• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    NJAL
    NJAL --- ---
    kchakchalisabon, kcha
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ELECTRICKOTA: Problem je, ze ten clovek ma duveryhodnost nula a rekne ti cokoliv.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Dnes na naše otázky zde odpovídá další prezidentský kandidát - Mirek Topolánek...
    Co jeho názorům říkáte?
    1. Souhlasíte s právem slušného, prověřeného občana, na legální soukromou zbraň, na její nošení a případnou obranu sebe a svých blízkých?
    Souhlasím, protože Česká republika je bezesporu demokratickou zemí s úctou k svobodám jednotlivce, která ctí individuální práva svých občanů. Pokud se tedy jakýkoliv občan svobodně rozhodne pro vlastnění zbraně a splní všechny zákony stanovené předpoklady pro její získání, nesmí mu být toto právo odepíráno.
    2. Je dle Vašeho mínění, současná česká platná legislativa v oboru zbraní a střeliva, funkční a přiměřená, popřípadě žádá dle Vás změn a jakých?
    Česká legislativa, upravující práva legálních držitelů zbraní, je přísná, ale férová a nic bych na ní neměnil. Nikdo jí nezneužívá, trestných činů spáchaných s legálně drženou zbraní je naprosté minimum a stejně jako klesala kriminalita, tak i kriminalita páchaná s legálně drženou zbraní má dlouhodobě sestupnou tendenci. Například v letech 2015 a 2016 se jednalo o pouhé 0,07 a 0,06 % z celkové kriminality. Proč měnit něco, co funguje? V oboru zbraní a střeliva patří Česká republika ke světové špičce a může být právem považována za vzorem pro ostatní země.
    3. Jaký je Váš postoj k tzv. "zákazové", tedy proti-zbraňové směrnici EU, (tj. Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2017/853 ze dne 17. května 2017, kterou se mění směrnice Rady 91/477/EHS o kontrole nabývání a držení zbraní, dále v textu jen "směrnice")?
    Zmíněnou směrnici EU je možné bezpochyby označit za nepovedenou a škodlivou pro Českou republiku. Je bytostním zájmem každého státu, aby si mohl stanovit vlastní pravidla pro oblast nabývání a držení zbraní. Existují sice specifika, jako jsou společné registry legálních zbraní, jednotné standardy pro znehodnocení zbraní apod., která mají ratio, ale v tom musí panovat jednoznačná shoda všech členských států EU a Česká republika má tuto problematiku dostatečně ošetřenou ve svých zákonech už dnes. Žádné další omezování legálních držitelů zbraní v České republice nepovažuji za efektivní a správné. To, že někteří evropští politici nazývají současné snahy o omezování legálních držitelů zbraní za boj s terorismem, považuji za výsměch.
    4. Splní, dle Vašeho soudu, tato směrnice svůj účel - tj. potření terorismu?
    Rozhodně nesplní. S terorismem nelze bojovat tak, že zakážeme lidem, po splnění všech jasně definovaných a vcelku složitých a náročných zákonných podmínek, vlastnit zbraň. To je evidentní nesmysl. Kriminalita páchaná s legálně drženou zbraní není v současné době problémem a terorismus není zpravidla páchán tak, že si útočník dojde požádat o zbrojní průkaz nebo má legálně vlastněnou zbraň. Nelogicky chceme omezovat ty, kteří jsou poctiví, ctí zákony a právo, místo toho, abychom přijali taková opatření, která budou směřovat k omezení černého trhu se zbraněmi. Pokud budou členské státy EU trvat na absurdním omezování legálních držitelů zbraní, ztratí nejenom už tak velmi pošramocenou reputaci, ale především důvěru lidí v myšlenku a instituce EU, což nevyhnutelně povede i k ztrátě legitimity celé EU.
    Mám v dobré paměti důvody, které vedly k tzv. zbraňové amnestii už za vlády Václava Klause v roce 1996 a samozřejmě v tomto duchu na ně navázaly i další, a to včetně mojí vlády v roce 2009 a moc dobře jsme věděli proč.
    5. Měla by Česká republika akceptovat a převzít tuto směrnici?
    Neměla. Protože bychom neměli ustupovat z naší precizní legislativy a nesmyslně narušovat nastavený systém, který funguje. Přijetí směrnice bylo nelogicky uspěchané a dle mého názoru absentovala širší odborná diskuse nad jejími dopady do legislativy členských států EU, a proto bychom měli bránit její implementaci. Relevantní politici naší země musí znovu otevřít diskusi na půdě EU a ukázat ostatním zemím osmadvacítky, v čem přesně vidíme její škodlivost. Každý, do jisté míry, cizorodý zásah do našeho zákona o zbraních může vyvést z míry tak dlouho hledanou a potřebnou rovnováhu mezi právy nabývat a držet zbraň a povinnostmi které musí občan pro uplatnění svého práva bezezbytku splnit.
    6. Jaký je Váš názor na tzv. "ústavní právo na zbraň", (tj. Návrh ústavního zákona, kterým se mění ústavní zákon č. 110/1998 Sb., o bezpečnosti České republiky, ve znění ústavního zákona č. 300/2000 Sb.)?
    Po podrobném seznámení se s návrhem novely ústavního zákona o bezpečnosti České republiky je nutné si otevřeně přiznat, že nepovede k zabránění přijetí zmiňované směrnice EU o zbraních, což vědí i střelci, se kterými jsem o tom nedávno na střelnici diskutoval. Ačkoliv jsem proti častým a nadbytečným zásahům do našeho ústavního systému, nevidím důvod nepřipustit, že by stát mohl nějakým způsobem deklarovat vůli zachování určitého statusu quo v oblasti legálního držení zbraní. A proč by to nemohlo být zrovna ústavním zákonem, když jsou všechny jiné vyjednávací možnosti vyčerpané? Tím by stát i de facto dokazoval, že má zákony natolik vycizelované, že nic nebrání v budoucnu připravit takovou navazující legislativu, která by vedla k možnosti aktivněji zapojit legální držitelé zbraní, samozřejmě v
    případě jejich zájmu, do bezpečnostního systému státu. Policista nemůže být na každém rohu, to si všichni dobře uvědomujeme, a jestliže zde existuje skupina lidí, která prošla složitými a tvrdými zkouškami odborné způsobilosti pro získání zbrojního průkazu, kdy jimi projde odhadem pouhá jedna třetina žadatelů, i odborným praktickým výcvikem, nemám důvod tomuto systému zapojení občanů do systému obrany naší země nevěřit a hledat v tom problém. A jak jsem odpověděl i v předešlé otázce, jedna z cest je i znovuotevření debaty o zbraních na evropské půdě.
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    ERGOSUM: Hmm český lugery Vz.48
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ERGOSUM: jak se na prvním videu postavila bokem, měl jsem problém najít tu malorážku :o
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Kdo si všimne čím střílí? :-)
    GUN YOGA With WWII Pistol - P38 - Kirsten Joy Weiss
    https://www.youtube.com/watch?v=TJyXoyVkCsA&list=PLeU2EGl_uWT14XnNXeQ-c6M2t0eZlsvaR
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ELECTRICKOTA: 274m ;-)
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    Jsme zahanbeni, .22LR na 300m :D
    Long Range TRICK SHOT - STANDING Position! - Crazy TINY Target
    https://www.youtube.com/watch?v=CUtasDhjpI4&t=29s

    A ještě se musím odmilovat :D :D
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    SWIST: No mezi dobrovolníkama co to jezděj je kde kdo, byly tam i takový ty éterický veganky s korálkama ve vlasech s náušnicema ve tvaru lapačů snů, ale z instruktorů byli všichni normální.
    SWIST
    SWIST --- ---
    SHADDIE: heh, já byl loni na vlčích hlídkách u Máchova jezera a takový tam byl jen jeden.. :(
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    LUCKYBSD: jel jsem pár týdnů zpátky na víkend na školení a přednášky ohledně šelem na Šumavě (Rysí hlídky). Podle oznámení na webu měla bejt strava součástí zaplacenýho pobytu v horský chatě, vařili lidi od organizátorů a mělo to bejt vegetariánský. Říkal jsem si, že to budou děsný batiky a hipíci a tak budu muset schovávat glocka co nejpečlivěji...no zkrátím to, první co jsem uslyšel od jednoho organizátora, když jsem s báglem vešel do chaty bylo "střílíš?". Koukal mi na reklamní šňůrku CZUB na klíčích od auta, co jsem měl na krku. Nejistě jsem řekl "no, tak trochu" a von "já mám Glocka 17 gen 4, co ty?" :D :D :D no nakonec to byl víkend ve stylu open carry (kromě vycházek ven do lesa na stopování rysů), v klubovně basa piv, večer na kuřárně plno lidí, rum, kecy vo kvérech, půlka z nich měla lovecký lístky a někteří stříleli i pro zábavu :D tolik k ochranářům přírody, ze kterejch byla část myslivci a ani jeden SJW :D
    NJAL
    NJAL --- ---
    LUCKYBSD: 15 strel? ;-)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    PIVECEK: Tak tedy doporučuji, za sebe si nemohu stěžovat :)
    Katalog firem a institucí • Firmy.cz
    https://www.firmy.cz/detail/12744407-mudr-jitka-kleinova-praha-ruzyne.html
    Prohlídku pro získání ZP mohou ale dostat jen registrovaní pacienti.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NECROMAN: ja to rikam furt, ze zbrane jsou vybornej ice breaker :D v praci jsem minule zlanaril naseho byznysaka na strelnici, pritom sefova a tuna dalsich se ho snazi pretahnout na nasi stranu uz dlouho a me na to stacilo asi 15s :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NECROMAN: Myslim, ze ji nebude vadit, pokud ji tady pochvalis jmenem. Verim, ze dalsi klienti si k ni cestu najdou:)
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dneska jsem si šel na zdravotní prohlídku k přihlášce ke své doktorce, a čekal jsem rutinní vyřízení, jaké bylo ale mé překvapení, když se mě paní doktorka začala ptát, jakou zbraň si chci pořídit, kde už jsem byl střílet a že na Dejvické mají dobrý obchod včetně komisního prodeje.
    Jak se ukázalo, také má ZP a ráda střílí :)
    GANYAL_YABANI
    GANYAL_YABANI --- ---
    NJAL:
    NELLI: Díky, předám kontrakty, snad budou mít někde volno..
    NJAL
    NJAL --- ---
    GANYAL_YABANI: Ja byl tady: http://www.lebduska.eu/ za me velmi dobry (2014)...
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam