• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    AETHER: děkuji
    MECHTILD: ajaj
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    JANISKA: Vzhledem k tomu, že se na germanistiku hlásí čím dál míň lidí a oni jich berou čím dál víc, není čeho se bát. Jestli chceš z nějakejch sentimentálních důvodů zpátky na základku, jak co do spoulužáků, tak co do učitelů, vřele to doporučuju. Ale budeš si ještě muset počkat, protože je dost malá pravděpodobnost, že by se germanistika příští rok otevírala.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROCKMAN: no kdyz vybiras ucebnici podle klice, tak pro me za me klidne s usmevem;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    JANISKA: ja nevim, jaka je soucastna pozadovana jazykova uroven, pred par lety se ty prijimacky zgruntu menily, za me se rikalo, ze je treba statnice a rok praxe a ja v te dobe za sebou mela rok v nemecku a statnici, tak to asi tak nejak odpovidalo), nicmene stale dulezity je vseobecny prehled (hl. kulturne-historicky), umet v jazyce vyjadrit myslenku a z literatury... no cim vic tim lip, neradi vidi Remarqua, Maye apod. A vubec, jdi radsi jinam:)
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    AETHER: nj, jenze klic maji jen k prekladovym cvikum
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    mám takový dotaz na zde přítomné absolventy/studenty germanistiky na ff uk: jaká úroveň podle vás stačí k tomu, aby byl člověk přijat? a myslíte, že kladou víc důraz na znalost gramatiky, nebo třeba nějaké ty gramatické chybky odpustí, když vidí, že má dotyčný slušnou slovní zásobu? a nedoporučili byste nějaké knížky, které by v seznamu četby udělaly dojem na pány profesory?.) samozřejmě si uvědomuju, že sebehezčí titul nemá smysl, pokud budu při pohovoru sedět a koukat jako puk... zatím jsem četla třeba autory jako třeba morgenstern, kafka, grass, zaimoglu, remarque. myslíte, že má cenu zmínit třeba i víc titulů od jednoho autora? nebo tam napsat autora jako zaimoglu (kterej mi nepřipadá nijak extrémně kvalitní, ale zase je to hodně "aktuální jméno")? taky bych byla vděčná za nějaké vlastní postřehy a zážitky z přijímaček na germanistiku.)) začíná na mě doléhat předmaturitní depka.)
    děkuju moc předem
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROCKMAN: stara nemcina pro jazykovky od Höppnerove je nicmene podle meho nesrovnatelne lepsi a da se mj. pouzit i pro samouky
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    GOBERS: nn, jsem odkojen starou Nemcinou pro jazykovky od Höppnerove, takze budu spokojen :o) Diky za tip
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JESSIEATREIDES: no v čj by to bylo nejlepší...
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    IM_MORTAL: ještě vydržej. může to být v angličtině?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GOBERS: jak v čem asi... momentálně by mi docela prospěl alespoň měsíc v Německu.
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JESSIEATREIDES: Tak to jo, to mas zcela zrejmy naskok. :-)
    IM_MORTAL
    IM_MORTAL --- ---
    JESSIEATREIDES: nechci obtěžovat ale - našla si něco k těm rozdílům v německu?
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    GOBERS: jistěže... já jsem se učila ze staré, protože jsem se začala učit německy někdy v roce 1982...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JESSIEATREIDES: Ta nova je oproti stare upravena (a misty opravena).

ROCKMAN: Ano, klic k tomu samozrejme je. Ale varuju, jestli jsi na takove ty moderni cool ucebnice se spoustou obrazku a pribehy ze zivota, tak tahle to neni. :-))
    JESSIEATREIDES
    JESSIEATREIDES --- ---
    ROCKMAN: k tomu dreyerovi-schmittovi ano... na tu jsem zcela zapomněla... taky jsem se z ní učila, ale ta má byla vydaná v roce 1985 ;o)))
    ROCKMAN
    ROCKMAN --- ---
    GOBERS: a je, prosim te, v tech publikacich take klic? Mam pul roku po maturite z neminy a pomalu zacinam vsechno zapominat, potreboval bych poradne procvicovat, ale co jsem videl cvicebnice, tak jsou vetsinou bez klice, coz je naprosto k nicemu :\\
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Vysmata predpoved pocasi... :-D http://www.youtube.com/watch?v=fttToYwL-nY
    AETHER
    AETHER --- ---
    R_G: nove i stare nemecky s usmevem pokud mozno nebrat... a zaplatit si soukromeho ucitele, ktery Te bude korigovat, vysvetlovat gramatiku a pozene Te dopredu
    KAFKA
    KAFKA --- ---
    Netušíte , dá-li se sehnat Klímovo "Putování slepého hada za pravdou" v originále? To bych si pochutnal...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam