• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GORGworld conspiracy // 911 // free world order! ... part 5 ::
    RIVA
    RIVA --- ---
    What the Media Won't Tell You About KING CHARLES III
    https://youtu.be/eeNZ7CseBLo
    RIVA
    RIVA --- ---
    What the Media Won't Tell You About KING CHARLES III (Part 2)
    https://youtu.be/CFROfhXgMuA
    RIVA
    RIVA --- ---
    What the Media Won't Tell You About King Charles (Part 3)
    https://youtu.be/YIYkSaLMssg
    GORG
    GORG --- ---
    Klaus: Prasečí chřipka je bublina podobná globálnímu oteplování - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-klaus-praseci-chripka-je-bublina-podobna-globalnimu-oteplovani-24965
    V nebývale lehkém duchu se nesla tisková konference po pátečním mimořádném jednání Bezpečnostní rady státu, kterého se zúčastnil prezident Václav Klaus. Jako vrchní velitel ozbrojených sil dal opakovaně najevo svou skepsi vůči povinnému očkování proti prasečí chřipce. Popudil tak experty, podle nichž testovat vakcínu na armádě nelze podle zákona a očkování je kromě toho prověřeno na 80 miliónech osob.

    "Pokud se tu před vašima očima nenechá přeočkovat všech sedmnáct ministrů, vláda nikoho o nutnosti očkování nepřesvědčí," řekl v nadsázce Klaus a premiér Fischer odpověděl, že se nenechal očkovat, protože se nepovažuje za osobu důležitou pro chod státu.

    Klaus nicméně setkání ocenil, neboť prý bylo potřeba si situaci ujasnit. Míra onemocnění prasečí chřipkou je podle něj nyní na "velmi nízké úrovni".

    Politici se shodli, že hlavní hygienik by měl na základě svých informací rozhodnout o případném vyhlášení pandemie a teprve následně by začalo povinné očkování skupin, které jsou ze zákona důležité pro chod státu.

    Klaus se očkovat nenechá
    Prezident se prý očkovat nenechá, neboť prasečí chřipku považuje za bublinu podobnou globálnímu oteplování.

    Premiér Jan Fischer pak oznámil, že vakcínou proti prasečí chřipce by mělo být očkováno 8000 vojáků. Hlavní hygienik však rozhodne o situaci, kdy pro ně bude očkování povinné.

    Látka je registrovaná a prověřená na 80 miliónech lidí. Takto prověřenou vakcínu jsme ještě neměli.
    šéf České vakcinologické společnosti
    Klaus, který je z pozice své funkce vrchním velitelem ozbrojených sil, se v týdnu pozastavil nad rozhodnutím náčelníka generálního štábu Vlastimila Picka, nechat povinně očkovat zhruba 16 tisíc vojáků a civilních zaměstnanců armády proti prasečí chřipce. [celá zpráva]

    Armáda nakonec naočkuje pouze polovinu z původně plánovaného počtu.

    Klaus se proto obrátil na hlavního hygienika Michaela Víta s dotazem, panuje-li v ČR i nadále pandemická situace. Vít obratem prezidentovi sdělil, že pandemická situace trvá. "Je proto nutné přijatá opatření dál realizovat, a to tak, aby byla prevence zajištěna, včetně pandemického očkování," uvedl Vít. [celá zpráva]

    Klaus jde opět proti expertům
    Rozhodnutí Bezpečnostní rady státu se ale nelíbí podle ČTK odborníkům, kteří kritizují, že čekat na to, až se nemoc opět rozšíří, je risk. Druhá vlna pandemie je vždy silnější, zasáhne víc lidí, průběh onemocnění je těžší a je i více mrtvých, upozorňují experti.

    "Podporuji program, aby se dál očkovalo. Je to tak správně, protože se nedá v žádném případě říci, že pandemie skončila," řekl ČTK tvůrce pandemických nemocničních plánů primář Václav Chmelík.

    Předseda České vakcinologické společnosti profesor Roman Prymula řeči o "pokusných králících" i v souvislosti s vojáky v pátek znovu odmítl. "To je naprostý nesmysl. Vypadá to, jako by se vakcína měla testovat na armádě, což se ze zákona ani nesmí. Látka je registrovaná a prověřená na 80 miliónech lidí. Takto prověřenou vakcínu jsme ještě neměli," zdůraznil.

    Klaus o povinném očkování: mě se týkat nebude, nepřipadá v úvahu | Odborový Svaz Hasičů
    https://www.osh.cz/ostatni-clanky/klaus-o-povinnem-ockovani-me-se-tykat-nebude-nepripada-v-uvahu

    Klaus: Vít nás všechny přesvědčoval, tak nechápu, proč se nenechal očkovat - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/domaci-klaus-vit-nas-vsechny-presvedcoval-tak-nechapu-proc-se-nenechal-ockovat-25383
    Prezidenta Václava Klause překvapila zpráva o tom, že se prasečí chřipkou nakazil i hlavní hygienik Michael Vít. Hlava státu dala v minulém týdnu důrazně najevo, že považuje prasečí chřipku za nafouklou bublinu. Jako velitel ozbrojených sil také zpochybnil účelnost povinného očkování vojáků.

    Já tu chřipku nedémonizuji. Panu hlavnímu hygienikovi přeji, aby se co nejrychleji uzdravil. Jenom mne překvapuje, že když on nám tam vnucuje to povinné očkování, že se sám už dávno na tu prasečí chřipku neočkoval. To je pro mne velmi překvapivé sdělení,“ řekl Klaus Novinkám během své návštěvy Dánského království.[celá zpráva]

    Hygienik Vít v úterý Právu potvrdil, že má chřipku a léčí se doma. "Jestliže máte příznaky chřipky a nic jiného než prasečí chřipka se zde ve zvýšené míře nevyskytuje, lze říci, že se jedná s největší pravděpodobností o prasečí chřipku,“ řekl Vít, na jeho rozhodnutí nechala vláda, zda bude nutné naočkovat proti viru H1N1 lidi nezbytné pro chod státu. [celá zpráva]

    Klaus, který se rezolutně odmítá nechat očkovat, si neodpustil vůči Vítovi drobné rýpnutí: „To jsem teda nečekal, že když on tak vehementně přesvědčoval, že bychom se všichni měli očkovat, tak to on měl jít příkladem.“

    Vakcíny proti prasečí chřipce byly dosud určeny pouze pro lékaře a zdravotnický personál a pro pacienty s vážnou nemocí. Vít nespadá ani do jedné z těchto skupin. Nyní se uvažuje, že se vakcinace rozšíří na lidi důležité pro chod státu.

    Klaus není očkovaný proti chřipce, nechce být pokusným králíkem | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/klaus-neni-ockovany-proti-chripce-nechce-byt-pokusnym-kralikem.A100129_103959_ln_domov_pks
    PRAHA - Prezident Václav Klaus se nenechal očkovat proti prasečí chřipce a neudělá to, pokud mu to nenařídí vláda. Očkován zatím není ani premiér Fischer.

    // propaganda Ruske federace V. Putina tehddy fungovala lepe...
    prijde mi , ze se na betatestu praseci chriipky poucily, jak to lepe medialne zvladnout az budou chtit skutecne zavest technokkracii

    dobre si pripomenoutt, jak se tim strasilo tehda, a jak dnes je oponentura jednomu nazoru udajne rizena z Kremlu.(ddukazy sic chybi, ze by kolem covidu ridilo Rusko, ackoliv to mnoho lidi zarucene tvrdi)
    GORG
    GORG --- ---
    Očkování proti chřipce může způsobit narkolepsii - Deník.cz
    https://www.denik.cz/z_domova/ockovani-proti-chripce-muze-zpusobit-narkolepsii-20170323.html
     Vědci přišli s překvapivým zjištěním: poruchu spánku zvanou narkolepsie může způsobit očkování proti chřipce. Na jedné z přednášek, která se konala v rámci Týdne mozku, o tom informoval profesor neurologie Karel Šonka.

    „Proč vzniká narkolepsie, se prozatím nepodařilo jednoznačně vysvětlit. Jednou z možných teorií ale je, že by za tím mohla stát snížená hladina proteinu hypokretinu a následná autoimunitní reakce. Tuto reakci by mohla způsobit nějaká extrémní zátěž organismu – například infekce nebo reakce na očkování," řekl Šonka.

    Vědci s teorií přišli poté, co zaznamenali obrovský nárůst narkoleptiků mezi lidmi naočkovanými vakcínou Pandemrix – látkou, která se používala proti viru H1N1 při pandemii „prasečí chřipky" v roce 2009. V některých místech přibylo poruch spánku po očkování až pětadvacetkrát.

    Vedlejší účinek proto začal zkoumat tým pod vedením Lawrence Steinmana ze Stanford University Medical Center. Výsledky vědci publikovali v časopise Science Translational Medicine.

    „Vyšlo najevo, že u pacientů s narkolepsií se často zvýšily hladiny protilátek proti streptokokům nebo chřipkovému viru H1N1," podotýká Šonka.


    Záchvaty spánku
    Protilátky podle vědců přetrvávaly v krevním oběhu i několik měsíců a pronikaly do nervové tkáně mozku. Lidem se potom silně narušil spánek. Výrobce kvůli tomu musel nakonec vakcínu stáhnout z trhu.


    Narkolepsie je chronické onemocnění. Postihuje nervovou soustavu, přesněji řečeno mozková centra, která řídí usínání a probouzení. Lidé s narkolepsií trpí náhlými a nekontrolovatelnými záchvaty spánku, které se mohou objevit v jakoukoliv denní dobu. Tento stav navíc přichází bez varovných signálů. Obzvlášť nebezpečný je proto například pro řidiče.

    Kromě autoimunitní reakce, organismu může podle vědců vést k propuknutí choroby také dědičnost.

    ...

    Jurásková hasí paniku kolem očkování. Je bezpečné, říká | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/praseci-chripka/juraskova-hasi-paniku-kolem-ockovani-je-bezpecne-rika_150790.html
    Ministerstvo zdravotnictví není podle hlavy úřadu Dany Juráskové odpovědné za malý zájem o očkování proti takzvané prasečí chřipce. Ministryně to řekla v ČT s tím, že za to mohou "samozvaní epidemiologové a vakcinologové" z řad lékařů a média.

    S očkováním se podle Juráskové nezačalo pozdě a je bezpečné. Praktičtí lékaři ale nemají dostatek informací a ani se je nesnaží získat, dodala.

    PSALI JSME: Vláda dala zelenou očkování dětí proti prasečí chřipce

    Proti prasečí chřipce se v Česku očkuje druhý týden, vakcínu dostávají zdravotníci a lidé se závažným chronickým onemocněním. Zájem však je poměrně malý. "Já si nemyslím, že to je vina ministerstva... Domnívám se, že to je dílem zásluhou médií a dílem zásluhou samozvaných epidemiologů a vakcinologů, kteří se mezi zdravotníky objevili," řekla Jurásková.

    Kriticky se vyslovila k praktickým lékařům a jejich přístupu k očkování. Většina praktických lékařů si podle listopadového průzkumu myslí, že očkování začalo pozdě a je nedostatečně otestované. Nedostatky spatřují i v jeho organizaci. Většina dotázaných si navíc myslí, že prasečí chřipka je mediální bublina a dvě třetiny lékařů se nechtějí nechat očkovat. Někteří zdravotníci se v minulých dnech například odmítli nechat očkovat s tím, že je to zbytečné nebo rizikové.

    "Praktičtí lékaři jsou odborníci, kteří bohužel nemají dostatek aktuálních informací. Bylo zjevné, že je ani nehledají," uvedla Jurásková s tím, že ministerstvo se snažilo doručit informace do ordinací poštou a s výrobcem vakcíny pořádá semináře. "Už si nedovedu představit, jakým způsobem praktické lékaře přesvědčit o tom, že ta vakcína je v pořádku, když oni tvrdí naprosto nesmyslné informace," řekla ministryně. Dodala, že očkovací látka Pandemrix má "všechny atesty evropských autorit". "Ona nebyla propuštěna k české populaci bez toho, aniž by byly provedeny řádné klinické studie," dodala.

    ...

    Bezpečné je i očkování dětí

    Vakcinace se z rozhodnutí vlády rozšířila pátečním pokynem Juráskové i na chronicky nemocné děti od deseti let. Ministryně uvedla, že úřad k tomu nyní přistoupil proto, že byly dokončeny studie, které prokázaly bezpečnost očkování u této věkové kategorie. Evropský úřad pro kontrolu léčiv (EMEA) v pátek upozornil, že očkování proti prasečí chřipce vakcínou Pandemrix může vyvolat u dětí ve věku od šesti měsíců do tří let po druhé dávce horečku. Jurásková řekla, že očkování dětí mladších deseti let by připadalo v úvahu ve chvíli, kdy by byla vakcína schválená i pro tuto věkovou skupinu. Informace o vedlejších účincích u malých dětí jsou podle Juráskové jen dílčí výsledky klinických studií, které zatím nebyly ukončeny.

    ČTĚTE TAKÉ: Vakcína proti chřipce může u dětí vyvolat horečku

    Prasečí chřipka si dosud v Česku podle Juráskové vyžádala 27 lidských životů. "Všichni z těchto zemřelých měli nějaké chronické onemocnění," řekla Jurásková. Nová chřipka byla zatím oficiálně potvrzena u téměř devíti set lidí. Podle výpočtů hygieniků je ale infekcí víc, počet nákaz pandemickým kmenem chřipky přesahuje 100 tisíc. Prasečí chřipka má zatím u většiny lidí mírný průběh. Během pandemické vlny se ale virus může podle lékařů měnit a v druhé vlně pandemie, kterou epidemiologové očekávají koncem zimy či na jaře, již půjde o závažnější onemocnění.

    dobre asi dodat, ze narkolepsie se tykala zejmena mladych lidi.. teenageri a okolo.

    Vakcína proti prasečí chřipce je bezpečná, tvrdí WHO - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-evropa-vakcina-proti-praseci-chripce-je-bezpecna-tvrdi-who-40238550
    Světová zdravotnická organizace (WHO) se snaží obnovit důvěru ve vakcínu proti prasečí chřipce, kterou se nechtějí nechat očkovat ani někteří čeští zdravotníci. V úterý ji označila ze nejdůležitější prostředek boje proti pandemii. Připustila mírné vedlejší efekty, jako jsou svalové křeče a bolesti hlavy, ale zdůraznila význam očkování, píše tisková agentura Reuters.

    U některých očkovaných se objevily vedlejší efekty a další lidé se proti očkování stavěli. Mezi jinými i někteří čeští lékaři a zdravotní sestry, kteří se odmítají dát očkovat. „Nechtějí být pokusnými králíky,“ řekl v pondělí Právu prezident České lékařské komory Milan Kubek.

    Prasečí chřipka je chatrná a nevýznamná choroba, tvrdí Klaus | Domov | Lidovky.cz
    https://www.lidovky.cz/domov/praseci-chripka-je-chatrna-a-nevyznamna-choroba-tvrdi-klaus.A100201_130220_ln_domov_mev

    Klaus: Očkování nepřipadá v úvahu. Vláda mu ustoupila | Týden.cz
    https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/politika/klaus-ockovani-nepripada-v-uvahu-vlada-mu-ustoupila_157187.html
    Nikdo se povinně proti prasečí chřipce očkovat nemusí, ustoupila vláda kritice prezidenta Václava Klause. Ten se dnes proti podobným opatřením ostře ohradil. Nařizovat povinné očkování označil za "pošlapávání lidské svobody". Vyloučil také, že by do skupiny povinně očkovaných měl patřit on sám.

    Science | AAAS
    https://www.science.org/content/article/why-pandemic-flu-shot-caused-narcolepsy

    Narcolepsy fiasco spurs Covid vaccine fears in Sweden - France 24
    https://www.france24.com/en/live-news/20201126-narcolepsy-fiasco-spurs-covid-vaccine-fears-in-sweden
    Take a vaccine developed in haste? Never again, says Meissa Chebbi, who, like hundreds of other young Swedes suffered debilitating narcolepsy after a mass vaccination campaign against the 2009-2010 swine flu pandemic.

    Část lékařů tvrdě zaútočila na prezidenta ČLK Kubka - zdravezpravy.cz
    https://www.zdravezpravy.cz/2021/12/06/cast-lekaru-tvrde-zautocila-na-prezidenta-clk-kubka/


    Na internetu je volně k dispozici k podpisu takzvaná Deklarace lékařů k nátlaku na očkování. Deklarace kritizuje aktuální tlak úřadů na očkování, ale i se ostře vyjadřuje k současné politice České lékařské komory [ČLK].

    Text Deklarace k 6.12. 2021 podepsalo cca 1 500 lékařů [celkem je v ČR bez stomatologů cca 55 tisíc lékařů, pozn. red.]. Ke stejnému datu Deklaraci podepsalo 60 tisíc osob z řad široké veřejnosti. Základní sdělení Deklarace je nesouhlas s doporučením představenstva ČLK k povinné celoplošné vakcinaci osob nad 18 let a vybraných profesních skupin.

    ...


    Deklarace také odmítá plošné očkování dětí pro převažující rizika nad benefity a neznámým dlouhodobým nežádoucím účinkům. Mezi jejími signatáři lze přitom najít i místopředsedkyni senátního Výboru pro zdravotnictví [za STAN], členku představenstva ČLK, pediatričku a dětskou neuroložku Alenu Dernerovou. Ta dlouhodobě patří ke kritikům plošného očkování u dětí. Což potvrdila i v podcastu ZdraveZpravy.cz – „Určitě nejsem žádný vakcinofil„.

    Deklarace zpochybňuje očkování
    Deklarace lékařů k nátlaku na očkování, kterou sepsalo jedenáct lékařů, většinou praktiků, rozporuje přínosy očkování proti covidu-19. A to zejména u dětí a mladistvých.

    „U dětí a mladých zdravých má covid-19 v naprosté většině lehký průběh. Již nyní jsou však u nich popsány závažné postvakcinační nežádoucí účinky jako myokarditida a perikarditida, riziko mozkových příhod a jiných neurologických obtíží či poruch srážlivosti krve,“ píše se například v Deklaraci.

    ...


    Václav Hořejší - Názory Aktuálně.cz
    https://blog.aktualne.cz/blogy/vaclav-horejsi.php?itemid=8695
    V souvislosti s epidemií tzv. prasečí (nebo též mexické, resp. H1N1) chřipky se nyní objevují články o tom, že se jednalo pouze o umělou bublinu, kterou záměrně vyvolaly farmaceutické firmy, aby vydělaly na (zhola nepotřebné) vakcíně.

    Této kampaně se zúčastňují i někteří zdravotníci. Před několika týdny jsem se zúčastnil televizní diskuse, ve které ředitel Středočeská záchranné služby Martin Houdek očkování rozhodně nedoporučoval a prohlašoval dokonce, že by očkování znamenalo vážné riziko.
    Kromě jiného říkal, že je jakýsi problém s identifikačními čísly na ampulích a dodacích listech (v ostatních krajích to za problém nepovažovali). Můj dojem byl, že hlavní záměr tohoto pána byl spíše politický - diskreditovat Ministerstvo zdravotnictví.

    Před týdnem se objevily alarmistické články ještě daleko většího kalibru (např. zde, zde), ve kterých ředitel zdravotnické sekce Rady Evropy Wolfang Wodarg obvinil výrobce vakcín, že donutili Světovou zdravotnickou organizaci (WHO) vyhlásit před půlrokem pandemii. Výjimečný stav pak firmám zajistil enormní zisky. Evropské země pak zbytečně vyplýtvaly spoustu peněz na nákup vakcín proti mírnému onemocnění. Např. britské ministerstvo zdravotnictví totiž varovalo, že nemoc si na ostrovech může vyžádat až 65 tisíc obětí, přičemž jich dosud v Británii zemřelo jen 251. Wodarg dokonce řekl: "Je to jeden z největších skandálů století. Prožíváme mírnou chřipku a falešnou pandemii".

    V Česku bylo evidováno kolem 2500 případů infekce virem H1N1 a v souvislosti s ní zemřelo asi 80 lidí. Udává se, že k 1. lednu bylo naočkováno přes 55 tisíc dávek vakcíny proti viru H1N1.

    Objevily se dokonce i zcela šílené spiklenecké teorie o tom, že „ptačí chřipka a prasečí chřipka byly vyvinuty v laboratořích a vypuštěny na veřejnost s cílem masové vraždy prostřednictvím očkování.“ Rakouská novinářka Jane Bürgermeister prý podala u FBI obvinění z trestného činu proti Světové zdravotnické organizaci (WHO), Organizaci spojených národů, Baracku Obamovi, Rockefellerovi, Rothschildovi, a jiným, kvůli „spiknutí na vybití obyvatelstva smrtelnou vakcínou proti prasečí chřipce“.
    Jeden diskutér pod mým nedávným článkem napsal:
    „Pokud jde například o zmíněnou firmu Baxter, jednoho z výrobců vakcín, kromě jiného vakcíny proti chřipce, šlo patrně o jiný, mnohem hroznější záměr, totiž rozpoutat epidemii skutečně smrtící p t a č í chřipky. Omyl nebo náhoda tady nejsou moc pravděpodobné. A zda byl cílem pouhý, byť vysoký zisk, je taky třeba podrobit doslova leptavé analýze. Existují zde totiž ještě nejméně dva další myslitelné cíle, jeden obludnější než druhý, pro normálního člověka doslova nepředstavitelné. A pak už zde nejde o to, "co si myslet". "Myslet si" je v takovém případě už tragicky málo, je třeba jednat!”

    Ponecháme-li stranou tyto paranoidní výplody chorých mozků, jak se postavit ke kritice, že kolem prasečí chřipky byl rozpoután (snad dokonce z nějakých zištných důvodů) falešný poplach?

    Osobně si myslím, že vystoupení Wolfanga Wodarga a jemu podobných kritiků WHO jsou hloupá a nezodpovědná. Když se tato choroba někdy v dubnu 2009 objevila v Mexiku, zdálo se, že je opravdu velmi vážná, že úmrtnost na ni je velmi vysoká. Bylo tedy samozřejmě správné začít vývoj účinné vakcíny. V té době se skutečně zdálo, že hrozí pandemie srovnatelná s pandemiemi z let 1918-19, 1957-58 či 1968-69, které si vyžádaly celkem desítky milionů obětí. Bylo tedy správné činit všemožná opatření, aby se rozvoji pandemie zabránilo všemi možnými prostředky.

    To, že nakonec průběh této epidemie byl mnohem mírnější, je zajisté jen a jen dobře. Někdy se mi zdá, že ti wodargovští kritikové by snad byli nejraději, kdyby se ty katastrofické předpovědi naplnily a tak byla výroba vakcíny ospravedlněna.
    Zaplať Paánbůh, že se tak nestalo! Je snad lepší, že se ta opatrnost „přehnala“, že se „zbytečně“ vynaložily nemalé prostředky, než kdyby zemřela spousta lidí, ne?
    To, jak se nakonec vyvine počínající epidemie, se samozřejmě nedá přesně předpovědět, a podle mého názoru je určitě lépe být o něco opatrnější a spolehnout se na mínění odbodníků. Osobně bych dal přednost tomu, kdyby se v budoucnosti raději vždy mýlili tímto způsobem, než opačně.

    Jsem si jist, že kdyby katastrofální pandemie skutečně nastala, stejní kritikové by naopak tvrdě kritizovali WHO, Ministerstva zdravotnictví a farmaceutické firmy, že včas nezajistily vakcíny a protiepidemická opatření.

    V souvislosti s očkováním se neustále ozývají i názory, že v podstatě každé očkování je škodlivé a zbytečně zatěžuje organismus, nebo že prodělání onemocnění je vlastně docela zdravé, protože organismus jeho překonání jaksi posílí. V diskusi pod mým dřívějším článkem o očkování se objevily názory, že je přece zbytečné očkovat proti takovým banálním onemocněním jako jsou spalničky, příušnice či zarděnky. Tito lidé evidentně nemají ponětí o tom, kolik životů a těžkých poškození si tyto choroby vyžádaly. Ostatně – kdyby byli očkováni ti lidé, kteří na „prasečí“ chřipku zemřeli, téměř jistě by ještě mezi námi byli. Pokud někdo řekne, že jich bylo v Česku „jen“ 80, pak je to tedy opravdu hrubozrnný cynismus... Zkuste si představit ten poprask, kdyby třeba těch 80 lidí zahynulo při havárii temelínské elektrárny nebo při teroristickém útoku v Praze...

    A pokud jde o ta rizika spojená s očkováním – v první řadě je třeba si uvědomit, že onemocnění je pro organismus nesrovnatelně větší zátěží a rizikem než očkování.
    Ano, očkování s sebou nese určitá rizika u mizivé části populace (např. vzácné imunopatologické a neurologické komplikace, v některých případech i vyvolání onoho onemocnění u jedinců s oslabeným imunitním systémem).
    Ale pokud někdo rozhodne, že se takové očkování nebude provádět, abychom se vyhnuli těmto rizikům, měl by na sebe vzít automaticky i zodpovědnost za nesrovnatelně větší škody, které vzniknou propuknutím choroby.
    Ono je ale jaksi alibisticky jednodušší nedělat nic (prokázat škodlivé důsledky nečinnosti bývá obtížné), než aktivně konat s tím, že se tak mohou (prokazatelně) vyvolat i nějaké nepříznivé efekty - stokrát menší, než ty důsledky nečinnosti.

    Jediné, s čím bych s kritiky té kauzy s prasečí chřipkou souhlasil, bylo obvyklé šílení novinářů. Každý den věnovaly noviny, rozhlas a televize spousty času referování o tom, že v té či oné nemocnici detekovali opět dva či tři pacienty infikované virem H1N1. Ve stejné době umíralo mnohonásobně víc lidí na úplně jiné choroby... Novináři jsou bohužel jako posedlí katastrofickými zprávami – a když nejsou reálně, aspoň si je přifukují. Hanba jim...

    A závěrem – jak je to s tím božským hlasem ztraceným po vakcinaci? Inu, to je samozřejmě jen titulek k přilákání většího počtu čtenářů... ;-).
    RIVA
    RIVA --- ---
    The EU brought to its knees by the Straussians, by Thierry Meyssan
    https://www.voltairenet.org/article217976.html

    A US grouping, constituted around the thought of the philosopher Leo Strauss, controls from now on both the Secretariat of Defense and the Secretariat of State. After having organized many wars since those of Yugoslavia, they imagined the one in Ukraine. It is now manipulating the European Union and is preparing to deprive it of energy sources. If European leaders do not open their eyes, their alliance with Washington will lead to the collapse of the Union’s economy. There is no point in believing that Europeans will be spared because they are developed. The Straussians wrote, as early as 1992, that they would not hesitate to destroy Germany and the EU.
    RIVA
    RIVA --- ---
    MTO
    MTO --- ---
    MTO: nekdo blbe orizl fotku...

    nebudete nic vlastnit (my ale ano), a budete stastni

    GORG
    GORG --- ---
    Vězení za překročení teploty vytápění? Švýcarsko chystá opatření i přísné tresty - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/svycarska-vlada-varuje-obcany-porusite-energeticka-opatreni-hrozi-vam-vezeni-ci-pokuta-185620
    Pokud bude v zimě nedostatek plynu, hodlá švýcarská vláda sáhnout k poměrně přísným omezením včetně určené maximální teploty vytápění či zákazům používání tepelných zářičů. V případě porušení opatření by hrozilo lidem i vězení, informuje s odkazem na oficiální vládní dokument deník Blick.

    V případě nedostatku plynu v budovách, které jsou vytápěné plynem, teplota v místnostech nesmí přesáhnout 19 stupňů. Zakázané je například používání tepelných zářičů a omezení se vztahuje i na sauny a bazény, které musí zůstat „studené“. Takový je podle informací deníku Blick plán švýcarské federální vlády.

    Kdo by nařízení vlády úmyslně porušil, vystavil by se finančnímu postihu i hrozbě trestu odnětí svobody až na tři roky. V případě neúmyslného porušení zase hrozí vysoká pokuta, a to od 30 do 3 000 švýcarských franků (přibližně 750 až 75 000 korun). Celková výše pokuty by se podle mluvčího švýcarského ministerstva hospodářství Markuse Spörndliho určovala podle osobních a ekonomických poměrů dotyčného i závažnosti provinění.

    Švýcarské ministerstvo hospodářství se ve zmíněném dokumentu odvolává na zákon o hospodářských dodávkách, ve kterém jsou sankce stanoveny. „Takové porušení zákona je vždy přestupkem nebo v některých případech dokonce trestným činem a kantony ho musí stíhat z moci úřední,“ upozornil Spörndli.

    Plošné kontroly švýcarské úřady neplánují. „Nejsme policejní stát. Policie nebude sledovat každého. Mohou ale být prováděny namátkové kontroly,“ připustil na tiskové konferenci ministr hospodářství Guy Parmelin. Šéf švýcarské policie Fredy Fässler ale varoval, že se mohou vyskytnout případy udání. „Pokud přijde odpovídající oznámení, musí policisté jednat,“ vysvětlil Fässler. Pokud by si tedy někdo vytopil bazén na 20 stupňů místo předepsaných 19, musí počítat s možnou penalizací, píše Blick.

    Vláda v šedé zóně
    Deník dále upozorňuje i na právní aspekt celé věci. Podle něj se totiž federální vláda pohybuje v šedé zóně. Nejasnosti se týkají například způsobu a místa měření teploty, protože každá stěna místnosti může mít rozdílnou teplotu. Lidé by se pak v podobných případech jistě hojně obraceli na soudy, konstatuje Blick.

    Fässler pak upozorňuje na další úskalí a apeluje na federální vládu, aby nařídila jen taková opatření, která lze jasně realizovat a kontrolovat. „Musí být přesně definováno, který úřad nebo instituce jsou za konkrétní kontroly odpovědné,“ uvedl pro Blick s tím, že rozhodně nechce, aby policie chodila kontrolovat občany „od dveří ke dveřím“. Podle něj by bylo problematické i zapojení státních zastupitelství a soudů. Navrhuje proto řešit prohřešky pouze pokutami jako během koronavirové krize.

    Jednotlivé kantony, ze kterých se Švýcarsko skládá, můžou předložit své návrhy a připomínky do 22. září.
    MAR3K1987
    MAR3K1987 --- ---
    XMEDA: proč by to bylo nemožný? Však Artemis 2 už poletí s posádkou. To že A1 letí prázdná je mnohem víc o bezpečnosti posádek. NASA to tak má nastavené i u komerčních lodí od Boeingu nebo spaceX. První letí demo mise aby prokázala že během letu nedojde k nějaké hloupé závadě která by ohrozila celou posádku.

    Video jsem si pustil a řekl bych že autor má příliš bujnou fantazii.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    RIVA: Ten clovek je zaseklej v Bibli na placate zemi.. nicmene ze je najednou nemozny poslat lidi na mesic je prinejmensim podivny. Samozrejme lidi maji takovej jeden blbej problem - houby vydrzi. Bezposadkova vec nepotrebuje kopec kysliku, chranenyho prostoru a tim padem je lehci a stoji min paliva to tam dostat.
    Analogie jako kdyz ted psachopaticky nakupujeme koncepcne naprosto zaostaly 65-70 tunovy tanky Leopard2 se ctyrclennou posadkou kvuli manualne nabijenymu kanonu misto soucasnych cca 45-48t T-72 s automatem a triclennou posadkou, zatimco jsme mohli poridit podobne jako polaci Korejsky K-2.
    RIVA
    RIVA --- ---
    NASA Disney Moon Launch #Artemis / Hugo Talks
    https://youtu.be/BiGJTEANpkA
    ARRAKIS
    ARRAKIS --- ---
    // tak jsem se vyhledavace zeptal, cim se v techto dobach zabyva WEF.

    World Economic Forum weighs in on CBDC adoption | The Financial Express
    https://www.financialexpress.com/digital-currency/world-economic-forum-weighs-in-on-cbdc-adoption/2655978/

    September 5, 2022 4:22:42 pm

    CBDC is a secure asset since it lacks the dangers and volatility that come with cryptocurrencies.

    The central bank of Australia, The Reserve Bank of Australia (RBA), revealed in a statement on August 9 that it will work with the Digital Finance Cooperative Research Centre (DFCRC) on a year-long research project to examine the “innovative use cases and business models” of introducing a CBDC in Australia, as reported by Cryptoslate.

    In the blog post, WEF restates the European Central Bank’s (ECB) definition of CBDCs, which identifies them as a kind of state-guaranteed, risk-free currency. It also predicts that by the middle of the decade, every European state will have its own digital version of the euro in circulation. The blog post goes on to clarify that CBDC is a secure asset since it lacks the dangers and volatility that come with cryptocurrencies. CBDCs can be kept by both private individuals and corporate entities at the central bank, as well as on mobile devices, prepaid cards, and other types of digital wallets as electronic tokens.

    Cryptoslate stated that virtual money would then be promoted as a quicker, simpler, and more secure method of making daily payments. According to WEF, this makes CBDC an addition to actual cash rather than a substitute.

    Regarding the advantages of CBDC for society as a whole, WEF noted that CBDC may reduce poverty and boost financial inclusion by facilitating safer and simpler access to money. In the event that cash is in short supply or becomes unavailable, it may also increase the resilience of financial systems since CBDC can act as a backup because it can be redeemed for domestic currencies. Finally, the possibility of adopting DLT to combat financial crime is also a motivator, as CBDCs can open the door to better AML/ KYC functionality and money flow transparency, Cryptoslate noted.

    Currently, WEF is assisting central banks with the development, testing, and implementation of their DLT and CBDC adoption policies. It underlined the need to consider input from all sectors when making decisions about how to use the relatively new technology, as well as any potential threats it might pose.
    AIM_FREEMAN
    AIM_FREEMAN --- ---
    GORG: Myslím, že v US je to daleko víc viditelné téma, ale spíš jako cool nálepka "Smart Homes" a Industry 4.0 a IoT jako přidružený pojmy.
    Smart meters se tam masově prosazujou posledních cca 12 let, začali s tím 2006 - pamatuju si to, protože proti tomu tehdy rantoval Alex Jones.

    Smart Meters zmiňuju protože o nich mluví i Johnson a taky proto, že je to imho poměrně klíčová složka kontroly. Představa nějakýho masovýho vypínání el. infrastruktury pro "nepřizpůsobivé" nezní úplně jako něco, co může zpacifikovat potenciální masové nepokoje, spíš naopak, ale samozřejmě cosi v narativu "pro dobro všech, klimatu a malých zvířátek, např. lockdownu" se elektrika nad zátěž 1kW vypíná ve 22, si dokážu představit v blízké budoucnosti docela snadno.

    ...

    How many smart meters are installed in the United States, and who has them? In 2020, U.S. electric utilities had about 102.9 million advanced (smart) metering infrastructure (AMI) installations.

    At the end of 2021, there were 27.8 million smart and advanced meters in Great Britain in homes and small businesses. 1,2 Of these, 23.6 million were smart meters operating in smart mode or advanced meters, an increase of 4.5 million from the end of 2020.
    GORG
    GORG --- ---
    Zkažené zuby by brzy mohli operovat malí roboti, testy v laboratoři byly úspěšné — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3522766-zkazene-zuby-brzy-mohli-operovat-mali-roboti-testy-v-laboratori-byly-uspesne
    Nový výzkum stomatologů z Centra pro inovace a precizní stomatologii na Penn Dental Medicine prokázal, že mikroroboti mohou s velkou přesností operovat v obtížně přístupných místech kořenového kanálku. Vědci popsali dokonce dvě verze robotů v srpnovém vydání časopisu Journal of Dental Research.

    „Tato technologie by mohla umožnit kontrolovaně a přesně zacílit biofilmy v těžko přístupných prostorech, získávat tam vzorky mikroorganismů, a dokonce tam cíleně dopravovat léky,“ nastiňuje možnosti těchto strojů hlavní autor výzkumu, stomatolog Alaa Babeer.

    Ochrnutému chlapci pomáhá robotický systém, který vytvořil jeho otec — ČT24 — Česká televize
    https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3346788-ochrnutemu-chlapci-pomaha-roboticky-system-ktery-vytvoril-jeho-otec
    Robotická firma Wandercraft pomáhá při rehabilitaci a návratu pacientů s handicapem k normálnímu životu a ambice má vysoké – udělat z invalidního vozíku přežitek.
    GORG
    GORG --- ---
    mame jen nenapadny praise, co tak nejak poletuje okolo,... ta bude asi casem postupne zesilovat

    Průmysl 4.0 - lepší budoucnost i nové výzvy - CNN Prima NEWS
    https://cnn.iprima.cz/prumysl-4-0-lepsi-budoucnost-i-nove-vyzvy-11077
    Podle všeho se aktuálně nacházíme na prahu další a zatím nejvýznamnější revoluce. Nazýváme ji Průmysl 4.0.

    Podle odborníků bude vliv 4. průmyslové revoluce tak výrazný, že povede k úplné změně dosavadního fungování ekonomiky, administrativy, akademické sféry i občanské společnosti

    casem zrejme na medialnich webech pribyde vedle zalozky Ukrajina i 4. Prumyslova revoluce pestujici v lidech nadeji, jak pokroky ve vede umi pomoci chromym chodit, a jak je dobre rozvijet smart tovarny a logistiku, aby CR nezaspavala svetove vyzvy v zajmu konkurenceschopnosti. Zadna diskuze pravdepodobne nikdy nenastane... az se objevi ruzni odmitaci, na ktere se bude tradicne civilizovane sycet, co je to za zpatecniky, ktteri spis svymi jedovatymi slovy ohrozuji nasi civilizaci hrozbe Ruska. Nebo Velkemu chlupatemu monstru ci co bude zrovna IN.

    V momentu, kdy bude tema vsudypritomne, bude pravdepodobnost nejake celospolecenske diskuze nemozna.
    Ted je to spis zanr pro nadsence, co maj asi prilis volneho casu... zabyvat se necim, co ted aktualni neni. Jako kddyz se pred 10 lety strasilo, ze praseci chripka je priprava na globalni lockdown driv nez o lockdownu nekdo kdy slysel.

    Tady bych si vsadil, ze ten Prumysl 4.0 ,, jinymi slovy Velky reset, 4. prumyslova revoluce... neni jen nejaky FAD.\

    bylo tohle varovanim od Johnsona souvisejici?

    Boris Johnson's speech on Brexit, AI robots and chicken at the UN
    https://www.youtube.com/watch?v=XaN-MbGV4dY


    vetsina media vcubec nechapala, o cem mluvi.... "roboticka kurata"?

    zadne ze serioznich medii nevenovovalo zadnou seriozni reakci... povazovali to za cisty vtip. za humor Johnsona pred OSN. nebo ze zblaznil. nevenovali sebemensi seriozni pohled, ze narazi na tema AI a spol., ktere zrejme bude velke tema budoucnosti, at uz si o Johnsonech myslime cokoliv. Samozrejme "roboticka kurata" byl nejcastejsi titulek tzv. "serizonich" medii

    Boris Johnson talks killer robots, limbless chickens in amusing UN speech | Business Standard News
    https://www.business-standard.com/article/pti-stories/limbless-chickens-killer-robots-uk-s-johnson-bemuses-in-un-speech-119092500257_1.html

    nevim, co si o tom jeho projevu myslet, ale je to zatim jediny naznak verejne diskuze tak nejak k jadru veci futurismu a technologicke singularity.
    GORG
    GORG --- ---
    jinak chape nekdo, proc

    https://ct24.ceskatelevize.cz/sites/default/files/2051080-iniciativa-prumysl-4-0.pdf

    1) Tenhle soubor neni predmetem __zadneho__ clanku Ceske televize, ackoliv ho maji evidentne na jejich webu

    2) Proc z nej nejde kopirovat casti textu? Nekdo evidentne zakazal u tohodle PDF kopirovat casti textu pres copy paste. Tady muselo jit o vedome rozhodnuti. (V draft verzi to kopirovat jde)
    "Z pohledu moderní teorie systémů se proto v poslední době v souvislosti se 4. průmyslovou revolucí hovoří o revoluci kyberneticko-fyzicko-sociální, způsobující dynamickou vzájemnou interakci složitých systémů kyberneticko-virtuálních, systémů fyzického světa a systémů sociálních."

    ...

    Národní iniciativa Průmysl 4.0 si klade za cíl zmobilizovat klíčové rezorty a reprezentanty průmyslové sféry k vypracování podrobných akčních plánů v oblastech politického, ekonomického a společenského života. Předpoklady a dopady 4. průmyslové revoluce jsou opravdu dalekosáhlé, proto bude nutná celospolečenská diskuse a zejména součinnost klíčových rezortů a jejich institucí – Úřadu vlády, MPO, MPSV, MŠMT, MMR, MZV, MV, TA ČR a dalších – ale i sociálních partnerů při přípravě akčních plánů k realizaci iniciativy Průmyslu 4.0.

    Proto o tom neni jediny , ani jediny clanek v masmediich?? Jeden byl onehda na CT24 po lonskem Davosu, ale asi ho smazali. Clanek se pozastavoval nad obavami, ze jde o novou komunistickou revoluci.

    Zkuste si treba najit "https://www.ceskatelevize.cz/hledani/?q=stakeholder+kapitalismus"

    "Žádné výsledky"

    Tenhle termin tam pritom urcite byl. Resili tam stakeholder kapitalismus. Neceho co ma mit dopady na vsechny oblasti lidske existence a k cemu cituji "bude nutná celospolečenská diskuse". Neni o tom diskuze vubec zadna. Jen propaganda, jak je pry Prumysl 4.0 skvely a smashing a cool.. Lidi, co nechodili, budou chodit pomoci umelych implantatu... Ano... takhle se to proda.

    Meli tam nejaky sppis skepticky clanek/sloupek, ale ten asi Ceska televize proste pro sireni pravdy smazala.

    Jakakoliv diskuze o radikalni zmene cele lidske existence nestoji za rec

    Asi dokud zas nebude nejaka krize, kde to na lidi nasadi rovcnou hotovy? Az pozvolna prejdou od mobilnich telefonu k VR/AR v dennim zivote, aniz by jim doslo, ze dochazi k naproste zmene lidske existence, o kterem nebyla naprosto zadna verejna debata, jak sezvani odbornici jim rikali, ze je bezpodminecne nutna, protoze to zasahuje do vsech oblasti lidske existence?
    GORG
    GORG --- ---
    u toho COVIDu taky podobne se vypustila z meho pohledu nova para pak valkou na Ukrajine. zvlastni teda to nacasovani, i kdyz teda invazi mel pod palcem Rus, ale kampan kolem Ruska jela uz od listopadu (ono to dost zastinilo hroutici se narativ kolem covidu)

    situace opravdu prospela USA. dolar je ted na nejvetsim vrcholu za poslednich 20 let.

    dolar index je jak se dari dolaru vuci vsem ostatnim menam. ekonomika v USA neni zrovna v nejakem mega rozkvetu.. spis naopak, ale dolar index DXY roste i proto, ze se nedari EURu. Evropa je na tom hur, a proto roste cena dolaru.

    EURO vuci dolaru je ted uz dokonce pod kurzem 1.

    ad Taiwan jsem slysel od analytiku , ze je to dost podobne jako u Krymu... tahle oblast je pro Cinu bezpecnostne dulezita ji mit pod vlastni kontrolou. Eskalace muze vest k valce.

    Alan M. Wachman, Why Taiwan? Geostrategic Rationales for China’s Territorial Integrity
    https://journals.openedition.org/chinaperspectives/4828
    Sixty years after the retreat to Taiwan of the Nationalist army, the question of Taiwan still remains important and has even, on various occasions, been defined as the only problem that could lead to direct confrontation between the great powers in the post-Cold War period. As Alan Watchman sees it, the heart of the question of Taiwan centres on what he calls the Shi Lang paradigm (p. 112), which has prevailed since the end of the seventeenth century. From this perspective, control over Taiwan seems to be necessary for mainly defensive reasons: whether as a source of rebellion, a port — and later what General Mac Arthur called “an unsinkable aircraft carrier” — in the hands of a rival power, or simply left to its own devices, the island is a constant threat to the south-eastern provinces of mainland China. To Alan Wachman, this singularity in the position of Taiwan explains the extreme rigidity of China’s position. He emphasises the unconvincing nature of the arguments linking the latter to the exacerbation of nationalist feeling on the mainland or Beijing’s attachment to territorial integrity. Quite clearly, while the categorical imperatives (p. 38) of sovereignty and national unity should have forbidden any “losing” negotiation in the range of territorial disputes involving Beijing, “China has settled fourteen of its frontier disputes peacefully, largely through offering substantial compromises to its neighbours.”1

    Je opet mozne si vsimnout, ze v clancich Tchajwanu se o tomhle vubec nemluvi. Mluvi se o suverenite, svobode jako u Ukrajina, ale jindy suverenita nevadi, takze je to dost pokrytecke.

    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GORG: Cela politika je o vytvareni dojmu a manipulaci. Pouzivaji se k tomu davno zname manipulacni metody a cim vic medialnich moznosti existuje, tim rozsahlejsi to je.
    Obcas je jedinym vychodiskem sledovat, jak se "zpravy" po case rozporuji navzajem. Ale i to je reseny systemem parni valec, kdy se predchozi lzi proste prevalcuji novou varkou.

    Krasnym prikladem budiz svedectvi o tom, jak v Kuvajtu iracti vojaci vyhazuji nemluvnata z inkubatoru na podlahu...

    Nayirah testimony - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony

    Nayirah Kuwaiti girl testimony
    https://www.youtube.com/watch?v=LmfVs3WaE9Y


    Obdobne chemicke zbrane a jejich dlouholete marne hledani. A byly snad nejake demise? Zavirani lharu, nebo jakakoliv sebereflexe politiku i medii? Sankce vuci agresorum? Absolutne nic. Naopak je dodnes rada lidi, kteri tvrdosijne tlaci oficialni verzi.

    Ukrajina uz bezi na plne obratky, profituje z toho jen jedna jedina zeme, ktera financovala prevrat, instalaci aktualnich politickych sibru a militarizaci vedouci k eskalaci osmiletyho konfliktu do soucasne podoby, ktera ma za cil zdecimovat Rusko i EU a bude trvat treba i do posledniho Ukrajince, nebo prevratu.

    Expanze NATO je nepopiratelna a deje se bud ekonomickym natlakem, nebo i za cenu svrhavani vlad. Aktualni "zajemci" o "ochranu" NATO - Finsko a Svedsko, maji na vyber bud prijmout, nebo neprijmout, ale pak se US postara treba i o svrzeni vlady a instalaci poslusnejsi, coz aktualni politicke reprezentace vi a uz ted je videt, ze uprednostnuji vlastni koryto, pred vlastni zemi, kterou ochotne posunou z dekady stabilni do naprosto vyhrocene pozice. Uplne stejne jako se stalo na Ukrajine.

    A aktualne se pripravuje obdobna akce Taiwan, ktery je sice Cinsky, veskere staty uznavaji one-China policy, Taiwan neni samostatna zeme a nikdo ho tak neuznava ani nema nikde velvyslance, Taiwan ma v Cine nejvetsiho obchodniho partnera, velka cast na pevninske Cine pracuje a mraky cinanu tam naopak travi treba i dovolene. Ale media a servilni politici pod tlakem z US vytvari uplne prekroucenou verzi, ve ktere se Cina nemuze dockat, az to tam cely vyhladi, ale US tomu bude hrdinne branit dodavkama vojenskyho materialu, cestama politiku (ktery pouze eskaluji situaci, aktualne treba tim, ze Cina porada namorni vojenske cviceni v oblasti, takze nastalo omezeni namorni i letecke prepravy, coz vytvari ekonomickou facku Taiwanu. A US to bude nejspis zkouset eskalovat az do faze, kdy nejaky typ obsazeni Taiwanu vyvolaji.

    Zarazejici ale je, ze to lidi zaslepene porad zerou.



    U Covidu mi jen prijde, ze se na nepopiratelny problem vyzadujici radu opatreni jeste navlikla cela rada ekonomickych a politickych klicek, ktery to zneuzily.
    GORG
    GORG --- ---
    XMEDA: jo ze pak i cloveka napadne, jestli je lhani modus operandi o vsem :-)
    resp. ze tentokrat v nejake nove veci XY rikaji pro zmenu pravdu pravdouci.

    Scott Ritter: "Kdyby nebylo expanze NATO, nebyl by konflikt na Ukrajině." (1. část)
    https://www.youtube.com/watch?v=-VYZGuaqT5Y
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam