• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    SHADDIE: bud rád že nevyndali z bedny Mrzáka...
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    IRONIC:
    WOJTYLA:
    Zajmavý zážitek byl, když jsem s SKS odcházel, tak jsem šel do kanclu zaplatit tomu nahluchlýmu dědovi, co to tam ten den spravoval a jak byl hluchej, tak si mě nevšiml a dál v klidu na tabletu sledoval docela drsný péčko na Pornhubu :D
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    nebudu dávat svý peníze čurákům... at si tam v klidu tmě a smaradu zdechno dementi olymPYJský...
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    KOUTLOSH: jo, ale na to taky mají svou historku: "byl tady jeden, říkal, že si jde nastřelit kolimátor, tak ho nechám, a najednou, koukám na monitor, on drží pušku u pasu střílí ra ta ta ta ta jak rambo, tak jsem ho hned vyhodil"
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    SHADDIE: no abychom si nalili čistýho vína - já tam taky s kosou byl ještě s kolegou, stálo to trochu ukecávání a vysvětlování, ale když borec viděl datum vydání ZP a že jsme staří fotři, tak nás nechal, ale sledoval nás bedlivě.
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    PAN_KACHNA: Domluvit se ale dá, když jim rovnou řekneš, že si tam nejdeš zasypat, ale vysloveně potřebuješ jen nastřelit kolimátor, tak by to neměl být problém.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    IRONIC:
    WOJTYLA:
    PAN_KACHNA:
    NONAME_HERO:
    vono je to vtipný, s kosou mě tam nechtěli, ale s SKS mě tam naprosto v klidu pustili :D asi protože nevypadá tak vraždomaticky :D
    PAN_KACHNA
    PAN_KACHNA --- ---
    IRONIC: mám posunutý zkušenosti...s kosou mají neskutečně řečí, ale dá se domluvit, když to tam nepálíš jednu za druhou, s čímkoli jiným jsem tam nikdy problém neměl a ani ho u nikoho jiného neviděl...opakovačky, samonabíječky, krátký, dlouhý, .22LR - 8x57...s kosou tam ale fakt problémy sou, to mě nenapadlo když sem psal v rychlosti z mobilu, že wojtylu logicky zajímá kosa
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    NONAME_HERO: ten jejich web pamatuje ještě císaře pána, i ten jejich ceník na něm. Dokonce i ty tel. čísla jsou už částečně jiný.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    IRONIC: Stejne bych k tem kokotum nesel, jen jsem to nechtel hned tak napsat:-))
    NONAME_HERO
    NONAME_HERO --- ---
    IRONIC: tak proc ma kapslovna na webu v ceniku i 7.62x39?

    BTW, ja vedel ze tu strelnici kvuli necemu nemam rad... Ze by tohle?
    IRONIC
    IRONIC --- ---
    WOJTYLA: PAN_KACHNA: na Kapslovně tě s kosou vyhodí už ve dveřích a s čímkli jiným (.223r) mají neskutečně řečí kolem toho, ale dá se, když to tam nepálíš jednu za druhou. Oni prostě mají rádi jen ty svoje biatlonový malorážky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    WOJTYLA: velvary jsou super
    MCD
    MCD --- ---
    ✓ přihláška ke zkoušce odborné způsobilosti podána (ABDE)
    ✓ volba termínu provedena
    ✓ vydání potvrzení o zdravotní způsobilosti registrujícím poskytovatelem zdravotních služeb projednáno
    ✓ ochrana (Peltor ProTac III) obstarána
    ✓ registrace v Lexu provedena a členský příspěvek vč. daru odeslán
    ✓ manipulace zmanipulována
    ✓ legislativa načtena
    ✓ testy navrčeny
    - zkouška odborné způsobilosti složena

    Tímto děkuji zejména Jungeemu (který srdečně zdraví svého oblíbeného zbrojíře SHADDIEho), že mě po těch letech, co vás tady čtu a tříbím si teoretický základ, dokopal k praxi :-)

    K dalšímu checkmarku mi prosím držte palce 17.5.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    WOJTYLA: Blízko prahy jsou Velvary, a tam je až 150m.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    GILHAD: proc to omezovat jen na myslivce? ono se to da velmi jednoduse aplikovat i na pozitky, kterych uziva temer kazdy. kdo opravdu potrebuje jezdit v jinem nez zcela obycejnem aute s vetsi nez zcela zakladni vybavou?
    NJAL
    NJAL --- ---
    COUDAK: Ve zkratce receno, vybrali jsme si je, protoze je chceme a (s dosavadnim zakonem) muzeme mit.
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    Děkuji :-)... Neberte můj dotaz jako narazku na hádku. Jen jsme s dědou debatovali. Je dost rozumný člověk a mluvit se s ním dá. Ty zbraně neodsuzuje, sám měl sbírku kulovnic, brokovnic a kulobroku atd... Byl dřív velitel policie v Olomouci takže na hodně věcí se dívá taky jinak jako teď i já. Jen mě zajímalo a jeho taky, proč zrovna vy jste si vybrali ty zbraně co máte :-)

    Kazdopadne dík za odpovědi :-)
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    COUDAK: Mám a nemálo. Dokonce z nich běžně nestřílím a z některých jsem si nevystřelil ani jednou a asi ani nevystřelím, protože není kde. Mám je rád, protože jsou to historické artefakty, svědci doby, kterou znám z vyprávění a zkušeností svých dědečků. Oproti čtení knih a sledování dokumentů mi dávají možnost se historie fyzicky dotknout. Sbírám nejen typy, ale i jednotlivé výrobní varianty a ročníky, takže mne baví sledovat vývoj konkrétního typu. Co se zjednodušilo, doplnilo, změnilo. Také mne baví o nich debatovat s podobně postiženými sběrateli, vzájemně si je prohlížet a obdivovat. Z každé další méně běžné zbraně, která doplňuje nějakou řadu mám neskonalou radost a dobrý pocit, že je zachráněna před zničením nebo zmrzačením a přežívá u mne ve sbírce jako dokumentace technického pokroku nejen v tomhle oboru. A taky jako svědectví doby, v níž vznikla a bojovala. Nesbírám jenom trezorové krásky, baví mne i zbraně hodně používané, s přirozenou patinou desítek let. Největší radost mám ze zbraní nalezených a amnestovaných, které jsou dochované v dokonale původní podobě.

    Směrnici vnímám jako nesmyslnou buzeraci sociálních inženýrů, kteým nezazlívám, že třeba tuhle moji motivaci nikdy nepochopí, ale to, že ji nerespektují. Nenávidím tenhle zakazovací model, kdy si někdo osobuje právo mi vnucovat, co se mi líbit smí a co ne s poukazem na nějaké imaginární "dobro". Solidarizuji s ostatními střelci, jejichž motivace je nesběratelská, ačkoli sám střílím sportovně jenom pistoli a na obranu bych si s ní asi taky v pohodě vystačil. Možnosti vlastnit zbraně si vážím a společnosti jsem za to patřičně vděčný. Je to pro mne určitý barometr osobní svobody a sebevědomí systému, který si může dovolit propůjčit jednotlivci právo disponovat nebezpečnými předměty, pokud dodrží rozumně nastavené podmínky.

    Zkus to dědovi podat takhle, jako názor fanouška a sběratele 8-)
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PAN_KACHNA: Zarazuju jako zalozni variantu:-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam