• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APOLENKAHradec Králové ..... saloon republiky?
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    dnes jsem byl u durana na svickove a opet parada.

jinak Hrad ma silene vykyvy v kvalite, nekdy je jidlo dobre a jindy je to zas knihomol level. z techto duvodu tam radeji nejim, plzen maji ale nejlepsi v HK.

u lva jsem mel jidlo dvakrat a pokazde spatny

jeste me napadla restaurace "ulita", je to u kavciho placku za malym namestim. Mel jsem tam nekolikrat ruzne druhy steaku a pokazde jsem byl spokojeny, myslim ze jsem za jidlo platil kolem 150.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    Mne nakonec jeste kamos doporucil Satchmo, rozhodovala jsem se mezi nim a Inflagranti a po hodu korunou vyhralo Satchmo:)

Vsem jeste jednou vrely diky.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Jinak teda pokud jde o restauraci, vrele doporucuju Primatorku

Dobrej servis, velice dobry pivo (weizen je skvost), solidni jidlo a prostredi, ktery neurazi.

Restaurace Hradec Králové | RESTAURACE POD TERASAMI HRADEC KRÁLOVÉ
    http://www.podterasami.cz/
    SOLDIERSNIPER
    SOLDIERSNIPER --- ---
    ZDN58: Podle mapy je tohle jina indicka restaurace, nez myslis.

Co se tyce Knihomola, tak potvrzuji negativni zkusenost z posledni doby. Meli jsme tam v 5ti lidech tatarak a trem bylo nasledne blbe (vcetne me).

Staroceska na namesti je opravdu nic moc, nebyl jsem z toho nikdy nastvanej, ale jidlo tam chutna jako kdybych si ho uvaril doma sam... :)

Sport Bar sveho casu delal pizzu "meat lovers" na kterou jsem rad chodil, i pres sileny prostredi plny metrosexualnich cisniku. Pak mi ji myslim zrusili, nebo uz nebyla tak dobra a nic me tam nadale nedrzelo.

Cina na namesti v posledni dobe udajne neni spatna (dle reference meho spolubydliciho).

U Lva je to vylozene neochuceny zradlo, co nestoji za zlamanou gresli, 2* jsem tam jedl a nikdy vice.

U Ferdinanda se najite vcelku dobre, nicmene stale je to hospoda kde strihaji ubrousky (me osobni meritko kvality, kde se setri na vsem co jde - proste ubrousky jsou prestrihany na pul, aby usetrily. Jak to pak asi vypada s jidlem.) Ovsem Ferda je cestna vyjimka a nikdy jsem se nespalil. :)

Potrefena husa je divna hospoda s nedobrym pivem, kde me prostredi vzdy donutilo nejist, nejak se mi to tam proste nelibi (hodne subjektivni nazor, spousta lidi je tam spokojena)

Duran = svickova, steaky, zebra, ... cajk

Mexita = taky jsem vcelku spokojen i pres doslovnou debilitu cisnic. Jednou nas tam okradli asi o 70Kc a vylozene o tom vedeli. Po druhe na nas vylili pivo (primo na pritelkyni) a stezi se ta krava omluvila (revanzovala se ubrouskem a pivem, ktere jsme si nasledne zaplatili). Nicmene kuchar je fakt borec, protoze i pres tyhle neprijemnosti se tam vracim. Miluju jejich chilli polevku a vsechno co obsahuje maso je proste skvele (bezmasa jidla nezeru). Pro jistotu si vzdy zkontrolujte ucty.

Pod namestim je jeste Caffe Popular - dobra pizza, vcelku drahe a sedi se tam jako "ve vyloze"

Smerem k vlakovemu nadrazi je hospoda Salanda - prostredi prvorepublikove, hodne dobre levne tankove krusovice (12° - 25,-), zradlo hnus (obcas jako ve skolni jidelne).

Dvur = osvedcena klasika

Hrad = nikdy jsem nedostal nic spatneho, ale je pravda, ze tam moc nechodim

cina Avion (smer vlakac) = giganticke porce vcelku dobreho cinskeho jidla za bezkonkurencni ceny. Jako u vetsiny cinskych hospod jsem nemel koule na to, dat si pivo, nicmene v nabidce je i tocena kofola a ta se da.

hospoda Danup naproti Lvovi = docela to jde, ale nevzpominate na to jako na kulinarsky zazitek, vetsinou maji vyber ruznych piv z vice pivovaru. Jidlo tak 120 a maji poledni menu
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    SCHWITA: Mas sajnu, kde bejvala na starym meste posta? Tak tam presne to je.
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    BASTOCH: což mi připomíná, do kolika maj ty kebaby na adalu?
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    třeba v praze občas do podobný restaurace zajdu a špatnou zkušenost s nima ještě nemám -
    ikdyž z těhle indickejch restauraček mám stejně nejradši ty jejich fasfoodový smažený samosy, kofty apod, což bych si imho večer ve městě dal mnohem radši než smažák v kopečku, nebo nějakou seschlou pizzu
    QUBASS
    QUBASS --- ---
    BASTOCH: napiš potom jaký to tam bylo...moje přítelkyně by tam totiž moc chtěla a mě se to vůbec nezamlouvá
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    SCHWITA: jestli se nepletu, tak v klicperově - prosklenej rohovej prostor..
    a pokud se pletu, tak je to někde hodně blízko v těch uličkách směrem na velký
    BASTOCH
    BASTOCH --- ---
    MATHEA: ferdinanda je pro mě asi nej z levnějších restauraček okolo centra, pak jsem byl nedávno náhodou v restauraci u městský tržnice, nevim jak se to tam jmenuje, ale jídlo mi přišlo ok.. myslim, že jsem měl nějakou rybinu. a lidi co si dali tataráka, nebo domácí tlačenku tak byli taky spokojení. je to tam takový menší relativně příjemný - kde se mi to moc nelíbilo (poměr cena - výkon, obsluha) tak je u lva,

v blízký době si plánuju ozkoušet ty indy u náměstí.. jsem jenom pospíchal okolo, ale vypadalo to slibně
    SCHWITA
    SCHWITA --- ---
    DOCKINEZ: kde je ten nepál, mistře?
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    ZDN58: Ja v Knihomolovi nebyla vic jak rok, takze rozhodne dekuju za info.

Dvur znam a sama tam obcas zajdu na jidlo rada, nikdy me tam nic vylozene nezklamalo, ale pro tuhle prilezitost to fakt neni to, co potrebuju.

QUBASS:
    Diky za obsahlost, zvlaste prsata servirka me v kontextu hodne pobavila:))
    Ve Starocesky jsme nedovna nekolikrat byly, jidlo neni vyslovene spatny, ale casto je presoleny, nebo je v nem neco, co tam bejt puvodne nemelo.

Okresni dum.. tam jsme byla dvakrat, kdysi po jedny svatbe a byla to ohromna zabava, pak s kamaradama pres voucher na zebirkach a tam uz proste v zivote nechci.

Takze mi z toho tak nejak vyplyva U Ferdinanda, nebo Inflagranti, pripadne Mexita. Dikes moc jeste jednou:)
    AMADITA
    AMADITA --- ---
    ahoj lidi! na Nyxu jsem dlouho nebyla, takže mě těší, že je tu i skupina mého aktuálního města ;-) pokud se můžu připojit do diskuse, tak v Ozzies jsem byla na otvíračce a možná to bylo trochu nahonem otevřené, protože je tam dost nedostatků a věcí k dalšímu řešení a tvoření, podle informací se na tom bude postupně pracovat, takže potenciál tam určitě je, jen si nejsem jistá, jestli to lidi spíš neodradí a Ozzies v plně funkčním stavu pak nebude poloprázdný... a co se jídla týká, tak Mexita je můj aktuální favorit (hlavně jejich rajčatová polívka) :-)
    HANOCRI
    HANOCRI --- ---
    QUBASS: Já tam nebyl asi rok no..
    QUBASS
    QUBASS --- ---
    MATHEA: v tomhle směru sem docela vzdělanej...

Knihomol je příjemná restaurace, ale po obměně jídelního lístku (asi před 4 měsíci) se těžko vybírá jídlo, který by splnilo očekávání převládájí těstoviny, noky atp. pořádný kus masa nedoporučuju objednávat zde. Cana za jídlo +/- do kila

Hrad...od doby co se změnil majitel a je tam komplet nová obsluha, tak hrůza největší...tudle hospodu mám pod prdelí a chodim tam na pivo (špička) ale jídlo a obsluha je příšerná. byl sem tam v pátek a objednávka zněla tatarák, česnečku a šopák a čekal sem 45 minut (v hospodě bylo 10 lidí a 4 měli objednané jídlo předemnou) a o topinky k tataráků sem musel poprosit extra a navíc jedna z nich byla udělaná jenom z jedný strany - fail !!! ale meníčka tam sou v klidu, česká kuchyně, občas mívaj exotičtější masa (v neděli byla konina) cena +/- 80 vočí

Černý kůň - zase nový majitel, plánuje se tam velká rekonstrukce, ale za současnýho stavu, kdy i přinést meníčko jim trvá 40 minut a jídlo není nic extra a nechají si za něj zaplatit 80 vočí...hrůza

Sportbar - stejnej majitel jako černý kůň a tady sem byl jenom jednou na zahrádce, ale už nikdy v životě !!! víc radši psát nebudu.

Mexita - menší restaurace ve sklepě, podle názvu je to mexicko-italská restaurace a za sebe dávám deset z deseti. Kuchař je kámoš a je svolnej udělat cokoliv. Takže když si nevyberete z jídeláku a nebo bude konkrétní přání např. jak upravit maso, tak vždy, ochotně vše udělá k naprostý spokojenosti. cena jídla tak 150,- Kč

Staročeská (vedle mexity) - nikdy sem nebyl, ale z vyprávění kamarádů je tam poměr cena/množství/chuť dost nepříznivá. Ale vaří tam moje bejvalá sousedka a nevěřim, že by jídlo bylo vyloženě špatný.

Čínská restaurace na náměstí - nebudu říkat nic...nejsem příznivce této kuchyně.

Pod radnicí (nebo pod věží, nemůžu si vzpomenout) - příjemná obsluha (servírka měla veliké prsa!!) cena tak 120 korun, ale jídlo neurazí, ale ani nijak nenadchne, ale mám z toho dojem takové tiché restaurace, kam moc lidí nechodí

Okresní dům - je to u grandu směrem k muzeu. Ještě sem tam nebyl, ale dva týdny tam vaří můj dobrej kámoš a podle meníček se to rísuje jako trochu snobská restaurace (meníčka od 99,- do 119,-). I tak nějak to tam vypadá. Pokaždý když jdu kolem tak je tam prázdno

Duran je stará klasika...deset z deseti, tady se nedá nic vytknout. Leda to, že není v centru (a i to je myslim nakonec výhoda)

Potrefená husa - všechno tam musí být perfektní, pivo, jídlo. Maj tam na to pravidla (vedoucí tam dělá jak jinak než kamarád), ale osobně mě tam pivo nechutná, a jídla tam sou na mě takový nicneříkající. Nedokážu si kloudně vybrat. Ale maj tam nejlepší naloženej hermelín co sem zatím v HK měl. cena jídel tak 120 vočí

U Lva - moc tam nechodím, ale jídlo sem tam dával třikrát a pokaždý s výhradama. Tatarák mě přinesli jenom s vajíčkem, cibulí, pepřem, solí a červenou paprikou...o zbytek sem musel prosit až v kuchyni (servírka nechápala co chci), pivo je tam dobrý.

U ferdinanda - je to vedle schodiště na náměstí, dřív fortna. Na mě né moc dobře působící restaurace (chodil sem tam jako mladej soploš na pivo), ceny za jídla +/- 100 kč, ale jídlo chutnalo.

Inflagranti - příjemná restaurace s příjemnou obsluhou. Krásný prostředí. Tady doporučuju si dát maso !!! Mají krásný způsob servírování, např. medailonky napíchnuté na jehle, která visí na jakési šibenici a pod ní kalíšek s alkoholem, který před vámi zapálí a koukáte jak se ta panenka dodělává před váma. Sem mě maminka vzala když sem udělal maturitu :o) cena jídel tak 150,- Kč, ale opravdu to stojí za to.

napadá mě ještě víc hospod a restaurací, ale nebudu to tady zasírat...
    ZDN58
    ZDN58 --- ---
    tak zrovna ta indicka na namesti neni nic moc (po prichodu jsem dostal vynadano v anglictine at si honem vyberu, protoze uz zaviraj - na dverich v te dobe ale nemeli oteviracku takze jsem to jaksi nemohl tusit), jidlo bez chuti a porce nijak extra velke (ne ze bych toho cekal nejakou velkou kupu).

knihomol mi prijde jako dost pruser, nedavno (cca mesic zpatky) jsem tam dostal s par znamejma jidlo ktere vypadalo jako kdyby jiz proslo travicim traktem nekoho ciziho. jednim slovem nechutne. jako bonus me jeste servirka obrala o ctyri petky, zjistil jsem to ale az venku po ceste k autu tak jsem uz protest vzdal. nebyli jsme ten den ale sami, jidla vraceli nebo nechavali netknute snad vsichni okolo.

lidovka s bezkonkurencnima cenama je dvur, samozrejme clovek od toho nemuze cekat zadny gastrozazrak nicmene chodim tam casto a vykyvy v kvalite jsou minimalni. jinak nejradeji chodim do durana, ceny jen o kousek vyssi nez na hrade (nejlepsi svickova v regionu = 110kc) , ale kvalita jidla o mnoho levelu jinde.
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    DOCKINEZ: No jo, kdyz majitelce je 65, nevim, jestli by mela radost z indickejch jidel, ale dik za tip, proberu si to jeste:)
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    MATHEA: Hele, doporucuju Everest, nepalskou restauraci kousek od Hradu. Super jidlo, nehuli se tam, dobrej servis...
    MATHEA
    MATHEA --- ---
    HANOCRI: Vim, Knihomola znam, akorat k nemu mam odpor od chvile, kdy jsem se zakousla do kusu dratenky. Kdyz nebude lepsi tip, tak to zarezervuju tam, ale byla bych rada za dalsi reference:)
    HANOCRI
    HANOCRI --- ---
    MATHEA: co třeba Knihomol na starém náměstí, není to žádná pecka, ale je to docela příjemné. Jídla se pohybujou kolem 100kč.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam