• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: jo a u nas na katedre! je tam nova knihovnice (uz ne pani Flieglova) a je fakt skvela, prezencne Ti to urcite pusti;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: spíš nějaká rakouská knihovna... někam zaběhnu. Stejně dík.
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: nevim, ale pochybuji - co Goethe Institut?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Nevíte náhodou,zda existuje někde v internetovém vesmíru přístupný plný text Bernhardovy hry - Ritter, Dene, Voss?
    Nevlastním knihu a nutně tam potřebuji něco najít....:(
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Ok, díky.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PONKIE: to jsem chtela vedet, a myslim, ze je to rozumne rozmezi, poptam se
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Jednou týdně je málo.. :( S odhadem ceny je to pro mně obtížné, nevím jaká je obvyklá v Praze. Řekněme že tak 200 až 300 za hodinu mi přijde ok.
    AETHER
    AETHER --- ---
    PONKIE: no ja se ptam, abych se poptala mezi znamymi, co uci... ja mam fofr, diplomku a tak, mohla bych tak max jednou tydne a jeste je to se mnou vselike...
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Díky. Znalostně... no jsem jeden z těch, kteří se nj učili vícekrát, ale bez valného úspěchu. V posledním roce a půl mám za sebou tři semestry (od začátku) na VŠ a semestr v Goethe na úrovni G3. Ovšem od ledna jsem se na to zase nepodíval (ovšem teď bych byl pilný student :). Na ceně bychom se myslím domluvili. S čím mám tak počítat?
    AETHER
    AETHER --- ---
    PONKIE: take jsem na tom mizerne s casem... ale tez se poptam - kolik jsi ochoten platit?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Kde se zatím znalostně nacházíš?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    PONKIE: špatně s časem. Do konce července mě honí termín. Zeptám se ale kolem dokola kol.:)
    PONKIE
    PONKIE --- ---
    Nemohl by ni někdo z přítomných doporučit někoho na doučování/individuální lekce němčiny v průběhu července (a třeba i déle)? Potřebuju co nejdříve zlepšit své tristní znalosti. Jsem v Praze, díky.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    NECECH: to jsi hodný. Ale připomněl jsi mi, jak mě loni málem sebrali foťák v Regensburgu, nebo spíš film. Fotila jsem si s nadšením demonstraci proti Hartz IV. No a - docela se povedla - nejlepší byla fotka asi deseti dohlížejících těžkooděnců opírajících se o jeden gotický barák. Asi pět metrů před nimi se hrála turecká holčička na bobku s něčím na zemi (rodiče demonstrovali, tak se nudila). Naštěstí tam byl se mnou člověk s průkazem tisku, tak mě nechali jít..:)

Ten výrok Merkelové jsem slyšela...:) Ve posledním Sternu je o ní dlouhý článek. Netušila jsem, že se začínala politicky angažovat přes ekologická hnutí (hezká fotka jak lepí s kolegou plakátky agitující za záchranu datlů), takže vlastně se Zelenými...:) Což je vzhledem k téhle replice docela legrační...:)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ROTWEIN: Jako bezprostredni reakci na Schröderuv projev Merkelova rekla do kamery:
    Jeder Tag, an dem Rot-Grün nicht regiert, ist ein guter Tag für Deutschland.
    Chapu, ze to zni trochu cynicky, ale ja mam rad takovy humor.
    Preju ti krasnou dovolenou (a abyses neporvala s nejakymi sudetaky) :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: No na jiznich svazich Alp jsem ke svemu prekvapeni radu vinic objevila - nicmene ve francouzske casti. Jejich vina jsou specificka, ale je pravda, ze zas tak moc jsem jich nekostovala;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Aether: jen jestli tam mají dost vinic...:))
    Vlastně neznám žádné švýcarské víno...!?
    V Iphofenu jich jsou mimochodem lány i s přesným označením, co kde zrovna roste. Tři čtvrtě vesnice (městečka) jsou výlučně vinaři. Takové Velké Žernoseky třikrát zvětšené a nezaživší komunismus...:))
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: :) no jeje

ale ted jsem videla Totalovy fotky a zajela bych uplne ze vseho nejradsi do Svycarska;)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Stoiber, nestoiber... stejně je v tom Bavorsku hezky, což?:))))
    http://www.iphofen.de/index.htm

Musím se pochlubit, sem pojedu koncem června...:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    NECECH: tím, že působí nepříjemně jsem nemyslela na její půvab nebo nepůvab. Jen mi přišla tak nějak agresivní v projevu, podobně jako třeba naše Němcová (ODS). Ale asi to tak nějak patří k předvolebním zápasům...:)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam