• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    RUSALKA
    RUSALKA --- ---
    Narazila jsem na sloveso zweifeln (an etwas), pochybovat. Jak bude první osoba? Ich zweifle anebo zweifele?
    Děkuju :).
    NECECH
    NECECH --- ---
    ostre kritizovana hra: www.pennergame.de
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NECECH: jsem jsem chtěl vědět, co se tam píše.. až na tu koupi opravdu přijde, tak si skočim za sousedkou co učila němčinu..
    NECECH
    NECECH --- ---
    KINGFISHER: pokud tvuj zajem ma obchodni charakter, tak rozhodne!
    Nechapu, jak clovek, ktery chce koupit auto v radu desitek nebo i stovek tisic, muze chtit usetrit na prekladu nejakych 150 Kc, ostatne jednoznacne na ukor kvality.
    Abys potom nebyl prekvapeny, jake auto jsi vlastne koupil!
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    NECECH: ke? jakože si ty tři věty mám nechat přeložit nějakou překladatelskou firmou jo? .. hmm, tak to potom jo..
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    C00BA: Caprice je typ automobilu ;) a chybajuce polstrovanie strechy je im podla tohto inzeratu typicke
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    C00BA: jo, stačí.. dík :-)
    C00BA
    C00BA --- ---
    KINGFISHER: Hodne hrube by na to stacil i prekladac do google ( http://translate.google.com/translate_t ) Ale ze jsi to ta tak to zkusim:

Prvnim majitelem bylo velvyslanectvi USA, vozidlo bylo opancerovano (pancerovani odstraneno), chromovane rafky a sirsi kola. Nove dily: kompletni vyfuk/mozna jen koncovka? (super zvuk), zadni tlumice a prihodi k tomu jeste sadu zimnich kol. Drobne vady: chybi tapecirunk:) na strope ("Caprice Typisch" - to fakt nedavam), tesneni dveri porezni/zpuchrele, ale nezateka tam pri desti, pocatecni koroze na tech chromovanejch rafcich. Mozno vymenit za chevrolet c1500 pick up. Vyhrazuje si pravo na pravopisne chyby*omyly*a prodej mimo ten server jinemu zajemci ... tolik ve strucnosti a hodne volne. staci?
    NECECH
    NECECH --- ---
    KINGFISHER: zkus www.klasse.cz
    KINGFISHER
    KINGFISHER --- ---
    mám dotaz, mohli byste mi někdo přeložit text následujícího inzerátu?
    http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=de&id=76131989&pageNumber=1&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=5600&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&fuel=PETROL&minFirstRegistrationDate=1960-01-01&maxFirstRegistrationDate=1995-12-31&minPrice=2000&maxPrice=6001&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&customerIdsAsString=&tabNumber=1

že je lak v dobrym stavu a dveře jsou bez rzi tomu rozumim, ale zajímá mě konkrétně:
    Erstbesitzer war die US Botschaft, Fahrzeug war Gepanzert ( wurde entfernt) Chromstahlfelgen mit Breitreifen
    Neuteile: Auspuff kmpl.(Super Klang), Stossdämpfer hinten inkl. neuw. Winterräder Kleinere Mängel: Innenhimmel fehlt ( Caprice Typisch) Türdichtungen Porös aber Regendicht. Rostansätze an Chromfelgen gern auch tausch geg. chevy c1500 pick up. Schreibfehler*Irrtum*Zwischenverkauf vorbehalten!
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    MECHTILD:
    AETHER:
    to zni dobre, diky :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    MECHTILD: elektronicka verze je prakticky identicka, jen je to rychlejsi:)
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    FRAKTALEK: Na učení by mohlo bejt z jednojazyčnejch dobrý tohle: http://www.langenscheidt.de/katalog/titel_langenscheidt_e-grosswoerterbuch_deutsch_als_fremdsprache_3244_10.html Neměl jsem to v ruce, ale ten tištěnej používám moc rád: vysvětlení jsou jednoduchý, aby je cizinec pochopil hned a nemusel vyhledávat další slovíčka, jsou tam příklady z reálnejch textů atd. Takže jestli se toho drží i tadle elektronická verze, což bych čekal, měla by to bejt dobrá volba.
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    AETHER: jak jsem rikal, tak ho chci hlavne pro studijni ucely - uceni se nemciny, s temi narocnymi texty to zas tak horke neni :). o jednojazycnem jsem taky uvazoval... nenapadlo me se podivat, jestli duden ma i elektronicke.

KOCURMOSUR: jak rika aether, tak ty preklady bez kontextu jsou asi hlavni problem a jinak jsem, mozna spatne, soudil podle kvality jejich online slovniku, ve kterych jsem narazil i na pomerne dost chyb
    AETHER
    AETHER --- ---
    KOCURMOSUR: PC Translator hlavne nabizi prekladove ekvivalenty bez kontextu, ktery byva ale casto velmi dulezity (obzvlaste pri prekladu z materskeho jazyka)

FRAKTALEK: trochu nechapu, proc chces pro cteni narocnejsich textu cesko nemecky slovnik? Imho je nejlepe koupit slovnik jednojazycny, Duden i Langenscheidt maji v tomto ohledu velmi dobrou nabidku. Dobry je pry i slovnik od Ledy, ale ten je take patricne drahy (sama ho nemam).
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    FRAKTALEK: aha a ktore kriteria kvality teda nesplna?
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    KOCURMOSUR: diik, ale s PC translatorem mam spatne zkusenosti, hlavne co se kvality tyce. Navic ta cena vypada dost srovnatelne
    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    FRAKTALEK: http://www.teos.sk/cennik.htm ten ma slusnu slovnu zasobu
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    cau, premyslim o koupi elektronickeho cesko nemeckeho slovniku. Existuji nejake alternativy k Lingea Lexiconu? Mate nekdo zkusenosti s tou ted novou verzi, 5? Taky by me zajimal nazor na to, jestli ten rozdil 2000Kc mezi velkym a platinum slovnikem za to opravdu stoji? Ja ho potrebuju hlavne pro studijni ucely a nekdy i pro cteni narocnejsich (nekdy odbornych) textu. Ceske online slovniky mi v tomhle ohledu casto nestaci, coz kompenzuju pomoci treba http://leo.org, ale stejne mi u tech prekladu casto chybi priklady pouziti... a ty se i za pomoci Googlu dohledavaji pomerne spatne. Napady? :)
    PEETIK
    PEETIK --- ---
    NECECH: Tak nějak už sem si víceméně sehnal doučko, než sem se dokopal říct bejvalce, že bych fakt potřeboval doučit němčinu, tak sem propás 4 semestry němčiny :-D teď už to snad zvládnu :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam