• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    I beg you, Gentlemen, act with Conduct and Discretion. A Pistol is your last Resort.
    The Beggar's Opera, John Gay
    Na homepage jsou odkazy na střelnice.
    rozbalit záhlaví
    COUDAK
    COUDAK --- ---
    SPM: to bych tak chtěl sedět a čekat 10-15 minut v autě případně na ulici než si policajti všechno online/offline ověří...
    NJAL
    NJAL --- ---
    SPM: Ja to prave do penezenky dostanu.... Takze ja jsem vysmatej. :-)
    SPM
    SPM --- ---
    MCD: jo, mně třeba úřad při změně trvalýho bydliště dokázal vystavit 3 techničáky na jedno auto během jedný půl hodiny. Poprvý pani zapomněla techničák vytisknout, takže zalaminovala do tý fólie čistej formulář. Podruhý ho do tý tiskárny zase strčila obráceně, takže ty dopsaný údaje byly mimo kolonky. A potřetí se to teda povedlo :-D Generálně vzato jsou tyhle všechny kartičky stejně pitomosti... policajti dnes stejně všechno ověřují online proti registru, takže smysl dává nějaká ID karta (občanka, etc) a zbytek si policajti umí vykoukat i sami - podle čísla zbraně, RZ auta, atd...

    NJAL: tak mně se to do normální kožený peněženky vejde... ale fakt je, že je celkem naprásklá - když v tomhle formátu tam člověk narve ZP, PZ a techničáky a zelený karty od dvou aut. Na druhou stranu kdyby všechny tyhle karty vydali v kreditkovém formátu, tak si taky nepomůžu, protože ty jsou ještě o kus tlustší, takže bych měl ještě větší problém. Asi bez kapes na tyhle doklady by se ta peněženka dala vyrábět úplně jinak s víc slotama na "kreditky" - ale to zase neřeší to, když se předělá jenom ZP... takže ve výsledku je to asi fakt dost jedno :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NJAL: nosím tohle a vejde se mi tam vše, od zp a pz,pres drobný a papírovou hotovost. a hlavně se z toho nic nevysype https://www.outdoor-a-sport.cz/.../batohy--tasky--ledvinky/penezenky/produkt/boll-mini-wallet---lime
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    SHADDIE: Jedna karta s čipem na všechny "průkazy" by byla samozřejmně nejlepší, ale k tomu máme ještě hodně daleko.
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Tak tak, navic lidi, co platej i hotovosti, ty srajtofle maj vetsi nez moderni kreditova generace :-)
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    Tak ono v ideálním případě by ZP (včetně průkazů zbraní), OP, ŘP, TP aut a kartička pojištěnce mohly bejt všechny v jednom dokladu formátu dnešní občanky. Prostě při registraci čehokoli (auta, zbraně apod) člověk podá ouřadovi občanku, ten ji přiloží na ten magnetickej vercajk, podobnej jako když si člověk nabíjí lítačku, nahraje tam nový údaje a je to v cajku nahraný. Ovšem to by znamenalo digitalizaci všeho, čtečky všude, na střelnicích, u každýho fízla co tě kontroluje a tak vůbec...což má zas svoje nevýhody. Takže ne, vlastně mi dnešní formát ZP nevadí, našel jsem šrajtofli, která to pobere a mám to vyřešený.
    MCFLY
    MCFLY --- ---
    NECROMAN: Proboha jen žádné takto banální důvody k tomu, aby se zas hrabalo do vyhlášky (a něco se k ní nenápadně přidalo když už je to zas v jednání)... Dokud musím kvůli jiným dokladům tohoto formátu ( typicky techničák ) nosit stejně dokladovku k tomu udělanou.. A i kdyby ne..
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Ona ta zalaminovaná kartička má svůj půvab v procesu svého vzniku (maně vzpomínám, jak mi policajt, kterého jsem při zkušební jízdě dost nevyděsil, naklepal na mechanickým psacím stroji řidičák a po zalaminování mi ho ještě teplý s gratulací předal), díky čemuž ti šťastnější z nás získávají zejména průkazy zbraně - taktéž zalaminované kartičky - na počkání. Já k těm šťastnějším nepatřím, spadaje pod Sdružení, ale dovedu si představit, že na průkaz typu občanka bychom čekali dva měsíce všichni.
    SPM
    SPM --- ---
    XLACHTAN: a ten od zbrane ve finale taky...
    XLACHTAN
    XLACHTAN --- ---
    NECROMAN:
    PIVECEK: jop, jak píše Vašek, techničák od auta je stejně velkej, takže np
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NECROMAN: Jak zminuje Baal, uz vidim, jak se k vyhlasce o vzhledu ZP udela nejaky dalsi nenapadny prilepek dle Tondy Blanika :))

    Jinak velikost je samozrejme na hovno, ale dokud je to stejny jako technicak od auta, ktery mam v penezence tri, tak mi to je uz jedno.. Pokud by se zmenila velikost vsech dokladu do kreditkove velikosti, tak budu rad. Ale to je podle me vize 2050, resp. v te dobe ale uz budou kreditky jen virtualni ;D
    BAAL
    BAAL --- ---
    NECROMAN: Imho jediné co by mělo smysl a co by držitelé ZP ocenili, by bylo kdyby do toho zákona pokud možno nikdo nešahal.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Jak jsem psal ráno, docela mě překvapilo, že ZP má formát zalaminované kartičky s nalepenou fotkou, která se nevejde do běžné peněženky.

    Napadlo mě tak, zda by nestálo za to prosadit úpravu Vyhlášky č. 115/2014 Sb., která definuje vzhled ZP, se zachováním platnosti stávajících ZP. Tuto změnu by mělo být možné prosadit v souvislosti se změnami, které i tak přinese Novela evropské směrnice o zbranich, které se tak či onak asi nevyhneme.

    Otázkou je, mělo by to smysl? Ocenili byste ZP ve formátu kreditky, jako je OP nebo ŘP? Byl by o to zájem?
    Mohl bych kontaktovat pražské Piráty, zda by neměli zájem tento bod předat Výboru pro bezpečnost na zapracování. Zatím ale Novela z. o střelných zbraních - EU neprošla ani do prvního čtení, takže je vše celkem otevřené...
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Jistě, ovšem to není vstup účelem "kontroly uchování zbraní".

    Vlastně je docela milé vidět, že - navzdory dnešní přebuzerované době, kdy je na všechno formulář - z citovaného ustanovení vyplývá, že jsem povinen sdělit místo uložení zbraní pouze v případě, že mají být zadrženy.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    MCD: presne tak, stejne jako je lepsi jezdit s autem ktery neni napsany na tebe :D
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Zákon sice stanoví, že místem pobytu se rozumí adresa trvalého pobytu občana České republiky, nestanoví však povinnost přechovávat držené zbraně v místě pobytu :-)
    Navíc, ten vstup do obydlí se (zatím) vztahuje jen na držitele zbraní kategorie A (není navrhován ani u budoucí kategorie A-I)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NECROMAN: ja taky mam trvaly jinde nez guny, proste tenhle problem aby sli spravne si musi vyresit prislusnici
    BAAL
    BAAL --- ---
    ELWERINE:

    Lešek Semelka - Jsi prostě nejlepší
    https://www.youtube.com/watch?v=MzU3QFpLY-I
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ELWERINE: Otázka, jak se v takových případech řeší domovní prohlídka za účelem kontroly uchování zbraní :)
    BAAL
    BAAL --- ---
    ELWERINE: jj samo, prostě pokud proběhne správko o zrušení trvalého pobytu a tím pádem je držitel zařazen do seznamu na ohlasovně.

    Dik
    BAAL
    BAAL --- ---
    btw je z hlediska držení zbraní a ZP jakýkoli problém, když držitel ZP se dostane do situace, že má trvalé bydliště na radnici?

    Rychlým náhledem do zákona:
    (1) Příslušný útvar policie vydá zbrojní průkaz fyzické osobě, která splňuje tyto podmínky:
    a) má místo pobytu na území České republiky,
    b) dosáhla předepsaného věku (§ 19),
    c) je způsobilá k právním úkonům,
    d) je zdravotně způsobilá (§ 20 a 20a),
    e) je odborně způsobilá (§ 21),
    f) je bezúhonná (§ 22) a
    g) je spolehlivá (§ 23).

    By to být problém neměl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam