• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    SARKALINA: kdyz jsem pred deviti lety prisla do Nemecka a vsichni to tam rikali, myslela jsem si, ze je to nejaky divny dialekt, pak jsem to zacala rikat taky no a ve finale zjistila, ze na to existuje pravidlo;)
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    RETAL: dekuju moc! uz jsem se bala, ze nikdo nevi :)) no, ta veta je prevzata z naky knizky a prave me to gramaticky zarazilo...bych osobne NIKDY nevymyslela :)) Dik
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    jasne, danke danke :D

ale fakt dik! uplne to meni smlouvu! :)
    RETAL
    RETAL --- ---
    KASUMI:
    Místem plnění všech pohledávek vzniklých na základě této smlouvy je sídlo prodejce. Všechny spory z této smlouvy jsou řešeny podle práva Spolkové republiky Německo.

A zde se neříká plis pliis ale bitte bidee ;-)

SARKALINA: Ve vedlejších větách, ve kterých se vedle slovesa pomocného vyskytují alespoň dvě další slovesa (ať už v příčestí nebo v infinitivu), se pro srozumitelnost odhlíží o pravidle o pozici slovesa ve vedlejších větách a pomocné sloveso se ostatním slovesům představuje.
    V tvém příkladu by asi bylo lepší říci "..., was ihren Schlaf stören könnte."

Další příklad:
    Ich dachte, dass du es hättest machen können.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    plis plis
    co znamena toto?
    je to nejaka dolozka, ale potrebuju vedet, co tam je napsane
    dekuji

This file was attached to message.
    SARKALINA
    SARKALINA --- ---
    ..jsem se rozhodla po delsi dobe opet vyzkouset vase znalosti, takze tentokrat muj dotaz:

PROC JE SLOVOSLED VE VETE:

"Ich fragte mich, was in aller Welt ihren kernigen Schlaf wuerde stoeren koennen" a nikoliv " stoeren koennen wuerde"???

BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    v souvislosti s tema dekretama... byli jste si nekdy precist co se pise v "Gästebuch" na homepage www.sudeten.de ?

Ja jsem tam uz dlouho nebyl, ale jednu dobu, pred lety, jsem tam obcas chodival nechat si zkazit naladu :-) Cloveka potom, jakkoli se do te chvile citil byt spise osvicenym pozorovatelem, prepadal pocit, ze to nebylo uplne od veci, to s tim odsunem. Ne, vazne... tolik nenavisti v krystalicky podobe uz jsem dlouho necetl, hlavne mne prekvapilo, ze to nema pocatek v odsunu, ale ze pro ty lidi byl affront uz vubec fakt, ze ceskoslovensko 1918 vzniklo.
    AETHER
    AETHER --- ---
    JESSIEATREIDES: je snad zrejme, ze i ti, co hlasuji, ze by je chteli zrusit, tak cini, i kdyz dekrety zrusit nelze....
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    RETAL: mňamka!
    RETAL
    RETAL --- ---
    Právě jsem přijal jednu Blitzkorrektur. Dávám ochutnat:

Nach dem volgendem Treningsmodul sollte der Nutzer in der Lage sein:
    • SAP Grundstruktur zu ferstehen
    • Login / Logout in/ aus dem System
    • Passwordenderung beim Login
    • Sich in SAP Menü orientieren
    • Grundtransaktionen in SAP Menü finden und starten
    • Eigene Nutzermenü zu erstelen
    • Match-Koden zu benutzen
    • Dokumentendruck kennenlernen

Kdybych ten dokument neměl před sebou na obrazovce, nevěřil bych tomu.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER: k té anketě.... chybí tam možnost: Benešovy dekrety se mi nelíbí, ale nelze je zrušit. Taková je realita právního řádu.
    Pak mohu hlasovat.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: děkuji :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    RETAL: Děkuji. Potřebuji to hlavně proto, jelikož se po střední chystám (nebo tedy chtěla chystat) na studium němčiny, proto si potřebuji někde obohacovat svou slovní zásobu :-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    AETHER: aha, ale i tak díky :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    LAURA_S: kdysi jsem chodivala na grin.de , ale uz to davno neni dobre forum...
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    Ahoj,
    nemáte tu někdo tip na nějaké dobré německé diskuzní fórum?
    Předem díky.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Německé volební kampaně považuji za velmi zábavné v současné době. V některých článcích potom vznikají věty jako tahle (pozor na obrat GEEIGNET ZU):

"Der Spot verstoße gegen die Menschenwürde und sei offensichtlich dazu geeignet, die Entwicklung von Kindern und Jugendlichen und ihre Erziehung zur einer eigenverantwortlichen und gemeinschaftsfähigen Persönlichkeit schwer zu gefährden."

Jedná se o reklamu strany APPD (Anarchistische Pogo Partei Deutschlands). Celý článek je k přečtení pod: http://www.freenet.de/freenet/nachrichten/neuwahlen/200508_appd/index.html
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Stoiber? Zarna budoucnost prosta vsech odskodnovacich manevru? To uz je budto tak prolhanej, nebo byl tezce sjetej, ne? Ja teda znam jenom ty jeho projevy ktery drziva pred Landsmannschaftem na Sudetentag a ty zneji trosku jinak :-) Jo, politika... na tu musi mit clovek asi hlavne zaludek.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    SONJA: my už jsme tady samí staří pardálové - Graue Panther téměř...:)) typuji, že spíš ne, ale kdo ví...

Tohle stojí za to - aneb volební kampaň vypukla...:))) a je třeba zvážit vhodného kandidáta...
    http://www.faz.net/s/RubFAB5553F484147158B4D07C8C64BD4C2/Doc~E630A4081D3594C449EF6C81BDB7E42DF~ATpl~Ecommon~Sdetail_image~Aimg~E1.html?back=/s/Rub8C365594CA9B436099F189EE1372E9F8/Tpl~Eaktuell~Sressort.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam