• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    JOINTER: Dá Pán Bůh že jednou taky, ale já chodím na Pankrác, takže to byl nějaký pokročilejší kolega... ;)
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    GOBERS: Vypravel jeden kamarad, co ted byl na Modranech, ze ho malem predbehl knez, co mel tasku plnou pistoli a dalsich 30 dlouhych v aute.
    Ze prej se ho ptali, jestli to je priprava na svatou valku, ci co.
    Pry ale sberatelsky kousky.
    Takze bud jsi to byl ty, nebo nejaky profesni kolega. :)
    GOBERS
    GOBERS --- ---
    Stručný souhrn:
    Jsem debil a na PČR Praha 3 jsou zlatý

    Obšírnější verze:
    Zaspal jsem a vyzevlil prodloužení zbrojáku. Pak jsem byl nemocný, pak měla doktorka dovolenou... pak...pak...pak... V souhrnu jsem novou zdravotní způsobilost dostal až dnes, v poslední den platnosti starého ZP. I vyrazil jsem na policajty i s pistolema, mentalne připraven na to, že mi umejou hlavu a zbraně mi zadrží.
    Ovšem ani náznakem. Pan praporčík se mnou žertoval na téma, že to už nehoří, že to shořelo a doutná. Poklábosil o tom, jestli nosím pistoli do kostela a pak žádost o prodloužení vzal, pistole mi nechal a povídá, že mám přijít za 14 dní, že tam dá poznámku o urgenci a že to skoro jistě stihnou... a kdyby ne, tak si pistole vezmou na týden do úschovy a cajk.
    Uffff... ale příště už si to ušetřím.
    ZYAN
    ZYAN --- ---
    MUXX: Doporucuju zacit klasickou full size 9mm. Cokoliv jjneho ma drahe strelivo, dily, zasobniky atd.

    Zvolil bych CZ 75, GP, Glocka. Vyhnul bych se kompaktum, specialne Cz 75 compact - je to takovy kockopes. Na noseni zbytecne velke, na soutezeni moc male.. Vyhnul bych se nestandartnim pistolim v 9mm (Remington, Viking, sub kompaktum).
    Pred koupi doporucuji pistol zkusit na strelnici a i ostatni typy.
    Pokud mas zajem o CZ 75, ja budu prodavat svou, nebo levnejsi a v horsim stavu je ted zrovna za necelych 6 v BVS.

    Zalezi samozrejme na tve ochote utracet za zbrane..
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    angličtina

    ale je toho devět stran
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    Byl by někdo ochoten pomoci Lexu? Potřebuji přeložit věcný souhrn žaloby proti Směrnici

    http://www.mvcr.cz/soubor/vecne-shrnuti-zaloby.aspx
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    MUXX: da se do toho klubu vstoupit nebo je to sktuecne zalezitost jenom pro mistni?
    SYNCRO
    SYNCRO --- ---
    DESTROYER: To vůbec nemusí nařizovat balistik. Typický případ střelnice z mého okolí - smělo se tam střílet všechno, bylo to v pohodě. Starší paní pod střelnicí začala prudit a na svou stranu získala dostatečný počet místních. Místní začali tlačit na starostu, aby se střelnice zakázala. Starosta není kokot, hledal kompromis. Klub sám vymyslel protihlukovou střelu a zakázal všechny pušky nad .22 Střelnice funguje dál a spoustě členů klubu to takhle stačí, protože tam chodí stejně jenom s pistolí.
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    IAMTHELAW: Pravdepodobne ten balistik, ktery to naridil, vubec nevi ktera bije.. :)
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    Jak vnímáte omezení ráží na střelnicích? Třeba u nás s novym provoznim řádem zavedli, že pušky max 9,3mm. Nerozumim tomu, protože pak tam můžu střílet třeba 338lm, 300wm, 300RUM, ale 45-70GOV, 444marlin, 45LC už nikoliv a přitom dělaj menší hluk a maj nižší energii.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    OTAKAR: No pokud je max 9mm bez upřesnění, že to platí pro dlouhý, tak tam s 45acp nemůžu (jinou pistoli nestřílim).
    BAAL
    BAAL --- ---
    MUXX:
    BAZAR Hunting-shop - Bazar, inzerce - zbraně, optika, nože
    http://bazar.hunting-shop.cz/
    OTAKAR
    OTAKAR --- ---
    IAMTHELAW: Proč vyhnul? Tady naše vesnická střelnice je super, ale prostě jen na pistolové ráže, na víc nemá povolení, je blízko k vesnici. Nijak mě to ale při střelbě z pistole teda neomezuje :)
    NJAL
    NJAL --- ---
    HARIUS: Dost podobne jsou na tom i 6.35, v Americe jak si vyrobili spousty ATC-like straslivych zinkoslitinovych pistoli, tak se tamejsi naboje oznacuji kvuli vykonu jako "anemic rounds", zatimco 6.35 z Vlasimi jsem videl oznacene jako "hot loaded". :-)
    MUXX
    MUXX --- ---
    Maly strelecky klub kousek za Brnem, pouze pro mistni. Venkovni strelnice kam mam moznost si jit zastrilet temer kdykoli a temer zadarmo. Jenom nemam cim. Max 9mm naridila obec kvuli hluku. Chci si udelat prehled co se tak prodava a za kolik. Kdyby se neco zajimaveho objevilo, tak abych pak nemusel moc premyslet. Nespecham na to, chtel bych se vlezt do deseti tisic a koupit neco do konce roku.
    SPM
    SPM --- ---
    HARIUS: Jo, o tomhle jsem cosi četl, že ty S&B z toho lítají stejně nejlíp... a navíc teda z toho co je dostupný, tak jsou stejně nejlevnější. No nic, možná se fakt konečně dokopat k tomu lisu :-D Ne teda zrovna kvůli týhle ráži, ale zase když už to člověk má, tak vybavení specifické pro ráži zas tak drahé není... jenom teda když jsem viděl, jak vypadají ty nábojnice po výstřelu, tak si nejsem moc jistej jejich znovupoužitelností :-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    IAMTHELAW: v Brne kryta rosnicka je taky takova.. sice do .45, ale proste mala levna kryta s ocelovym lapacem, tak tam vetsi veci nechcou
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    SPM: Pochybuji. Navíc (a to je překvapivé) naše S&B mají papírově nejlepší parametry z těch 7,65 Browning, které jsou na trhu. Je ale fakt, že jich, kromě SB, moc není (Fiocchi, Magtech, teď má Brymová PMC...)
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    MUXX: Co je to za střelnici, že tam nemůžeš s ničim většim? Já abych se jí rovnou vyhnul.
    NJAL
    NJAL --- ---
    MUXX: Nenapsals, odkud jsi, ale treba kdybys to nemel daleko do Prahy, tak co takhle obchody se sekacovym zbozim? Zejmena na http://www.zbranebrymova.com je spousta pistoli v komisi. Take nezname rozpocet, nebo zamer s prvni pistoli :-)

    Zrovna moje prvni pistole (CZ-75 z 1992) je od Brymove...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam