• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    To se pletes, to kdo mi data rika a kdo se sberem dat zabyva, je hodne dulezite pro to, abych si mohl udelat sam nejaky vlastni obrazek o tom, jak moc jsou ty data sbirany tendencne... Nijak to neoslabi obsah tech sprav, ten si dokazu vyhodnotit zvlast... Spis to ma vliv na objektivitu sberu tech informaci a pripadnou selekci informaci ktere ses sice dozvedel pri sberu ale uz si je neuvedl sem protoze se nehodily do kramu...
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: čistý spekulace, co si o čem myslíme, o tom to tu fakt není. Případně někde jinde.

    Proto ti asi někdo dal plus, přestože tvůj příspěvek nemá faktickou hodnotu, ale je ideologicky správný..

    Zatímco moje obšírné podkladani fakty dostalo mínus, protože sice jsem dokladal reference , fakta. Ale ideologicky jakože stranicky to bylo špatně
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    ano chci presedlat na tema, ktere z tveho tematu tak nejak vyplyva... Uz se tomu branis hodne srdnate, takze si dokazu predstavit ze si hodne nad 50%
    GORG
    GORG --- ---
    OMNIHASH: . násilný deportace

    tohle taky. co je na tom vlastne pravdy?

    https://time.com/6160765/ukrainians-taken-to-russia/

    Ukrainian MP claims citizens are being 'abducted' and sent to distant parts of Russia - Wales Online
    https://www.walesonline.co.uk/news/uk-news/ukrainians-abducted-forced-labour-camps-23448948
    Ukrainian citizens are being abducted and sent to forced-labour camps in Russia, claims a Ukrainian MP. Inna Sovsun has said that information being shared throughout Mariupol is that thousands of her countrymen and women are being forced into slave labour.

    Foreign Secretary ‘appalled’ after reports Ukrainian civilians ‘abducted’ by Russia | The Scotsman
    https://www.scotsman.com/news/world/foreign-secretary-appalled-after-reports-ukrainian-civilians-abducted-by-russia-3619214
    The Foreign Secretary said she is “appalled” at the alleged “abduction and deportation” of Ukrainians amid reports captives are being shipped to forced-labour camps in Russia.


    Takove veci ted nemaji zadne dukazy, ale v citlivych casech valky umi dost posouvat lidske vnimani nejakym smerem.
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: No ty po mě chceš přesedlat raději na jiné téma, kdo dělal těm masovým hrobům náplně :)
    A teď mám asi napsat, že si je podle mě postříleli ukrajinci sami nebo já nevím, co přesně chceš slyšet.

    Já jsem poukázal na zásadní rozpor v informacích, jak tam ty masové hroby vznikly, a jak to bylo zároveň údajným důkazem v souvislosti se satelitními snímky.

    Nově se před pár dny "objevily" masové hroby u Mariopolu.. A mediální scénář se opakuje.

    Přitom opět přes měsíc i z českých médií víme, že právě v Mariopolu i v jiných místech Ukrajinci budovali masové hroby. Stejně jako v Buči.. Takže to budeme postupně teď jakože zděšeně "objevovat"?

    --

    Jinak ta spekulace, že tyhle články nějak implantovala ruská propaganda do Českého rozhlasu a jiných českých médií (i ukrajinských teda, protože to by bylo ve všech médiích včetně ukrajinských), mi přijde dost komická :)

    Ve válce prostě umírá spousta lidí.. na všech stranách včetně civilistů.. masové hroby jsou zbytečný gore element, kterým to média propagandisticky okořeňují. Někdy implikací nebo primym tvrzenim, ze je tam zanechali Rusove ve snaze zakryt stopy v duchu ww2 a masových hrobů vyhlazovacích táborů. plus nepodložené tvrzení o pojízdných kremačních jednotkách, aby zakryli ztráty na ruských vojácích.

    imho u faktických věcí se držet postupně prokázání jednotlivých tvrzení, než utíkat do spekulací okolo. v ramci uvadeni veci na pravou miru jsem tu tedy naházel reference
    JOHNYTHEDEVIL
    JOHNYTHEDEVIL --- ---
    OMNIHASH: k tomu posvěcování násilí ... " Zatímco západní strany se po pár PR průserech v minulým století snaží svoje armády vytrénovat, aby podobný akce mnimalizovali, tak" ... tak tohle už je jasná lež a dezinformace. Např v Abú Graibu nebo na Gitmu amíci prokazatelně vytvořili prostředí, které bylo k páchání zločinů stvořeno. A těch věznic bylo mnohem víc, jen tyhle dvě se dostaly do médií. Expost po obviněních žádná kontrola, ztráta a výmaz záznamů, cenzura atd. A většina spojenců se na tom vědomě podílela včetně naší vlády, která povolila tzv rendition flights.
    **Buď máš špatnou pamět nebo lžeš
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    no a odpovis mi teda na kolik % si myslis ze ty tela v tech masovych hrobech "nedodavaji Rusi", z tech tvych vyjadreni se to neda rozklicovat
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VOYAGER: hele, asi se snažíš něco sdělit, ale je to zbytečný. Už tě mám dlouho v ignore, páč tvůj způsob komunikace je minimálně pro mě naprosto marnej na úrovni rádiovýho šumu a počet sdělení, který se mi od tebe podařilo dekódovat, je čistá nula. Jinými slovy naprosto netuším, co chceš říct a zas tolik volnýho času, abych se to snažil rozluštit, nemám, takže na mě reagovat nemusíš nikde.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: mezi válečnejma zločinama a genocidou je ještě pár stupínků. K tomu potřebuješ ještě ten úmysl. Rusko ke genocidě navádí, minimálně na svejch státních TV ve všech těch psychošou, kam se chodí hádat Novotný, a válečný zločiny páchá o stošest, i když tomu nechceš věřit, některý z nich znaky genocidy splňujou (např. násilný deportace a případný adopce děcek do Ruska), ale zatím IMHO genocidu organizovaně nepáchá.

    Opět, mezi posvěcením násilí od vedení, a aktivnímu bránění, aby k nim nedošlo, je celá škála možnejch reakcí. Zatímco západní strany se po pár PR průserech v minulým století snaží svoje armády vytrénovat, aby podobný akce mnimalizovali, tak Rusko na to dlabe, pošle na frontu záklaďáky bez výcviku, ty dostanou někde na Ukrajinským poli na prdel od domobrany s RPGčkama, a jdou si vybít vztek do nejbližší vesnice.
    GORG
    GORG --- ---
    Artek, Crimea - Reality versus BBC Propaganda (Graham Phillips vs Propaganda)
    https://www.youtube.com/watch?v=UAqCQmRCHZc
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: to ale neni o rasovem ocisteni, oni to delaji kvuli zastraseni civilistu, aby nepomahali protistrane, aby se bali...

    No pockej ale, Zelensky rika, ze cilem Ruska je na Ukrajine systematicky zabijet Ukrajince v ramci genetickeho cisteni od civilistu, a proto Zelensky odmita jakoukoliv formu kompromisu, dohody.. je odhodlan bojovat do posledniho Ukrajince a my do posledni Koruny to tam podporovat zbranemi.

    Talze imo je dobry se drzet tech tvrzeni, co lidi rikaj, protoze jakoby se zdalo, ze kazdou chvilku muze platit neco jineho.

    Jednou tedy masove hroby kopou Ukrajinci, pak jsou to Rusove, kteri "hazi" neuctive ta tela do hrobu, a pak to najednou je jedno..

    Proto jsem to tu resil, protoze tam je zas ta klasicka flip-flopujici masirka.



    Ci-li cile Ruska na Ukrajine nejsou tedy o rasovem cisteni?

    At se za tyden zas neresi v mediich axiom, ze jejich cilem je genocida.


    Jinak zabijet pro zastraseni verim, ze smysl dava, ale to by tedy znamenalo naproste selhani ruske propagandy, protoze posledni co Rusko ted potrebuje, je vsudypritomny hejt vuci Rusku za civilni obeti. Osvoboditele, kteri tam delaji genocidu.

    V takovem pripade je fakt divne, ze opravdu nesli po te infrastrukture, protoze pak nemuzes chtit, aby se o tehle vrazdach nekdo dozvedel. Pro mezinarodni podporu.

    To ze tam Rusko ma provadet to same co kdysi naciste, je prave jeden z tech celnich argumentu pro to, proc tady nosime ty vlajky a tak. Ze tam systematicky cili prave a jen civilisty. To tvrdi Zelensky. Takze bud Zelensky lze, nebo tam Rusko opravdu provadi genocidu.

    Zelensky: Russia committing genocide in Ukraine - BBC News
    https://www.bbc.com/news/av/world-europe-60976106

    President Volodymyr Zelensky has said, in a television interview, that Russia's actions in Ukraine constituted genocide.

    To jsou zasadni obvineni, ktere prece nejde jen tak vytahovat si jako osli mustky, kdyz se to zrovna hodi, ale je nutne se drzet toho puvodniho narativu... ne ho furt menit :-)

    Jine vysvetleni totiz je zejo, ze civilni obeti jsou kolateralni... tedy nezamerne.

    Jenom nejaky uplne sileny rezim by prece cilene zabijel civilisty. To naposled snad zejo prave ti nacisti za ww2. Ale normalne ve valkach prece jsou zasady, ktery se dodrzujou o vedeni valky... od prav zajatcu po necileni civilistu nebo novinaru atd.

    Takze instrukce ruskeho vedeni, ze tam cilene prijeli zabijet civilisty, je proste obtizne uveritelne. A v dobe mobilnich telefonu ani jeden zaber, jak tam neco takovyho pachaj.. snad leda vzdalene zabery nekde z dronu, kde neni moc jasny, kdo je kdo vubec. Tam byl nejaky ten zaber, kde mel tank strelit do cyklisty v Buci.

    Pritom o pachani valecnych zlocinu ze strany Ukrajincu tech videii je mraky.. primo tech vojaku, jak pachaji valecne zlociny. Protoze si to aj i radi sami natacej.

    V nasich mediich si lidi delali srandu, jak "promlouvaji do duse" rodinam ruskych vojaku na Ukrajine, kteri tam padli...

    Kdyz jsem teda vcera videl video, kterej si jeden UA vojak sam natocil, jak trolluje rodinu mrtvyho ruskyho vojaka pres jeho mobilni telefon, co u nej nasli.. Na tom byla znat neucta k lidskemu zivotu... Jakoze takhle si delat doslovat srandu z rodiny jim vysmatej rikat, ze jejich manzel je mrtvej?

    ---

    TL,DR; imo je dulezity si ujasnit, z ceho presne Rusko obvinujeme.. jestli je to genocida ci pripadne to mit jako podezreni, ale kdyz uz to tvrdime, tak si za tim stat no :-)
    Neprejit pak k charakteristikam z historie Ruska o "Russia gonna Russia" nebo proste tvrzeni o genocide opustit.

    Jo, ze (asi obzvlast) Stalin cilene zabijel civilisty jsem slysel.. u nej fakt historici vedi, ze zabijel ciste kvuli teroru, ktery to v lidech vytvari. A ze zabijel i svy soukmenovce blizke, aby ani jeho verni soudruzi nemeli klid. Na pocet mel zabit nasobne vic nez nacisticky Nemecko pres pracovni tabory, popravy atak.

    Nedava to ale smysl do moderni ruske propagandy, kterou tak pracne budujem ..:) Vzdyt oni maj bejt prave ti antifasisti v tomhle pribehu, mit otocene verejny mineni Evropy sympaticke k Rusku. To by znamenalo, ze jsou to totalni magori, co z nejakych velikaskych duvodu se najednou vyprdnou na budovani image osvoboditelu, ze by meli instrukce rabovat, znasilnovat, plenit vsude, kde prijdou..
    V pripade nacistu to tak ale skutecne bylo.

    Jinak bych ale byl pak prave opatrny v upevnovani tvrzeni typu "Rusove jsou zvirata" nebo "jo, Rusak klasicky znasilnuje, vyvrazduje, posila do pracovnich taboru", pac to pak smeruje jen do totalni valky. Ale samo o sobe je to dehumanizace nepritele.

    Tedy ja se obsirne furt tocim kolem toho mit jasno ve svych tvrzenich.. pokud tohle opravdu je systematicke chovani Ruska i dnes. Protoze valecne zlociny se dely snad u vsech modernich valek co se tyce jednotlivcu uvnitr armady. Znasilnovani, zabijeni civilistu.. deti. U vsech armad budou excesy. Ale jestli teda tvrdime, ze to je posveceno z vedeni.

    To je pak za me skutecny argument, proc se do toho konfliktu angazovat a pomahat vojensky, protoze v pripade nacistu to neslo zastavit jinak nez vojensky

    Ruzni i cesti politici to kazdopadne primo o Putinovi na Ukrajine tvrdi a opravdu by se takova tvrzeni nemela brat na lehkou vahu.

    Hitler není Putler, i když se to hezky rýmuje
    https://denikn.cz/845681/hitler-neni-putler-i-kdyz-se-to-hezky-rymuje/

    Komentář historika Marka Vlhy: Invaze na Ukrajinu jako nový anšlus, Z jako hákový kříž… Příměry ruského režimu k fašismu zahlcují sociální sítě od samého počátku invaze na Ukrajinu a dnes už je běžně slýcháme i z úst respektovaných politiků, novinářů, a dokonce některých zástupců akademické obce. Udělat si v hlavě z Putina druhého Hitlera je bezpochyby úlevné. Zároveň si tím ale dáváme klapky na oči a zaděláváme si na morální kocovinu.

    Popravdě není divu, že se podobné příměry staly normou. Skrývá se za tím psychologický trik, který nám pomáhá vypořádat se se zrůdnou „speciální operací“ vedenou proti ukrajinské armádě i civilnímu obyvatelstvu. V naší kultuře neexistuje ostřejší označení lidského zla než fašismus a Hitler. Všichni ta slova známe a v nás všech vyvolávají silnou odezvu. Na rozdíl od zkušenosti s bezprecedentní pandemií covidu-19 se tentokrát máme čeho chytit! Jenže chyba lávky.

    Pár vnějších podobností by nás nemělo utvrzovat v představě, že se historie zase jednou opakuje. (Což mimochodem dějiny nečiní, nanejvýš se, jak údajně řekl Mark Twain, rýmují.) V čem že je problém? Proč nejde jen o slovíčkaření? ....


    Putin’s Hitler-like tricks and tactics in Ukraine - The Boston Globe
    https://www.bostonglobe.com/2022/02/24/opinion/putins-hitler-like-tricks-tactics-ukraine/

    https://www.washingtonpost.com/opinions/2022/03/23/putin-genocide-language-ukraine-wipe-out-state-identity/

    Genocide in Ukraine: Putin just gave his tacit approval for more war crimes - Atlantic Council
    https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/genocide-in-ukraine-putin-just-gave-his-tacit-approval-for-more-war-crimes/

    Jednal byste s Hitlerem? ptal se Morawiecki. Jste antisemita, řekl Macron - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/emmanuel-macron-vladimir-putin-polsko-kritika-rusko-ukrajina-valka.A220408_142443_zahranicni_kha

    Slovakia defense minister to NYT: Putin ‘equal to Hitler’ | The Hill
    https://thehill.com/policy/international/3267381-slovakia-defense-minister-to-nyt-putin-equal-to-hitler/

    „Putin se rovná Hitlerovi, jsme frontový stát,“ řekl slovenský ministr obrany - Echo24.cz
    https://www.echo24.cz/a/SwDpD/putin-se-rovna-hitlerovi-jsme-frontovy-stat-rekl-slovensky-ministr-obrany

    Slovenský ministr obrany Jaroslav Naď řekl v rozhovoru pro americký list The New York Times (NYT), že ruský prezident Vladimir Putin je srovnatelný s vůdcem nacistického Německa Adolfem Hitlerem. Před ruskou invazí na Ukrajinu by bylo nemyslitelné, aby Slovensko posílalo zdarma velké množství základních zbraní, natož systém protivzdušné obrany, přes východní hranici, řekl šéf resortu obrany.
    „Ale to je nová světová realita,“ prohlásil v rozhovoru Naď. „Jsme frontový stát. Na našich hranicích máme válku a do naší země přišlo více než 330.000 Ukrajinců. Paradigma je nyní zcela jiné,“ poznamenal. Putin se podle něj „rovná Hitlerovi“ a musí být na Ukrajině zastaven, než se bude moci posunout dále na západ.


    Ukraine defence minister calls Vladimir Putin the ‘Hitler of our time’ | The Independent
    https://www.independent.co.uk/news/world/europe/ukraine-putin-hitler-genocide-mariupol-b2037917.html

    Ukraine war: Is Russia committing genocide? - BBC News
    https://www.bbc.com/news/world-europe-61017352

    Has Russia committed genocide in Ukraine?
    There is no consensus on this.

    Eugene Finkel, an associate professor of international affairs at Johns Hopkins University, believes genocide is underway in Ukraine. He says there is evidence of killings, carried out in Bucha and other places, of people based on their Ukrainian identity.

    "It's not just killing people, it's targeting a national identity group," he says.

    However, it's the rhetoric coming from Moscow that tips over into genocidal intent, Mr Finkel says.

    He points to an article titled "What should Russia do with Ukraine?" published last week by Russia's state-owned media Ria news agency.

    The article argues that Ukraine "is impossible as a nation state" and even its name "apparently cannot be retained"; the Ukrainian nationalist elite "need to be liquidated, its re-education is impossible", argues the article's writer, Timofei Sergeytsev.


    ...

    'Evidence not strong enough yet'
    But other experts in the field of genocide say it's too early to define Russian atrocities as being in that category.

    According to Jonathan Leader Maynard, lecturer in international politics at King's College London, says the evidence is still too unclear under the strict wording of the Genocide Convention.

    That doesn't necessarily mean genocide is not taking place - he says it's "very clear" that atrocities are happening - just that the bar has yet to be cleared.

    "It's possible that those atrocities could be genocidal or could escalate in future to genocide, but the evidence is not strong enough yet," he says.

    However, he points to the "deeply troubling" rhetoric of Russia's president denying Ukraine's historical existence as an independent nation. It illustrates a "genocidal way of thinking", he says, where Vladimir Putin believes Ukraine "isn't real, so they don't have the right to exist".





    With genocide accusation against Russia, Biden is again willing to get ahead of his own government
    https://www.nbcnews.com/politics/national-security/genocide-accusation-russia-biden-willing-get-ahead-government-rcna24601

    President Joe Biden’s declaration this week that Russia is committing “genocide” in Ukraine raised concerns among some officials in his own government and has so far not been corroborated by information collected by U.S. intelligence agencies, according to senior administration officials.

    At the State Department, which is tasked with making formal determinations of genocide and war crimes through an independent legal process, two officials said that Biden’s seemingly offhand declaration during a domestic policy speech in Iowa on Tuesday made it harder for the agency to credibly do its job.

    U.S. intelligence agencies collect information when allegations are made of actions that could amount to genocide, but policymakers are the ones who actually decide whether to declare it. Intelligence reports on Ukraine currently do not support a genocide designation, officials said.

    “Genocide includes a goal of destroying an ethnic group or nation and, so far, that is not what we are seeing,” a U.S. intelligence official said.


    There is concern within the intelligence community, however, that Russia’s actions in the next phase of the war could amount to genocide, and one official said that assessment could be part of what prompted Biden to take a public position that’s ahead of his own government.



    Pentagon can't independently confirm atrocities in Ukraine's Bucha, official says | Reuters
    https://www.reuters.com/world/pentagon-cant-independently-confirm-atrocities-ukraines-bucha-official-says-2022-04-04/

    WASHINGTON, April 4 (Reuters) - The U.S. military is not in a position to independently confirm Ukrainian accounts of atrocities by Russian forces against civilians in the town of Bucha, but has no reason to dispute the accounts either, a senior U.S. defense official said on Monday.

    "We're seeing the same imagery that you are. We have no reason whatsoever to refute the Ukrainian claims about these atrocities -- clearly, deeply, deeply troubling," the official said, speaking on condition of anonymity.

    "The Pentagon can't independently and single handedly confirm that, but we're also not in any position to refute those claims."

    The Kremlin has denied accusations related to the murder of civilians in the town.
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    OMNIHASH: ale to on prece nepopira, proto sem se ho ptal na kolik % si on osobne mysli ze to nebyli rusi, odpoved sem bohuzel nedostal :-)
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    GORG: ne gorgu, jako obvykle seš úplně vedle. Není problém kdo kopal hroby, problém je v tom,kdo do nich vyráběl náplně. Klasicky si pleteš příčinu a následek.
    RIVA
    RIVA --- ---
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    to ale neni o rasovem ocisteni, oni to delaji kvuli zastraseni civilistu, aby nepomahali protistrane, aby se bali... Tento postup meli i pri nevalecnych operacich, kdy budovali komunity s kolektivni zodpovednosti, aby kdyz jeden udela chybu, trpela za to cela komunita a historicky se jim osvedcil... Bohuzel sem to opet slysel v radiu takze nedokazu mluvit konkretneji, ale znelo to uveritelne z hlediska psychologie cloveka...

    Tady taky pred 89 byly miliony lidi co drzely hubu a krok a nebo dokonce meli z komunistu prospech a po 89 najednou jakoby z nich byla promile... Za mne je to z casti v lidske nature moc si nevyskakovat abych neohrozil sve okoli...
    GORG
    GORG --- ---
    KAJJAK: resil jsem ten rozpor v mediich, ze je delali Rusove. pro zakryti svych valecnych zlocinu.. ustup ze mel vest k tomu, ze to zanechali odkryte nebo tak neco

    takze pak muzeme masove hroby pustit z hlavy a rict, ze tam proste nasli stovky mrtvych tel. mediim se reci o masovych hrobech libi.

    mene uz vime, koho tam nasli. identifikace zjevne stale probiha. ostatne i mezi nimi muzou byt i Rusove.

    According to the mayor of Bucha Anatoliy Fedoruk, "hundreds of Russian soldiers" were also among the bodies found in the region.[34]
    https://www.washingtonpost.com/world/2022/04/02/bucha-bodies-russia-retreat-kyiv/

    Tedy automaticka implikace "nasli jsme masove hroby = jasny dukaz systematickeho zabijeni civilistu" je unahlena.

    Je obtizne si o tom delat nejaky jasny obrazek, kdyz media spol. o situaci informuji tak, jak informuji.

    Scott Ritter tvrdi, ze ta policejni jednotka SAFARI tam prijela strilet kolaboranty, coz i naznacuje a medialni zprava, kterou jsem linkoval, ze to tam prijeli "ocistit"

    Tam mi prislo divny, ze u clanku maji i video, jak to tam SAFARI projizdi.... neni divne, ze tam s jejich prijezdem nejsou zachyceny zadny lidi se svazanyma rukama po ulicich.

    Podle Rittera to tam na konec prave hromadne provedla tuhle cistku... ne nutne ciste zabijeni civilistu, ale zradcu... kde napriklad pokud nekdo prijmul humanitarni pomoc z Ruska apod. byl popraven jako zradce.

    Kdyz jeste uvazime, ze policii v Kyjevské oblasti je neonacista, sic tady na wiki pisou, ze prime dukazy o tom chybi

    Vadym Troyan - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Vadym_Troyan

    Kazdopadne je proste hodne zvlastni, ze na vlastni videu prijezdu policejni jednotky SAFARI tam zadny valecny zlociny zachyceny jeste nejsou.

    31. brezna starosta ve zde linkovanem videu rika, ze byla Bucha osvobozena a radoval se tam nad tim, jaky to krasny den.. zadna svazana tela nezminuje

    pak v jinem mediu nejaky UA oficial nekdy 1.,2. dubna rika, ze oblast jeste neni zcela bezpecna, a ze to jde resit ta SAFARI. prevazne ze pry odstranit zaminovana tela.
    to je kontra tomu, co tvrdili, ze Bucha byla osvobozena. sic ano.. o tech zaminovanych telech mluvili.. takze tam jdou oblast zajistit bezpecnostne... a "ocistit od kolaborantu".

    na videu vidime , jak ale potkavaj jen vitajici civilisty a radu zboreny techniky po silnicich..

    Special Forces Regiment SAFARI Begins Clearing Operation in Bucha from Saboteurs and Accomplices of Russia - National Police - LB.ua news portal
    https://en.lb.ua/news/2022/04/02/12441_special_forces_regiment_safari.html

    To by pak bylo v souladu, ze takove ty primo popravy tam byly prevazne prave s prijezdem tehle. Obzvlast kdyz v te oblasti sefuje policii tak kontroverzni osoba.

    Ty reci o nacistech na UA imho nejde brat zjednodusene, ze by snad Ukrajina byl nacisticky stat, kde vsichni Ukrajinci tajne maji ve skrini hakovy krize

    Namita se, ze jejich neonazi politicky stranz se u voleb nedostaly do parlamentu, takze jsou marginalni. Ale pokud tady nejakej silenej Azovak je umisten od 2014 jako sef policie Kyjevske oblasti, resp. podobne osoby i do jinych pozic... nebo pokud opravdu, jak rika Scott Ritter, ukrajinskym politikum nejaky paravojensky jednotky ci gangy vyhrozujou, aby hlasovali "spravne", pak jejich role bude nezanedbatelna.

    Takovy clovek muze sefovat tedy policejni jednotce, co muze delat cisty svinstva, a byt prave tim kritizovanym ramenem tehle ujete minority. Kterou jsme si tam jako Zapad pestovali cela desetileti. Ostatne uz jsem tu snad linkoval primo z webu CIA, ze uz puvodni Banderovce CIA kryla pred vysetrovanim po konci ww2, protoze je chteli pouzivat jako tool na Ukrajine pro jejich nenavist vuci Sovetum.

    Nevim proc je to prave pro radu lidi jen vtip to s tema nackama. Pokud tam pobiha i rada takovych , nevim, co je na tom komickeho nebo nesmyslneho je podezrivat, ze rada nebo vetsina tech silenosti na civilistech je jejich dilem. Oproti Rusum maji motiv a background k takovemu typu cinnosti. Rusaci maji jiste svuj share magoru, ale nebyvavuju si, ze by kdy resili touhu rasove ocistovat...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    tim chci rict ze se to stavalo v cecensku, v gruzii, za druhe svetove... Vrazdeni, znasilnovani, deportace civilistu na nucene prace rusove delali vzdy a v zadnem z tech konfliktu samotne ocernovani ruska hlasanim tohoto nikdy nijak protivnikovi historicky nepomohlo. Selskym rozumem si tedy nedokazu predstavit ze kdyz rusi napadnou ted cesko, ze si zacnem vrazdit tve vlastni civilisty abychom rusko ocernili, kdyz to vlastne stejne nikdy nijak v historii nepomohlo i kdyby se to nakrasne delo... Proste mi prijde ze staci zapojit vlastni mozek a neverit nesmyslum kterych internet chrli kvanta z obou taboru...

    Treba ted nedavno jsem slysel na Cesky rozhlas plus mluvit nejakeho ceskeho energetickeho specialistu nekolik zajimavych protizapadnich tezi a uz to nejde dohledat i kdyz to je zaroven v databazi online vysilani na internetu...

    Jel sem autem takze sem nemohl na odkaz na netu mrknout hned a pak sem na to zapomnel a uz nevim presny den a cas...
    V kazdem pripade tam padly tyto teze:
    1) To ze Orban ma nasmlouvane ceny plynu na roky dopredu je desinformace, ma je jen do doby par mesicu po madarskych volbach a ceny jejich plynu pote jiz budou stejne jako jinde v evrope
    2) nakupujeme jako CR plyn od Rakusanu na jejich burze a oni nam ho prodavaji 5x draze, nez ho sami koupi od rusu. Ten clovek radil ceske vlade zacit jednat s ruskem o nakupu za rubly coz by nekolikanasobne cenu snizilo

    Tyto dve teze bych chtel zpetne overit, zda jsou pravdive, protoze selsky rozum mi jednoznacne nestaci na to je vyhodnotit ani z pomoci googleni a presto mi prijdou alarmujici... Treba z googlu i prozapadnich medii padaji spis clanky popirajici tezi 1) https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=putin+s+orbanem+plyn , ale logiku by spis davalo ze populista orban ty ceny plynu chtel uhrat jen do voleb a pak ma na nejakou dobu pokoj a mandat
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    Ono se to totiz nevymyka tomu, jak se ruska armada chovala v nedavnych konfliktech uz s prispenim Putina (namatkou treba Alchan-Jurt) a vlastne fakticky i v tech starsich konfliktech. Je to da se rict standardni modus operandi ruskych ci sovetskych vojsk obecne, jen hold doba pokrocila a dnes se daleko lepe tyhle ciny dokumentuji, nepotrebujes fotak a kinofilm, jednoduseji takovyto material publikujes na vlastni pest...

    Kdyz to vemu do dusledku, klidne ty clanky v ceskych mediich mohly byt na pozadavek ruske propagandy jiz v dobe kdy rusi vedeli ze ty lidi v te oblasti aktivne povrazdi, ale zapadni svet to jeste nevedel... Proste ten zminovany rospor za mne naprosto nic nedokazuje...
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    VOYAGER:

    myslim si ze muze byt pravda oboji, tedy ze jamu hloubili ukrajinci a plnili rusaci, za mne tak 95% pravdepodobnost ze lidi vrazdili rusi, proto se ptam na kolik % to mate vy tady ve skupine pokud mi to tedy reknete kazdy sam za sebe
    KAJJAK
    KAJJAK --- ---
    GORG:

    at se bavime uplne na rovinu, na kolik % si ty osobne myslis, ze ti lidi v Buci nebyli zabity Rusama? Myslim tedy ve svetle tech nejasnosti s tim kdo ty groby nechal vykopat a jak je to prezentovano v zapadnich mediich... tim myslim na kolik te to ovlivnilo v myslence ze ty civilisty nezabijeli rusi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam