Díky za odpovědi...
Brouzdáním po netu jsem došel k další otázce. Na zahraničních webech je za prvé značně větší výběr (jako příklad jsem narazil třeba na tohle
https://www.amazon.com/Ade-Advanced-Optics-Illuminated-Tactical/dp/B002TRDOYG ), za druhý často za výrazně přívětivejší ceny. Jelikož sem ale v objednávce věcí ze zahraničí v zásadě úplnej panic a nerad bych sám znovu prošlapával již mnohokrát prošlapané cesty, tuším, že mi tu někdo bude umět poradit:
1) Podléhaj tyhle věci nějaký speciální kontrole? Já vím, že jde v podstatě jen o dalekohled, ale při dnešních náladách bych se nedivil ničemu.
2) O kolik se mi může udávaná cena navýšit? Předpokládám, že v rámci EU o nic a z ostatních zemí DPH(21%?) + clo?
3) Má to vzhledem k výše uvedenému smysl? Budu předpokládám čekat dýl (nevím jak dlouho průměrně trva zaslání a celní řízení), dostanu se na cca podobnou cenu a případná reklamace bude taky náročnější. Výhoda je ten širší výběr produktů.
Pomohly by mi nějaké osobní zkušenosti, jestli to má smysl nebo se na to mám vyprdnout a ušetřit si nervy. Díky předem za Vaše rady.