• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    AETHER: Ne jako pod zemi, ale jako díra v zemi... ale ono je to počítám stejně jedno...:) díky!
    AETHER
    AETHER --- ---
    CELLINDRA: no kdyby to bylo pod zemi, asi by to nebylo videt skrz vetve stromu... :) zagoogli si a uvidis;)
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Ale asi to opravdu bude dutina stromu... to mě vůbec nenapadlo...:)))
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    AETHER: Já jsem měla pocit, že je to v zemi... :)
    Celá věta zní: Nach intensiver Nachsuche im Mulm und in der Stammhöhle, die durch niedrigwachsende Äste auch direkt von aussen eingesehen werden konnte, konnte ich ein beachtliches Beobachtungsergebnis konstatieren.
    Já vážně nevim, chybí mi širší kontext...:)
    AETHER
    AETHER --- ---
    CELLINDRA: ja bych myslela proste 'dutina stromu'?
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    Narazila jsem na slovo "Stammhöhle" a nemůžu pro něj najít český ekvivalent - je to asi něco jako nora, ale v tomhle článku jde o brouky, tak vážně nevim... :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: reed je anglicky rakos, cili by mohlo jit o treba rakosove pokryti strechy (a snad se tak oznacuji i dosky); pokud by slo treba o souvislost se jmenem Lou Reed, dokazi si predstavit nejakou reklamu, ktera to pouzije - takovehle novotvary ci slovni hricky vetsinou zaujmou...
    NECECH
    NECECH --- ---
    myslim, ze "reed" ve slove "reedbedeckt" musi byt nejaka hmota (kvuli: "bedeckt" = pokryto), ikdyz si neumim pradstavit, co by to mohlo byt za hmotu...
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    mne napadl jenom Lou Reed :-) Nejspis to bude nejaky krizeni "neudeutsch" s dialektem :-)
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    AETHER: napina nas:-)
    AETHER
    AETHER --- ---
    a co Lou Reed... :)
    AFRAM
    AFRAM --- ---
    ROTWEIN: pak uz mne napadaji jen zhuverilosti - jako prostreno neboztikem Deanem Reedem:-)) (nebo se psal Read, nekdejsi "zpevak americkeho puvodu zijici v NDR?)asi jo:-)))
    AETHER
    AETHER --- ---
    (anebo ze by anglicizace nemciny sla tak daleko, ze by bylo mysleno anglicke reed? ;)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ROTWEIN: preklep od redbedeckt?

10 stranek za sest hodin je sice masakr, ale Ty to das, berusko:)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    po pauze opět mezi lidmi. Jak přeložit mezi 18.00 až 00.00 10 stránek? Nemáte někdo nějaký nechemický a nenelegální recept? :))

Neodpustím si hádanku. jestli uhodnete moc brzy, nejspíš se neštvu...:)) Přiznám se, že jsem se na to musela zeptat...

Co je to "reedbedeckt"? :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Zdvořile děkuji
    AETHER
    AETHER --- ---
    BLOWUP: no nevim, prechodniky je treba vratit jazyku;) ja je pouzivam

mohlo by byt i: V zavislosti na hegelianismu formuluje S. sve teze (pokud to kontext povoluje, ovsem;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    vychazeje z hegelianismu formuluje S. sve teze.

opiraje se o hegelianismus...

sorry za prechodnik, nejspis bude spatne, nejak se mi lety nepouzivani pro nej vytratil cit :-)
    NECECH
    NECECH --- ---
    dotaz: „In Anlehnung an den Hegelianismus formuliert S. seine Thesen.“
    jak byste to přeložili do češtiny?
    AETHER
    AETHER --- ---
    WIZZ: taktak

AETHER
    AETHER --- ---
    WIZZ: spis to 'pass auf dich auf' :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam