• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    JP Reacts to Biden Saying There Will Be Another Pandemic!
    https://www.youtube.com/watch?v=gNsYLEvSNEg
    LUKK
    LUKK --- ---
    Josef Šlerka - Konspirační teorie a mediální scéna | Neurazitelny.cz | Večery na FF UK
    https://www.youtube.com/watch?v=ImZ4E6biFSg
    RAGAMUFF
    RAGAMUFF --- ---
    ALWA: Nejhorší je na tom cyklická spotřeba a plánované zastarávání. Dřív se věci vyráběly aby vydržely, protože nedává smysl plýtvat materiálem a energií na něco co se rozpadne. Ale dneska naprosto normální.
    ALWA
    ALWA --- ---
    RIVA: Celej svět je tak 10 let hodně divnej. Hyperkorektnost, neoliberalismus, jako by přišel dlouhý temný čas svačiny kolektivní duše (kred. D.Adams). Jakoby člověk nevěděl, co dál. Nejsem politolog, ale myslím, že Ti dobře rozumím a j dnoznacne souhlasím.
    RIVA
    RIVA --- ---
    ALWA: Samozrejme se taky nechci hadat a zasirat tady GORGOvi klub kecama :) Jen bych rad upresnil ze neoliberalismus je podle meho nazoru filosofickou pateri zapadniho sveta. Jedna se umensovani moci narodnich statu ve prospech nadnarodnich firem a neziskovych organizaci, tzv. Stakeholderu. Presne tenhle druh "kapitalismu" tlaci prave ten Harari (filosoficky reprezentant Davosu).

    Ja osobne se priklanim ke skole kapitalismu Franklina D. Roosevelta ci J. F. Kennedyho, kteri se zasazovali o ochranu domaci produkce a budovani infrastruktury, ktera od te doby jenom chatra prave kvuli neoliberalni politice uprednostnovani kratkodobych zisku nad investicemi do budoucnosti.

    Rusaky a UA tady resit nebudu, to je recept na pruser :)
    ALWA
    ALWA --- ---
    RIVA: Nikoho necituju. Ani se nepru. Nevyhnutelnost kapitalismu vidim jako evolucni cestu. Nehajim ji. Ani nepropaguju. Ja si jen o Putinovi myslim, ze je to zamindrakovanej mstivej skret a ze takovy by nemuseli v ramci blaha planety trcet na takovych postech. Podzemni hokejovy hriste, soukromej pristup ze skaly k mori, , regulerne z platu prezidenta. K tomu musis chodit s trochu sklopenou hlavou. IMHO. Neoliberalismus je kolektivni Narcistni zraneni a msta za "neuspech" Evroske Unie. Jsou rozpinavy a neptaj se. Alles IMHO sammozrejme. Ke pri mam daleko. Je mi stejne sympaticky nazor, ze potrebuji pevnou ruku. Kde je Libye p oKaddafim? Zlatej gaus ale infrastruktura.
    RIVA
    RIVA --- ---
    ALWA: 1) Ta nevyhnutelnost kapitalismu, to předpokládám cituješ Yuvala Harariho?
    2) Moderní rusové podle mého názoru kapitalismus chápou a svým vlastním způsobem provozují velice dobře. Co neprovozují je neoliberalismus.
    ALWA
    ALWA --- ---
    GORG: Jenže maji pravdu. Genom bych nechal genomem, ale proč se nezajímají o politiku (Rusové)? Kapitalismus je imho evolučně nevyhnutelný. Proč nejdou se zbytkem světa?
    GORG
    GORG --- ---
    Někteří čeští novináři dokonce nám na Twitteru sdělili, že Rusové nejsou lidé. Že mají něco v genomu, co z nich nedělá lidské bytosti. Když Ukrajinec, kterýmu vybombardovali barák o Rusech řekne, že jsou to zvířata, tak to docela chápu, ale když Češi tady v klidu a bezpečí mluví o genomu Rusů a že to nejsou lidské bytosti, kde je najednou ten soud za výroky porušující zákon? I za menší prohřešky údajně tu stíhají lidi, ale označit celý národ jako zdegenerovaný nebo jinak podřadný je jakoby v pohodě. Ještě je to i obhajované.
    Přitom označit celý národ, že nejsou lidi, je ukázková štvavé podněcování nenávisti - dehumanizační kampaň.

    https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Ze-bych-zaloval-Nemcovou-Radsi-ne-sel-bych-sedet-ja-Michal-Kraft-se-rozjel-jak-nikdy-707978
    Senátorku Němcovou, pana Lukačoviče a pana Černého jste uvedl jako příklady lidí, kteří mají, podle vás, větší práva než vy. Z čeho tak usuzujete?

    Výroky, které jsem zmínil, tedy výroky o zdegenerovaných etnikách, genotypu sviní, či o etnikách, která ctěný autor považuje za zvířata, která se lidem podobají, jsou výroky, které byly zveřejněny na twitterových účtech paní Němcové a pana Lukačoviče, pan Černý pak svoji tezi uvedl v rozhovoru pro iDnes. A protože za uvedené výroky nebyli potrestáni ani oni, ani ti, kteří, v reakci na uvedené výroky veřejně uvedli své vlastní teorie podobného typu, tak mi nezbývá než soudit, že pro tyto občany zákony platí jinak než pro mě, což ostatně potvrdil i Ústavní soud. Jak už jsem uvedl: v textech, za které jsem byl odsouzen, se nic takto expresivního a ani fakticky obdobného neobjevuje.


    https://twitter.com/AlexandrMitrofa/status/1500061262788669442
    Alexandr Mitrofanov
    @AlexandrMitrofa
    K četným soucitným, ale neinformovaným spoluobčanům:
    Chápu vaši snahu vidět ve většinovém obyvatelstvu v Rusku (podotýkám v Rusku, netýká se Rusů venku) své bratry a sestry, kteří jen šlápli vedle a může se to napravit.
    Ne.
    Je to jiná civilizace. Je barbarská. Chce vás zničit.

    Mitrofanov: Rusové kývnou na jakékoliv barbarství. Demokracie u nich nikdy nebude | Hospodářské noviny (HN.cz)
    https://zahranicni.hn.cz/c1-67043490-mitrofanov-rusove-kyvnou-na-jakekoliv-barbarstvi-demokracie-u-nich-nikdy-nebude
    „V gigantickém nelidském Rusku nebude pokus o demokracii nikdy úspěšný. Je to pro ně cizí slovo. Sto let se z ruské společnosti násilím vyndávaly její lepší části a to poslední lepší, co v ní zbylo, teď prchá. Tihle lidé pak mohou fungovat jinak, ale až poté, co ten jed z krve dostanou,“ říká novinář Alexandr Mitrofanov, který se narodil v Sovětském svazu.
    Pavel Novotný
    @PavelNovotnak
    Ta Buča se se mnou táhne celý den a potáhne už furt. Nesnesu jakékoli utrpení dítěte. Člověk bojuje proti předsudkům, ale sám se v jednom definitivně utvrdil.

    Rusko by mělo být zničeno. Bezohledně zničeno. Nebudou jiní. Nikdy se nezmění. Není to Putinem. Mají to v sobě. Sorry.

    Jsou Rusové taky lidi? Nenechme si vnutit Putinův pohled na svět – A2larm
    https://a2larm.cz/2022/03/jsou-rusove-taky-lidi/
    Alexandr Mitrofanov, komentátor Práva, nás na Twitteru blahosklonně poučil, že pokud chceme vidět v Rusech a Ruskách lidi, tak se pleteme. Rusko je prý barbarská civilizace, která nás chce zničit. Jisté je, že pokud nás Putinova válka donutí uvažovat o lidech žijících jinde jako o barbarech, pak nás ve výsledku skutečně zničí.

    naštěstí tohle přecejenom už některým přijde jako silné kafe

    Stydíš se psát o podřadných genech? Vytáhni zeměpis. Za ruskou tyranii ale zima nemůže - VOXPOT
    https://www.voxpot.cz/stydis-se-psat-o-podradnych-genech-vytahni-zemepis-za-ruskou-tyranii-ale-zima-nemuze
    Některé se snaží o solidní analýzu, jiné se nechávají hněvem unášet až k označování Rusů za zvířata.

    Majitel Seznamu Ivo Lukačovič tak na Twitteru píše: „To nejsou lidé. To jsou zvířecí hordy z Asie. Lidem se akorát podobají, když je obléknete do ruských vojenských uniforem.“ Komentátor Alexandr Mitrofanov na stejnou adresu následně přidává, že „nepokládá za lidi bytosti, v nichž zjevně převažují zvířecí prvky.“ Starosta Pavel Novotný v návaznosti na dění v Buči tweetuje, že by Rusko mělo být „bezohledně zničeno,“ protože to, co se děje, není Putinem a nikdy se to nezmění, protože to Rusové „mají v sobě.“

    Zloba vůči agresorovi je pochopitelná, dehumanizace lidí na základě národnosti však patří spíš do repertoáru režimů, jako je ten Putinův.

    ...

    V zajetí školního atlasu
    Plošnou dehumanizaci na základě genetiky, národnosti, barvy nebo jazyka už naštěstí považujeme za nepřípustnou. Zároveň se tu ale vynořuje staronový trend: kde dřív zněly prosté předsudky, objevuje se o něco vědečtěji znějící geografický determinismus. Určující úlohu v chování obyvatelstva podle něj místo třeba genů hrají geografické podmínky konkrétní země.

    Právě o geografický determinismus se opírá komentátor Hospodářských novin Petr Honzejk ve svém nedělním textu „Zanechte všech nadějí, Rusko nikdy jiné nebude. Je to zákon geografie.“ Volně se v něm odkazuje na knihu Pomsta geografie amerického spisovatele Roberta D. Kaplana.

    Problém geografického determinismu je v tom, že jím lze i bez velkého přemýšlení a bez studia událostí vysvětlit cokoli. Člověk do něj může stejně jako například do rasové teorie vložit libovolné předsudky a tvářit se u toho, že se neopustil hranice vědeckosti. Honzejk takto například o geografický determinismus opřel hned titulní tezi – ať se bude kdokoli jakkoli snažit, Rusko vždy zůstane stejné.

    Ve svém textu cituje i historika Patricka Marche, podle kterého Rusové mají „podřízenou povahu“ vinou toho, že jim „tatarské jařmo“ před pěti stovkami let vštípilo toleranci k tyranii a lhostejnost k obětem. Život obecně má v Rusku proto podle Honzejka nízkou cenu, stejně jako individuální svoboda – což v jeho argumentaci vyplývá z dvousetletého období tatarské nadvlády pět set let nazpátek. Důsledkem je prý bezohlednost ruské armády a jen omezená ochota Rusů protestovat proti válce v sousední zemi.

    Jinde v textu se zase dočteme, že trvalým rysem Rusů je krutost, kterou způsobilo chladné podnebí. V něm podle Honzejka můžeme hledat příčinu ruského bombardování škol a nemocnic. Honzejk už nevysvětluje, proč mají ve stejně chladné Skandinávii nebo Kanadě lidské životy i individuální rozhodování cenu naopak nebývale vysokou.


    Ještě před sto lety by se řeklo, že tyto vlastnosti Rusům vštípilo mísení slovanských a tatarských genů. Tento postoj, který se už dávno ukázal jako nevědecký, je už díkybohu nepřípustný i v českých médiích. Používat s úplně stejným výsledkem geografii nicméně stále můžeme, protože zatím nebyla dostatečně diskreditována silou podobnou hitlerovskému Německu.

    Můžeme si jen přát, aby s dřívějším či pozdějším pádem Putinova režimu padl i tento způsob vysvětlování charakteristik lidí a států. Proč právě s Putinovým režimem? Právě ten má totiž přístupy založené na geografickém determinismu v oblibě. Jako součást geopolitiky jej používá například ultrakonzervativní ideolog Alexandr Dugin, vojenští velitelé jako Valerij Gerasimov a zaznívá i přímo z úst Vladimira Putina.

    ..

    Tyhle hlášky o zvířatech si vybavuju zejména z doby, když se v médiích objevovaly zprávy z Buče, kde přitom doteď moc nevíme, co se tam vlastně stalo.Ale ta emoce, co to umí v lidech vybičovat... a potřebujou to nějak uvolnit nějakým silným vyjádřením.. je asi důvod, proč volí tak silná slova. Oni si předpokládám reálně nemyslí, že Rusové nejsou lidské bytosti, ale tak nějak v nich sílí odpor k Rusku a všemu ruskému.

    Ten Černý se pro ten iDnes.cz vyjádřil taky, že je proti koncertům ruských kapel. Že ty odmítají provozovat. Ne že by prý měli něco proti těm ruským hudebníkům, ale že by pak na takový koncert zřejmě přišli i proputinovští Rusové.

    Jakože národy mají asi svoje charakteristické tendence dané kulturou, minulostí.. ale takhle si ujíždět až nějaké řeči o krvi, genech, zvířatech a že je nutné je vyhladit.. to je za čarou a kupodivu není stíhané oproti jiným věc, viz. ten Kraft o svém soudu. Opět doklad asymetrie.

    Takové hlášky můžou být myšlené s nadsázkou, ale dehumanizují nepřítele.. to vždy vedlok tragédiím. Hlavně pokud se někdo pokouší národy charakterizovat rádoby vědecky. O tom byl žejo nacismus a eugenika obecně. Že jsou Rusové nějací kvůli chladnějšímu počasí může člověk plácnout někde v hospodě, ale vydávat to za nějaká moudra na internetu vyznívá dost hloupě. A tam už je reálné riziko podněcování nenávisti ke skupině obyvatel.
    GORG
    GORG --- ---
    Rusove obvinuji Ukrajince, ze pouzivaji civilisty jako lidske stity.
    Ukrajinci obvinuji Rusy, ze pouzivaji civilisty jako lidske stity.

    Dve velmi podobna tvrzeni, aby cert vyznal, co kdo vlastne dela.... kde je videt ohromna asymetrie, jak se na Zapade a u nas s takovou informaci pracuje

    Ukrajinské děti byly u Kyjeva používány jako "lidské štíty", tvrdí svědci | 2. 4. 2022 | Britské listy
    https://blisty.cz/art/107668-ukrajinske-deti-byly-u-kyjeva-pouzivany-jako-lidske-stity-tvrdi-svedci.html
    Děsivá svědectví vypovídají o tom, že ruští vojáci umisťují děti na tanky, aby chránily jejich vozidla při přesunu.

    Ukrajina obvinila Rusko, že při přeskupování svých sil používá děti jako "lidské štíty".

    ...

    Ukrajinská generální prokuratura dává dohromady spis se svědectvími o tom, že Rusové při ústupu z okolí ukrajinského hlavního města a dalších míst využívají místní děti k tomu, aby se vyhnuli palbě.

    Kočárky s nemluvňaty byly údajně umístěny před tanky ve vesnici Nový Bykiv, poblíž obklíčeného města Černihiv, 160 km severně od Kyjeva.

    Dále říkají svědci, že v řadě ohnisek konfliktu po celé zemi byly děti brány jako rukojmí, aby se zajistilo, že místní obyvatelé nepředají ukrajinským silám souřadnice pohybu nepřítele.

    "Případy využívání dětí jako lidských štítů jsou zaznamenány v Sumské, Kyjevské, Černihovské a Záporožské oblasti [regionu]," uvedla ukrajinská ombudsmanka pro lidská práva Ljudmila Denisová.

    Plukovník Oleksandr Motuzyanyk, mluvčí ukrajinského ministerstva obrany, uvedl, že případy vyšetřuje ukrajinská generální prokuratura. Uvedl, že: "Nepřátelé používají ukrajinské děti jako živý štít při přesunu svých konvojů, při přesunu svých vozidel.

    "Ruští vojáci používali ukrajinské děti jako rukojmí, dávají je na svá nákladní auta. Dělají to, aby ochránili svá vozidla při přesunu.

    clanek zrejme cerpa odtud

    Ukrainian children used as ‘human shields’ near Kyiv, say witness reports | Ukraine | The Guardian
    https://www.theguardian.com/world/2022/apr/02/ukrainian-children-used-as-human-shields-near-kyiv-say-witness-reports

    kdyz jsem zkusil vygooglovat, na cem ta tvrzeni stoji, cele je to zjevne jen o tvrzeni vojenske rozvedky ministerstva obrany UA

    Enemy uses Ukrainian children as a human shield when moving their convoys
    https://www.ukrinform.net/rubric-ato/3445644-enemy-uses-ukrainian-children-as-a-human-shield-when-moving-their-convoys.html
    Russian troops are using Ukrainian children as human shields when relocating their military convoys.
    That’s according to the Directorate General of Intelligence of the Ministry of Defense of Ukraine, Ukrinform reports.

    "There are many cases where the invaders use Ukrainian children as a human shield. According to locals in the village of Novy Bykiv (Chernihiv Region), Russian soldiers took local children hostage and put them in their trucks. The purpose of these actions is to ensure safety for a military convoy during relocation," the statement reads.

    In addition, according to intelligence, the enemy uses children as hostages – to ensure that locals will not give out the coordinates of relocations to Ukrainian defenders.

    Cases of children being used as cover have been recorded in Sumy, Kyiv, Chernihiv, and Zaporizhia regions.

    Články v médiích jsou napsané fatalistickým způsobem vyznívajícím, že snad novináři mluvili s nějakými svědky, ale ve skutečnosti to stojí jen na vyjádření té vojenské rozvědky.
    Jak řekl Šándor, když se něco tajná služba rozhodne zveřejnit médiím, vždy je za tím nějaký zpravodajský cíl, a že by byl opatrný takovým informacím důvěřovat.

    Přesto tyhle informace byly brány jako hotová věc. Není je potřeba ověřovat. A naopak, když něco podobného tvrdí RuSSáci, je to brané za absurdní komické tvrzení, které nelze nejenže brát v úvahu, ale dokonce ani připustit takovou možnost.

    Tohle mi nepřijde jen u téhle věci ale obecně, jak je tendence hned skákat k závěrům, když se objeví nějaká zpráva, která vlastně nemá pořádně žádné zdroje. Ono je i pak zpětně jedno, jak to vlastně bylo... zpráva už se zachytí v povědomí jako hotová věc.

    Mě napadá třeba... pokud Rusové systematicky používali děti jako živé štíty a umisťovali je takhle viditelně na tanky a náklaďáky... neobjevila by se nějaká fotka? Ať už od těch údajných nejmenovaných civilních svědků nebo od ukrajinských vojáků, kteří proto na ně nemohli střílet?

    Nebo aspoň nějaké konkrétní svědectví... dost zpráv se konzumuje prostě pro ten emoční náboj, ale hlouběji se nepátrá.


    V případě Rusů byla opačná obvinění naopak Ukrajinců z používání civilistů na lidské štíty také nedoloženým tvrzením, ale ten asymetrický přístup k tomu samému tvrzení, je zjevný.

    A nakonec se podle zprávy OSN ukazuje, že asi měli Rusové v tomhle pravdu

    Senioři jako lidské štíty. Ukrajinci zaujali pozice a způsobili tragédii - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-seniori-jako-lidske-stity-ukrajinci-zaujali-pozice-a-zpusobili-tragedii-208539

    Také se tam píše, že Ukrajinci unášeli proruské "kolaboranty" včetně různých novinářů, blogerů, a některé i mučili.

    Když člověk nakoukne do komentářů k článku, tak to samozřejmě je obhajováno s tím, že by se nic takového nestalo, kdyby Rusko nezaútočilo na Ukrajinu. Nebo že se možná snažili Ukrajinci seniory v domovu bránit před Rusy.

    Asi se bude hůř tady prokazovat, co se vlastně na Ukrajině děje, ale asymetrický zaujatý přístup myslím jde prokázat krásně.
    ALWA
    ALWA --- ---
    Ve Virech a pandemiii auditku jsem to schytal :)))))
    Covid 19 – Genové pseudovakcíny nejsou řešením - Echo24.cz
    https://echo24.cz/a/ScLys/covid-19--genove-pseudovakciny-nejsou-resenim
    GORG
    GORG --- ---
    leaknute zadani kampane

    "působí na emoce"... to je přesně opět ta chyba ... zas chtějí cílit emoce ne racio.. rozum. asi není čím

    RIVA
    RIVA --- ---
    Evidence of mRNA jabz reverse transcribing onto people's DNA
    https://mobile.twitter.com/P_McCulloughMD/status/1545464447027888130

    Well done fucktards, you just genetically modified yourselves because of a fucking cold 🙄
    RIVA
    RIVA --- ---
    Israel Adesanya at UFC press conference speaks about Ghislaine Maxwell.
    https://youtu.be/SIrWl6tEyIk
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    Symbolic Pics of the Month 07/22 | The Vigilant Citizen
    https://vigilantcitizen.com/pics-of-the-month/symbolic-pics-of-the-month-07-22/

    // vyzivne cervencove vydani :)
    GORG
    GORG --- ---
    Georgia Guidestones Blown Up, then Demolished- INSIDE JOB? They Dug For Time Capsule!
    https://www.youtube.com/watch?v=EybJZCJFQ1M
    RIVA
    RIVA --- ---
    KUKIDE: Sorry, brainfarts včera večer :)

    Quickening je když se k něčemu schyluje a věci začínají nabírat obrátky.

    Quickening - Definition, Meaning & Synonyms | Vocabulary.com
    https://www.vocabulary.com/dictionary/quickening
    KUKIDE
    KUKIDE --- ---
    RIVA: co????
    RIVA
    RIVA --- ---
    KUKIDE: A quickening...?
    GORG
    GORG --- ---
    Německo drtí energetická krize. Pár kilometrů od českých hranic je teplá voda jen na příděl - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/nemecko-drti-energeticka-krize-tepla-voda-nekde-jen-na-pridel-zaviraji-se-koupaliste-112432
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam