• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    IAMTHELAW: " při volném pádu vystřelené střely 7,62x39 z výšky 1800m (tak vysoko doletí a je stále dostatečně stabilizovaná rotací) snadno prorazí lebku a smrtelně poškodí mozek. Neboť pádová rychlost je kolem 100m/s (cca. 40J). Toto dokáže i klasická pistolová střela např. 9 Luger (asi 90 m/s), atd.

    Přitom Rusové považují 40J za energii plně dostačující k likvidaci vojáka. Tabulky dopadových rychlostí a energií vyšly cca. před 6-ti lety ve Střeleckém magazínu.



    Napíšu to ve tvaru: ráže, hmotnost střely, poč. rychlost, max. dostřel(úhel 32°),dopadová energie.
    Brok 4 mm - 0,38g, 420m/s, 390m, 0,24J.
    Diabolka 4,5mm - 0,53g, 180m/s, 335m, 0,31J.
    22 LR - 2,55g, 330m/s, 1310m, 6J.
    38 Sp - 10,2g, 265m/s, 1420m, 29J.
    9 Luger - 8g, 350m/s, 1710m, 26J.
    45ACP - 14,9g, 245m/s, 1700m, 56J.
    223 Rem - 3,56g, 960m/s, 2800m, 17J.
    308 Win - 9,5g, 830m/s, 3900m, 70J.

    Ještě jsem našel dostup střely při výstřelu kolmo nahoru a dopadovou energii.
    Brok 4 mm - 290m, 0,28J.
    Diabolka 4,5 mm - 240m, 0,39J.
    22 LR - 965m, 7,8J.
    38 Sp - 945m, 40J.
    9 Luger - 1180m, 34J.
    45 ACP - 1090m, 77J.
    223 Rem - 2050m, 22J.
    308 Win - 2750m, 95J.
    Zdroj: Střelecký magazín č. 6/2003."
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    SHADDIE: Jak moc je nebezpečná střela, která neletí po balistycký křivce a má jen pádovou rychlost?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    IAMTHELAW: pokud střílel ostrými, pak to dle mého názoru obecné ohrožení je, protože mimo jiné sypal z okna na sídlišti, v zástavbě, a všichni víme, jak se chovají do vzduchu vystřelené projektily a jaký mají možnosti napáchat škody při dopadu. Když pominu ten fakt, že dotyčný porušil snad všechny zásady, který běžný normální člověk dodržuje při manipulaci se zbraní, tak minimálně tohle je hodně přitěžující okolnost.
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    CHINCHILA: Přestupek vidim, ale obecné ohrožení ne. Dokud se u nás nesčítají přestupky a tr. činy, tak pořád vidim jeden přestupek na úseku zbraní a střeliva.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Já snad přestanu chodit i sem, vy si fakt děláte prdel... :-O Ne, to nemůžete myslet vážně.
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    IAMTHELAW: hmm, kdybych pominul nezname detaily, co treba nedovolene pouziti strelne zbrane (pod vlivem alkoholu), pouziti strelne zbrane nezpusobilou osobou, nenahlaseni pouziti strelne zbrane, obecne ohrozeni, vytrznictvi .. na to zakony mame, sry
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    Vysvětlete mi někdo, proč by to měla bejt podmínka a zbroják pryč na deset let, když reálně jediný co udělali byl rámus?
    DESTROYER
    DESTROYER --- ---
    ERGOSUM: No uprimne bych si moc nepral, abysme byli zemi kde si lidi jen tak ze srandy opily strileji ostryma (budu brat tu informaci 9mm luger jako fakt) z okna v zastavbe. A srovnavat strelbu a vriskajici deti je trosku mimo ne?
    Proste ten clovek odevzda zbrane a papiry a hotovo, protoze timhle jednoznacne ukazal ze skutecne neni spolehlivy byt drzitel (at uz dle litery zakona nebo selskym rozumem).
    Jinak u nas v CR zatim obecne rozum vitezi, lidi nepanikarej kuli kazde hovadine a prijde mi, ze organi/PCR se spise snazej situace uklidovat a nedramatizovat. Si vzpominam na tu zalezitost se zbloudilou 7.62x39 ze strelnice kdesi a zranenej chlap, u cizine by z toho byla afera na prvni stranky a u nas to celkem v klidu nechali vysumet a predpokladam strizlive vyresili.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    Dnes můžeš jít po ulici, mít v ruce šroubovák, nůžky, nebo kladivo. A nebo opasek s nářadím. A nikoho to nevzrušuje. Každý se zároveň naučí nosit nářadí tak, aby neohrozil sebe ani druhé. Jsou země kde se to nesmí a někde tím způsobíš zděšení(vrah se šroubovákem).
    Prostě kolem jezdí auta, lidi nosí nářadí a sportovní náčiní, občas se ozve nějaká rána. A nikdo se neběží schovat do sklepa v očekávání pohromy. Jsou věci které se někomu nelíbí (mě třeba vřískající děti) ale nedělejme z toho kriminální činy(rodič je povinen mít dítě na vodítku, s náhubkem, nesmradlavé a nevřískající :-).
    Prostě ne vždy se nám to líbí, ale patří to k životu. Jak to začneme regulovat, k životu to nebude. Vřískající dítě bude považováno za únos, nebo vraždu (jak to také poznat) a hrnec s knedlíky spadlý na podlaze za bombový útok. Některé země kvůli regulacím považujeme za magory. Nespěchejme do magorova.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ELECTRICKOTA: Potom se nejspíš shodneme. Bagatelizování jsi cítil špatně. Nešlo o srovnávání, ale o možnost vývoje.
    Ono nejde jen o zpřísnění legislativy. I v rozmezí stávající jsou tresty za hození petardy od napomenutí (nevhodné chování) po vězení (rasově a nábožensky motivovaný teroristický čin za účelem vyvolání paniky s důsledkem hromadného úmrtí)
    A když to lid chce a soudci to projde... Trestejme spravedlivě škodlivé činy. A pokud možno každý. Ale trestat jako odstrašující příklad znamená trestat nespravedlivě a je to cesta do pekel.

    Takže stejný trest jako kdokoliv kdo střílí v noci poplašňáky plynovkou je jistě v pořádku. A pokud nebylo zabezpečeno ostré střelivo, když dělali opilí kraviny, tak bych to k tomu přičetl(pak je trest tvrdší).

    Tak jako držitel ZP neznamená vraždící psychopat, nelze vytvářet dojem, že je vševědoucí a bezchybný. Věcně má stejnou zodpovědnost jako držitel ŘP a jiných profesních průkazů(právně je tomu jinak). Nevytvářejme dojem, že kdo není dokonalý nesmí mít ZP(a pokud ho měl, musí být potrestán). Nikdo dokonalý nejsme.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ERGOSUM: Odmítám jakékoliv zpřísnění legislativy, a to asi všichni tady. Jen požaduji aby dostali adekvátní tresty, tak jak je mravokárně přípustné s ohledem na dané předpisy co porušily.
    Dále ale odmítám bagatelizování, které je cítit z toho co jsi napsal prvně...
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    ELECTRICKOTA: OCTOPUSS: Časem vám dojde, že požadovat větší přísnost je stejně špatné, jako to omlouvat. Pokud to bude schvalováno, nebo dokonce požadováno, nebude moci za chvíli držitel ZP (doufám nadsázka) zvýšit hlas, mluvit sprostě, jíst řízek, ... (/doufám nadsázka)
    Představa, že když jsou nejpřísnější tresty, jsou všichni laskaví, moc nefunguje, protože "Mě nechytěj!". Ale pokud bude "za urážku vrchnosti smrt pro celou rodinu" zabít svědka znamená snížení rizika.

    "P.S. Ženská, 1,6 promile v sedm ráno? Sorry jako." To samo o sobě není ani přestupek.
    Jaký trest by měl být za bouchání petard?

    Postavte si otázku. Kdo z těch kdo chtějí zbraň ji bude chtít mít legálně a dodržovat pravidla když.
    a) Bez ZP o zbrani nevědí a tudíž mu ji neseberou.
    b) Bez ZP může dělat cokoliv co běžný občan, i co držitel ZP nemůže.
    c) Bez ZP se nemusí bát jít k doktorovi.
    d) Sousedi mají menší možnost škodit.
    e) ...

    Ano. ZP má i své výhody. Ale čím bude život se ZP těžší, tím víc bude nelegálů.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    Moc nepobírám, že je tu někdo snad ještě částečně obhajuje. Jestli za tohle nedostanou aspoň podmínku, je tu něco hodně špatně.

    P.S. Ženská, 1,6 promile v sedm ráno? Sorry jako.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    ERGOSUM: Od extrému k extrému, prostě a jednoduše porušili zákon 119, spolu s tím i několik paragrafů v trestním zákoníku, takže by měli dostat pořádně výchovně "přes prsty", a ke kvéru se dostat nejdřív za 10let kdy jim hlava vychladne a takový kokotiny je už nikdy nenapadnou. Srovnávat to s boucháním pytlíku.... je blbost.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    SHADDIE: Kokotina to je. Ale neviděl bych to tak jednoznačně. S heslem "Nikoho nerozrušit!" se můžeme dostat do extrému, kdy se za "bouchnutí pytlíku" bude zavírat a když bouchneš dva, lidi se ušlapou(protože to nemůže být nic jiného). Takže přidávat závažíčka na tuhle stranu raději ne.
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    REDSNAKE: Taky mi přijde, že to 9mm luger se v článku vztahuje ke zbrani ale že mohli bouchat slepákama. No, dementi a dobře že je sebrali a že zajistili kvér a doufám, že už ho nedostanou do ruky, kokoti.
    ERGOSUM
    ERGOSUM --- ---
    REDSNAKE: No ještě je možné, že opravdu luger, ale v zásobníku poplašňáky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    OMNISLASH: i kdyby vycucaly, tak uz se to nedozvime
    OMNISLASH
    OMNISLASH --- ---
    REDSNAKE: ja tez neverim tomu, ze by strelbu lugrem brali jen jako vytrznictvi bez ohledu na to, co jim k tomu dotycny parecek rekl. predpokladam ale, ze ten lugr si novinky nevycucaly z prstu (ale ano, treba se dozvime, ze vycucaly)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: aha, oni v článku píšou že lugr, tak jo no..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam