• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    AETHER
    AETHER --- ---
    LAURA_S: a co si predstavujes pod zrusenim Benesovych dekretu? Zrusit vsechny? Jen ty problematicke? Ta otazka je pomerne komplexni a jak tu zminil Necech, z pravniho hlediska by to bylo dost komplikovane, ne-li nemozne. Proto od valky vzniklo nekolik smluv mezi cesko(slovensko)u a nemeckou stranou, ktere upravuji vzajemny vztah obou statu a postoj ke spolecne minulosti a pritom Benesovy dekrety nerusi...

ad odskodneni: pokud vim, nedostali jsme jako stat od Nemecka zadne reparace, na ktere jsme po valce meli narok, aby se tak vyrovnal nemecky majetek, o ktery sudetsti Nemci po valce prisli (ano, vim, je to hodne zjednodusena formulace a myslim, ze to nikde nestoji primo takhle cerne na bilem, ale vicemene je to tak) - coz je asi take duvod, proc se o teto otazce zas az tak vehementne z nemecke strany (myslen nemecky stat, zadny Landsmannschaft) nemluvi. Osobne jsem toho nazoru, ze provest uplne odskodneni je nemozne, nejde vystehovat cele pohranici a vratit ho Nemcum - a ti rozumni a nezfanatizovani z nich to vedi. Ale jista gesta jsou fajn, ukazuji dobrou vuli.

LAURA_S: Po pravde receno, moc se jim nedivim, te spiny, co by pritom vyplynulo na povrch... Nicmene trosku si nedovedu predstavit, ze i kdyby jim stat jejich majetek vratil, ze by se sem opet nastehovali a zili tady? A mimochodem myslim si, ze takova moznost by mela existovat - ale jen v pripade, ze tu skutecne chteji zit.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Je to dost pravděpodobné.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Horst Köhler před několika minutami podpořil nové volby v Německu. Schröder pronesl krásnou řeč, velký státník se loučí se svým úřadem. 74% Němců si myslí, že nová kancleřka bude Angela Merkelová. (Já jsem to od začátku říkal.)
    FEEX
    FEEX --- ---
    zdravim potreboval bych nute tohle prelozit , moc by mi to pomohlo tak kdyby se nekdo nudil tak mi to poslete do posty:) diky predem

......
    Masazni Prstynek Su Jok

Název su-jok (čti su-džok) pochází z korejštiny, přičemž su znamená ruka (od prstů k zápěstí) a jok znamená noha (od prstů po kotníky). Jedná se o léčebnou metodu s vysokou účinnosti, bez použití chemických léčiv a kterou mohou používat lékaři i široká laická veřejnost. Při této metodě působíme na ruce a nohy. Na nich se nacházejí místa, která odpovídají všem orgánům a částem těla. Ruce a nohy jsou jako zvláštní řídící pulty, vytvořené proto, aby člověk mohl sám udržovat své zdraví.

Masážní prstýnek je určen pro provádění intenzivní stimulace prstů.

Jelikož na prstech se nachází projekce končetin , použitím prstýnků je možné příjemně působit na léčení onemocnění nejenom končetin, ale i celého těla.
    Masážní prstýnky lze použit při stresových situací nebo pro stimulaci reflexních zón na prstech.Na prstech se podle technik su-jok nacházejí reflexní zony pro celý organismus jak pohybový aparat, tak i fukční systémy jednotlivých orgánů.

Masáž se provádí tak, že prstýnek nasadíme na prst a masirujeme dokud se neobjěví příjemný pocit tepla. Následovně prstýnek sundáme.
    NECECH
    NECECH --- ---
    Taubensaft

Über meiner Gartenlaube
    Landete eine Friedenstaube.
    Sie hatte ihren Kurs vergessen.
    Ich gab ihr etwas Brot zu essen.

Sie schluckte schnell mein Brot mit Wonne
    Und flog hinauf ins Licht der Sonne.
    Dann setzte sie sich auf mein Haus
    Und ließ das Brot wieder heraus.

Dem Herrn der Vögel sang mein Lob
    Ich, als die Taube sich erhob.
    Ich blickt verzückt in ferne Weiten,
    Um dann zum Haus zurückzuschreiten.

Ich befand mich kurz vorm Ziel
    Als Taubenmist vom Himmel fiel.
    Das fand ich nunmehr gar nicht toll,
    Denn sie schiss meinen Anzug voll.

Ihr Sekret war ätzend weiß
    Und groß des Anzugs war der Preis.
    Drum bin ich auch nicht mehr erschüttert,
    Wenn man mich mit Tauben füttert.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    RETAL: Nejsou to jen starci a stařeny, nezapomeň, že mají taky děti a já znám plno sudetských Němců, kteří by rádi bojovali o navrácení svého majetku, svých domů a pozemků. Domy, které jim buď Češi srovnali se zemí nebo se tam sprostě nastěhovali, jen se o tom nechce našim ''úžasným'' politikům moc mluvit.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    Podle mého by bylo zrušení Benešových dekretů správné.
    Ať už je to pro Čechy příjemné nebo ne.
    RETAL
    RETAL --- ---
    NECECH: Heh, co si představuješ pod pojmem "rehabilitace sudetských Němců"? Ať už to má znamenat cokoliv, zcela jistě to je velmi vzdálené navrženému odškodnění těch dvou set starců a stařen.
    NECECH
    NECECH --- ---
    ROTWEIN: Píše se to "Schlabbershirt"; je to odvozeno od slovesa "schlabbern" (to, co dělá rote Grütze). ;-)
    NECECH
    NECECH --- ---
    Podle mě česko-německá deklarace je úplně dostačující. Rehabilitace sudetských Němců a zrušení Benešových dekretů, ikdyž z morálního hlediska správné, by mělo z právního hlediska velmi nepřijemné důsledky pro českou republiku.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    LAURA: ad Klaus - nejhorší verze je právě tenhle případ - nemožně se chová jak Klaus, tak Paroubek. Z původních velikášských odškodňovacíh plánů zbyla druhý den jen eventuelní omluva a jen další pocit hořkosti..
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    LAURA: taky mám pracovní verzi vytahané triko, ale přece jen jsem si nebyla jistá...:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    NECECH: Klaus nemá pravdu.
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: volné tričko, ne? Asi něco jako na doma bych taky řekla :)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Uf, co je probůh Schlappershirt? Nějaká nová móda nebo triko na doma? :)
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    ROTWEIN: máš i AJ? jestli jo, ozvi se do pošty, nejlépe s CV :) a napiš, co chceš dělat ;) možná bych o něčem věděla, resp. můj muž :)
    NECECH
    NECECH --- ---
    ROTWEIN: Prezident Václav Klaus Paroubka tvrdě kritizoval, jeho návrh považuje "za mimořádně nešťastný a mimořádně nebezpečný".
    Klaus ma pravdu.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    "auf Teufel komm raus" znamena ze neco nastane za kazdou cenu, bez ohledu na naklady a pripadne nasledky (i kdyby na chleba nebylo...). Asi jako bys rekla ze se aby nekdo neceho dosahl upsal certu.

U usmivani bych tipoval, ze se nekdo usmival i kdyz to vlastne nebylo na miste, i kdyz mu do usmivani nebylo, treba aby tim neceho dosahl. Jak to nejlip prelozit nevim, snad podle situace...
    AETHER
    AETHER --- ---
    nojo, mas pravdu;)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam