• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: bomba!
    RYBRCOUL
    RYBRCOUL --- ---
    MECHTILD: Příšerný
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ostatne tohle uz jste videli? http://als.wikipedia.org/wiki/Houptsyte
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: No ja dycky mel za to, ze svycarstina je takova mittelhochdeutsch, akorat se na konec kazdyho substantiva musi dat -li:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Krusli? To je to křupavé Müsli? Ne, ne, tohle je intuitivně pomnožné - jako brusle. Původně jsem dokonce byla přesvědčena, že to jsou dřevěné brusle v nějakém slengu chudých Jihočechů:)))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: A nemelo by to bejt Krusli?:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Bernínem. To už je jako Krusle, místo Nusle... Ostatně mé letoucí přesvědčení a několik prohraných lahví, jelikož jsem nebyla s to to dokázat, přineslo své ovoce, a to doslova. Krusle ve švýcarském dialektu prý znamenají totéž co angrešt:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: omyl, pendluje mezi Bernínem, Varšavou, Londýnem a - manželku jsem tušila, že má z Číny, nebo že v Číně, tj. v Šanghaji, trvale žije. Alespoň je na tuto domněnku památná vzpomínka Jaroslava Pašmika v jeho respekťáckém články vloni po koncertu, kdy mu téměř naznačoval, že jakto, že nebojuje za práva Tibetu. Byl z toho chudák Blixa trochu vykulen...:))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN: omyl, Blixa už je celkem dlouhou dobu z Thajska... ;o))) žádný Berliner...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---

MUFLONEK::)))

Včera jsem se docela bavila albem Nick Cave – B-Sides & Rarities. Můžu vřele doporučit, spousta raritek, nenahraných drobností, změn.
    Je na něm i již legendární duet Blixy Bargelda s Cavem Where The Wild Roses Grow, kde ovšem ženský part zpívá lehce zvýšeným hlasem Blixa. Prý to předtím Caveovi odmítla Kylie Minogue, načež sedli s Blixou, nahráli a legenda praví, že když Kylie píseň uslyšela, slzy jí vytryskly a nemohla odmítnout.... :)))
    Otázkou, čeho to byly slzy...:)))

A proč to sem píšu? Protože Blixa je z Berlína.:)

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ROTWEIN: Rotwein - on do Pardubic dojížděl.o) 1 x za 14 dní - myslím, že to bylo ve středu... a někdy v roce 2002 - 2003
    Přebujelá byrokracie byl důvod, proč jsem z tama odešla... když jsem nastupovala, stačil na vyřízení drobného nákupu jeden papír.... odcházela jsem a musela jsi mít objednávku podepsanou třemi - čtyřmi lidmi, účet doprovázeli úplně stejné tři - čtyři podpisy a teprve pak to šlo na rektorát do účtárny...
    RYBRCOUL
    RYBRCOUL --- ---
    MUFLONEK: He,he, já jsem v životě neviděl praktického univerzitního pedagoga. Ona ta nepraktičnost asi patří k přirozenosti tohoto zvláštního živočišného druhu :-)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    V Pardubicích? Myslíme stejného Jaromíra Z.?) Ale nepraktický je, to souhlasím, oplývá ovšem úžasně suchým humorem...ono taky na fakultách není o co stát, na samotnou práci přes kopice byrokracie jde sotva dohlédnout...:)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ROTWEIN: Nooo ale jako většina vědců naprosto nepraktický.o)))
    Učil v Pardubicích v době, když jsem na katedře cizích jazyků a katedře anglistiky amerikanistiky dělala sekretářku.o)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Jen dodatek na gótštinu je nejlepší Doc. Zeman z Brna. Navíc hrozně milý skromný člověk.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    KYOSUKE: ne, zlatíčko jsi... ;o) děkujeme
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    Německy neumím, ale udělám tady hnusnou reklamu. :)* Třeba to někomu přijde vhod (něco němčina, něco germánské jazyky oobecně), právě jsem to objevil a jsem nadšený. Když tak mi klidně vynadejte. ;-)

http://lexicon.ff.cuni.cz/etc/aa_texts.html
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nechtělo by se Vám, milým návštěvníkům FG pokochat se rakousko-tureckým alternativním téměřrockem? Improvizované setkání v Akropoli? Nejsou nijak ukrutně známí, ale už tu hráli, taky se dají pustit ukázky na netu na jejich stránce (míněni vídeňští Metamorphosis)... :)
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    AETHER, ROTWEIN: no jo, jak dáš někomu prst...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---

Neznáte nebo neslyšeli jste někdy tohle? http://www.sandmann.at/
    Narazila jsem na to na polofunkčních stránkách Nachtasylu (www.nachtasyl.net), jo a 27.10 od půl osmé hrají v Akropoli Metamorphosis (www.metamorphosis.at):))!!!
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.z-g-v.de/index1.html

Přitom když se člověk podívá na ty jejich stránky, málem by si řekl, jo taková neškodná mírumilovná a společensky prospěšná nadacička...:)
    Mám dojem, že otec Steinbachové byl nějaké zvíře v SS, důstojník nebo tak něco.
    říkala onehdy Tanja Dückers, že Aufarbeitung se u mladší generace ukazuje stejně poměrně málo účinné, podle nějaké sociolog. studie má tahle Enkelgeneration prý stějně tendence oddělovat informace od faktu, že mají přece tak líbeznou babičku a bodrého dědečka, jak by tedy oni mohli...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: mam z toho podobny pocit - oni se tak snazi aufarbeitovat, az jsou na to alergicti. Asi pred tremi lety me v Lipsku jedna (jinak docela inteligentni) slecna takrka servala, ze jsme vyhnali Nemce a nechceme o tom mluvit a je vinime z nacismu. A to prosim v Lipsku...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam