• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    MUXX: vypada docela hezky, ale pro me na edc moc velka nejspis :( ale osahame, zkusime, uvidime
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KOUTLOSH: Ale zase jde asi doobjednat cokoliv co mají na skladě i to se může hodit...
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    KOUTLOSH: Tak cena 8000-8500, tzn. obdobně jako konkurence....
    STEINER
    STEINER --- ---
    PAN_KACHNA: já mám tohle a na moji AR15 to úplně stačí, ACOG sem zavrhnul kvůli chechtákům
    http://www.fotopasti.cz/...71/4/14135/44679?utm_source=heureka&utm_medium=cpc&utm_campaign=heurekacz
    ale žádnej tubus nedáš tak vysoko, abys měl podhled na mouchu, nasa´d si mbus na boku na 45 stupňů když bez toho nemůžeš existovat
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    PAN_KACHNA: ma nejak smysl pevny zvetseni v dnesni dobe? osobne jsem hledal na ARko co nejvic univerzalni scope a sel jsem cestou vortex strike eagle 1-6x za 10800+montaz, je na tom ta jejich vip zaruka, jeste lepsi je 1-4 Vortex Viper PST gen 1 MRAD (uz moc nejsou), pripadne first focal plane 1-4x od bushnela https://www.amazon.com/Bushnell-Illuminated-Reticle-Riflescope-Turrets/dp/B00AU6EIIY, za 225$ pecka

    do vsech 3 jsem koukal na IWA a za ty prachy bych neresil nic jineho, ostatne recenze to potvrzuji
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    PAN_KACHNA: Teď si píšu s těmahle https://www.frogtac.cz/Doplnky-a-upgrade-zbrani-321/Kolimatory-a-puskohledy/?f[vyrobce][0]=45 prý v rámci další objednávky můžou přiobjednat, cenu mi pošlou do emailu až ji ověří... ten individuální dovoz o tom ti nejvíce poví asi Lukáš (LOOCAS), ale není to pro citlivky :D
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    XMEDA: ta nejjemnější ocelova vlna necha černění napokoji..
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    MCFLY: zacal bych balistol+hrubej hadr, brusny nastroje az potom, protoze povrchovka kolem

    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    Díky za odpovědi...

    Brouzdáním po netu jsem došel k další otázce. Na zahraničních webech je za prvé značně větší výběr (jako příklad jsem narazil třeba na tohle https://www.amazon.com/Ade-Advanced-Optics-Illuminated-Tactical/dp/B002TRDOYG ), za druhý často za výrazně přívětivejší ceny. Jelikož sem ale v objednávce věcí ze zahraničí v zásadě úplnej panic a nerad bych sám znovu prošlapával již mnohokrát prošlapané cesty, tuším, že mi tu někdo bude umět poradit:

    1) Podléhaj tyhle věci nějaký speciální kontrole? Já vím, že jde v podstatě jen o dalekohled, ale při dnešních náladách bych se nedivil ničemu.
    2) O kolik se mi může udávaná cena navýšit? Předpokládám, že v rámci EU o nic a z ostatních zemí DPH(21%?) + clo?
    3) Má to vzhledem k výše uvedenému smysl? Budu předpokládám čekat dýl (nevím jak dlouho průměrně trva zaslání a celní řízení), dostanu se na cca podobnou cenu a případná reklamace bude taky náročnější. Výhoda je ten širší výběr produktů.

    Pomohly by mi nějaké osobní zkušenosti, jestli to má smysl nebo se na to mám vyprdnout a ušetřit si nervy. Díky předem za Vaše rady.
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    BRUKEV: ocelovou vlnou..
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Na vnitřní straně lučíku mého Makarova se objevila tečka koroze. Co s tím, než mi to celé rozežere mou mocnou ruskou zbraň? Něčím jemným přebrousit a máznout olejem? Nebo jen přetřít nějakou hrubou tkaninou a máznout?
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    PAN_KACHNA: Navíc, ten Barska 4x32 co mám je klasický puškohled, takže na kosu je příliš dlouhý ale 4x optiku tam asi chtít budu... kdyžtak pak poprosím o zkušenosti, ACOG pro mně asi bude nedosažitelný ;)
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    PAN_KACHNA: UTG je poměrně velmi příznive hodnocenej lowcost co vydrží. Nebál bych se. Jsou tu tací co jim drží bezpotíží na 308W.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    PAN_KACHNA: O UTG jsem si pro vlastní potřebu leccos zjišťoval a nemůžu sloužit osobní referencí, ale ohlasy na lowcost řešení jsou docela dobré, že to za ty prachy drží, což je asi to co potřebuješ, nebude to asi vysloveně battleready řešení, ale při běžném střelnicovém střílení by se ti to rozhodně rozsypat nemělo... kor na AR-15.
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    Čau střelci...rád bych osadil svojí AR-15 nějakou optikou, něco ve stylu 3-4x32, žádnej dlouhej loveckej tubus a aby to mělo osu dostatečně vysoko pro fungování s pevnou mouchou...do budoucna mám v plánu nelevnej ACOG od Trijiconu, ale aktuálně mám lehce vyschlý zdroje, tak jsem si říkal, že bych tam na zkoušku fouknul nějakej těžkej low end za málo penízů...víte někdo o něčem? Nebo je tahle cesta nesmyslná a mám si pošetřit na ten ACOG (případně prozatím koupit nějakej levnej kolimátor a optiku až pak)? Na internetech sem narazil akorát na UTG T4 za 8 litrů (což už neni zanedbatelná částka vůči ACOGu) a nemám o tý značce a ne/kvalitě jejich výrobků žádný ponětí...
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    KENJIRO: Pripravou a schuzkou. Diskuzi si nech na jindy az bude cas/nalada, nikdo tady nechce nic stylem "ted hned", vsichni vime co je dulezite.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KENJIRO: to neni urcite mysleno zle, spis jen ze tu vetsina lidi vcetne me je napnuta jak struna a radi by nejaky novy info
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Tak natvrdo. Za tři hodiny mám schůzku s klíčovým zákonodárcem, kterého budu přesvědčovat, aby pro nás zvedl ruku. Chcete, abych ty tři hodiny strávil přípravou, nebo diskusí na nyxu? Jestli to druhé, klidně řekněte, jestli to první, tak mi teď dejte pokoj.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MCFLY: nic proti kenjirovi, slusny "in your face" :)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MUXX: doufam ze zjemnili ten vzor na rukojeti u produkcnich kusu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam