KAJJAK: No ty po mě chceš přesedlat raději na jiné téma, kdo dělal těm masovým hrobům náplně :)
A teď mám asi napsat, že si je podle mě postříleli ukrajinci sami nebo já nevím, co přesně chceš slyšet.
Já jsem poukázal na zásadní rozpor v informacích, jak tam ty masové hroby vznikly, a jak to bylo zároveň údajným důkazem v souvislosti se satelitními snímky.
Nově se před pár dny "objevily" masové hroby u Mariopolu.. A mediální scénář se opakuje.
Přitom opět přes měsíc i z českých médií víme, že právě v Mariopolu i v jiných místech Ukrajinci budovali masové hroby. Stejně jako v Buči.. Takže to budeme postupně teď jakože zděšeně "objevovat"?
--
Jinak ta spekulace, že tyhle články nějak implantovala ruská propaganda do Českého rozhlasu a jiných českých médií (i ukrajinských teda, protože to by bylo ve všech médiích včetně ukrajinských), mi přijde dost komická :)
Ve válce prostě umírá spousta lidí.. na všech stranách včetně civilistů.. masové hroby jsou zbytečný gore element, kterým to média propagandisticky okořeňují. Někdy implikací nebo primym tvrzenim, ze je tam zanechali Rusove ve snaze zakryt stopy v duchu ww2 a masových hrobů vyhlazovacích táborů. plus nepodložené tvrzení o pojízdných kremačních jednotkách, aby zakryli ztráty na ruských vojácích.
imho u faktických věcí se držet postupně prokázání jednotlivých tvrzení, než utíkat do spekulací okolo. v ramci uvadeni veci na pravou miru jsem tu tedy naházel reference