• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    MILIS: hrdinsky epos od Wolframa von Eschenbach :)
    MILIS
    MILIS --- ---
    a copak louskas? parzivala neznam... to nejake poctenicko? ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Prave tak ruzne v metru a ostatnich MHD urychlovadlech louskam Parzivala a musim rict, ze me to nad ocekavani bavi;)
    MILIS
    MILIS --- ---
    tak a jsem tu zase:o)
    "osobní odběr u prodávajícího"

plosim plosim, budte nekdo od te dobroty a dekuji ;)
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    Ja bych rekl Herrstellung von Backwaren,Konditoreiwaren, Dauerwaren und Getreideprodukten ale nejsem si tam jisty zejmena s temi trvanlivymi vyrobky, asi bych tam premyslel o tom zda to neni "massa bob" nemcina a zda pro to nemcina nema nejaky specialni vyraz, nejak by mi to neslo pres pusu...
    MILIS
    MILIS --- ---
    "Výroba pekařských, cukrářských, trvanlivých výrobků a produktů z obilovin."
    akorat ja to potrebuji tak do peti minut :((
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    MILIS: tak sem tu vetu nahod
    MILIS
    MILIS --- ---
    je tu ted nekdo k dispozici?? potrebuji pomoci s jednou vetou... pripadne posta - diky
    AETHER
    AETHER --- ---
    Kdesi na nyxu se resila otazka 'seznamu doporucene literatury' - tak si rikam, ze by se vam nekomu mohl hodit link na 'literarni kanon' Marcela Reich-Ranickeho. Ja osobne mam ovsem pocit, ze si s tim Ranicki mohl dat mnohem vice prace, ze spoustu del uvedl jen z tradicnich duvodu a spoustu dalsich zajimavych vynechal. Co si o tom myslite vy?

Marcel Reich Ranicki: Alles, was man lesen muss

AETHER
    AETHER --- ---
    Resim tu takovou jednu vec - treba mi nekdo poradite... potrebuji najit rodileho mluvciho na vyuku nemciny jednoho prvnacka, ktery uz pomerne slusne nemecky mluvi, ale je treba, aby ten ucitel mel zkusenost s praci s detmi... nevite, zabyva se tim nejaka agentura, nejaky vas znamy zijici v Praze nebo tak? :) diky
    AETHER
    AETHER --- ---
    tak se nam ted vloudila do jednoho dokumentu zajimava chybicka: Verkauf einer Leidenschaft misto Liegenschaft;)))
    ORGANA
    ORGANA --- ---
    NABÍDKA PŘEKLADU WEB STRÁNEK Z ČJ DO NJ - za prachy pochopitelně

Dámy a pánové, jestli se tu najde SPOLEHLIVÝ zájemce, nechť se mi ozve do pošty, proberem detaily. Prosím, co nejdřív - docela SPĚCHÁ.

Jedná se o odborný text, ovšem ne souvislý - prezentace nabídky produktů a služeb jedné firmy.

Docela snadné peníze..

Díky za pozornost a prosím ozvěte se.
    SONJA
    SONJA --- ---
    budu otravovat tou samou otazkou-vzali me do Brna-jak to vypada tam?nevis?:)dik
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Tak to mozna podas podrobnejsi info nez Budejky rulez a ja se tu nemusim namahat:)
    QUARK
    QUARK --- ---
    AETHER: Jo, studuju... ;))
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: myslim, ze je to dano uz vedenim katedry, vedeckou praci, na ktere se jeji clenove podileji a krom jineho i naroky kladenymi na studenty...
    AETHER
    AETHER --- ---
    QUARK: Ty tam snad studujes?
    QUARK
    QUARK --- ---
    Pche ! Budejky rulez ;))
    SONJA
    SONJA --- ---
    AETHER: takze myslis,ze kdyz jsem prijata na jednooborove studium NJ do Ústí a na NJ+HV do HK,mam volit spis HK?Ja si osobne myslim,ze HK ma asi vetsi uroven,o te vedouci mas asi pravdu,na me tak take pusobila,to ze studium neni nijak zvlast narocne mi zas tak nevadi,ale ty Budejovice me prekvapuji?!
    AETHER
    AETHER --- ---
    SONJA: O Usti jsem moc dobreho neslysela, ale celkove jsem slysela velmi malo; v HK je krasna fakulta, studium neni nijak extra tezke, vedouci katedry je velmi mila dama, nicmene to neni zadna spicka v republice, to maji Budejce povest mnohem lepsi (i kdyz to tam asi neni takova brnkacka), uroven takova normalni myslim...
    SONJA
    SONJA --- ---
    nevíte jaká koluje povest o nemcina v ústí a v HK?ohledne urovne,prestize..?(VŠ)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam