• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: copak je to za knihu? :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    ACIDQUA: pokud už máš takovou nechuť k německé literatuře...:)), můžu poskytnout celkem zdařilý korpus k tvému tématu nebo ke knize, kterou si vybereš a pak rozvedeš na potřebné strany. Vlastním totiž úžasnou knihu s obsahy všech jen trochu významnějších děl něm. lit. Jsou obsáhlé a s prvky analýzy, takže by se to hodilo. Můžu nafaxovat nebo poslat poštou. Ale až ve středu. Po a Út tu nejsem.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ACIDQA: koukam, jsem Te uplne prehlidla...

no neco mam, ale zase na druhou stranu, nevim, bylo-li by Ti to k cemu... mozna Parzival je takovy jediny obecny a nezabyva se zadnym specialnim problemem...

jinak seminarku posli, uvidim, co se da delat...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Dnes v Goethe-Institutu od 18.00 zajímavé německé dokumenty. Uvádí Tomáš Kafka.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    Prosím, prosím, nemáte tady někdo nějakou starou seminárku o nějaké básni, povídce, knize, filmu...o čemkoliv na literaturu?:/

a nenašel by se někdo, kdo by mi opravil gramatiku v té, o kterou se snažím ?
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: no neco probehlo tady: [ Učíme angličtinu (či jiné jazyky) ] ale ja uz dlouho neucim;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Neznáš Aether nějaký výukový a na internetu dostupný server? Svolila jsem neprozřetelně, že budu učit známého - skorozačátečníka a vhodnou učebnici nějak nemám..
    AETHER
    AETHER --- ---
    no tak ono je jasne, ze to neni vsemocne, ale zase mne to treba pomuze, kdyz pisu rychle dlouhe slovo a ono me to upozorni na preklep:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    zkoušela jsi už napsat isst - rozuměj - es isst klar? :))) Někde jsem to viděla ale spíš jako protest proti absuditě toho všeho.
    Celkově mi to připadá, že se němčina snažila přiblížit holandštině...
    Zdvojené samohlásky a souhlásky tam určují krátkou či dlouhou výslovnost,
    maaar het nederlandse taal is geen Duits en geen Nederlander will een Duitser zijn...:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: to bych mela problem;) ne, je to spis tak, ze v praci mi to tu koriguje opravdu vselijak, ale vyhazuje mi to ma daß atd...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    :))))
    no a co když máš zastaralou Fehlerkorrektur? :)))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: co deti, jak myslis, ze to delam ja??? :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Ještě k reformě reformy- postihne prý nejvíce (podle mě nesmyslné) dělení slov typu Eis laufen, heilig sprechen. Vrátí se zase ke své bývalé kráse a scuknou se dohromady, prý "von der Logik her".... Kde byla logika před tím, nikdo netuší...:)
    Do 1. srpna to chtějí mít definitivně zpracované.

Hrůzná představa - některé děti - naprosto zmatené pravopisem - si píší domácí úkoly na počítači se zapnutým korektorem jazyka, a pak teprve přepisují do sešitu...
    AETHER
    AETHER --- ---
    ach jo, ja uz se v tom prestavam orientovat:(((
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    je věru opět nač se těšit... už mi to připadá jako Nikdy nekončící příběh...
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    AETHER
    AETHER --- ---
    juuuuuuuu;)
    uplne si to predstavuju:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    A tos ho neviděla v teplákách v Alcronu... s modře nalakovanými nehty...:))
    Možná má doma i siamského kocoura s modře nalakovanými drápky...:)))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: no jeste abych byla dve! :)

no ja je zas tak moc neznam, ale tuhle zrovna ano:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    I ty jedna!!!:))
    No uznej, že je skvělá.. i náš kocour ji má rád. Tedy pokud nepřekročím pro něj únosnou hlasitost...
    AETHER
    AETHER --- ---
    :) EN?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam