• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    GORG
    GORG --- ---
    Ukrajinská strategie umisťovat těžkou techniku na obranu těchto míst v civilních zónách by mohlo oslabit snahy Západu a samotné Ukrajiny učinit Rusko právně odpovědné za válečné zločiny při ostřelování civilních oblastí, tvrdí aktivisté za lidská práva a odborníci na mezinárodní právo.

    „Pokud je tam vojenská technika a Rusové říkají, že na ni střílí, podkopává to tvrzení, že záměrně útočí na civilní objekty a civilisty,“ uvedl Richard Weir, výzkumný pracovník oddělení pro krize a konflikty organizace Human Rights Watch, který působí na Ukrajině.

    Civilisté v Kyjevě a sami novináři The Washington Post v ukrajinské metropoli viděli vojenské vozy, které převážely například raketomety Grad, na ulicích jsou barikády a všudypřítomná domobrana. Svištění střel, ať už od nepřítele nebo obránců, lidé slýchají dnes a denně.

    „Ukrajinská armáda má podle mezinárodního práva povinnost stáhnout své síly a techniku z oblastí obývaných civilisty. Pokud tak neučiní, jedná se o porušení válečného práva,“ pokračoval Weir.

    Ukrajinští vojáci tím podle něj ohrožují právě bránící civilisty – všechna vojenská zařízení jsou potenciálním cílem nepřítele. Vojenský mluvčí 112. brigády ukrajinské teritoriální obrany, jehož síly a technika jsou rozmístěny v hlavním městě, Andrij Kovaljov, se však této argumentaci vysmál. „Pokud se budeme řídit touto logikou, pak bychom neměli bránit naše město,“ mínil.

    Totální obrana
    Stejně odmítavý názor na argumenty expertů má i poradce ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Alexej Arestovič. „Vojenská doktrína země, schválená parlamentem, stanoví zásadu ‚totální obrany‘,“ uvedl. To znamená, že dobrovolníci v silách teritoriální obrany nebo v jiných jednotkách mají ze zákona právo chránit své domovy, které jsou většinou v městských oblastech.

    Podle něj se navíc v konfliktu na Ukrajině neuplatňuje mezinárodní humanitární právo ani válečné zákony. „Hlavním úkolem Putinova vojenského tažení je zničení ukrajinského národa. To, co se zde odehrává, proto není soupeření evropských armád podle stanovených pravidel, ale boj národa o přežití tváří v tvář existenční hrozbě,“ argumentoval.

    Že svou přítomností a obranou mohou ohrozit samotné civilisty, si jsou vědomi i sami vojáci a dobrovolníci. „Pokud chceme chránit město, měli bychom být připraveni na boj uvnitř. Bohužel, nemůžeme evakuovat celé město, protože v něm stále žijí dva miliony lidí. Přesto můžeme ruskou armádu zastavit před městem,“ uvedl dobrovolník jednotky územní obrany a mluvčí svého praporu v Kyjevě Pavlo Kazarin.

    Je si vědom, že bez rizika nemohou města bránit. „Máme obavy, že by ruské síly mohly kvůli opevnění před domy považovat obytné čtvrti za vojenské cíle. Ale opakuji: vždycky existují některá rizika, když se snažíte chránit město,“ zdůraznil. Dodal, že válka má velmi krutou logiku, když se snaží chránit civilisty.

    Když se stírá hranice válečných zločinů
    To Weir kvituje. „I když Ukrajina porušuje své povinnosti podle mezinárodního práva, neznamená to, že si Rusko může dělat, co chce,“ podoktl expert. Dodal, že Pokud jsou civilisté zabiti v blízkosti vojenských pozic nebo zařízení, může být Rusko stále odpovědné za možné válečné zločiny: „Pokud by útok nerozlišoval a byl nepřiměřený vůči civilnímu obyvatelstvu.“


    Ukrajina: Obrana civilistů se stává záminkou pro útok - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/kdyz-se-ze-snahy-branit-civilisty-stava-zaminka-pro-rusky-utok-jak-vyresit-paradox-89149

    tohle by davalo za pravdu pohledu voj. analytika Kollera o umistovani armady do mest. on k tomu teda vkladal, ze to delaji zamerne, aby pouzili civilisty jako "zive stity", coz tu samozrejme netvrdi.
    RIVA
    RIVA --- ---
    Morgoth's Review se zamýšlí nad přísně racionální/ technokratickou politikou západních elit během posledních dvou let v porovnání s liberálně-nacionalistickým postojem dneška v reakci na krizi na Ukrajině.

    Schizophrenic Elites
    https://youtu.be/Y4DukRfcsw8
    RIVA
    RIVA --- ---
    Cynthia Chung and Mel K Discuss: Ukraine lies, the Clash of 2 Systems and Cutting through Misinfo
    https://www.youtube.com/watch?v=qkVX-KBUAcE


    In this interview with Mel K, Canadian Patriot Review editor Cynthia Chung was invited to discuss the historical backdrop to the Ukraine crisis and specifically address the question: Why is there a virulent Nazi problem in Ukraine, how did western intelligence agencies reconstruct unrepentant fascist organizations after WWII in the battle against Communism and what is Russia actually doing about it?
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ADM: to už je úplně jedno. I kdyby tam nějaká reálná kauza byla, tak už to mašíblové tak pohnojili a zdiskretiovali, že už to nikdy nikdo relevantní brát vážně nebude a je z toho akorát meme na levelu buthermails.
    ADM
    ADM --- ---
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: protože je to kravina Gorgu. Jakmile to začíná Bidens laptop, je pavděpodobnost, že je to past na blbce stoprocentní a nemá cenu se tím jakkoliv vážně zabývat dál.
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: Ze je to oboji bulvar vi kazdej, kapitane Obvious :) Aj zbytek tveho prispevku je take jen ad hominem .. no facts.. drzis svou latku :)

    Za me bych rad slysel vysvetleni, proc nemam chapat tohle https://web.archive.org/web/20170202040923/https://photos.state.gov/libraries/ukraine/895/pdf/dtro-lviv-dl-eng.pdf jako doklad financovani. Asi jsem blazen, ale imho jsou duvody se zabyvat, co se tam delo. Ostatne kdzy uz se kolem toho toci i valka, si apriori zacpat usi a oci, co tvrdi domnely nepritel, mi prijde dost sileny

    Jinak jak koukam

    Contractor Team - Integrating Contractor: Black & Veatch. Ukrainian Subcontractors: Central Design
    Institute - Lviv (Designer) & RK-Center (Construction) & Mediamax (equipment supply).


    To je mi povedome.. nebylo to v tom CNN Prima clanku?

    Jo bylo

    Metabiota totiž na Ukrajině pracovala pro Black & Veatch, dodavatele amerického ministerstva obrany s vazbami na vojenské rozvědky, jenž na Ukrajině vybudoval zabezpečené laboratoře, které zkoumaly smrtící nemoci a biologické zbraně, tvrdí Daily Mail.

    Ja bych opravdu cekal, kdyz uz nekde umiraj lidi na tohle tema, ze se bude brat trochu vaznejc to rozporovani tech tvrzeni. Imho by to na boj s ruskou propagandou fungovalo lip, nez ji cenzurovat. Fact checkeri neco trochu takoveho delaji, ale ciste ideologicky si najdou nejslabsi clanek, a ten rozcupujou. Casto i v duchu strawman argument resp. ze si vyberou nejaky post na socialni siti kohosi a ten rozporujou.

    V tomhle pripade si dovolim tedy predikovat, ze se mozna fakt ukaze, ze USA skutecne financoval biolaby na Ukrajine pracujici s patogeny. Fact checkeri budou tedy vyvracet, ze ty laboratore mely za ukol vyrabet biologicke zbrane. Ale to vubec nebylo tematem. Tema je kdo to financoval a ze bylo udajne vyvraceno a zasmesneno to ruske tvrzeni o americkem financovani.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: Daily Mail a Prima CNN jsou bulvární plátky s minimálním vztahem k realitě a Sam Faddis je neúspěšnej republikán, co se snažil vyvézt po Trumpový vlně do kongresu a nevyšlo mu to, byl bych zklamanej, kdyby o Bidenovi kufříku a ukrajinskejch biolabkách nehalucionval se zbytkem svýho gangu.
    GORG
    GORG --- ---
    David Formánek: "Politici formují masy k poslušnosti, je třeba otevřít mysl."
    https://www.youtube.com/watch?v=UmO80a-PxNY
    GORG
    GORG --- ---
    Hunter Biden figuroval ve výzkumu smrtelných virů na Ukrajině - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/syn-bidena-figuroval-ve-vyzkumu-smrtelnych-viru-na-ukrajine-tvrdi-britsti-novinari-88453

    ...

    Většina západních expertů označila tyto výroky za bezostyšnou propagandu, která má ospravedlnit Putinovu invazi na Ukrajinu. Jenže Daily Mail nyní zveřejnil e-maily uniklé z Hunterova notebooku a jejich obsah je poměrně zajímavý. Podle webu ukazují, že syn amerického prezidenta pomáhal zajistit miliony dolarů pro společnost Metabiota, což je dodavatel ministerstva obrany USA specializující se na výzkum nemocí způsobujících pandemie. Ty by mohly být využity jako biologická zbraň, píše web.

    Hunter Biden také zajistil kontakty mezi Metabiotou a ukrajinskou firmou Burisma, která se zabývá těžbou zemního plynu. Obě společnosti se měly podílet na vědeckém projektu, jehož součástí byly i vysoce zabezpečené biologické laboratoře na Ukrajině.

    A přestože Metabiota má být společností poskytující lékařská data, její viceprezidentka Mary Guttieriová poslala Hunterovi v roce 2014 e-mail s popisem, jak by mohli „prosadit kulturní a ekonomickou nezávislost Ukrajiny na Rusku“, což je pro biotechnologickou firmu neobvyklý cíl, píše Daily Mail. E-maily a smlouvy, které redakce webu důkladně prozkoumala, naznačují, že Hunter hrál významnou roli v možnosti Metabioty provádět výzkum patogenu jen několik stovek kilometrů od ruských hranic.

    Důstojník CIA: Je to zvláštní
    Za nestandardní označil nabídku pomoci prosadit nezávislost Ukrajiny také bývalý vysoký důstojník CIA Sam Faddis, který měl možnost se s e-maily rovněž seznámit. „Vyvstává otázka, jaký je skutečný účel tohoto podniku? Je to velmi zvláštní,“ řekl pro Daily Mail.

    Guttieriová zastávala vedoucí pozici v aktivitách společnosti Metabiota na Ukrajině a v říjnu 2016 se setkala s dalšími výkonnými činovníky společnosti a americkými a ukrajinskými vojenskými představiteli, aby projednali „spolupráci při sledování a prevenci zvláště nebezpečných infekčních nemocí, včetně zoonotických nemocí na Ukrajině a v sousedních zemích“, cituje Daily Mail zprávu Vědeckého a technologického centra na Ukrajině z roku 2016.

    V té době Hunter pracoval jako člen představenstva ukrajinské plynárenské firmy Burisma, kterou vlastní bývalý ministr a ukrajinský oligarcha Mykola Zlochevsky. Tento miliardář byl v minulosti mimo jiné vyšetřován pro podezření z korupce.

    Čtyři dny po e-mailu Guttieriové napsal Hunterovi výkonný ředitel Burisma Vadym Požarskyj. V e-mailu se o projekt velice zajímal a ptal se, jaké partnery Metabiota na Ukrajině přesně hledá. Bývalý agent CIA uvedl, že pokus o vytvoření partnerství mezi Metabiotou a Burismou je záhadné a hlavně znepokojující odhalení. „Jeho otec byl viceprezidentem Spojených států a měl na starosti vztahy s Ukrajinou. Tak proč byl Hunter nejen v představenstvu podezřelé ukrajinské plynárenské firmy, ale také se spojil se společností pracující na výzkumu biologických zbraní?“ nechápe Faddis.

    Smrtící patogeny v rukou Rusů?
    „Jde o zjevný pokus ruské propagandy využít té situace. Ale to nic nemění na faktu, že se zdá, že je zde něco, co je potřeba prozkoumat. Pozice ministerstva obrany je taková, že nejde o nic nekalého, ​​že je to výzkum týkající se včasného varování před pandemií. Nevíme jistě, že se to vše dělo. Otázkou ale stále zůstává: Proč je středem toho všeho Hunter Biden? Zdiskreditovaný syn viceprezidenta a chlapík bez zjevných dovedností, zato se závislostí na kokainu,“ pokračuje Faddis.

    Když ruská armáda před měsícem vtrhla na Ukrajinu, projekt se stal velkým problémem. Metabiota totiž na Ukrajině pracovala pro Black & Veatch, dodavatele amerického ministerstva obrany s vazbami na vojenské rozvědky, jenž na Ukrajině vybudoval zabezpečené laboratoře, které zkoumaly smrtící nemoci a biologické zbraně, tvrdí Daily Mail.

    V březnu podle webu američtí představitelé varovali Kongres, že se ruské síly mohou snažit získat kontrolu nad těmito „biologickými výzkumnými zařízeními“, což vyvolalo obavy, že by se do ruských rukou mohly dostat smrtící a dokonce upravené patogeny.

    Požarskyj ve svém e-mailu Hunterovi také uvedl, že se s takovými biologickými výzkumnými projekty již setkal ve funkci vládního úředníka a tvrdil, že B&V pracovala na „podobných nebo stejných projektech“, jako obsahuje navrhovaná smlouva pro Metabiotu.

    Vazby i na institut ve Wu-chanu
    Vládní záznamy o výdajích podle Daily Mailu ukazují, že americké ministerstvo obrany udělilo mezi únorem 2014 a listopadem 2016 společnosti Metabiota kontrakty ve výši 18,4 milionů dolarů, přičemž 307 091 dolarů bylo vyčleněno na „ukrajinské výzkumné projekty“.

    Americká Agentura pro snížení rizika hrozeb (DTRA) také v roce 2010 pověřila společnost B&V vybudováním laboratoře úrovně 3 biologické bezpečnosti v Oděse, která „poskytla vylepšené vybavení a školení pro efektivní a bezpečnou identifikaci zvláště nebezpečných patogenů“, píše Daily Mail. Takové laboratoře se používají ke „studiu infekčních toxinů, které se mohou přenášet vzduchem a způsobit potenciálně smrtelné infekce,“ cituje web americké ministerstvo zdravotnictví.

    B&V získala v roce 2012 další pětiletou smlouvu v hodnotě 85 milionů dolarů.

    Metabiota má také úzké vazby na virologický institut v čínském Wu-chanu (WIV), který je podezřelý ze zavinění epidemie koronaviru.

    Rusko v březnu několikrát zopakovalo, že Ukrajina s podporou amerického ministerstva obrany na svém území provozuje laboratoře na výrobu biologických zbraní. Sám ruský prezident Vladimir Putin minulý týden hovořil o „desítkách laboratoří na Ukrajině“, které „pod vedením a za finanční podpory Pentagonu“ experimentují s koronaviry, antraxem a cholerou. Moskva to ale nijak nedoložila a Západ tvrdí, že se jedná jen o dodatečnou záminku pro invazi na Ukrajinu a že použití chemických či biologických zbraní hrozí naopak spíše ze strany Ruska.

    Podle amerického listu The New York Times sestavil Bílý dům v tichosti tým amerických bezpečnostních činitelů, který má načrtnout scénáře, jak by Spojené státy a jejich spojenci měli reagovat, pokud by ruský prezident Putin –⁠ frustrovaný nedostatečným pokrokem na Ukrajině nebo odhodlaný varovat západní země před zasahováním do války –⁠ použil své zásoby chemických, biologických nebo jaderných zbraní.


    Hunter Biden helped secure millions in funding for military biotech research program in Ukraine | Daily Mail Online
    https://www.dailymail.co.uk/news/article-10652127/Hunter-Biden-helped-secure-millions-funding-military-biotech-research-program-Ukraine.html


    // "Jde o zjevný pokus ruské propagandy využít té situace. " .. heh .. jakoze vyuzit informaci, co jsou teda pravda?

    cele tema Zapadem financovanych biolabu na Ukrajine bylo nejenze zcela zpochybnovane, ale dokonce vysmivane jako nonsense typu plocha zeme..

    lidi se muzou plest, jenze kdyz se nekdo dal cestou cenzury (nebo nasili), tak nema narok na omyl.

    Predstavte si, kdyby se nakonec zjistilo, ze na Ukrajine je skutecne nejaky zavazny problem s neonacismem? :-D Zatim je to sice z predstavy sveta ploche zeme , kde nekdo vyfotil Yetiho, ale popravde docela dost informaci ukazuje, ze je to tam nezanedbatelny faktor.
    RIVA
    RIVA --- ---
    MTO: když se ty kérky za reichu tak osvědčily...
    MTO
    MTO --- ---
    ze nemate chytre telefony? nevadi...

    no tak to abych si porozhlednul po dobrem bio hackerovi:-)

    Bill Gates claims the electronic tattoo will become reality
    https://euroweeklynews.com/2022/03/06/bill-gates-believes-the-electronic-tattoo-will-become-reality/
    RIVA
    RIVA --- ---
    The MorgCast#18: Rationalism And War, With Todd Lewis
    https://odysee.com/@MorgothReviews:5/morgcast18:5

    Morgoth a Todd Lewis rozebírají "racionální" přístup k válce, objektivní realitu versus hyperrealitu a důvody a dopady moderních konfliktů...
    RIVA
    RIVA --- ---
    Eugenics, Malthus and the Roots of the New Cold War [TNT Radio]
    https://youtu.be/A6hN_wsnJGI


    In this episode of TNT Radio's Perspectives with Jesse Zurawell, Matt Ehret was invited to speak about the origins of eugenics, and how this cultish ideology masquerading as a science transmogrified into new costumes after WWII shaping the transhumanist movement, ecologism, the cult of artificial intelligence and much more. We also discuss the clash between open vs closed system paradigms now underway between the unipolar Trans Atlantic neoliberal order vs the multipolar Eurasian partnership.
    MATT
    MATT --- ---
    https://mobile.twitter.com/CorbettCopy/status/1497206979424657409

    1/ who are 'they' & the useful idiots

    Crypto definitely has fanatics who can't see the downsides.

    If we don't know who made Bitcoin, we'll never understand why 'they' made it.

    After all, the biggest financial shift in history started from an anonymous programmer.
    2/ The argument that Crypto was designed to gently nudge us from one failing currency to another is not implausible.

    Given that we don't know who started it.

    Having said that Bitcoin and other crypto's are unlikely to be the 'alternative' currency.

    Read on 👇
    3/ Most crypto's are decentralized and the 'network' can't be controlled by one entity.

    It can't be frozen, moved, destroyed or stolen easily (or at all).

    We've recently seen Bitcoin put to the test in Canada under Trudeau's 'Emergency powers act'

    As shown below. ✉️ 💸
    4/ Nunchuk is a non-custodial Bitcoin wallet that was recently ordered by Canada's courts to freeze certain user's assets.

    With the results that you'd expect. 👇 🤷
    Image
    5/ Despite this Crypto isn't immortal.

    Government's can ban shops from accepting payments, Bank's can stop you from sending money to exchanges and some government's have turned the internet off in their country before

    All of these will affect crypto if done on a global scale.
    6/ But the real threat is CBDC's.

    'Centralized bank digital currencies'

    As I've mentioned earlier Bitcoin (and crypto) is unlikely to be the 'alternative' that the post claims.

    For the exact reason's that Canada found out when trying to freeze BTC assets.
    7/ CBDC's like all crypto are programmable.

    'They' can decide what you buy/sell and when you can do so.

    This is why the 'become a commodities chad' is useless advice.

    You can't sell your gold if the currency you're selling it for doesn't allow you to do so.
    8/ This also goes for Crypto.

    Santander blocked me from sending money to an exchange last year under the excuse 'we're protecting you from financial damage'.

    I got around it by using Revolut but imagine if the money itself blocked you? You're fucked. No work arounds.
    9/ And look, I'm being sparing with the details on just how fucked CBDCs could make us. I suggest you all dive into them deeper.

    But for now... What can we do?

    A few things.
    10/ Support decentralized projects and fill a portion of your portfolio's with their coins.

    Buying commodities on the side isn't a bad idea either.

    Stay the fuck away from NFTs and all that metaverse shit, unless you're just doing it for money.
    11/ Follow this account 👍 💸 @CorbettCopy

    I tweet a lot about crypto, marketing and wealth creation methods.

    I also have an eBook coming out in the next few days that specifically targets crypto trading & asset management.

    First 10 copies are free.
    12/ That's it, that's all I got. Peace ☮️

    Thread by @CorbettCopy on Thread Reader App – Thread Reader App
    https://threadreaderapp.com/thread/1497206979424657409.html

    MATT
    MATT --- ---
    VOYAGER:
    Sanctions against Iraq
    On May 12, 1996, then-ambassador Albright defended UN sanctions against Iraq on a 60 Minutes segment in which Lesley Stahl asked her, "We have heard that half a million children have died. I mean, that's more children than died in Hiroshima. And, you know, is the price worth it?" and Albright replied, "We think the price is worth it."[119][120] The segment won an Emmy Award.[121][122] Albright later criticized Stahl's segment as "amount[ing] to Iraqi propaganda", saying that her question was a loaded question.[123][124] She wrote, "I had fallen into a trap and said something I did not mean",[125] and that she regretted coming "across as cold-blooded and cruel".[119] She apologized for her remarks in a 2020 interview with The New York Times, calling them "totally stupid".[126][120]

    In the context of the 1998 Iraq campaign, Albright expressed another justification, saying, "But if we have to use force, it is because we are America; we are the indispensable nation. We stand tall and we see further than other countries into the future, and we see the danger here to all of us."[127]
    Madeleine Albright - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Madeleine_Albright
    GORG
    GORG --- ---
    Neo-Nazi threat in new Ukraine: NEWSNIGHT
    https://www.youtube.com/watch?v=5SBo0akeDMY


    BBC Newsnight's Gabriel Gatehouse investigates the links between the new Ukrainian government and Neo-nazis
    RIVA
    RIVA --- ---
    Are Russia and China in on the Great Reset? [TNT Radio featuring Matt and Hrvoje]
    https://youtu.be/OLa7WXIZ_Aw
    MTO
    MTO --- ---
    VOYAGER: schodou okolnosti stejny den co pred 23lety nechala bombardovat belehrad...
    LOOKASH_II
    LOOKASH_II --- ---
    Fuera el FMI. Argentina: Una multitud en la jornada de lucha contra el pacto de ajuste con el FMI
    https://www.laizquierdadiario.com/Argentina-Una-multitud-en-la-jornada-de-lucha-contra-el-pacto-de-ajuste-con-el-FMI
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam