmrtelnost je blízko. V roce 2045 nahrajeme lidský mozek do počítače - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/technet/veda/nesmrtelnost-je-blizko-v-roce-2045-nahrajeme-lidsky-mozek-do-pocitace.A110223_164052_tec_technika_pka

    The immortalist: Uploading the mind to a computer - BBC News
    https://www.bbc.com/news/magazine-35786771

    The Singularity Is Near: Mind Uploading by 2045? | Live Science
    https://www.livescience.com/37499-immortality-by-2045-conference.html
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    RIVA: Dokážu si představit, že pro bohatý budou pěstovaný orgány podle jejich DNA, kdyby náhodou nebylo dotažený obrácení procesu stárnutí, robotický avataři pro střední vrstvu a virtuální světy pro chudší :)) Ony stopy týhle transhumanistický agendy jsou vidět porůznu. Například v seriálu Upload z produkce Amazonu. Část zápletky je i nízkej bandwith jednoho z obyvatel posmrtného virtuálního světa, nemá prachy pro interakci s lidmi..ta představa, že i po mrti mají řešit prachy, prestiž etc. mi přijde zvrácený, ale třeba to bude mít nějaký komunisticky laděný vyústění.:) Do druhý série, která bude za čas se mi ale moc nechce..proč si tím zasílat hlavu.

    Věčnost (2020) | ČSFD.cz
    https://www.csfd.cz/film/835878-vecnost/prehled/
    RIVA
    RIVA --- ---
    LACIF: Trochu klišé když řeknu že ta kniha je o moc lepší než její seriálová adaptace na Netflixu :) Nicméně, co se týče konceptu nesmrtelnosti pro vyvolené, podle mého názoru se Morgan strefil do černého. Dovedu si s husí kůží představit dopad toho, kdyby lidí jako George Soros, Henry Kissinger nebo Warren Buffet žili navěky.

    Kdybych věřil na ty "konspirační teorie," (🤣) tak bych řekl že tenhle autor dělá trochu prediktivního programování. Například v jeho novele "Thin Air" z roku 2018 jsou obyvatelé marsovské kolonie víceméně nuceni být neustále "up to date" s povinnou genovou terapií, kterou distribuje speciální druh komára.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Something Strange is Happening in Atlanta (2022)
    https://youtu.be/KJuuCwxRciE
    LACIF
    LACIF --- ---
    RIVA: Viděl jsem nějaký anime a snad i Hranej seriál. Nečetl. Ale přesně na to narážím…
    RIVA
    RIVA --- ---
    LACIF: Cetl jsi Altered Carbon od Richarda Morgana?
    GORG
    GORG --- ---
    Jana Z. Hamplová: "Opatření ničí vztahy, máme žalob nad hlavu..."
    https://www.youtube.com/watch?v=XsAluDC63EM
    LACIF
    LACIF --- ---
    LACIF: Jo. A z ty provincie mám sestřenici a musím potvrdit - letos tu byla s dvěma deckama a tak pure prowax názory jsem ještě neslyšel. (Sám jsem prowax)
    ADM
    ADM --- ---
    LACIF: jj. naprosto k zbliti
    LACIF
    LACIF --- ---
    ADM: Kanada?
    ADM
    ADM --- ---
    tyhle decka maji evidentne taky hodne rozumu a jejich rodice uplne nejvic - https://twitter.com/ezralevant/status/1483787311032815616
    LACIF
    LACIF --- ---
    GORG: Ano, funkční mrdky je čím dal tím méně..

    Ano, pravidelná konzumace masa muže za naši evoluci.
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Hele, že si myslíš, že je něco píčovina, sem nepatří. Ale polemiku o tom tady vést nebudu. Namítat že je na planetě 8 miliard lidí je nechopením sdělení. Mrkni na porodnost třeba Čechů..

    1.71 births per woman (2019)

    od roku 1990 klesla porodnost pod 2 děti na ženu. pro přežití je nutné průměrně alespoň 2.1

    Porodnost za pár let klesne, očekává demografka. Na vině je covid i méně plodných žen - Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/domaci/za-par-let-klesne-porodnost-rika-demografka-na-vine-je-covid/r~d707724cef9e11eb98380cc47ab5f122/

    „Spermageddon.“ Plodnost mužů má do 30 let klesnout na nulu - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/spermageddon-plodnost-muzu-ma-do-30-let-klesnout-na-nulu-147631

    Jsou všude, od šamponů po plastové nádoby na potraviny. Škodlivé látky dle nejnovějších studií do roku 2045 zaviní, že produkce životaschopných spermií u poloviny mužů klesne na nulu. „Spermageddon“ prý bude takřka nevyhnutelný.

    Článek
    Existují studie, jejichž neradostné závěry by znamenaly, že se problém s přelidněním populace otočí naruby – do roku 2045 má být většina mužské populace neplodná. Na vině je množství všudypřítomných chemikálií ovlivňujících tvorbu hormonů v těle.

    Tuto neblahou teorii prosazuje přední odbornice na reprodukční zdraví Shanna Swanová. „Současný reprodukční stav přímo ohrožuje přežití lidského druhu,“ uvedla pro server Politico. Na seznam potenciálních lidských pohrom se tak přidává další, povědomí o zániku schopnosti reprodukce ale není příliš rozšířené, dodává. „Oproti vnímání globálního oteplování jsme tak 40 let pozadu.“

    Říká se jim endokrinní disruptory. Třída všudypřítomných chemikálií dle slov profesorky Swanové přímo „ohrožuje budoucnost lidské rasy“. Epidemioložka z Mount Sinai Medical Center v New Yorku před čtyřmi lety vypočítala, že počet spermií průměrného muže v západních zemích poklesl mezi lety 1973 a 2011 o 59 procent. Její tehdejší prohlášení se dostalo do médií s titulky hlásajícími hrozby „spermageddonu“. Nyní Swanová ve své knize „Count Down“ vykresluje obrázek ještě smutnější.

    Podle aktuálních zjištění se medián počtu spermií přiblíží k nule do roku 2045, píší v knize Swanová a spoluautorka Stacey Colinová, novinářka v oblasti zdraví a vědy. To znamená, že produkce životaschopných spermií u poloviny všech mužů klesne na nulu. A zbytek na tom nebude o moc lépe.

    Oklamané tělo
    Důvodem blížícího se „spermageddonu“ je dle Swanové stále častější vystavování lidského těla chemikáliím narušujícím endokrinní systém. Škodlivé látky se nachází prakticky ve všem, s čím lidé po celém světě přichází do kontaktu – od plastů, elektroniky, balení potravin a pesticidů až po výrobky osobní hygieny a kosmetiku. Chemické látky, jako je bisfenol A a ftaláty, jsou schopné prolínat se s přirozenými hormony, včetně testosteronu a estrogenu. I v malých dávkách představují zvláštní nebezpečí pro nenarozené děti, jejichž těla se stále vyvíjejí.


    „Některé druhy chemikálií mohou oklamat naše tělo, kterému připadá, že se chovají jako naše přirozené hormony,“ vysvětluje Swanová. „Takže existují chemikálie, které naše tělo považuje za estrogeny, které jsou potřebné pro reprodukci. Jiné snižují testosteron, který naše tělo potřebuje pro zdravou reprodukci.“

    K tomu všemu přispívají i další faktory – antikoncepce, obezita, kouření. Dopady jsou zjevné už nyní. Mnohé studie prokázaly, že při vývoji chlapců přibývá případů genitálních anomálií a poklesu hladiny testosteronu.

    Předčasná puberta a potraty
    Ani pro ženy nevypadá předpověď příznivě. Míra potratů se za poslední dvě desetiletí každoročně zvýší o jedno procento a přibývá dívek prožívajících předčasnou pubertu. Podle studie z roku 2017 začíná růst prsou u 16 procent amerických dívek v sedmi letech, u 30 procent v osmi. Posouvá se také hranice první menstruace. V 17. století americké dívky nemenstruovaly dříve než v 17 nebo 18 letech. Před sto lety byla průměrná hranice mezi 16 a 17 lety.


    Záhadný objev ve vesmíru. Úlomek planety ve tvaru sušenky
    18. 3. 2021 11:41
    Předčasná puberta není nic žádoucího. „Dívkám s dřívějším vývojem hrozí riziko nižší sebeúcty a vyšší míry deprese. Je pravděpodobnější, že budou ovlivněny staršími či problémovějšími vrstevníky, dříve začnou aktivní sexuální život, užívat návykových látek,“ píše v časopise Pediatrics lékař Frank M. Biro. „Biologický dopad dřívějšího zrání zahrnuje větší riziko několika druhů rakoviny, včetně rakoviny prsu, vaječníků a endometria, a také obezity, hyperinzulinémie a hypertenze.“ Rovněž se zvyšuje riziko srdečních onemocnění. Předčasná puberta u dívek také zpomaluje růst.

    Swanová varuje, že pokud tímto tempem bude situace eskalovat dál, stanou se oplodnění in vitro a další metody technologie umělé reprodukce běžnými.


    Dlouhé příznaky covidu ohrožují statisíce Čechů, firmy se bojí výmluv
    18. 3. 2021 6:30
    Tým Mount Sinai Medical Center v New Yorku studuje vliv chemických látek na plodnost již více než dvě desetiletí. V roce 2005 jako první dokázal odhalit takzvaný ftalátový syndrom – u chlapců vystavených čtyřem různým ftalátům na konci prvního trimestru se vyvinul menší prostor mezi konečníkem a pohlavními orgány, což je jeden z nejčitelnějších indikátorů reprodukčního potenciálu v pozdějším životě.

    Neexistuje však způsob, jak blížící se katastrofu rychle odvrátit. Odborný tým Swanové doporučuje vyhýbání se škodlivým chemikáliím běžně používaným v domácnosti, zpracovaným potravinám, upřednostňování produktů osobní hygieny bez obsahu ftalátů a výměnu plastových nádob na skladování potravin za skleněné.

    Maso i osvěžovač vzduchu
    Podle jiných vědců může být na vině také maso. Studie z roku 2010 týkající se výživy ve veřejném zdraví na 3000 dívkách zjistila, že ty, které ve věku tří let konzumovaly osm porcí masa týdně a ve věku sedmi let 12 porcí masa týdně, měly větší šanci předčasné menstruace. U 75 procent dívek přijímajících stravu s vysokým obsahem masa se objevila menstruace ve věku 12 let.


    „Děsivý příběh“ i účinná lež. Očkování neplodnost nezpůsobí, říkají vědci
    13. 2. 2021 11:52
    „Vždy jsme měli přístup k nezdravému jídlu, ale nikdy v historii lidstva jsme nebyli předmětem tak intenzivního požívání chemikálií a hormonů,“ píše Christina Pirellová na Huffington Post. „Více než dvěma třetinám skotu chovaného v USA jsou podávány hormony, obvykle testosteron a estrogen, které podporují růst. Takových hormonů je celkem šest: estradiol a progesteron (přirozené ženské pohlavní hormony); testosteron (přirozený mužský pohlavní hormon); zeranol, trenbolon acetát a melengesterol (syntetické látky podporující růst, díky nimž zvířata rostou rychleji).“ Podle Pirellové je pro člověka dobré vyhýbat se hormonálně krmenému masu. „Pokud mohou hormony vytvářet živočišný tuk, co si myslíte, že to udělá s námi?“ dodává.

    Toxiny narušující endokrinní systém ale přijímáme i jinak než skrze potravu. Chemické látky, které napodobují estrogen a mění hormonální rovnováhu, se nachází všude, od koberců, pohovek a nádob na potraviny, mýdla na ruce, šampony, kosmetiku, čisticí prostředky a samozřejmě plasty.


    Studie Centers for Disease Control and Prevention z roku 2012 zjistila, že s předčasnou pubertou je spojen i dichlorbenzen, rozpouštědlo používané v osvěžovačích vzduchů. Podle celostátních testů se zbytky dichlorbenzenu vyskytovaly v tělech 98 procent testovaných lidí. Chemická látka přechází na plod v děloze a dostává se i do mateřského mléka.

    EU vs. USA
    V konečném důsledku „se neděje nic, čemu bychom mohli zcela uniknout,“ říká Swanová a dodává, že řídit množství chemikálií v produktech, které běžně kupujeme, „je úkolem vlády a chemického průmyslu“. V tomto ohledu má Evropská unie před Spojenými státy náskok.

    „Evropská unie toto reguluje mnohem lépe,“ říká o regulačním systému REACH v EU, který dbá na to, aby chemické látky používané v produktech uváděných na trh nebyly škodlivé pro lidské zdraví a životní prostředí. „V USA jsme stále v temné době, kdy lidi vystavujeme chemikáliím a jen sledujeme, jakou jim způsobují škodu.“

    Sama by ráda zůstala optimistická a věřila, že „dokážeme zabránit poklesu plodnosti a počtu spermií na nulu“. Naději jí dává studie na myších z roku 2017. Podle ní, pokud je hlodavec krátce po narození vystaven estrogenní chemikálii, ale dále už s látkou nikdy do kontaktu nepřijde, se počet spermií zcela obnoví během tří generací. „Samozřejmě tři generace u lidí jsou poměrně dlouhá doba, takže máme opravdu na čem pracovat,“ varovala.


    Anebo stručně.. jsme vystaveni například látkám, které umí dělat z žab gaye, jak řekl už památně Alex Jones. Někteří se tomu smáli ignorujíc, že opravdu tohle studie ukázaly. Ignorace je síla!
    GORG
    GORG --- ---
    Novel strategies to support global promotion of COVID-19 vaccination | BMJ Global Health
    https://gh.bmj.com/content/6/10/e006066



    Prompt anticipated regret (panel validation: 84.9%)
    Imagining the practical and emotional consequences of a bad thing that may happen (anticipated regret) prompts people to take action to prevent that thing, even if it is very rare. Emotions, such as regret, are such powerful motivators of decisions that they can motivate us even before they are experienced.16 However, panellists expressed less support for this strategy, recommending it only be used where the vaccine is widely available or when the patient can get vaccinated at that moment so that guilt and fear may be avoided. Also, they note that in more communal regions, focusing on the possible illness of a loved one (not oneself) will be more effective. Finally, some subpopulations may feel that such a question is too emotionally manipulative (Europe and Central Asia) and, in such instances, this strategy is not recommended.

    // zajimavy, ze to kuci tak vykoumali, ale proste to nefunguje. a nakonec tu vakcinu odmitaji i doktori. to je naproste selhani. ale believe the science, takze kdyz studie rika, ze to bude fungovat, tak to fungovat musi :)


    Appeals to community spirit, shame most likely to shift vaccine attitudes | YaleNews
    https://news.yale.edu/2021/11/03/appeals-community-spirit-shame-most-likely-shift-vaccine-attitudes


    Pro-vaccine messages that appeal to community spirit or evoke the sense of embarrassment people would feel if they were to spread COVID-19 to friends and family are effective in persuading individuals to get vaccinated and encourage others to do the same, according to a new Yale study.

    The study, published in the journal Vaccine, incorporates two survey experiments to gauge how a broad range of messages affect people’s intentions to get vaccinated, their willingness to persuade those they care about to get the shots, and their judgments of individuals who decide against receiving the vaccine.

    The first survey tested the efficacy of 11 messages appealing to varied interests, attitudes, and emotions against a control group of respondents who viewed a message unrelated to COVID-19. The researchers then retested the six best-performing messages in a nationally representative survey of American adults.

    Among those six messages, three were determined to be most effective in the first survey in persuading people to get vaccinated, encourage others to do so, and negatively judge those who go unvaccinated: One appealed to people’s sense of community and the need to work together to protect everyone through vaccination; another combined the pro-community message with an evocation of the embarrassment one would feel if they got someone close to them sick after refusing the vaccine; and a third emphasized that there is nothing brave about ignoring public health advice and refusing the vaccine.

    “Our work shows that messages emphasizing collective action on behalf of the community, combined with the notion of reciprocity, are effective in persuading individuals to say they will get vaccinated and encourage others to get the vaccine,” said Gregory A. Huber, the Forst Family Professor of Political Science in Yale’s Faculty of Arts and Sciences and a co-author of the study. “It also was interesting that emotional appeals, such as evoking embarrassment, motivate people to reach out to others. That second-level effect — encouraging others to get vaccinated — is likely very important to increasing the vaccination rate.”

    Scholars and faculty from Yale’s School of Medicine, School of Public Health, School of Nursing, Department of Political Science, and the Institute for Global Health collaborated on the study with support from Yale’s Tobin Center for Economic Policy. By evaluating a series of messages in two successive experiments, Huber said, the study stands out from prior research that assessed the effectiveness of specific messages.

    “It’s not enough to know if one message works; you want to know which messages work best,” he said. “With this study, we tested a range of messages, and then retested the ones that showed promise to see if they worked again. This is important because as the pandemic goes on, the people who avoid vaccination become increasingly difficult to persuade, so we need to know what works best and if our best messages continue to be effective.”

    Participants in the first survey, fielded in July 2020, were randomly assigned to either a control group, which was presented a message on the effectiveness of bird feeders, or into groups that received one of 11 messages supporting vaccination. One of those groups read just a baseline informational message, which stated that getting vaccinated reduces the risk of contracting COVID-19 or spreading the virus to others. It also emphasized that the vaccines were safe and estimated to save millions of lives per year.

    The other groups received the same baseline message along with one of 10 additional messages that took various approaches to persuasion, including: appeals to people’s self-interest or community interest; messages combining an appeal to the collective good with one of three emotions (guilt, embarrassment, or anger); statements concerning reputation and social image, such as the message about bravery and another about trusting science; and messages stating that vaccination is key to ending restrictions on personal freedom and economic activity implemented during the pandemic.

    The second survey, conducted in September 2020, retested the baseline informational statement and the three best performing messages from the initial evaluation — which were those targeting community interest, embarrassment, and bravery — along with two revised messages concerning trust in science and personal freedom. It largely confirmed the results of the first survey, according to the authors.

    “Vaccine acceptance research requires the same level of rigor and creativity as vaccine development research,” said Saad B. Omer, director of the Yale Institute for Global Health and co-author of the study. “This is one more example of faculty from various parts of Yale coming together to address a set of high priority questions in this pandemic.”

    The simple informational message proved effective, increasing people’s intentions to get vaccinated by 6% over the control group in the nationally representative survey. The study showed that its efficacy was enhanced by adding language framing vaccination as a cooperative action aimed at protecting others, raising people’s intentions to get vaccinated by 10% over the control.

    The message combining community interest with an appeal to the embarrassment an unvaccinated person would feel about getting others sick proved most effective in both surveys in motivating people to advise others to get the shots. It increased that intention by 14% over the control group among participants in the second survey.

    In terms of provoking negative judgments of those who decline the vaccine, the messages urging people to trust the science and stating that refusing the vaccine is not brave were most effective in the second survey. While the message concerning science altered people’s beliefs about others who do not vaccinate, it was ineffective in getting people to change their minds about receiving the vaccine, the study showed.

    The study’s other co-authors are Erin K. James, Scott E. Bokemper, and Alan S. Gerber, all of Yale.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Chápu, jak se ukáže, že správce šlápnul vedle, je na čase přijít s mazáním příspěvků oponentů. Tož to NWO zdar!
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Jo to mi připomíná. Ten článek podsouvá naprostý nesmyslný strawman, že celé je to o tom, že se někteří bojí injekcí. Je to nedůstojné něco takového tvrdit, ale zjevně to zabírá.
    Ono je to celé o té člověčině. O vyvolávání nenávisti vůči skupině obyvatel za každou cenu, každým způsobem. Třeba se snažit naznačit, že se bojí jehel, a ještě si povýšit sebe, že on se jehel nebojí. On není trapnej blbec.

    Pak je jiný pohled podle syna zemřelé zpěvačky "lidského dna" Jaroslav Duška, kteří raději respektují suverenitu dětí. A netahat je do své psychózy a jako nástroj propagandy. Možná je to bláznivý nápad dávat dětem víc volnosti, ale dnes už můžete mít pouze správného názory. Vše ostatní jsou dezinformace a hodné odsouzení.

    Nicméně tohle jsme tu už před mnoha měsíci zdokumentovali, že tohle je strategie, kterou řešila nejedna studie. Jak přesvědčit lidi k vakcinaci. Zkusím to najít. Tam byly ty různé metody a techniky popsané - jedna z nich je třeba právě apelovat na pocit viny. Nebo na hrdost. Různé techniky. Zkoušeli jich asi 10. Na lidech.. takže je to otestované :)

    Jo to bylo toto

    COVID-19 Vaccine Messaging, Part 1 - Full Text View - ClinicalTrials.gov
    https://clinicaltrials.gov/ct2/show/NCT04460703

    Other: Control message
    Other: Baseline message
    Other: Personal freedom message
    Other: Economic freedom message
    Other: Self-interest message
    Other: Community interest message
    Other: Economic benefit message
    Other: Guilt message
    Other: Embarrassment message
    Other: Anger message
    Other: Trust in science message
    Other: Not bravery message



    Experimental message arm.
    Other: Not bravery message
    1/15 of the sample will be assigned to this message which describes how firefighters, doctors, and front line medical workers are brave. Those who choose not to get vaccinated against COVID-19 are not brave.

    Buďme všichni odvážní jako pan Omnihash. Já se jdu stydět do kouta :-) Nemám rád injekce, tak jsem si vymyslel depopulační teorii, abych neztratil tvář.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: no, a nebo maj ty děcka víc rozumu, než půlka připosranejch dospělejch, co maj panickej strach z jehel a musej si kvůli tomu konstruovat paranoidní myšlenkový kostrukty, kde je chtěj tajemný elity vyhladit s dalšíma dvěma třetinama lidstva...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam