• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    VYGIDOR: nevis vyrobce, eventulane by to mohl byt namet pro mistniho sevce - 381007 coz?
    VYGIDOR
    VYGIDOR --- ---
    STENNY: ad reflexna vesta - polska firma Husar robi taky maly pouch, ktory obsahuje reflexny panel, je to vhodne na kazdodenne nosenie (male, na opasok), aj na strelnicu.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    381007: Jo, na necem podobnem jsem byl, kdyz probihaly scenare v radiu Svobodna Evropa. Bohuzel jsem si zapomnel nandat spunty, takze jsem pak moc neslyslel co po me kdo vlastne chce, ale prohledavali tenkrat vsechny jednou na miste zasahu a pak venku za asistence zachranaru.

    Pokud bych se do podobne situace dostal, tak jen doufam, ze bych si vubec vzpomnel na to, ze nejakou zbran v ruce mam a zahodil bych ji/zandal do pouzdra. Vsechno ostatni je v te chvili asi podruzne. Maximalne bych na PCR cekal tak, aby na me bylo z dalky videt, aby se nelekli, pokud bych sedel nekde za barem:))
    381007
    381007 --- ---
    btw: tohle je cvičení (2014) IZS https://www.youtube.com/watch?v=As9F6_gAJcI a za pár dní se bude v Praze konnat podobné cvičení hlavně zaměřené na součinnost URNy a ROZY, které se jmenuje Patriot 2017. A mají málo dobrovolníků na křiklouny, panikáře, raněné a možná i zláče ;) Kdybyste si chtěli někdo zablbnout, dostal jsem osobní pozvání od pana kpt. Felcmana z URNY a když prý pojedu, mám vzít i kámoše :). Já se bohužel nedostanu, protože práce, ale možná by to pro některé z Vás pražských mohla být zajímavá zkušenost :)
    381007
    381007 --- ---
    SHADDIE: já bych osobně tipoval, že s každým, kdo bude v danou chvíli v místě zásahu např. URNy se bude jednat jako s pachatelem - spoutají se, prohledají, vyvedou ve "vláčku" ven někam na trávník, kde budou pod dohledem dalších PČR, detailní prohlídka, případná ošetření lehčích zranění... Protože není nikdy vyloučeno, že se mezi těmi "civilisty" neschovává nějaký ze "zlých", který by tak chtěl uprchnout spravedlnosti. Navíc by (podle mých představ) měl takový zásah proběhnout mžikově a těžko budeš v danou chvíli mezi výbuchy P1ček a střelbou někomu vysvětlovat, že jsi ten, který volal... Asi to bude otázka na někoho, kdo podstoupil výcvik v této kategorii a je na to fundovaný. Osobně si myslím, že stěžejní bude, jestli v tu chvíli budeš, nebo nebudeš mít v ruce zbraň - člen zásahovky má jen milisekundy na rozhodování a bude na něm, jestli by Tě správně "vyhodnotil"...
    STENNY
    STENNY --- ---
    SHADDIE: Co jsem tak posbírat od lidí, co to učí: Prioritizovat "nemít v ruce zbraň ani nic jiného," když složky přijedou (zbraň schovat do pouzdra, mobil do kapsy, batoh sundat), hýbat se pokud možno relativně pomalu, ukazovat otevřené ruce, mluvit relativně potichu. Pokud ji seženeš (a už je po nebezpečí), navléknout na sebe reflexní vestu, protože "na ty se nestřílí".
    Jinak závisí na situaci - může být potřeba komunikovat s ostatními lidmi a uklidňovat, ale pokud se to stalo třeba v nějaké rozlehlé budově s velkým množstvím lidí, nemusí být od věci se stáhnout někam, kde je klid - do jiné místnosti, třeba. Jednak ti to umožní jasněji přemýšlet (emoce druhých jsou nakažlivé), druhak se ti do hovoru s dispečerem PČR nebudou tolik plést výlevy ostatních lidí, třeťak pokud nějaký kolemjdoucí oznámil střelbu na místě a vletí vám tam zásahovka nebo nadšení pochůzkáři s dojmem, že aktivní střelec pořád ještě řádí, tak je celkem dobré nebýt v davu, který může přetěžovat vyhodnocovací kapacity zasahujících.
    Věc k uvážení je, že tě nemusí zaměnit jen zasahující policie, ale třeba taky nějaká část potenciálních obětí. Pokud všichni nevidí situaci od začátku, tak situace "vešel týpek s pistolí, začal střílet do lidí, obránce ho střelil a teď kontroluje dění" se může vizuálně po tomto okamžiku smrsknout na "už se nestřílí, ale uprostřed mrtvých a zraněných stojí chlap s pistolí a rozhlíží se" - a to se dá vyhodnotit různě, tak aby pak na obránce nenastoupil někdo další (jo, já taky o podobném případu nevím, ale nechtěl bych to riskovat). Řvát v takové situaci (už po střelbě) "Policie!" nemusí být od věci. Samozřejmě to myslíš tak, aby ji někdo zavolal - bůh chraň, že by sis chtěl osobovat identitu příslušníka...
    IMHO, YMMV, atd.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SHADDIE: Za mě. Pokud už není nutné mířit na pachatele, zbraň skrýt a komunikovat s okolím(Teď tu počkáme až přijede policie). Když přijedou "Já jsem ten kdo volal."
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    HARIUS: Tak mě napadlo. Bude za to co provede zodpovídat hospodský, který ho pustí do lokálu? :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    jen tak mě v souvislosti s videem "uteč,schovej se, bojuj" napadlo, jakej je nerozumnější postup držitele, který byl v situaci útoku teroristy/šílence na veřejnosti nucen použít svojí zbraň, při přijezdu složek, aby nebyl zameněn s útočníkem. nějaké myšlenky?
    381007
    381007 --- ---
    LUCKYBSD: Jakákoli zásilka (i kdyby to byla jen jedna nášivka) z naší dílny obsahuje nezbytnou LEXí a Petiční propagandu. Měli jsme teď výpadek, protože došly tiskoviny, ale zachránil nás ID KENJIRO, doplnil stavy a už zase šíříme (jde o cca 120 zásilek každý měsíc...)

    HARIUS
    HARIUS --- ---
    FINSON: No, je tu ještě zítra.

    SHADDIE: No protože kdekoliv jinde by ho poslali do háje, studenti sociologie pro něj mají pochopení :-)
    FINSON
    FINSON --- ---
    Heh, skoro to vypadá, jakoby panáček věděl, proč má tady radši chodit kanálama :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HARIUS: jojo, byl u nás zákazník, student, který říkal že byl u nich na fakultě.
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    Jen tak mimochodem, víte, že to ožralý EK prase Juncker je tady dnes ? Zajímavé je, jak je všude ticho, informace o té akci skoro žádné. Až odjede, tak se strhne humbuk, jak to bylo skvělé a jak je dobrý:-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Chovanec chce, aby Česko žádalo zneplatnění unijní směrnice o zbraních — ČT24 — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/...chovanec-chce-aby-cesko-zadalo-zneplatneni-unijni-smernice-o-zbranich
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NELLI: Dad of the year you say?

    When you leave the baby with dad
    https://www.youtube.com/watch?v=2duVxlKo9TA
    NELLI
    NELLI --- ---
    HARIUS: Dad of the Year!!!
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    KOUTLOSH: Tak moment, moje dcera je gymnazistka a tenhle odpad by nikdy nevolila. Ale moment, tam je asi důležité to spojení MOJE dcera, že ? :-)
    KOUTLOSH
    KOUTLOSH --- ---
    TALPENNY: Jj, akorát těch "europozitivní část upper middle class a pět mladejch eurozapálenejch voličů Feriho " může dohromady dát těch 10% pro topku... bouchačky je stejně nezajímají, respektive rádi by to omezili, pro euro je cca 20% lidí, to se v tom sesbírá... gymnazisti co můžou poprvé volit a tak ;)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    FINSON:
    To by museli přijít s něčim vpravdě spektakulárním ála "Přemluv bábu",
    k tomu videa štastně se usmívajících vitálních důchodců popíjejících drinky s paraplíčkem a pozorujících z balkonů vil vnuky na miniaturních Harleyích atd.
    Je velká otázka kdo by byl eventuelně tomuhle ochotnej věřit protože ve vztahu k EU nálada moc dobrá neni a pro příklad jak je Euro pro plebs "výhodný" nemusíme chodit zrovna daleko,
    asi tak na Slovensko.

    Už vidim ochotu dejme tomu rodiny s půjčkama z kraje postiženýho strukturální nezaměstnaností ve složení například
    -tř důchodci
    -dvě ratolesti
    -zedník pracující za víceméně ojebávačské peníze
    -servírka pracující za minimální mzdu a dýška

    jak podporujou růst cen a sanování chudého Jihu
    (čti německejch a francouzskejch bank).

    Tohle lobbying exportérů cílící na europozitivní část upper middle class a pět mladejch eurozapálenejch voličů Feriho ve složení Drahomíra Jůzová,ansámbl studující no name VŠ/simultánně kopírující šanony á 80 Kč/hod s -náctiletýma gastroexpertkama v transparentních brýlích co je živí rodiče IMO nevytrhne :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam