• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ANALFABETKA
    ANALFABETKA --- ---
    Pomohl by mi někdo z vás ostřílených germanistů přeložit klasickou Trautenbergovskou nadávku: himmel-hergot-donner-wetter-krumcajs-element?? děkuju...
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    FRAKTALEK, HAAALA, NECECH: děkuji moc :)

Město tam chybí záměrně, celé to má vyznít několikavýznamově. Abych to přiblížil – je to název díla, ve kterém se věnuji přeplněnosti města reklamou, jakýmsi smogem reklamních ploch. Proto oslněnost/oslepenost dvojaká (tvář města je zaslepená reklamou, jež zároveň oslňuje i zaslepuje tvář diváka).

Takže ještě jednou díky!

NECECH
    NECECH --- ---
    HAAALA: Antlitz je dobry
    HAAALA
    HAAALA --- ---
    BINARY_PARANOIC: nějak mi tam chybí to město. čím že je ta tvář oslepená / oslněná?
    das geblendete Gesicht
    Geblendetes Gesicht der Stadt
    nebo až
    Geblendetes Antlitz der Stadt
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    ahoj muzete mi prosim poradit kurz nemciny, ktery by se konal vecer po 18:00 tak 2x tydne .. v centru prahy a uz od leta? jsem takovy falesny zacatecnik:)
    FRAKTALEK
    FRAKTALEK --- ---
    BINARY_PARANOIC: geblendetes Gesicht a podle me by to slo, ale moje nemcina taky neni nijak uzasna..
    BINARY_PARANOIC
    BINARY_PARANOIC --- ---
    Tak omlouvám se za změnu dotazu ohledně názvu díla – šlo by užít překlad „Geblendet Gesicht“ ve významu Zaslepená (oslněná) tvář (města)? Či jiný návrh? Ona dvojsmyslnost (jak ve významu tvář lidská / tvář města, tak ve významu oslněná / zaslepená) je na místě avšak nejsem si jist, zda ji tam nevidím jen díky mé špatné němčině :)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    Jak se prosim pěkně správně čte příjmení Encke nebo Planck? Je tam slyšet to "c", nebo není? Děkuju předem!
    ZCR
    ZCR --- ---
    Je tu nějaký schillerofil, který by stál o Ausgewählte Werke a Lenzův román Klangprobe návdavkem?
    Knihy v dobrém stavu, cena dohodou (tak mezi 100 - 150,- či v naturáliích - flaška vína).
    K vyzvednutí v Pze JM, případně někde v centru, prosím do pošty.

NIKOSLAV
    NIKOSLAV --- ---
    Nabizim pracovni sesit Themen 1 Aktuell zbrusu novy, 150.- v Praze (200.- s postovnym)

RAFIGA --- ---
    cau , take sháním někoho kdo by mě mohl doučovat z německého jazyka....
    Jsem z Prahy,info do pošty.!
    Předem děkuji.
    KA4A
    KA4A --- ---
    Ahoj,sháním někoho kdo by mě mohl doučovat z německého jazyka....
    Jsem z Prahy,info do pošty.!
    Předem děkuji.
    HIGHLIFE
    HIGHLIFE --- ---
    AETHER: už vyřešeno
    AETHER
    AETHER --- ---
    HIGHLIFE: co to je za obor?
    AETHER
    AETHER --- ---
    KUBAJZ_V: podstatne jmeno?
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Zeptám se - počáteční velké písmeno slova ve větě (není to název, jméno či podobně) Jaký to má význam v textu?
    JENNE
    JENNE --- ---
    NECECH: Mam to stejne jako Blowup..
    Raaba, toho zrovna fakt nemusim.... mam na nej koprivku :-))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    NECECH: ja bych asi zase nesrovnaval Stefana Raaba s tim "Schuh des Manitou" :-)
    Ale ocividne je to komplikovane tema. Osobne vnimam jako nejhorsi svycarskej humor, s vyjimkama (Giacobbo /Müller jsou treba OK) ale oni jsou tu tak zdecimovany tou snahou bejt politicky korektni ze je to spis zoufalstvi :-)
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    jedine, co me osobne z posledni doby opravdu bavi, jsou Glawoggerovy komedie (vim, Rakousko, ale smele doporucuju)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam