• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MARJANKA007
    MARJANKA007 --- ---
    Zdravim..
    Mam na vas prosbu..mohl byste mi nekdo doporucit nejaky stazitelny program na vyuku nemciny? Jsem zacatecnik, v podstate samouk.. Diky moc! (kdyztak do posty pls..)
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: Fakt uz radsi dost!
    Zadani bylo "Was kann man dazu verwenden?"
    Puvodni navrh byl "Was kann man dazu verwenden werden?"
    Moje reseni je "Als was kann man dazu verwendet werden?"
    Jine reseni bylo "Was kann dazu verwendet werden?"
    Oboji je mozne reseni.
    Syntax (pokazde): Frage {Können (x, y | x, y = PRO) Verwenden (x, y, z | x, y, z = PRO)}, v pasivu povrchove bez x
    Rozdil obou reseni je zanedbatelna semanticka subkategorizace (y je/neni lidsky).
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: Uf, tohle je trochu mühsam, ale budiž: jak chceš zachovávat syntaktickou strukturu, když zadání je změna z aktiva do pasiva? (Z toho důvodus taky ty syntaktickou strukturu nezachoval + jsi změnil význam, ale radši dost, ne?)
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: ale prdlajs, pri zachovani syntakticke struktury
    TUILE
    TUILE --- ---
    GOBERS: dik
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: přesně tak - při zachování propozice:)
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: vzdyt jde o transformaci aktiv - passiv!!!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NECECH: Co nechapete?

Tvou zuřivou oblibu neurčitého zájmena 3.os.sg. ;-))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: ale prdlajs, v prvni vete je man v roli agenta - tvoje transformace znej dela pacienta
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: Ne, pokud "was" implikuje proste [Akkusativobjekt] a nic vic, pak to sedi. "Was kann man dazu verwenden? - Hilfsarbeiter."
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: Normalni jiste, ale s jinou propozici nez veta "Was kann man dazu verwenden?"
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM, MECHTILD: Co nechapete? "Man kann dazu als Hilfsarbeiter verwendet werden." Normalni veta, ne?

PETRUSKA: Dalsi moznost: Er hat das Geld auf die Kontonummer überweisen müssen, die ihm schriftlich mitgeteilt worden ist.
    TUILE
    TUILE --- ---
    mechtild: bohužel nemám dostatek technického zázemí,aby to bylo proveditelné.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    TUILE: Ale rádio si pustit můžeš, třeba tu: http://www.dradio.de/
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    ahoj, minuly rok jsem se v goethe institutu ucila nemecky, ale nejak mi to nevyhovovalo, tempo pomale a po 4 semstrech clovek neumi skoro nic. shanim nekoho, kdo by byl ochoten se mnoun nemecky konverzovat, popr.dovysvetlit neco z gramatiky. na oplatku nabizim doucovani francouzstiny.kdyztak posta.dik
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TUILE: Computer Press vydal takovou knížku 2000 nejpoužívanějších německých slov. Ta je doprovozená MP3 nahrávkou. To by Ti mohlo vyhovovat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nevíte o nejakym audio slovníku? pracuju teď jenom očima a rukama a mozek zahálí,čtenejm knížkám nerozumím,na to mám moc omezenou slovní zásobu,rádio si pustit nemůžu a namluveny učebnice maj naopak slovní zásobu děsně omezenou,protože tam de převážně o gramatiku.
    slovink může být česko- nebo anglickoněmecký.
    díky za tipy a nebo nějaký jiný nápady.
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    dík
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    nebo v nejake jine nemecky mluvici zemi? :)
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    Ahoj lidi, nevite nekdo jak a kde sehnat nejakej jobik v nemecku?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam