• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    RETAL: A kdo bude pani ucitelka?

Vcera jsem mimochodem videla \'Fridu\'... tematicky to sem sice moc nepatri, ale vzhledem k tomu, ze jeji otec byl nemecky zid... tak si dovolim vam tu sdelit, ze me ten film ABSOLUTNE TOTALNE NADCHNUL!!! ;)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Pokud nás bude ještě 8, můžeme jít za \"školné vstupné\". :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Paní v knihovně nevrlá, číslo mi do galerie nedala, tak takhle.
    Bábovka by se na schodech drolilo a svůj smíšený porcelán by se na piknik pronesl... v Týnské bude blaze..:) Modrý Portugale, hezky se nám natemperuj..:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Městská knihovna - II. patro

Praha 1, Mariánské nám. 1 (vchod z Valentinské ulice),
    tel.: 222 310 489, 222 313 357

Otevřeno:

denně mimo pondělí 10,00 - 18,00
    Vstupné: 100 Kč, snížené 50 Kč, školní 20 Kč
    (nejméně 10 žáků v doprovodu pedagoga)
    Výstava: O tělech a jiných věcech
    Německá fotografie ve 20. století
    (od 18. června do 28. září 2003)

V posledních desetiletích si vydobyla současná německá fotografie mimořádný respekt ve světovém měřítku. Díky systematické výchově zde mělo možnost vyrůst mnoho osobností, které představují základní pilíře tohoto vizuálního projevu. Výstava však sleduje celý vývoj německé fotografie ve 20. století - tak, aby představila všechny jeho klíčové momenty od přelomu století přes Neue Sachlichkeit ke konceptuálnímu projevu.
    Výstava má v Praze svou premiéru, následně se přesune do Berlína (19.11.2003 - 16.2.2004), Moskvy (15.3. - 15.4.2004) a Bochumi (8.5. - 24.7.2004).

AETHER
    AETHER --- ---
    Já snad upeču bábovku! Tedy kdybych měla jak...

Retal: Jsme jen dvě, takže jsi třetina všech potenciálních zůčastněných. Krom toho já ještě nevím, kdy budu bratra \"lifrovat\" na vlak, takže takový pondělní podvečer, pokud v té galerii nemají jen krátce... no a na druhou stranu, já bych třeba i mohla pro občanku ve středu, zas tak to nehoří, když už to počkalo doteď...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Jak jsem psal: skutečnost, že já v neděli nemám čas, nechť vás neovlivní. Vždyť co by byla neděle bez bábovky či sachru a bílé kávy?! ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: Já nejsem proti, protože pokud na neděli nemám program, zkysnu doma a dělám takové zlotřilé věci jako je počítání DPH, praní etc.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    zavolám tam.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Klidně, neděle byla jen nápad.. stereotypní vnímání tohoto dne jako den korz a vycházek a výstav a obědů a bábovek s bílou kávou..:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    Pondělí. Mno. Do kolika mají otevřenu tu výstavu? Já bych si předtím docela ráda zajela vyměnit občanku a to nestíhám a nepředpokládám, že by tam pouštěli třeba do osmi... krom toho v pondělí má městská zavřeno, jak mi bylo již párkrát zjistiti. (Aneb: důležité informace zapomínáte tak dlouho, až se vám coby cejch vpálí pod kůži...)
    RETAL
    RETAL --- ---
    v ponedělí, aether aethereelní :-P
    AETHER
    AETHER --- ---
    čemu říkáš později retále retálný?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Velmi rád se zúčastním, bohužel v neděli nemůžu. Ve svých plánech se na mne neohlížejte, ovšem pokud klub milců germánského elementu bude zasedat i později, rád přiklopýtám! :-)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: na čápa věřím dodnes, ale historická fakta si zmást nenechám..:)))))))
    AETHER
    AETHER --- ---
    Rot: no to je strašné, já si celou dobu myslela, že děti nosí čáp a že s praotcem Čechem to bylo tak, jak jsme se učili k maturitě;) Pravda, o Charvátech jsem věděla, ale domnívala jsem se, že nějaký stěžejní český kmen tam byl... jdu to oplakat... ONI MI LHALI!!!
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    kristepane byli..
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: no podle historiků byly pračechové celkem zdivočelá cháska smíchaná z kdekoho nabraného cestou, prasata (na budoucí vepřo knedlo) si vezli na vozech v párech, protože by tato cestu nevydržela... no a paradoxně se prý jmenoval Charvát a měl šest bratrů... ale taky to mohlo být úplně jinak.. verze jsou asi tři..:) Podle jedné přišli z Bavorska..:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    Ale Říp je stejně poněkud z ruky...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: v blízkosti je moje oblíbená Týnská literární, tak tam můžem, ale proti schodům vůbec nejsem...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    rot: CO???
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nebo na Říp za praotcem Germánem..:)) (podle nových zjištění...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam