• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Chtěl jsem jen vyjádřit, že téměř libovolné i obecné tvrzení, pokud k němu přidáte "a mám zbraň" z vás dělá v očích davu "nebezpečného šílence a veřejnou hrozbu".
    Tam kde jiný použije výrok "Já bych je střílel!", by měl držitel ZP použít "Já bych je věšel / topil / zavíral!"

    Tak nějak tu funguje myšlení:
    Byls mi nevěrný?
    Nebyl.
    Ale mohl bys, kdybys chtěl?
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    XLACHTAN: To je bohužel dnes to samé, Skauta infiltrovala rudozelená pakáž.
    BLAF
    BLAF --- ---
    XLACHTAN: Spousta lidi je zcela objektivne dementnich, a kdyz se podivas na Divera, je zrejme, ze se to nevyhne ani zurnalistum :)
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ERGOSUM: já chodil jen do Skautu :(
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XLACHTAN: Není v tom třeba hledat nějaké spiknutí. Prostě to napsal někdo s pomýleným názorem. Evidentně je cílen na čtenáře bez přehledu o skutečném stavu věcí. Opatrnost, než s něčím vyjádříš souhlas je na místě.

    S nadsázkou: Když jsi chodil do pionýra a máš / děláš zbroják, chystáš komunistický převrat.
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    ERGOSUM: asi na tuhle komunitu začínám být fakt málo paranoidní
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    XLACHTAN: jenze ja si jej procetl ;) a obecne mi fakt neprislo, zminka je tam snad jedina
    BAAL: na tohle uz jsem uplne otupely, protoze mi prijde, ze pro medianty je to jedno a totez. nakonec kdyz psal tenhle clanek, cekalo na nej dalsich 50 clanku, takze na nejake smysluplne termity nemel cas. nebo tak nejak nam to tady bylo vysvetleno, ne?
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    XLACHTAN: Není tomu tak. Článek tvrdí,
    "že k závěrečným střelbám dorazí člověk, který nic neumí."
    "Z obav před teroristickými útoky Islámského státu i v Česku vznikaly takzvané domobrany, které se chtěly domnělému nebezpečí bránit. Jejich členové žádali o zbrojní pas."
    " obvinila jednoho zkoušejícího komisaře, že za úplatek pomohl ke "zbrojáku" dvěma mužům, kteří test nezvládli."
    " "Ve většině případů si stěžují neúspěšní uchazeči, kteří se domnívají, že zkušební komisaři byli při hodnocení jejich výkonu u zkoušky příliš přísní," říká Klára Pěknicová z ministerstva vnitra."

    Tedy vyloženě antigun článek, obsahující víc propagandy, než pravdivých informací, který nelze omluvit ani špatnou orientací v problému. (Je to tak dostatečně korektně?)
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    BAAL: Zbrojní pas, tedy pupek pod kterým schováš bouchačku získáš i bez jakéhokoliv ponětí o existenci střelných zbraní. Titulek napovídá, že jídlo zdraží. :-)
    BAAL
    BAAL --- ---
    OMNISLASH: To měl být forek na téma "zbrojní pas" vs. "zbrojní průkaz" vs. "evropský zbrojní pas"
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    OMNISLASH: a o tom přesně je ten článek ;) stačilo by věnoval chvilku času tomu, si ho přečíst
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAAL: ja jsem v podstate pro. at je ta zkouska predpisove obtizna, ale zdurazneme to "predpisove". tedy at je toho klidne hodne, ale at je opravdu presne definovano, ktere ukony budou pozadovany a jak ma ktery ukon vypadat. ta stavajici situace, kdy si to kazdy komisar jede po svem dle sveho vsevedouciho nazoru, je proste spatna. mam rozebrat a prekontrolovat zbran po kazdem mrknuti?
    fajn, ale at je to jasne receno. treba vyhlaskou. ano, spousta komisaru je ok, ale spousta jich ok neni a tem, co kvuli temhle komisarum vyleti, naprosto rozumim, byt ja treba zadny problem nemel a komisar byl super
    BAAL
    BAAL --- ---
    Je fakt, že získat zbrojní pas je dneska opravdu dost snadné, člověk příjde na policii složí 700kč v kolkách a je to, ale nevím zda je nějakej důvod to zpřísňovat:)

    Získat zbrojní pas bude těžší. "Neználkové" už neprojdou | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...riky/domaci/ziskat-zbrojni-pas-bude-tezsi-neznalkove-uz-neprojdou_430983.html
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CZ 75 B High Polish Stainless 9mm. 200 yard pistol shots. Show and tell.
    https://www.youtube.com/watch?v=yXRdN4JB1ag
    NJAL
    NJAL --- ---
    BAAL: Ja uz slabou ranu mel, a strelu uprostred hlavne, na CZ-75.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SPM: vyhoda jako hrom v situaci, kdy mas v obou pripadech (snad) vyndany zasobnik a prazdnou komoru, do ktere koukas. a ano, vsimnout si kusu plaste muze, ale klidne taky nemusi. vzhledem k tomu, ze boresnake pro 9luger, ktery jsem mel, byl po par pouzitich pouzitelny i v 7.65, tam je rozhodne pomerne dost manevrovaciho prostoru. jako whatever, at si clovek pouziva co chce. jen mi opravdu neni jasne, proc to nadsene pritakavani nad rychlou kontrolou ucpane hlavne boresnakem a opovrzlive reakce k realne asi opravdu nejjednodussi metode kontroly vhodnou trubickou / kulatinkou
    SPM
    SPM --- ---
    LUCKYBSD: hele nestává, hodil jsem to jako příklad, pač IMHO i při téhle frekvenci bych to radši rozebral než furt něco tahal sebou a hledal to :-) Jinak párkrát se to stalo, ale pokaždé to byl nějaký experiment se střelivem, u běžných věcí ne (tam jenom občas něco na poprvé nevyšlo).

    OMNISLASH: no, hádám, že boresnake bude mít tu výhodu, že ho tam prohodíš výhozním okénkem, takže nemusíš strkat ruce před hlaveň... a když ho pak protáhneš celý, tak si to předmětu asi taky všimne.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    jen si to tu odložím... :-)

    Private SNAFU: Fighting Tools
    https://www.youtube.com/watch?v=BFu8VjGdQZk
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ZEPHEER: a ted mi rekni, jaky je v tom oproti te me metode rozdil, kdyz uvazim, ze sebou snejka nenosim, ale tu tycinku mam v kufriku vzdy? :) ja jen, ze technicky je to naprosto totez (well, tou tycinkou mam podstatne vetsi sanci zjistit nejaky cizi predmet) a presto ma tahle varianta tri lajky a nikdo neoponuje, jak je mnohem rychlejsi a lepsejsi pokazde rozebrat kver :)

    SPM: pokud se bojis, ze ji ztratis, pak to zcela urcite je lepsi varianta :) jenze pak uz to asi ani tak neni o rychlosti a efektivite, coz? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam