• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    CERMI_FOX: ostatně proto nemám B skupinu - tvrdil, že střílet z malorážky bez optiky na 25m je hodně těžký a je to pro zkušený a protože jsem neviděl ani terč přes tu mlhu, co tam byla, tak jsem střílel v podstatě poslepu a netrefil skoro žádnou, což potvrzovalo jeho slova. :(
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    Prague Armory zacali delat kurzy i zkousky. Zkusil bych.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    ENT: Toho Fišera hodně nedoporučuju - byl jsem tam a zatajil mi některé podstatné věci a o některých vyloženě tvrdil nepravdu (byl jsem u něj loni a tvrdil věci z minulýho zákona), což jsem zjistil až pozdě :)

    Když se mě pak komisař na zkoušce ptal, kde jsem dělal kurz, tak jsem dostal informaci, že nejsem první, kdo o hodně věcech slyšel poprvý.

    Plus kurz je na střelnici Kapslovna, což je asi nejhorší střelnice, kde jsem byl - uzavřená bez vzduchotechniky, takže jsem na 20m neviděl terč.
    NJAL
    NJAL --- ---
    ENT: Ja jsem to neuspechal, chodil jsem s majitelem ZP na strelnici par mesicu jednou tydne, a nekdy jsem si k nemu take zaskocil na rozborky/sborky... Levne ani kratke to nebylo, ale vyslo to napoprve.
    ENT
    ENT --- ---
    SWIST: Ok, na manipulaci si dam pozor (sa, bych tipoval, ze nejvic vyhazujou strelby, ale ne koukam :)), taky jsme ji cvicili, ale chce to dostat poradne do ruky, chci se vyvarovat prave takovejch malejch chyb, diky kterejm to muzes opakovat. Ty testy nanecisto se mi taky libily, obecne mi prislo, ze je potreba dobre umet dve A4 s druhy zbrani a typy prukazu, ty otazky se toci kolem toho porad.
    ENT
    ENT --- ---
    OTAKAR: cz 85 to byla. Jako trefoval jsem se, ale cilem bylo trefit se 4x z 5ti do terce na 15m, to se mi povedlo fakt parkrat. :) Dohod jsem se na zitra zase s kamosem, pujdem na AVIM, zeptam se tam na ty hodiny pripravy. Pry pri podani prihlasky se uz da +- dohodnout termin mi rikala pani na infu.
    SWIST
    SWIST --- ---
    ENT: u střeleb je základ být v klidu a nestresovat se. I když by jsi s kamarádem nastřílel v pohodě a u zkoušek chytnu nerva tak ti to bude na nic. Na druhou stranu nastřílet to není problém.. Asi úplně nikoho nedoporučím, co jsem měl kurz u Fišera tak jsem byl docela zklamaný. Ale podle mě by jsi od kurzu měl chtít naučit hlavně manipulaci, na té se končí asi nejvíc. Opakovaně to projít, školitel bude mít pravděpodobně stejné zbraně jako budeš mít u zkoušek. Pak bych třeba doporučil si týden, dva po kurzu s někým sednout a manipulaci si znova projet. Co se týče testů, tak se mi osvědčila aplikace na android od zbrane-kvalitne.cz. Nebude taky od věci si otázky před kurzem projít a popřípadě se na to zeptat a pokecat o tom.. To mi třeba pomáhá víc než nějaké biflování, přátelsky si pokecat a nechat si třeba vysvětlit proč to tak je nebo jak se to myslí..
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ENT: Já dal zkoušku po těch dvou návštěvách na poprvé.
    Jestli 10 nebo 15 metrů už je docela znát, ale tak i na těch 15 metrů bys měl ten standardní terč trefovat :) čím jsi střílel?
    Jinak tu školu, co jsi linkoval neznám, ale teda nepůsobí na mě moc důvěryhodně :)

    NJAL
    NJAL --- ---
    KOUTLOSH: Tak tak, spis resit tu manipulaci a urcite mozne... reknemez vrtochy komisaru.
    SILENY_PES
    SILENY_PES --- ---
    ENT: V tom Karlíně u viaduktu je to právě AVIM, zeptej se tam :)
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    ENT: Jestli střílíš pravidelněji a jsi si v tom jistý, tak nastřílíš a určitě to bude + i pro tu manipulaci, ale vyplatí se udělat si i to vstupní školení na bezpečnou manipulaci, klidně taky zopakovat, ať na něco nezapomeneš, protože problém může být i to, dáš blbě prst, neuhlídáš bezpečný směr, stane se, když to nemáš zažité, ten instruktor na střelnici ti dá i nějaké tipy jak to chodí s komisaři a tak...
    ENT
    ENT --- ---
    OTAKAR:

    KOUTLOSH: takze spis nez celej kurz doporucujete jednotlivy navstevy strelnice. Co jsem byl naposledy s kamosem v Karline u viaduktu, tak jsem vystrilel stovku po peti nabojich na 15m a tu zkousku bych dal na tech 15m v par pripadech, strileli jsme zamerne dal. Ale je pravda, ze na strelnici jsem byl podruhy v zivote po 2 letech treba. Nechce se mi to opakovat, deda mi chce dat nejaky zbrane po svym otci a zacli ho uhanet policajti (je mu 94), tak bych to mel rad co nejdriv z krku.
    SILENY_PES
    SILENY_PES --- ---
    ENT: Na AVIMu je lektor a komisař Jirka (ten plešatej s knírem), u něj brala lekce moje žena, není to sice při výuce nejpříjemnější chlapík, ale testy i manipulačku dala na první dobrou.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KOUTLOSH: Já bezpečnou manipulaci :D
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KOUTLOSH: ... a stejně jsem střelby opakoval, ale to už je jiný příběh :D
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    ENT: Opakování je matka moudrosti. Lze načíst dost teorie a i v praxi z toho profitovat. A pak není potřeba zase nějaká superobsáhlá příprava, ale spíše si na střelnici, kde budeš zkoušku dělat (a všude nějaké vstupní kurzy na ZP dělají) dát ten kurz třeba dvakrát nebo třikrát po sobě, protože rutinou získáš jistotu. Já byl na střelnici i večer den před zkouškou, už bez nějakého zaškolování, jen vystřílet si krabičku pod dohledem...
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    ENT: Já bych řekl, že spíš než hodně hodin v kuse lepší víc opakování po nějakém čase. Já byl dvakrát u Lovčího Huberta a to byla tuším vždycky jen jedna hodina. Kdo je méně nadaný, může jít ještě víckrát, ale na bezpečnou manipulaci by to mělo stačit.
    ENT
    ENT --- ---
    Zdravim, mate tip na prazskej kurz, kde me pripravi na zbrojak (k ochrane zdravi..)? Chci si ho pomerne expres udelat, tak shanim nejakou (hlavne spis praktickou) pripravu. Koukal jsem treba na tenhle http://www.strelecka-skola.cz/?gclid=CLDwhrORnNMCFY8K0wodk-gIWg , ale trva jen 4h, za tu dobu se toho clovek moc naucit nedokaze.. Nebo? Potrebuju spis ziskat dovednost se zbrani, abych dal tu praktickou cast. Diky
    SILENY_PES
    SILENY_PES --- ---
    SHADDIE: Tak to já jsem hamba, která se stala členem až v roce 2013, tedy přesně 13 let po získání ZP
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    WOJTYLA: Správně, já byl ve straně ještě před zbrojákem :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam