• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    REDSNAKE: ja tez neverim tomu, ze by strelbu lugrem brali jen jako vytrznictvi bez ohledu na to, co jim k tomu dotycny parecek rekl. predpokladam ale, ze ten lugr si novinky nevycucaly z prstu (ale ano, treba se dozvime, ze vycucaly)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: aha, oni v článku píšou že lugr, tak jo no..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OMNISLASH: Tak technicky vzato to pořád může bejt 9mm PAK. Mi střelba ostrou z okna nepřijde, že by byla posuzovaná jako výtržnictví.
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    ELECTRICKOTA: zda se, ze bohuzel ne:

    Pár v Písku se bavil střelbou z okna. Zadržela je jihočeská zásahovka – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/...-par-v-pisku-se-bavil-strelbou-z-okna-zadrzela-je-jihoceska-zasahovka.html
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    OMNISLASH: Tak jsem si vzpomněl na časy nedávné, kdy tu chodili a jezdili rusky mluvící jedinci s "legálně drženým" AK. Že bychom byli vyděšeni z kapslíků, tak to tedy ne.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NECROMAN: Dementi s plynovkou...
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    :/
    Dvojice se bavila střelbou z okna v Písku, vyděsila okolní obyvatele - iDNES.cz
    https://budejovice.idnes.cz/...ni-077-/budejovice-zpravy.aspx?c=A180303_145435_budejovice-zpravy_bse
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    OMNISLASH: To neni tak ani "strachu a paniky" ale spis takovyho fatalismu, "o cem nebudu mluvit, to se nestane"
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    XMEDA: "zapadni metodika strachu a paniky"? uz zase jsme zahnedli do "rusko na vzor na vecne casy a ne jinak"? :)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    ...treba drevenej prak a loziskovy kule propasujes kdekam, ale az prekvapive snadno to i zabije cloveka na 10m.

    Jinak samozrejme uz jen predstava, ze se utocnik musi vyporadat s jakymkoliv aktivnim odporem (barikady, hazeni ostrych nebo tezkych predmetu, pretahnuti smetakem pres xicht zpoza rohu, hasicska sekera do bricha, tuzka do krku/oka, hasicaky nastrikany do xichtu apod.) v mnoha pripadech utocnika prekvapi a v ramci pudu sebezachovy zdrhne, nekde se zasije, nebo jde jinam a nebo ho to aspon zdrzi. Podobne muze situaci pomoct i nahozeni sprinkleru, vyhozeni proudu, začuzeni prostoru zapalenim hader a kramu, znesnadneni orientace cizakovi a snadnejsi moznost se vyparit.
    Bohuzel zejmena zapadni metodika strachu a paniky ve smyslu "schovej se a cekej az te zachrani policie" konci jak Breivikova akce, kdy hromady idiotu jen psaly maminkam smsku, ze asi brzo umrou, zatimco je ten psychous nerusene likvidoval a policajti hledali clun.


    HARIUS: I tak jde ty dvere zahazet skrinema, lavicema, zidlema a jinym nabytkem, jehoz odklizeni uz je prilis pracny nebo zabere cas a pokud neni utocnik vylozene psychopat za kazdou cenu odhodlanej ty konkretni lidi postrilet, tak si radsi najde....jinou tridu, kde to bude bez prace .) A samozrejme kazdy zdrzeni nahrava policajtum/zasahovce.

    Proste cokoliv nez se nechat jen tak zabit viz [ HARIUS @ PALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? ]
    A i kdyz to nekomu uplne nevyjde, muze aspon zachranit nekolik dalsich
    NJAL
    NJAL --- ---
    XMEDA: Kenjiro by pochopitelne do baglu zasil Glock 7. ;-)
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    KENJIRO: maji casto rámy.. piskala by
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    HARIUS: Big Lebowski :)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NJAL: No von byl vůbec vůl, učil je, jak si mají zabarikádovat třídu. Tak ho ti pacholci nechali se vykecat a pak mu sdělili, že je jim celá barikáda na hovno, když se jim otevírají dveře ven na chodbu a že jdou normálně otevřít i když jsou zamčené :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    KENJIRO: Tak ty ano, ale kratkou zbran muzes mit az od 21 let a tak asi neni co si tam zasit... Navic stejne na takovou odpovednost jsou v 16-18 moc mlady.
    Nevidim ale duvod proc by ucitele kteri chteji nemohli skryte nosit.
    Ale tusim ze jsem nekde cetl ze snad nesmi.
    NJAL
    NJAL --- ---
    Kantor ideal! :-D
    NJAL
    NJAL --- ---
    HARIUS: A ted se priznej... Brecel pan instruktor, nebo ne? :-)
    HARIUS
    HARIUS --- ---
    NJAL:
    KENJIRO: Já být v USA ředitel takového ústavu, tak mi rozhodně dělá školníka bývalý mariňák, pokud možno takový, jehož osobní spis u USMC bude tajný ještě padesát let po jeho smrti :-)
    Mimochodem, už se tyhle libtardí sračky plíží i do našich škol, dcera měla školení, co dělat, kdyby přišel terorista a co myslíte ? Učili je "uteč, schovej se, bojuj ?" Samo že, ne. Ten třetí bod jim úplně zamlčeli. To si ovšem nadělali do bot, protože nejenom moje dcera, ale i dost ostatních spolužáků, "instruktora" vyhlásili a jasně mu sdělili, že oni teda bojovat budou, protože je lepší umřít v boji než se nechat postřílet jako ovce :-) Ano, jsou mladí a jsou to "lotři", protože rádi trolí, nicméně korunu tomu nasadili spolužáci ze zemí bývalého SSSR, kterých má dcera asi deset, ti totiž dodali, že slovo "vzdát se" nepatří do jejich slovníku:-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    KENJIRO: Ale tak to jo, ja jsem se spis zamyslel, jak nechat vlka nazrat, aby koza zustala cela v oblasti ozbrojenych ucitelu.... Je mi jasne, ze nekteri to nechteji mit u sebe vubec, studenti zase nechteji, aby meli za katedrou pana s pistoli.... Ale trezurek s par Glocky a 2-3 zasobniky per Glock u reditele by mohl byt rozumny kompromis.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    NJAL: tak upřímně- kdybych já byl studentem ve škole, u které vím, že mne při nalezení zbraně vyhodí, tak si ji zašiju do tašky takovým způsobem, aby se k ní dalo snadno dostat roztrhnutím švu. Nemůže vypadnout, pravděpodobnost nalezení při prohledání je minimální, a v případě "shit has hit the fan" je po ruce :-)
    NJAL
    NJAL --- ---
    Ono by mozna stacilo, aby meli nejakej mensi trezor u principála (pun intended) s tim, ze by se k obrane ochotni kantori k nemu zkusili pri lockdownu dostat - dost pochybuji, ze by strelec zvladl byt mezi vsemi a reditelnou, a nekteri by mohli byt ve sborovne, aby meli sluzbu a u trezoru by byli hned.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam