• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    SEOM
    SEOM --- ---
    odkaz na VHS v Berline, kurzy jsou dobry, navstevovala jsem tri a se vsema spokojenost.ceny do 120 euro.
    http://www.vhs-city-west.de/Deutsch
    COCOON
    COCOON --- ---
    MUFLONEK: v kombinovanej forme sa jazyky na uk studovat daju...len neviem ci je to az taka vyhra,ten jazyk ta tam nenaucia, skor ho zabudnes...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Ja mam pro zmenu velmi dobre zkusenosti s 2,5 mesicnim intenzivnim jazykovym kurzen na universite ve Fribourgu (svycarskem).
    SEOM
    SEOM --- ---
    AETHER: berlin je dobrej a levnej.ani kurzy na FHS nejsou k zahozeni, za ctvrt roku studia s frekvenci lekci 4krat do tydne po trech hodinach sem platila asi 140 euro vcetne ucebnic.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    já lituji toho, že jsem na to, že chci studovat VŠ přišla až tak pozdě... v kombinované formě se jazyky studovat moc nedají a o studiu v zahraničí si také nyní mohu nechat už jen zdát...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    AETHER: Nebo tak, já jen o Berlínu ani o Lipsku nemůžu referovat z vlastní zkušenosti. Na druhou stranu v Mnichově neni těžký sehnat práci, což je taková německá anomálie:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: jenze Mnichov je priserne drahej... ja byla moc prijemne prekvapena v Lipsku a spatny pry neni ani Berlin - oboji disponuje vedeckymi spickami, skvelymi knihovnami a ubytovani se da sehnat i rozumne, holt to neni pul hodinky do Alp, ale co uz:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    Já si hlavně myslim, že kdo chce studovat němčinu, měl by jít rovnou do Německa na celý studium. V rámci EU už to neni žádnej problém, jen to školný je trochu hloupý, ale myslim, že ne nesnesitelný. Stačí mít maturitu a DaF, na filologie je to zpravidla bez přijímaček. Z toho, co jsem zažil, bych rozhodně doporučoval Mnichov. Od Prahy 4 hodiny autem, v knihovně uplně všechno a otevřená je neděle do půlnoci i v neděli, němečtí profesoři germanistiky to vnímají jako svou konečnou stanici, do pořádnejch hor je to půlhodinka vlakem, ach...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    a pak, samozřejmě, frnk do německa... je to za rohem a za takových podmínek studovat germanistiku nebo německou literaturu či cokoliv dalšího v praze - to mi připadá poněkud nešťastné... kór, když je to na FF v tomto ohledu nedobré.
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    docela fér byl bakalářský program na pedagogické fakultě v liberci... je zaměřen na učitelství němčiny, ale je tam báječná knihovna od hermann niermann stiftung, možnost studovat několik běhů v zittau nebo bautzen, lyžařská střediska prakticky ve městě, pohodový život na harcovských kolejích, zkrátka a dobře, má to všechny výhody studia v menším univerzitním městě.
    COCOON
    COCOON --- ---
    JANISKA: ta uroven je v poslednej dobe znacne nizka, netraba uz ani obycajnu maturitu z nemciny, jazykova uroven mozno ale hlavne dovod motivacie ku studiu .... no radsej na germanistiku nechod, ver mi nie je o o co stat...hlavne s tych ludi tam se mi dela spatne....
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    AETHER: co mi zbyva, kdyz jsem momentalne samouk, nejak si znalosti overovat musim :p ne ucebnici, spis cvicebnici.. to je fuk, po necem se rozhlednu
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: dovedu si to predstavit (a nemela to spis byt lexikografie?)

je to velka skoda - ale co jsem pochopila, tak na literature se ted status quo spis zlepsil?

A jde vlastne o reakreditaci, nebo se to dela jako schvalovani noveho studijniho oboru, kdyz se prechazi na strukturovany?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    přesněji řečeno to vypadalo jako obecná lingvistika na bázi němčiny s přihlédnutím k aktuálnímu personálnímu obsazení katedry. Něco ve smyslu výchovy expertů na německou lexikologii - myslim, že víc netřeba dodávat:) Pravda, neměl jsem to v ruce, ale vzhledem k tomu, jak germanistika vypadá, to asi docela odpovídá...
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    AETHER: Neodmítli, ale dodali s tříměsíčním zpožděním nepoužitelnej zmetek. A ano, až na výjimky typu psychologie už se bude otevírat pouze strukturovaný studium.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: copak, odmitli vytvorit bakalarsky studijni program a tak se nesmi otevrit? ;)
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AETHER: děkuji
    MECHTILD: ajaj
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JANISKA: Vzhledem k tomu, že se na germanistiku hlásí čím dál míň lidí a oni jich berou čím dál víc, není čeho se bát. Jestli chceš z nějakejch sentimentálních důvodů zpátky na základku, jak co do spoulužáků, tak co do učitelů, vřele to doporučuju. Ale budeš si ještě muset počkat, protože je dost malá pravděpodobnost, že by se germanistika příští rok otevírala.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROCKMAN: no kdyz vybiras ucebnici podle klice, tak pro me za me klidne s usmevem;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    JANISKA: ja nevim, jaka je soucastna pozadovana jazykova uroven, pred par lety se ty prijimacky zgruntu menily, za me se rikalo, ze je treba statnice a rok praxe a ja v te dobe za sebou mela rok v nemecku a statnici, tak to asi tak nejak odpovidalo), nicmene stale dulezity je vseobecny prehled (hl. kulturne-historicky), umet v jazyce vyjadrit myslenku a z literatury... no cim vic tim lip, neradi vidi Remarqua, Maye apod. A vubec, jdi radsi jinam:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam