• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    "gif s chlápkem požírající popcorn s nasazenými dvoubarevnými papírovámi 3d brýlemi"
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    HARIUS: V ČR v zásadě "žádné" předělávky neexistují. Všechno co kdy puškař nebo výrobce vyrobí (a je jedno zda použil díly ze staré pušky a poskládat "novou") vznikne v centrálním registru jako nová zbraň s novým názvem (858 Tactical, Gazela, Pa580, Works ZS, Uzi-S...). Ta, ze které použili díly naopak v CRZ zanikne. Takže kdyby došlo na slovíčkaření, tak v podstatě u nás neexistuje žádná předělávka. Zajímalo by mě, na základě čeho a hlavně kdo bude posuzovat, co je to teda konverze a co není? Podle jakého předpisu a specifikací? Úředníci z Bruselu se vlastně nemusí obávat, my jsme tady v Čr problém předělávek vyřešili dlouho před směrnicí,jsme vzornymi členy EU.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NJAL: Chapu
    JONYY
    JONYY --- ---
    Haha, no bude to sranda...
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    No a to už se nebavíme o tom, jak to bude u klonů SA-58, které technicky nejsou předělávky hotových full-auto SA58, ale skládaniny z náhradních dílů. Viz třeba CZH2003. Alespoň v případě mého CZH2003 je jasně patrno, že k sobě hlaveň ani rám nikdy nepatřily a byly složeny až za účelem vzniku mého konkrétního CZH2003.
    NJAL
    NJAL --- ---
    KASUMI: Sorry, ze do toho furt reju, ale ta pausalni vyjimka porad hovori o zbrani kategorie A-I. Tedy treba o predelavce full auto na semi. Jenze pokud vim, tak zbran B se porad povazuje za B, i kdyz do ni lze zasunout A-I zasobnik, ale zasunut neni. Proste mi nejak porad chybi neco jasne receneho v pripade "docasne zbrane A-I" . Ano, muj selsky rozum mi rika, ze kdyz jsem mel pred cervnem 17 zbran B se zasobniky A-I, tak mam vyjimku, ale od jiste doby radsi vidim neco napsaneho tak, ze to nelze interpretovat vicero zpusoby...
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    DRIZDIK: to se týká A, ne AI
    DRIZDIK
    DRIZDIK --- ---
    KASUMI: A je to tak, že tím rovnou dává člověk svolení pro vstup do obydlí, pokud je mu výjimka udělena, jestli tomu dobře rozumím.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHADDIE: Obvykle to chodí tak, že když něco schválí vláda, tak mají i většinu na to si to odhlasovat v Poslanecké sněmovně. To, že teď "vláda" má jen 78 hlasů, je věc druhá.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    NECROMAN: tak to kazdopadne no a je teda jeste otazka jesli ta vyjimka nemuze byt casove omezena aby to nebylo treba taky nejak pitomne do platnosti ZP
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XMEDA: to nemůžeme vědět, takže bych to nebral jako hotovou věc
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    SHADDIE: to ano.. a tam to predpokladam proleti uplne stejne. Pokud predkladatel vec podava stylem "musime udelat xx aby za to nebyly sankce", tak uplne vidim metodiku pri projednavani ve snemovne..

    :(
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    XMEDA: jen pro přesnost dovolím připomenout, že titulek není úplně správně formulován, vláda nic neschválila, schvaluje parlament a podpisem prezident. Vláda projednala novelu a poslala ji do parlamentu.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    NECROMAN: no nerikal jsem to? Jak to proslo hladce a bez odporu..
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    NECROMAN: jeste jednou

    A) vsechny vyjimky krom sportu
    Neodporuje-li to veřejnému pořádku a bezpečnosti, policie rozhodne o udělení výjimky

    B) sportovni vyjimka
    Policie udělí výjimku


    c) a pro srovnani kasicke A
    Policie České republiky (dále jen „policie“) může udělit výjimku , jde-li o zbraň kategorie A,


    je jasny ten rozdil?
    klasicky A - zvule organu
    AI vyjimka bez sportu - neodporuje-li poradku a bezpecnosti (a ano, tam se toho muzes chovat hodne), udeli
    vyjimka sport - udeli.. bez diskuse..

    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SIRIUS: to je otázka, jak to bude mít policie nastavené, zda bude dávat vyjímku na A-I jako dneska povolení na B, nebo skoro vůbec.
    SIRIUS
    SIRIUS --- ---
    KASUMI: to ale defakto znamena ze policie tu A1 vyjimku muze udelit defakto kdykoliv pokud se rozhodne, ja myslel ze v te smernici to bylo napsane tak ze na to ta vyjimka v podstate nesla
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    CERMI_FOX: to je nejvetsi otazka.. jak dopadnou skorpici..
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    PIVECEK: To smrdí tím, že se nám tu vyrojí různý AK pistol, arm brace a podobný vojebávky, jako maj v USA, když nesmějí mít SBR.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    PIVECEK:
    XLACHTAN: jen sice jen hloupý programátor, ale v definici A-I je "dlouhé samonabíjecí palné zbraně pro střelivo se středovým zápalem původně určené ke střelbě z ramene, vybavené skládací, zasouvací nebo bez použití nástrojů odnímatelnou ramenní opěrou" . No a škorpik je krátká (Krátká zbraň - palná zbraň, jejíž délka hlavně nepřesahuje 300 mm nebo ...), ne? Takže furt B.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam