• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    APOLENKAHradec Králové ..... saloon republiky?
    MIGUELX
    MIGUELX --- ---
    Policistu musíte poslechnout, pochybnosti řešte později, rozhodl soud – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/...49-policistu-musite-poslechnout-pochybnosti-reste-pozdeji-rozhodl-soud.html
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    ACE: díky
    KADLINO
    KADLINO --- ---
    ACE: Další zajímavý info tady.
    ACE
    ACE --- ---
    DANKLAR: presne tak. to se tohodle pripadu pry vubec netyka
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    ACE: no a předpokládám, že "důvodné podezření" není to, že se policajtovi zdá, že bych možná něco mohl u sebe mít...
    ACE
    ACE --- ---
    tak jsem to overoval a opravdu na to nemaji narok. leda ze by to byli celnici, ty muzou. mestaci vubec a statni musi mit zakonny duvod a musi ho sdelit. mozne zakonne duvody:

před tím, než vás umístí do cely - aby se přesvědčil, jestli u sebe nemáte zbraň nebo jinou nebezpečnou věc;
    pokud má být jinak omezena vaše osobní svoboda nebo proti vám směřuje policejní zákrok;
    pokud má důvodné podezření, že u sebe máte věc důležitou pro trestní řízení;
    pokud proti vám směřuje policejní úkon a hrozí, že budete klást odpor, a je podezření, že u sebe máte zbraň;
    při zajišťování bezpečnosti chráněného objektu nebo prostoru - a vy tam vcházíte nebo odtud vycházíte;
    při zajišťování bezpečnosti veřejné hromadné přepravy - aby zjistil, jestli u sebe nemáte věc, kterou byste mohli použít k útoku na takový dopravní prostředek;
    při zajišťování bezpečnosti chráněné osoby.
    KADLINO
    KADLINO --- ---
    S tou prohlídkou se mi to nějak nezdá, ani občanku po tobě policajt nemůže chtít jen tak a musí k tomu mít zákonnej důvod (viz. čerstvá aféra s fotografem Hradílkem). Když už je řeč o webu férová policie, tak podmínky pro osobní prohlídku jsou podle tohodle ještě přísnější (logicky). Jediný co mi tam přijde použitelný je pokud má být jinak omezena vaše osobní svoboda nebo proti vám směřuje policejní zákrok.
    DOCKINEZ
    DOCKINEZ --- ---
    Prohlidku jim odeprit nemuzes, ale imho muzes vyzadovat jeji provedeni na sluzebne + protokol.
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    beztak zneužívaj toho , že nikdo pořádně nevíme co můžou a co ne.
    DANKLAR
    DANKLAR --- ---
    no nevim, ja bych se teda branil, stejne jako kdyz chce policajt obcanku
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Jak ctu ferovou policii záznam o prohlídce sem taky nevidel
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    To uz je spis na presun sem:
    [ Právní poradna na NYXu - aneb právnická první pomoc ]
    Jaky duvod musi mit prislusnik duvod k vyzve ukazani kapes.
    ACE
    ACE --- ---
    lol, me se mnozi problemy s blechama, podrbte mi zada. ne vazne, tohle se mi nezda, ze by to bylo tak jednoduchy...
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Žádný důvod . jen vyndejte obsah kapes. Proč? Množí se nám problémy s drogama.
    MIGUELX
    MIGUELX --- ---
    ACE: ..neboj, konzultoval. Ono ani žádné trestní řízení zahájeno nebude....Toto spadá do přestupku..../Přestupky na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi/.....
    ACE
    ACE --- ---
    MIGUELX: ale žádné trestní řízení ještě nebylo zahájeno, oni nevědí co u sebe máš. konzultoval jsi to někde? oni tohle říkali?

DIAGONAL: jaký uvedli důvod prohlídky?
    MIGUELX
    MIGUELX --- ---
    ACE: ...dostal jsem též složenku podle nalezeného množství /2x po 1000,- a 1x 2000,-/....A jelikož jsou osobní prohlídky legální /3) Osobní prohlídku lze vykonat, je-li důvodné podezření, že někdo má u sebe věc důležitou pro trestní řízení./ tak je obrana zbytečná....
    DIAGONAL
    DIAGONAL --- ---
    Je mi 20, sportovní oblečení , bez dredů ,žádný výstřednosti ani věci co by mě měli někam řadit... V šimkáčích , u školy v pouchově ... Viděl sem je v akci i u knihovny ,nádraží a v parku u magistrátu
    ACE
    ACE --- ---
    QUBASS: a slozenka jako za co? melo to nejakou dohru? kamos se nebranil? imho neopravnena prohlidka = nezakonne ziskany dukaz

MIGUELX: a kdyz neco nasli, co dal? branil ses?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam