• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    CELLINDRA: no právě moc dobrá nejsem:)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    ACIDQA: Jak tě tak poslouchám, taky jsem ráda, že jsem na tu germanistiku nešla. Mám sice ráda Němčinu jako jazyk, ale na tohle bych neměla nervy...:o) Seš dobrá!
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    ALLENA: viz posta :)
    ALLENA
    ALLENA --- ---
    prosim, muyete mi prelozit techto par vet? diky :))

Bitte beachten Sie, dass es sich bei dieser E-Mail um eine vom System versendete Mitteilung handelt. Eine Antwort auf diese E-Mail über die Antwortfunktion Ihres Mail Programms ist daher nicht möglich. Bei Fragen an unseren Kundenservice klicken Sie bitte auf den folgenden Link oder kopieren Sie ihn in Ihren Browser: http://pages.ebay.de/help/basics/select-support.html
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Tak mám dopsáno, ale nevím vůbec jak to dopadlo. A musám říct, že to bylo o moc těžší, než jsem původně čekala.
    V první části bylo dvacet pojmů, které jsme měli vysvětli (byly to pojmy jako Kadenz, Alexandrín, Daktylus, Reim, Vers, auktoriales Erzahlen, Erzahler, Pentameter...apod.), v druhé části jsme měli deset otázek a museli jsme na 8 odpovědět +podat k tomu výklad. Nepamatuju si je všechny, psala jsem o Märchen, Lied, pak jsem srovnávala aristotel. drama a epické drama, psala jsem rozdíly mezi románem a eposem, co je to Hermeneutik a zbytek si nějak nemůžu vzpomenout :/ V poslední části byla básnička. Určit všechno, žánr, lyrické ich, přeložit, interpretovat apod. Akorát byla podstatně delší a nemám asi moc dobrou slovní zásobu, protože jsem zdaleka nerozuměla všemu. Možná tak polovině. Každopádně se mi zdálo, že oslavuje radost a je to óda. Jak to dopadne doopravdy netuším, ale bojím se, že to spíš nedopadne... :/ Tak pak dám vědět. :)
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    kdyz vas tak ctu, tak mate, holky, muj nevyslovny obdiv, a dekuju okolnostem, ze jsem nakonec nesla na germanistiku delat ani prijimacky :)

a doufam, ze to Acidqa zvladla a ma to uz to v suchu (teda v indexu) :)
    SONJA
    SONJA --- ---
    cau,ja jen,jak to tak ctu,koukam ze to tam u vas asi nebude jen tak. my jsme meli v UVLIT pisemku, posledni otazka byla basnicka + urcit rymy,kadence apod.,ale jinak nam to vse vysvetlovala v cestine a no problem...hmm
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Tu knížku jsem nesehnala, protože ji má někdo vypůjčenou, ale pohledala jsem to na netu a po významové stránce ji už mám docela dobře rozebranou...tak mi držte palce, ať to zítra zvládnu :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    Nevim, jestli si to Acidquo jeste stihnes precist, ale dneska rano jsem nakoukla do te male modre knizecky 'Wie interpretiert man ein Gedicht' a ten Wanderers Nachtlied tam byl taky rozebran, nicmene spis po strance vyznamove nez rytmicke...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA:tak holt nasprtejte skripta... no jak rikam, budeme drzet palce - a pak treba dej vedet, co jste dostali zadano a jak to dopadlo:)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AETHER: Jsem na to zvědavá...už od začátku jsme mu říkali, že nevíme, o čem mluví, ale nerozumí mu ani čtvrťáci, tak to asi nebude tak neobvyklý...dal nám akorát skripta...jinak žádnou literaturu neříkal, ale v těch s. je tý doporučený literatury hrozně moc
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: to je blby - temhle je nejlepsi od zacatku rikat, at mluvi polopaticky, pomalu a ze mu nerozumite... ale zase myslim, ze vas vsechny nevyhaze

co vam dal jako literaturu, ze ktere mate cerpat?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    AETHER: Jedna z mála věcí, co jsem mu porozuměla bylo, když říkal, že není Čech a nemá němčinu jako mateřský jazyk....ale je Dr. literatury z německý školy, takže asi tak...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: on je Nemec?
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    To právě netuším, protože jsme mu nikdy na přednáškách nerozuměli a semináře byly dost podobný- německý výklad - české ticho. Takže ani nevím, co od něj čekat...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: prijde na to, jak rigidni mas zkousejici - jestli prijmou jakoukoliv rozumnou interpretaci, je to v poho, jestli cekaji vzdycky jen jednu vzorovou, je to blby:(
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: muhehe;)
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Nejhorší je, že za to je 30 bodů z celkových 100, což je docela dost :/
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: uvidis;) ale taky interpretace nemam rada...
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    jj, ve středu na zkoušku...ale určitě tam bude nějaká šílenost, kterou ani nepřeložím, natožpak, abych ji dokázala interpretovat :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam