• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    KANAREK1
    KANAREK1 --- ---
    hojte, neměli byste typ na nějaké výukové audio němčiny? Spíše konverzace. Německy trochu umím, ale už dlouho jsem ji aktivně nevyužíval a celkově pro použití moc šancí nemám, ale nerad bych ji zapomenul. Takže něco co bych mohl na cestách poslouchat. Od jednodušších textů po složitější, abych případně zjistil, jak špatně na tom jsem :)
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    ROTWEIN: Dík! Já bych se asi naopak při rozhovoru o mrtvole vyhýbal slovu "pohoda", ale přece jen neznám pořádně kontext ani povahu hrdinů.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    CORWEX: ha, mám to, filmová verze v ČJ zněla "útulné"...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    AETHER: Aether, nic než souhlas. Děsí mě a ustavičně překvapuje, jak se sebevědomí může neúměrně třískat se znalostmi, ale tím narůstají naše šance, ne?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    CORWEX: Máš pravdu, jen se mi tam hodilo - vzhledem k mrazivé náladě po úmrtí jednoho z majitelů - že už to nebude taková pohoda.
    Už to z paměti nevyhraboším, ale jestli dokonce netvrdili, že to tam nebude tak "pohodlné"...
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    VERTEIDIGER: Te nebudes rozumet...
    TAARA
    TAARA --- ---
    AETHER: treba je to rakusak a chce se naucit nemecky :-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    VERTEIDIGER: možná jsem to jenom já, ale Tvoje vystupování mi přijde na facku - přijdeš, celkem hulvátsky vzneseš dotaz a pak je všechno špatně. Podivná zmatená a mizerně napsaná rádoby vídenština to nezlepší. Nebo máš možná nekompatibilní klávesnici, nevím.
    CORWEX
    CORWEX --- ---
    ROTWEIN: Prosím rozvést, mně se ta sémantická pole víceméně kryjí...?
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    das wollte ich kaufen ,,aber egal ,,,vielleich finde ich in Wien ,,dank
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    Der Duden, 12 Bde., Bd.4, Duden Grammatik der deutschen Gegenwartssprache, neue Rechtschreibung: Amazon.de: Inc Distribooks: Bücher
    http://www.amazon.de/Duden-Grammatik-deutschen-Gegenwartssprache-Rechtschreibung/dp/3411040467
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    ich sah es schon,,aber ich war bißl schlampig,mit Anschauen des Lehrbuches! Man kann es in der Gaße Opletalova kaufen,,ich gehe morgen hin ... danke gute Nacht ! ich stellte ursprunglich etwas anders vor , aber wurst ,,,
    JENNE
    JENNE --- ---
    Lehr- und Übungsbuch der deutschen Grammatik - aktuell: Lehrbuch: Amazon.de: Hilke Dreyer, Richard Schmitt: Bücher
    http://www.amazon.de/...93072559/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1394730144&sr=8-1&keywords=die+gelbe+aktuell

Pomerne hodne dobra.. i tady se uz nekolikrat doporucovala..
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    na gut ok aber das hat nichst gebracht,ich dachte echte deutsche Grammatik,und geil bedeutet vor allem wienerisch skveli , super, bozi ,,aber das du weiss,,aber egal ,,,ich gehe fussbalspielen, ich war in Prag ind kaufte wieder keine Quellen zum deutschlernen. servus
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERTEIDIGER
    VERTEIDIGER --- ---
    nejakej geil obchod v centru prahy ,,kde se da da koupit geil nemecka gramatika ,,hledal jsem ,ptal jsem se ,nenasel ,,,dank sche
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Tuhle slušná podívaná na Komisaře Rexe:) Překladatel si vystačil s málem.
    Situace: dva policisté zajdou do liduprázdné rodinné hospody, kde nedávno došlo k vraždě, načež jeden druhému říká: Tady už to bude stěží tak útulné, jako tomu bylo dřív.
    !!! Gemütlichkeit by si zasloužila onačejšího zacházení:(
    VANEK
    VANEK --- ---
    Ještě bych tam vrazil nějaký shluk předložek.
    ZCR
    ZCR --- ---
    NEHUTLAN: Die, die die Dietelfernsehserien nicht überstanden haben...
    NEHUTLAN
    NEHUTLAN --- ---
    ZCR: Die, die die Dieselmotoren jeden morgen kalt starten müssen...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam