• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    ALEXIS: to si děláš srandu! z němčiny do ČEŠTINY????!!!! s němčinou máš problémy, česky neumíš... :) hlavně nám řekni, jak se to bude jmenovat, abychom si to nekupovali..
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    chcela by som sa spytat... kolko penazi je rozumne si zapytat za preklad (za normostranku)?
    ked som prekladala listy (fieremnu korespondenciu), tak mi chalani davali 150/normostranku...
    teraz budem prekladat kucharku (z nemcin do cestiny) a neviem, kolko si mam zapytat... poradite?
    dik :)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    AETHER, RETAL: diky, uz som to vyzistila... po icq s kamaratovou maminkou - prekladatelkou... :)
    takze je to naslehat a dufam, ze v dalsich receptoch uz ziadne pofiderne rakuske slova nestretnem... :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    takze naslehat;)

dokazu si predstavit, ze kdyz s nejakou plynovou bombickou udelas sifon, taky se tomu bude rikat versprudeln:)
    RETAL
    RETAL --- ---
    ..mi píše
    RETAL
    RETAL --- ---
    versprudeln: verrühren, aber mit schwung.
    RETAL
    RETAL --- ---
    jo, napiš celou větu. mám na ICQ kamaráda - Rakušana, můžu se ho zeptat :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    ALEXIS: chtelo by to kontext, sprudeln je virit, ale Sprudelwasser je treba perliva voda: takze versprudeln muze byt treba naslehat?
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    ALEXIS: tak weckmehl je rakusky struhanka, na to som uz prisla, ale co je sakra "versprudeln" to netusim... ani ja, ani slovnik na centrume a seznamu... neviete to niekto? zas nejaka rakuska zmatlanina nemciny... :(
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    lidicky, nahodou netusite niekto co je to "Weckmehl"?
    viem, ze "rWeck" je veka alebo zemla a "eMehl" je muka alebo prasek, ale co to je dohromady vobec netusim... je to z receptu na jablkove knedlicky...
    NECECH
    NECECH --- ---
    AETHER: ... mezi elity
    AETHER
    AETHER --- ---
    NECECH: souhlas, az na tu xenofobii, ta je sice pritomna ve velke mire, ale vedle ni se tu rodi i jista kosmopolitni spolecnost
    NECECH
    NECECH --- ---
    Vysidleni Nemci se (vetsinou) nechteji vratit, protoze v Nemecku maji vyssi zivotni uroven nez u nas, a to je celkem rozumne. Na jejich miste bych uvazoval stejne. Takze nase vlada by se musela hodne snazit prilakat nejakeho Nemce k nam. Ach, kez by ta zeme zase ozila smesi ruznych etnii a kultur, jak pred valkou. Myslim, ze stredoevropske narody jsou dneska vsechny xenofobni.
    AETHER
    AETHER --- ---
    MALARKI: no ja myslim, ze zajimave gesto by bylo umoznit (nebo spis zjednodusit) zajemcum ze rad sudetskych Nemcu usazeni se v CR... plosne vraceni si take dost dobre nedovedu predstavit; krom toho misty byli Nemci po valce vysidleni z domu, ze kterych pred valkou vysidlili Cechy, takze by se to jeste muselo zkoumat i takhle - predvalecny status quo proste vratit nelze
    MALARKI
    MALARKI --- ---
    A hlavne si nedokazu predstavit, jak by se vystehovavaly cely mesta a vesnice, kde uz zijou tri generace ceskejch rodin, a kdyz si ty pozemky a baraky musely tehda koupit od statu. A co s tema lidma potom? To by sli stanovat do lesa? To uz proste nejde ani vyjmky nejdou udelat. Tady v tomhle pripade leda vsechno nebo nic.
    AETHER
    AETHER --- ---
    LAURA_S: No nevim, ti, se kterymi jsem mluvila, vetsinou priznavaji, ze uz by sem asi nesli - puvodni vysidlenci kvuli veku, mladsi lide kvuli jazyku a ti, kterym na tom skutecne zalezi, jsou zpet tak jako tak, nebo sem alespon jezdi travit dovolenou atd.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    AETHER: Věř tomu, že by většina z nich tady opět ráda žila..
    AETHER
    AETHER --- ---
    LAURA_S: a co si predstavujes pod zrusenim Benesovych dekretu? Zrusit vsechny? Jen ty problematicke? Ta otazka je pomerne komplexni a jak tu zminil Necech, z pravniho hlediska by to bylo dost komplikovane, ne-li nemozne. Proto od valky vzniklo nekolik smluv mezi cesko(slovensko)u a nemeckou stranou, ktere upravuji vzajemny vztah obou statu a postoj ke spolecne minulosti a pritom Benesovy dekrety nerusi...

ad odskodneni: pokud vim, nedostali jsme jako stat od Nemecka zadne reparace, na ktere jsme po valce meli narok, aby se tak vyrovnal nemecky majetek, o ktery sudetsti Nemci po valce prisli (ano, vim, je to hodne zjednodusena formulace a myslim, ze to nikde nestoji primo takhle cerne na bilem, ale vicemene je to tak) - coz je asi take duvod, proc se o teto otazce zas az tak vehementne z nemecke strany (myslen nemecky stat, zadny Landsmannschaft) nemluvi. Osobne jsem toho nazoru, ze provest uplne odskodneni je nemozne, nejde vystehovat cele pohranici a vratit ho Nemcum - a ti rozumni a nezfanatizovani z nich to vedi. Ale jista gesta jsou fajn, ukazuji dobrou vuli.

LAURA_S: Po pravde receno, moc se jim nedivim, te spiny, co by pritom vyplynulo na povrch... Nicmene trosku si nedovedu predstavit, ze i kdyby jim stat jejich majetek vratil, ze by se sem opet nastehovali a zili tady? A mimochodem myslim si, ze takova moznost by mela existovat - ale jen v pripade, ze tu skutecne chteji zit.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Je to dost pravděpodobné.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Horst Köhler před několika minutami podpořil nové volby v Německu. Schröder pronesl krásnou řeč, velký státník se loučí se svým úřadem. 74% Němců si myslí, že nová kancleřka bude Angela Merkelová. (Já jsem to od začátku říkal.)
    FEEX
    FEEX --- ---
    zdravim potreboval bych nute tohle prelozit , moc by mi to pomohlo tak kdyby se nekdo nudil tak mi to poslete do posty:) diky predem

......
    Masazni Prstynek Su Jok

Název su-jok (čti su-džok) pochází z korejštiny, přičemž su znamená ruka (od prstů k zápěstí) a jok znamená noha (od prstů po kotníky). Jedná se o léčebnou metodu s vysokou účinnosti, bez použití chemických léčiv a kterou mohou používat lékaři i široká laická veřejnost. Při této metodě působíme na ruce a nohy. Na nich se nacházejí místa, která odpovídají všem orgánům a částem těla. Ruce a nohy jsou jako zvláštní řídící pulty, vytvořené proto, aby člověk mohl sám udržovat své zdraví.

Masážní prstýnek je určen pro provádění intenzivní stimulace prstů.

Jelikož na prstech se nachází projekce končetin , použitím prstýnků je možné příjemně působit na léčení onemocnění nejenom končetin, ale i celého těla.
    Masážní prstýnky lze použit při stresových situací nebo pro stimulaci reflexních zón na prstech.Na prstech se podle technik su-jok nacházejí reflexní zony pro celý organismus jak pohybový aparat, tak i fukční systémy jednotlivých orgánů.

Masáž se provádí tak, že prstýnek nasadíme na prst a masirujeme dokud se neobjěví příjemný pocit tepla. Následovně prstýnek sundáme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam