• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: přesně tak - při zachování propozice:)
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: vzdyt jde o transformaci aktiv - passiv!!!
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    NECECH: Co nechapete?

Tvou zuřivou oblibu neurčitého zájmena 3.os.sg. ;-))
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: ale prdlajs, v prvni vete je man v roli agenta - tvoje transformace znej dela pacienta
    NECECH
    NECECH --- ---
    MECHTILD: Ne, pokud "was" implikuje proste [Akkusativobjekt] a nic vic, pak to sedi. "Was kann man dazu verwenden? - Hilfsarbeiter."
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: Normalni jiste, ale s jinou propozici nez veta "Was kann man dazu verwenden?"
    NECECH
    NECECH --- ---
    LIBRIUM, MECHTILD: Co nechapete? "Man kann dazu als Hilfsarbeiter verwendet werden." Normalni veta, ne?

PETRUSKA: Dalsi moznost: Er hat das Geld auf die Kontonummer überweisen müssen, die ihm schriftlich mitgeteilt worden ist.
    TUILE
    TUILE --- ---
    mechtild: bohužel nemám dostatek technického zázemí,aby to bylo proveditelné.
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    TUILE: Ale rádio si pustit můžeš, třeba tu: http://www.dradio.de/
    BEZPRIZORNI
    BEZPRIZORNI --- ---
    ahoj, minuly rok jsem se v goethe institutu ucila nemecky, ale nejak mi to nevyhovovalo, tempo pomale a po 4 semstrech clovek neumi skoro nic. shanim nekoho, kdo by byl ochoten se mnoun nemecky konverzovat, popr.dovysvetlit neco z gramatiky. na oplatku nabizim doucovani francouzstiny.kdyztak posta.dik
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    TUILE: Computer Press vydal takovou knížku 2000 nejpoužívanějších německých slov. Ta je doprovozená MP3 nahrávkou. To by Ti mohlo vyhovovat.
    TUILE
    TUILE --- ---
    nevíte o nejakym audio slovníku? pracuju teď jenom očima a rukama a mozek zahálí,čtenejm knížkám nerozumím,na to mám moc omezenou slovní zásobu,rádio si pustit nemůžu a namluveny učebnice maj naopak slovní zásobu děsně omezenou,protože tam de převážně o gramatiku.
    slovink může být česko- nebo anglickoněmecký.
    díky za tipy a nebo nějaký jiný nápady.
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    dík
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    nebo v nejake jine nemecky mluvici zemi? :)
    JANY_S
    JANY_S --- ---
    Ahoj lidi, nevite nekdo jak a kde sehnat nejakej jobik v nemecku?
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ANDREJKA: díky moc!
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    ANDREJKA: jo, jasne :) jsem strasne nepozorna.. ale jinak myslis ze je to dobre?

Jeste nevim kdyz tam je trpny rod, jestli je to pak takhle:

"Er überweist das Geld auf die Kontonummer, die ihm schriftlich mitgeteilt wird." --- "Er hat das Geld auf die Kontonummer überweisen (??), die ihm schriftlich worden mitgeteilt wird." ?

Ten konec se mi zda hodne divny, ale nevim jak to tam jinak poskladat..
    PETRUSKA
    PETRUSKA --- ---
    Ahoj, mam jeste jeden dotaz, jestli mi jeste pomuzete..

Cviceni se zadanim: "Drücken Sie beide Sätze in Perfekt aus":

"Wie gefällt dir der Roman, den du liest?" --- "Wie hat dir der Roman gefähllen, den du gelesen hast."
    "Er hat eine Arbeit, die ihm Spaß macht." --- "Er hat eine Arbeit gehabt, die ihm Spas gemacht hat."

? Díky za pomoc, bohuzel nemam vysledky a nevim jestli to nedelam cely spatne..
    LIBRIUM
    LIBRIUM --- ---
    NECECH: als Tierfutter?
    MECHTILD
    MECHTILD --- ---
    NECECH: ??
    NECECH
    NECECH --- ---
    PETRUSKA: Dalsi moznost je "Als was kann man dazu verwendet werden?"
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam