• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.ostarrichi.org/woerterbuch-0.html

mi přijde vtipné. Je to jako, když člověk píše na klávesnici a sekne se o jednu vedle...:))

Ovšem nejkrásnější slova např. v bavorštině je pro mě

Hoggableiba (Hockenbleiber- host, který se vzpírá Sperrstunde) a pak ještě jedno slovo, které nedovedu ani napsat ani vyslovit)))

Velmi vřele doporučuji tuto knihu. Vtipná, až se člověk za ledrhozny popadá. Každopádně autor ač Bavor, vystupuje raději (z důvodu ochrany osobnosti, rodiny, majetku, ovcí, krav a rodinných ledrhoznů), jako Anglosas:))
    Stejně je šílené, jak jsou ty jejich kroje drahé. Takový malý dirndlíček a člověk by na něj makal bez jídla bez vody měsíc minimálně:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JESSIEATREIDES: poucne...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JESSIEATREIDES: No dobre dobre. Asi maj svycari taky vyjmenovany slova, kde se misto li rika le
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: správně je to Krusle, jak píše Rotwein, a je to skutečně angrešt.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    MECHTILD: bomba!
    KYOSUKE
    KYOSUKE --- ---
    RYBRCOUL: Kdepak, naprosto skvělý! :)* Slyšel jsem o návrhu na vytvoření jazykové mutace Wikipedie v hantecu, koukám, že Němci se stihli vzchopit dřív. ;-)
    RYBRCOUL
    RYBRCOUL --- ---
    MECHTILD: Příšerný
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Ostatne tohle uz jste videli? http://als.wikipedia.org/wiki/Houptsyte
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: No ja dycky mel za to, ze svycarstina je takova mittelhochdeutsch, akorat se na konec kazdyho substantiva musi dat -li:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Krusli? To je to křupavé Müsli? Ne, ne, tohle je intuitivně pomnožné - jako brusle. Původně jsem dokonce byla přesvědčena, že to jsou dřevěné brusle v nějakém slengu chudých Jihočechů:)))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    ROTWEIN: A nemelo by to bejt Krusli?:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Bernínem. To už je jako Krusle, místo Nusle... Ostatně mé letoucí přesvědčení a několik prohraných lahví, jelikož jsem nebyla s to to dokázat, přineslo své ovoce, a to doslova. Krusle ve švýcarském dialektu prý znamenají totéž co angrešt:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    JESSIEATREIDES: omyl, pendluje mezi Bernínem, Varšavou, Londýnem a - manželku jsem tušila, že má z Číny, nebo že v Číně, tj. v Šanghaji, trvale žije. Alespoň je na tuto domněnku památná vzpomínka Jaroslava Pašmika v jeho respekťáckém články vloni po koncertu, kdy mu téměř naznačoval, že jakto, že nebojuje za práva Tibetu. Byl z toho chudák Blixa trochu vykulen...:))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROTWEIN: omyl, Blixa už je celkem dlouhou dobu z Thajska... ;o))) žádný Berliner...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---

MUFLONEK::)))

Včera jsem se docela bavila albem Nick Cave – B-Sides & Rarities. Můžu vřele doporučit, spousta raritek, nenahraných drobností, změn.
    Je na něm i již legendární duet Blixy Bargelda s Cavem Where The Wild Roses Grow, kde ovšem ženský part zpívá lehce zvýšeným hlasem Blixa. Prý to předtím Caveovi odmítla Kylie Minogue, načež sedli s Blixou, nahráli a legenda praví, že když Kylie píseň uslyšela, slzy jí vytryskly a nemohla odmítnout.... :)))
    Otázkou, čeho to byly slzy...:)))

A proč to sem píšu? Protože Blixa je z Berlína.:)

MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ROTWEIN: Rotwein - on do Pardubic dojížděl.o) 1 x za 14 dní - myslím, že to bylo ve středu... a někdy v roce 2002 - 2003
    Přebujelá byrokracie byl důvod, proč jsem z tama odešla... když jsem nastupovala, stačil na vyřízení drobného nákupu jeden papír.... odcházela jsem a musela jsi mít objednávku podepsanou třemi - čtyřmi lidmi, účet doprovázeli úplně stejné tři - čtyři podpisy a teprve pak to šlo na rektorát do účtárny...
    RYBRCOUL
    RYBRCOUL --- ---
    MUFLONEK: He,he, já jsem v životě neviděl praktického univerzitního pedagoga. Ona ta nepraktičnost asi patří k přirozenosti tohoto zvláštního živočišného druhu :-)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    V Pardubicích? Myslíme stejného Jaromíra Z.?) Ale nepraktický je, to souhlasím, oplývá ovšem úžasně suchým humorem...ono taky na fakultách není o co stát, na samotnou práci přes kopice byrokracie jde sotva dohlédnout...:)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ROTWEIN: Nooo ale jako většina vědců naprosto nepraktický.o)))
    Učil v Pardubicích v době, když jsem na katedře cizích jazyků a katedře anglistiky amerikanistiky dělala sekretářku.o)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam