• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    OMNISLASH: a o tom přesně je ten článek ;) stačilo by věnoval chvilku času tomu, si ho přečíst
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    BAAL: ja jsem v podstate pro. at je ta zkouska predpisove obtizna, ale zdurazneme to "predpisove". tedy at je toho klidne hodne, ale at je opravdu presne definovano, ktere ukony budou pozadovany a jak ma ktery ukon vypadat. ta stavajici situace, kdy si to kazdy komisar jede po svem dle sveho vsevedouciho nazoru, je proste spatna. mam rozebrat a prekontrolovat zbran po kazdem mrknuti?
    fajn, ale at je to jasne receno. treba vyhlaskou. ano, spousta komisaru je ok, ale spousta jich ok neni a tem, co kvuli temhle komisarum vyleti, naprosto rozumim, byt ja treba zadny problem nemel a komisar byl super
    BAAL
    BAAL --- ---
    Je fakt, že získat zbrojní pas je dneska opravdu dost snadné, člověk příjde na policii složí 700kč v kolkách a je to, ale nevím zda je nějakej důvod to zpřísňovat:)

    Získat zbrojní pas bude těžší. "Neználkové" už neprojdou | Týden.cz
    http://www.tyden.cz/...riky/domaci/ziskat-zbrojni-pas-bude-tezsi-neznalkove-uz-neprojdou_430983.html
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    CZ 75 B High Polish Stainless 9mm. 200 yard pistol shots. Show and tell.
    https://www.youtube.com/watch?v=yXRdN4JB1ag
    NJAL
    NJAL --- ---
    BAAL: Ja uz slabou ranu mel, a strelu uprostred hlavne, na CZ-75.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    SPM: vyhoda jako hrom v situaci, kdy mas v obou pripadech (snad) vyndany zasobnik a prazdnou komoru, do ktere koukas. a ano, vsimnout si kusu plaste muze, ale klidne taky nemusi. vzhledem k tomu, ze boresnake pro 9luger, ktery jsem mel, byl po par pouzitich pouzitelny i v 7.65, tam je rozhodne pomerne dost manevrovaciho prostoru. jako whatever, at si clovek pouziva co chce. jen mi opravdu neni jasne, proc to nadsene pritakavani nad rychlou kontrolou ucpane hlavne boresnakem a opovrzlive reakce k realne asi opravdu nejjednodussi metode kontroly vhodnou trubickou / kulatinkou
    SPM
    SPM --- ---
    LUCKYBSD: hele nestává, hodil jsem to jako příklad, pač IMHO i při téhle frekvenci bych to radši rozebral než furt něco tahal sebou a hledal to :-) Jinak párkrát se to stalo, ale pokaždé to byl nějaký experiment se střelivem, u běžných věcí ne (tam jenom občas něco na poprvé nevyšlo).

    OMNISLASH: no, hádám, že boresnake bude mít tu výhodu, že ho tam prohodíš výhozním okénkem, takže nemusíš strkat ruce před hlaveň... a když ho pak protáhneš celý, tak si to předmětu asi taky všimne.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    jen si to tu odložím... :-)

    Private SNAFU: Fighting Tools
    https://www.youtube.com/watch?v=BFu8VjGdQZk
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ZEPHEER: a ted mi rekni, jaky je v tom oproti te me metode rozdil, kdyz uvazim, ze sebou snejka nenosim, ale tu tycinku mam v kufriku vzdy? :) ja jen, ze technicky je to naprosto totez (well, tou tycinkou mam podstatne vetsi sanci zjistit nejaky cizi predmet) a presto ma tahle varianta tri lajky a nikdo neoponuje, jak je mnohem rychlejsi a lepsejsi pokazde rozebrat kver :)

    SPM: pokud se bojis, ze ji ztratis, pak to zcela urcite je lepsi varianta :) jenze pak uz to asi ani tak neni o rychlosti a efektivite, coz? :)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    SPM: pockej pockej, tobe se stane jednou z 10 navstev strelnice takovato zavada?
    SPM
    SPM --- ---
    TOMASINO: no, já když je dělal na auto, tak byly oblíbený pokyny typu "jeďte rovně ve smyslu dopravního značení" (tou ulicí šlo projet asi 1 blok, pak to končilo protisměrem jednosměrky a muselo se odbočit) nebo "příští zahněte doleva" (a první ulice byl zákaz odbočení). Když jsem dojezdil, tak se mě ptal na takovou věc jako s jakou minimální hloubkou vzorku může jezdit moped... takže asi tak :-) asi budou i normální komisaři (ten co jsem ho měl na ZP mi přišel úplně v pohodě), ale celkově bych řekl, že tahle profese přitahuje více ty, co budou mít tendence vyhazovat.

    OMNISLASH: no, já tu mojí za 2s nedám, ale do 10s třeba už jo. Což mi přijde pořád jako dost akceptovatelné zdržení, když se mi to stane jednou za 10 návštěv střelnice... než hledat kus tyčky, kterou zase někde ztratím :-)
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Měl jsem podezření na slabou ránu, tak jsem vzal hada, protáhl ho laufem a vše ok. Boresnake je na to nejlepší.
    BAAL
    BAAL --- ---
    Uvedomil jsem si ze jsem slabou ranu vlastne mel se stribogem, byla to spis silna rana:-) Nicmene strela v hlavni zustala no..,
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    DRIZDIK: jestli jsi schopny za 2s rozlozit a slozit svoji zbran, pak jasne, proc ne. ja to tak rozhodne nemam. o tom, co na strelnici vypada jako projev blazna, bych se tady nerad rozepisoval :)
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    OMNISLASH: To je asi vážně jednodušší si hodit rozborku, když už budu kvůli šťourání v hlavni vybijet, tak to za +2s rozhodím a nebudu vypadat jak blázen co strká do zbraně kus dřeva
    NELLI
    NELLI --- ---
    OMNISLASH: tak bavíme se samozřejmě hypoteticky, jak už tu padlo, podobný typ závady je dost vzácný.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NELLI: bez potizi bys zjistil i jen plast. popravde zalezi jen na prumeru toho "nastroje", kdyz je prumerem blize vyvrtu, bude to jeste jednodussi a jeste jistejsi. ano, nezjistim tim, zda mi nechybi kus komory, to mas pravdu. taky tim nezjistim, zda mi treba nekdo nepozorovane nevymenil hlaven za plastovou panenku :)
    NELLI
    NELLI --- ---
    OMNISLASH: to nerozporuji, ale podíváním do hlavně mám 100% jistotu, že je hlaveň v pořádku, a to i v případech, kdy v hlavni nic nepřebejvá, ale naopak chybí. Špejle je imho dobrá akorát proti průchodnosti a vůči velkým předmětům (typicky zaseklý střele).
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    NELLI: spise na strelnici radeji strilim a rozborku / sborku delam doma :) a klidne se s tebou vsadim, ze ikdyz mozna zvladnes rozborku / sborku jako drak, ja to tou spejli vzdycky checknu radove rychleji :)
    BAAL: jasne. az na prvni pripad hned ze zacatku, kdyz jsem to opravdu radeji rozebral, vzdy bleskove overeno zminenou metodou. strela mi nikdy v hlavni nezustala, ale nevidim duvod, pokud mam pocit, ze neco neni ok, nedat tomu ty ctyri sekundy a proverit to. stejne tak ale nevidim duvod zbytecne to natahovat rozborkou / sborkou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam