• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    Stary mam radeji, ale ted v praci musim pouzivat novy, takze jsem se uz vicemene preucila a zjistila jsem, ze stary pouzivam jen v rucne psanych dopisech a i to jen nekdy...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    NECECH: starý německý pravopis
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    NECECH: podla stareho, som na to zvyknuta zo skoly... :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Heleďte, zajímalo by mě: Kdo z vás píše podle starého německého pravopisu a kdo podle nového? (Možná by se dala udělat nová ankéta?)
    AETHER
    AETHER --- ---
    BLOWUP: asi pred rokem jsem rezignovala na veskere sve navstevy na tech strankach, priblizne z duvodu, ktere popisujes...
    AETHER
    AETHER --- ---
    SARKALINA: kdyz jsem pred deviti lety prisla do Nemecka a vsichni to tam rikali, myslela jsem si, ze je to nejaky divny dialekt, pak jsem to zacala rikat taky no a ve finale zjistila, ze na to existuje pravidlo;)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    RETAL: dekuju moc! uz jsem se bala, ze nikdo nevi :)) no, ta veta je prevzata z naky knizky a prave me to gramaticky zarazilo...bych osobne NIKDY nevymyslela :)) Dik
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jasne, danke danke :D

ale fakt dik! uplne to meni smlouvu! :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    KASUMI:
    Místem plnění všech pohledávek vzniklých na základě této smlouvy je sídlo prodejce. Všechny spory z této smlouvy jsou řešeny podle práva Spolkové republiky Německo.

A zde se neříká plis pliis ale bitte bidee ;-)

SARKALINA: Ve vedlejších větách, ve kterých se vedle slovesa pomocného vyskytují alespoň dvě další slovesa (ať už v příčestí nebo v infinitivu), se pro srozumitelnost odhlíží o pravidle o pozici slovesa ve vedlejších větách a pomocné sloveso se ostatním slovesům představuje.
    V tvém příkladu by asi bylo lepší říci "..., was ihren Schlaf stören könnte."

Další příklad:
    Ich dachte, dass du es hättest machen können.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    plis plis
    co znamena toto?
    je to nejaka dolozka, ale potrebuju vedet, co tam je napsane
    dekuji

This file was attached to message.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ..jsem se rozhodla po delsi dobe opet vyzkouset vase znalosti, takze tentokrat muj dotaz:

PROC JE SLOVOSLED VE VETE:

"Ich fragte mich, was in aller Welt ihren kernigen Schlaf wuerde stoeren koennen" a nikoliv " stoeren koennen wuerde"???

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    v souvislosti s tema dekretama... byli jste si nekdy precist co se pise v "Gästebuch" na homepage www.sudeten.de ?

Ja jsem tam uz dlouho nebyl, ale jednu dobu, pred lety, jsem tam obcas chodival nechat si zkazit naladu :-) Cloveka potom, jakkoli se do te chvile citil byt spise osvicenym pozorovatelem, prepadal pocit, ze to nebylo uplne od veci, to s tim odsunem. Ne, vazne... tolik nenavisti v krystalicky podobe uz jsem dlouho necetl, hlavne mne prekvapilo, ze to nema pocatek v odsunu, ale ze pro ty lidi byl affront uz vubec fakt, ze ceskoslovensko 1918 vzniklo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: je snad zrejme, ze i ti, co hlasuji, ze by je chteli zrusit, tak cini, i kdyz dekrety zrusit nelze....
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RETAL: mňamka!
    RETAL
    RETAL --- ---
    Právě jsem přijal jednu Blitzkorrektur. Dávám ochutnat:

Nach dem volgendem Treningsmodul sollte der Nutzer in der Lage sein:
    • SAP Grundstruktur zu ferstehen
    • Login / Logout in/ aus dem System
    • Passwordenderung beim Login
    • Sich in SAP Menü orientieren
    • Grundtransaktionen in SAP Menü finden und starten
    • Eigene Nutzermenü zu erstelen
    • Match-Koden zu benutzen
    • Dokumentendruck kennenlernen

Kdybych ten dokument neměl před sebou na obrazovce, nevěřil bych tomu.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: k té anketě.... chybí tam možnost: Benešovy dekrety se mi nelíbí, ale nelze je zrušit. Taková je realita právního řádu.
    Pak mohu hlasovat.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: děkuji :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    RETAL: Děkuji. Potřebuji to hlavně proto, jelikož se po střední chystám (nebo tedy chtěla chystat) na studium němčiny, proto si potřebuji někde obohacovat svou slovní zásobu :-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam