• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    AETHERFORUM GERMANUM
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ROTWEIN: hehe :)))
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    http://www.sueddeutsche.de/app/kultur/bundesdance/index2.html

Tak tohle je hustý! Doporučuji kliknout na Stoibera a pak měnit Randgruppen.
    Nahoře sledovat výroky taky stojí za to.
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Hola, hola, jak běžně překládáte Trauerarbeit (machen)?
    Mám to zafixované jako termín vyloženě psychologický, nedávno jsem četla nadsazený titulek Stoiber sollte im stillen Kämerlein seine Trauerarbeit machen. ...
    - zpracovat si, vyrovnávat se s frustrací... ?
    RETAL
    RETAL --- ---
    Ano, souhlasím, bylo to tak nešikovné, až se člověk ptá, jestli za tím není nějaký skrytý zájem :)
    Ale uvidíme, co na to partajní mediální mágové. Můžou z toho třeba rozehrát zajímavou diskusi (která stejně dříve či později musela přijít) a pročistit vzduch v celém Německu. Prostě si to "vyříkat".
    Ale asi spíš ne. Před volbami se nic nevyříkává, to se atmosféra jen zahušťuje.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    ja nic nerozdmychavam... ja pouze reaguju na tu vetu:"Wir haben leider nicht überall so kluge Bevölkerungsteile wie in Bayern"

To se clovek skoro sam sebe potichu pta, jestli mu nahodou Gysi s Lafontainem za tenhle vyrok neco nesoupli bokem. Ale on Stoiber moc nikdy nejakyma subtilnima vyrokama nevynikal, takze vlastne nic novyho. Akorat ty Angely je mi skoro lito... pokud to ovsem z jeho strany neni jenom opozdena pomsta urazeny jatrovky... Tehdy kdyz se rozhodovalo o tom, kdo bude pristi kandidat na kanclere, tak s jeji volbou souhlasil proti vsem ocekavanim az podezrele rychle :-)
    RETAL
    RETAL --- ---
    No ono z něj promluvilo asi spíš zoufalství. Jak jinak pochopit větu
    "Es darf nicht sein, daß die Frustrierten über das Schicksal Deutschlands bestimmen."

Komunističtí záprdci musí pro křesťanské demokraty působit jako zjevení z jiného světa. Ale nedá se nic dělat, musí se s nimi a s frustrací části obyvatelstva vypořádat jinak.

A vůbec: nerozdmýchávej tu protibavorské nálady. Děláš vpodstatě totéž, jen obráceně.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    tak nam pan Stoiber konecne vysvetlil, jak ze je to s tou inteligenci v nemecku :-))) Jo jo, to se halt pozna ze je z Bayern :-)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Neumrzli jste, broučíni?
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    BLOWUP: řekl jsi to nádherně...:)))
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Birkenstock jsou kult :-) driv to nosily krome fyzioterapeutu a nemocnicniho personalu vubec hlavne takove ty eko- emancky. Je to vyznamovy pendant muzskych "adiletten", takovych tech pantofli od adidas puvodne myslenych jako ochrana pred chycenim plisne ve sprchach. Spolecne maji to, ze na opacne pohlavi funguji jako absolutni sex-killer :-D
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Tak taky vyřešeno - Birkenstocklatschen jsou zdravotní, kožené, pantofle se dvěma pásky vepředu a otevřenou patou firmy Birkenstock. Pro gesundheitsbewusste, alternativ gesinnte Leute:))

ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Děkuji přátelé, problém včera vyřešen. Mám dokonce čtyři úchvatné verze...:)

A nepřestanu otravovat :Birkenstocklatschen - co to vlastně přesně je?
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    Bonduelle, die famose, Zartgemüse aus der Dose...
    melodie je myslim Radetzki Marsch :-)
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    TAJFUNKA: to jsi hodná, že sis dala tu práci... zkusím ještě pátrat.:))
    TAJFUNKA
    TAJFUNKA --- ---
    ROTWEIN: tak jsem zkusila vše možné, ale bohužel české stránky Bonduelle nejedou (zato německá, anglická, holandská a francouzská verze ano) a žádný vyhledávač nevedl k výsledku.. to je tak, když mi tu TV běží jen jako kulisa..
    ROTWEIN
    ROTWEIN --- ---
    Prosím - zcestně a mimo téma - nepamatujete si někdo text písně z reklamy na Bonduelle? Mám to přeložit (hlavní hrdina má hrozný sen:)) a nemůžu si vzpomenout Přitom to byla tak vlezlá a neskonale dotěrná reklama, pamatuju si, že mi hučela tak dva dny v hlavě, teď ale jako na potvoru nenaskakuje...:)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ALEXIS: tak fajn :-)
    ALEXIS
    ALEXIS --- ---
    LAURA_S: ja mam rada nemecke recepty, ale rakusku kucharku som doteraz v ruke nemala a niektore vyrazy su fakt podivne, ale inak je to celkom fajn... :)
    je to "pocitacova kucharka" a ma hezke obrazky... sama som este nevidela cely original, tak som zvedava... pripadne dam vediet, az to bude vychadzat... :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ALEXIS: nebo tedy rakouský :)
    LAURA_S
    LAURA_S --- ---
    ALEXIS: To já bych si tu kuchařku klidně koupila, německý recepty mám ráda :)
    AETHER
    AETHER --- ---
    mam dotaz, nejde o to, ze bych nevedela, co to slovo znamena, jako ze neznam cesky ekvivalent - nevyznate se nekdo v chovani psu? potrebovala bych vedet, jak se rekne 'Zuchtleiter' a 'Zuchtwart' cesky - zatim jsem vymyslela spravce a (za prispeni ceskych chovatelskych webu) poradce chovu, jenze nevim, je-li to totez?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam