• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Tak to mozna podas podrobnejsi info nez Budejky rulez a ja se tu nemusim namahat:)
    QUARK
    QUARK --- ---
    AETHER: Jo, studuju... ;))
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: myslim, ze je to dano uz vedenim katedry, vedeckou praci, na ktere se jeji clenove podileji a krom jineho i naroky kladenymi na studenty...
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Ty tam snad studujes?
    QUARK
    QUARK --- ---
    Pche ! Budejky rulez ;))
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: takze myslis,ze kdyz jsem prijata na jednooborove studium NJ do Ústí a na NJ+HV do HK,mam volit spis HK?Ja si osobne myslim,ze HK ma asi vetsi uroven,o te vedouci mas asi pravdu,na me tak take pusobila,to ze studium neni nijak zvlast narocne mi zas tak nevadi,ale ty Budejovice me prekvapuji?!
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: O Usti jsem moc dobreho neslysela, ale celkove jsem slysela velmi malo; v HK je krasna fakulta, studium neni nijak extra tezke, vedouci katedry je velmi mila dama, nicmene to neni zadna spicka v republice, to maji Budejce povest mnohem lepsi (i kdyz to tam asi neni takova brnkacka), uroven takova normalni myslim...
    SONJA
    SONJA --- ---
    nevíte jaká koluje povest o nemcina v ústí a v HK?ohledne urovne,prestize..?(VŠ)
    SMAZAK
    SMAZAK --- ---
    cuz,potreboval bych prelozit z nemciny do cestiny jeden inzerat na auto ,jedna se asi o tri odstavce,moc prosim ,text Vam poslu do posty..
    SONJA
    SONJA --- ---
    tak hlasim ze mam jak malou tak velkou statnici:))
    myslete na me u prijimacek!!
    SCHWA
    SCHWA --- ---
    nepomohl by mi nekdo s timhle dementnim textem ? :) myslim ze poradnej nemcinar to musi mit prelozeny za 5 minut, coz muj pripad bohuzel neni :( dik

Cizinec můze v CR podnikat za stejných podmínek jako Cech. Může založit tyto společnosti: s.r.o., a.s., k.s., v.o.s. Může být společníkem firmy. Nejčastěji jsou zakládány s.r.o. a a.s.
    V čele s.r.o. stojí jednatel, který podepisuje smlouvy. Společníci ručí do výše svých nesplacených vkladů. V čele a.s. je představenstvo, které je kontrolováno dozorčí radou. Akcionáři dostávají dividendy. Vklady jsou ve forme akcií. Pokud chcete podnikat, musíte mít živnostenský list. Dále potřebujete k s.r.o. společenskou smlouvu, kterou musíte podepsat a podpisy ověřit u notáře. Dostanete identifikační číslo a musíte si nechat zapsat spol. do obchodního rejstříku.
    Společníci firmy ručí za závazky. Ve spol. smlouvě může být určeno, že se společnost řídí i jiným právem než českým. všechny podmínky pro podnikání jsou sepsány v obchodním zákaníku.
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: to mi rikaji vsichni,nemysli sikteri skladali prijimacky,ze gramatiku a konverzaci skladali nejlepe po stredni skole,na VŠ uz zalezi na kazdem individualne jak bud s jazykem pracovat.
    Jinak malou statnici mam za sebou,myslim ze no problem,pr. sobotu velka...
    ALMAD
    ALMAD --- ---
    Nevim, ne, ze by Sprechen SD byla super, ale imho zatim nejlepsi ucebnice, co jsem videl...
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Jo, u tehle kapitoly vetsinou vyvstanou problemy;)))
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: Vyuka jazyka? Co to je??? :))) Nene, mozna se dozvis neco o specifickem uziti konjunktivu ci partikuli, ale vyuku jazyka jako takovou jsem tam nepotkala. Ale je fakt, ze je tam pomerne siroka nabidka lektorskych cviceni - tj. teoreticky docela i prostor pro prakticke procviceni.
    SONJA
    SONJA --- ---
    :))jj,ja se radsi ucim z ucebnic pero jazykove skoly 2,3,4
    AETHER:jak to u vas vypada s vyukou jazyka-sama teorie spis,vid?
    QUARK
    QUARK --- ---
    sprechen sie deutsch je wostra !
    Nejlepsi je veta : Na ja, jeder hat "seinen" Lieblingsplatz, Auch unsere Katze Muschi... (Sprechen Sie Deutsch I, Lekce 5)...
    Docela dobrej sprym.
    MOONBEAM
    MOONBEAM --- ---
    sprechen sie deutsch? jee, z tho jsme na gymplu moc radost nemeli....otazkou je, cim to?
    PROSIM VAS, POTREBOVAL BYCH REFERATEK Z NEMCINY - V NEMCINE TAK NA 1,5 - 2 NORMOSTRANKY - NEJAKOU ZAJIMAVOST O ZEMI EU, I PRAVE VSTOUPIVSICH

AETHER
    AETHER --- ---
    SSD nejsou spatne, ale pote, co jsem podle nich nekolik let sama ucila v jazykovce, je uz skoro nemuzu ani videt:)))

jinak ja studuju germanistiku na ffuk
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: na jazykovce mame ucebnice "Sprechen sie Deutsch?",ktere se mi zdaji vcelku dobre,ale radsi jsem si jeste koupila nemcinu pro jazykove skoly 2.,3.,4. díl.z nich se toho snazim nejvice vyuzit.
    s tema statnicema mas pravdu.jen na jedne skoly mi za ne pripisou asi 2 body,jinak nikde,ale beru to spise jako "predzkousku" pred prijimackama+otestovat si jak na tom jsem.problem asi je ten,ze prijimacky se vesmes zabyvaji jen gramatikou. snad to vyjde..:)a co studujes?
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: Kdyz jsem delala prijimacky, koukli na papir, ze mam statnici, ale stejne se hlavne ptali, co umim. No a nakonec jsem si mohla vybirat, kam pujdu:)

Takze myslim, ze statnice muze byt mimo jine zajimavym testem sama sebe pred prijimackami. Prijimacky samotne jsou na kazde skole uplne jine, nekde clovek opravdu nepotka nic, co nebylo v derdiedaskach, jinde ani rocni pobyt a velka statnice nestaci, aby clovek napsal test na 100% (coz koneckoncu ani neni smyslem prijimacek). Mimochodem je dobre si nacist nejakou nemeckou literaturu, na tu se ptaji vsude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam