• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MARKOVKA
    MARKOVKA --- ---
    MELOUN: meetic byl taky dobrej, dokud ho nezpoplatnili.
    WENCA
    WENCA --- ---
    MELOUN: Na ICQ white pages jsem kdysi ulovil ein Madchen. :) Fajn pokec... kdybych teda umel lip nemecky. :)
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    zokuseli jste nekdo nejakej chat pro zlepseni nemciny?
    irc? jakej server, jakej kanal? a s jakymy vysledky?
    diky
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Zdravim. Vyznate se nekdo podrobneji ve zkouskach Goethe institutu?
    Jaky je prakticky rozdil mezi ZOP (Zentrale Oberstufenprüfung) a KDS (Kleines Deutsches Sprachdiplom)? Kterou z techto zkousek kde uprednostnuji (zamestnavatele, university...)?
    Diky.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Nic jiného ti asi nezbyde, než si to zjistit, pak dej vědět, docela by mě to zajímalo..
    NECECH
    NECECH --- ---
    LAURA_S: takže ty si myslíš, že ne... asi nemáš nic konkrétnějšího, že... tak do konce roku to zjistím sám!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    pokud mate nejake dotazy, velice prijemna pani je tato: ivana.misakova@lb.mpsv.cz

je z libereckeho uradu prace a spoustu veci mi e-mailem uz odpovedela
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: já si myslím, že český živnosťák ti v Německu neuznají...
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NECECH: no jo, sory - ten muj predchozi prispevek ber trochu s rezervou, myslela jsem to trochu ironicky - mam momentalne tolik rozporuplnych informaci v hlave z ruznych uradu, ze jsem z toho jelen, ale doufam, ze se to vsechno usili dobere k uspesnemu konci
    NECECH
    NECECH --- ---
    tak neříkej, že seš expert :-(
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    NECECH: tak tohle zrovna neresim ;)
    NECECH
    NECECH --- ---
    MAGGIE: Mě by zajímalo, zda v Německu můžu pracovat na základě českého živnosťáku, nebo zda si musím udělat nový německý!
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    takze vazeni, az budete chtit vice info, jak to je se zamestnanim v Nemecku, tak do tydne ze me bude asi totalni expert na tuto problematiku (pokud mi nerupne hlava), takze se nevahejte ptat :))
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    ANICHQA: teda pro upresneni, link na vnitrostatni jizdni rady autobusu v nemecku.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    ano, nechci tam zit - zatim se pouze pokousim o zamestnani, cca za dva dny uvidim, jak to dopadne
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    MAGGIE: Jojo, jasně, to je normální. Ale ty tam nechceš žít, ne? Ty chceš denně dojíždět do Čech, jestli jsem to správně pochopila?
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    LAURA_S: dik, jinak dnes jsem dostala toto info z uradu prace:

Dobrý den,

Pokud odcházíte do Německa žít a pracovat, budete platit zdravotní a sociální pojištění a daně do německého systému. Před odchodem do Německa navštivte Vaši zdravotní pojišťovnu a oznamte předpokládanou změnu.

O pracovní povolení v Německu žádá Váš budoucí zaměstnavatel u příslušného úřadu práce. Může se stát, že německý úřad práce bude požadovat, abyste si podala žádost o pracovní povolení také prostřednictvím příslušného českého úřadu práce.

Další formality Vás v České republice nečekají. V Německu pro pobyt delší než 3 měsíce musíte požádat o povolení k pobytu a přihlásit se do systému zdravotního a sociálního zabezpečení a daňové povinnosti.

Podrobné informace ohledně formalit, jak na české tak na německé straně, naleznete na národních webových stránkách EURES na http://portal.mpsv.cz/eures v sekci Život a práce v EU/EHP – Německo.

Pokud budete mít další dotazy, neváhejte mě kontaktovat.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    MAGGIE: tak s velvyslanectvím ti neporadim, protože jak říkám, my tohle řešit nemuseli, protože máme všichni v rodině dvojí občanství, čímž jsme se vyhnuli tomuhle papírování, ale rozhodně se můžu zeptat strejdy, který taky pracuje v Německu a má jenom české občanství a pak ti dám vědět do pošty.
    ANICHQA
    ANICHQA --- ---
    nazdar, asi nejsem tu uplne spravne, ale uz nevim, kde hledat pomoc...potrebuju link na vnitrostatni jizdni rady AUTOBUSU. Predem dekuju.
    MAGGIE
    MAGGIE --- ---
    samozrejme, ze budu na to jejich velvyslanectvi v praze volat, ale byla bych vdecna za nejake tipy od nekoho, kdo to takhle praktikuje
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam