• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Wir sollten wenigstens unsere Phantasiegebilde vertuschen... indem diese auf deutsch in die Welt wie die Katze ausgelassen werden..:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ehm... ja to pak nejak promazu...

Vcera vecer jsem se mimochodem pustila do \'Lotte in Weimar\', ale fakt nevim, jestli to zkousnu, asi po peti strankach jsem usnula...
    RINVIT
    RINVIT --- ---
    Nádhera! To se nám/vám ty reálie Německa rozjely :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: To bude tim pocasim dneska... ja jsem rano napsala jednomu cloveku do posty vetu, ktere jsem sama asi za hodinu nerozumnela...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    No nazdar, když po sobě čtu nesouvislé a nesouvisející kusy vět vyprodukované zpoza drsných tržních vztahů.. miserabel, blamabel..:(((
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: za chvíli bude forum publicum..:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Chapu, ja zatim cetla jen o skutečné Fridě poměrně neuvěřitelné věci, které mě rovněž nadchly.. Selba byla prý skvělá.. připomíná mi v něčem sochařku Camille Claudel..sice koncem osmdesátých natočeno s Isabelle Adjani, ale trošku povrchní..:(
    AETHER
    AETHER --- ---
    RETAL: A kdo bude pani ucitelka?

Vcera jsem mimochodem videla \'Fridu\'... tematicky to sem sice moc nepatri, ale vzhledem k tomu, ze jeji otec byl nemecky zid... tak si dovolim vam tu sdelit, ze me ten film ABSOLUTNE TOTALNE NADCHNUL!!! ;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.iliteratura.cz/libros/archiv/autori/chavian/havana.htm

linkové, linkové, proč se nečervenáte? :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Jsem si zase vzpomněla na svoji oblíbenou spisovatelku Daínu Chavian, abych nedostala fórum utrum, raději takto:http://www.iliteratura.cz/libros/archiv/autori/chavian/havana.htm
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    První ano, druhé ne..škoda že mu ho už Compay nemůže omlátit o hlavu a típnout si o něj ten největší doutník, který kdy držel v ruce..:((
    RETAL
    RETAL --- ---
    Asi to víte: Compay Segundo, zpěvák Buena Vista Social Club, hvězda Wendersova filmu a náruživý kuřák doutníků zemřel 14.7.2003 v požehnaném věku 95 let.
    Největší věnec byl zaslán prezidentem Fidelem Castrem.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Pondělí tedy padá, co od úterka dolů včetně:)
    RETAL
    RETAL --- ---
    Pokud nás bude ještě 8, můžeme jít za \"školné vstupné\". :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Paní v knihovně nevrlá, číslo mi do galerie nedala, tak takhle.
    Bábovka by se na schodech drolilo a svůj smíšený porcelán by se na piknik pronesl... v Týnské bude blaze..:) Modrý Portugale, hezky se nám natemperuj..:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Městská knihovna - II. patro

Praha 1, Mariánské nám. 1 (vchod z Valentinské ulice),
    tel.: 222 310 489, 222 313 357

Otevřeno:

denně mimo pondělí 10,00 - 18,00
    Vstupné: 100 Kč, snížené 50 Kč, školní 20 Kč
    (nejméně 10 žáků v doprovodu pedagoga)
    Výstava: O tělech a jiných věcech
    Německá fotografie ve 20. století
    (od 18. června do 28. září 2003)

V posledních desetiletích si vydobyla současná německá fotografie mimořádný respekt ve světovém měřítku. Díky systematické výchově zde mělo možnost vyrůst mnoho osobností, které představují základní pilíře tohoto vizuálního projevu. Výstava však sleduje celý vývoj německé fotografie ve 20. století - tak, aby představila všechny jeho klíčové momenty od přelomu století přes Neue Sachlichkeit ke konceptuálnímu projevu.
    Výstava má v Praze svou premiéru, následně se přesune do Berlína (19.11.2003 - 16.2.2004), Moskvy (15.3. - 15.4.2004) a Bochumi (8.5. - 24.7.2004).

AETHER
    AETHER --- ---
    Já snad upeču bábovku! Tedy kdybych měla jak...

Retal: Jsme jen dvě, takže jsi třetina všech potenciálních zůčastněných. Krom toho já ještě nevím, kdy budu bratra \"lifrovat\" na vlak, takže takový pondělní podvečer, pokud v té galerii nemají jen krátce... no a na druhou stranu, já bych třeba i mohla pro občanku ve středu, zas tak to nehoří, když už to počkalo doteď...
    RETAL
    RETAL --- ---
    Jak jsem psal: skutečnost, že já v neděli nemám čas, nechť vás neovlivní. Vždyť co by byla neděle bez bábovky či sachru a bílé kávy?! ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam