• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    MCD
    MCD --- ---
    NECROMAN: Tohle skutečně závisí na vkusu, chuti a zamýšleném způsobu užití u každého soudruha, jak popsal BAAL.
    Jestli to chceš aspoň občas nosit, případně si s tím střelit taktickej kurz, tak sportovní speciál typu Shadow je, vzhledem k rozměrům, hmotnosti a absenci blokace a decockeru asi tak vhodnej, jako LaFerrari k rozvozu pizzy v centru města.
    Naproti tomu je striker-fired plasťák kompaktní velikosti, jako třeba P10-C, obecně použitelnější, akorát na závodech se silnou konkurencí ti bude chybět výkon toho Ferrari (ale pokud nejsi super talent od boha, tak tě to ještě nějakou dobu nemusí trápit ;) a při nošení možná bude zbytečně velkej.
    Hledej, zkoušej. Třeba v Beareka u Shaddieho si můžeš vzít do ruky ohromný množství pistolí. U Ondry na Rajský zahradě se pak nechá z docela širokého sortimentu i vystřelit. Já měl leta jasno v tom, že moje první zbraň bude kompaktní SA/DA plasťák, líčil jsem na Sig2022, při zkoušení jsem rychle SA/DA myšlenku opustil a skončil u Walthera PPQ, kterýho teď cpu každýmu, protože je super.
    Dokonce ani zatím nemám tahy koupit si jinou krátkou (Heretik! Ostuda! :D ), čímž poněkud popírám zde zachycenou myšlenku z doby, kdy jsem řešil to, co teď ty: "Ono je vlastně jedno, čím začneš, protože časem si zákonitě koupíš všechny ;-)"
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    LUCKYBSD: Taky sem tam tu čízu zmínil jen kvůli tomu, že je to jediná značka v jeho výběru...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    BAAL: Vždyť ten krásnej sociální statut neumíš ani správně napsat :D

    Podle mě je ok cesta koupit si na krámě olítanou 75 a pak se rozhodovat. Nebo koupit co chce, stejně u toho nezůstane :D
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    BAAL: :D jo ten glock 17 slouzi dobre, tak TSko (ten zakladni model) je nej pomer cena/vykon mezi sportovnimi kvery, kdybych nebyl blbej a nekoupil siga tak mam 2x TS jedno v devitce a druhy v .40SW :D
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    BAAL: a kdyz mam doma troje maskace, tak nejsem slunickovej havlista? fnuk.. :D
    BAAL
    BAAL --- ---
    Možná ještě jinak, k tvoji odpovědi na ID ELECTRICKOTA , když jsem byl já v tvojí situaci, tak jsem se bál koupit zbran na inzerci i přesto , že mi to osazenstvo tohoto klubu doporučovalo.

    Libilo se mi že jisty Slovák dokázal ze země vykopat zbrojovku , tak jsem zbalil naspořené finance a jel si pro novou Grand Power k100, že to byla chyba jsem zjistil poměrně záhy:-)

    Tak jsem ji prodal a koupil starou CZ75 z výprodeje od městáků za asi 5tisíc, jenže jsem zjistil, že je to věc, která se nedá moc customizovat a je to prostě to co to bylo na záčátku stará omlácená cíza, tak ji ted má ID Gobers.

    Pak jsem si koupil Glocka 17, kterého ted má ID LuckyBSD a teprve pak jsem shodou okolnosti získal od ID Launcher CZ 75 Tactical Sport se kterou jsem se našel a máme se rádi.

    Kdybych svému tehdejšímu já mohl poradit, tak bych mu řekl, aby se vysral na pokusy se Slovákama a šel do zbrojovky na hlavák koupit TSko.

    Nicméně je třeba říct, že jsem dnešní oblibenou terminologii "zasranej slušníčkarkej havlista", nemám doma ani jedny maskáče a taktika je mi u zadku. Takže takto rada není univerzální pro každého.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    IAMTHELAW: cestu se starou cizu z bazaru tu zkousel zyan a neprijde mi to jako uplne dobra volba, jako prodas to za stejne ci vic, to jo, ale uz je to za zenitem a TSko, shadow a shadow 2 maj daleko lepsi spouste, ta spoust v SA na starejch cizach je pomalu horsi nez jakejkoliv moderni striker a to ani nezminuju DA. Jako muzes to tunit, ale to tez nedava ekonomickej smysl, protoze az to budes prodavat, tak ti to nikdo neoceni a nezaplati. Long story short Zyan cizu prodal a koupil si komisniho gen3 glocka 17 za fakt dobry prachy
    BAAL
    BAAL --- ---
    NECROMAN:

    1/ Shadow2 je pistole určená a navržená a prodávaná pouze za jedním jediným účelem a to jsou závody IPSC v kategorii Production.

    Má přesnou specifikaci a roky vývoje, aby se přesně vešla do limitů pro tento účel, je to sportovní zbran nevhodná na nošení nejen kvůlki váze, ceně, ale také kvůli absenci blokace.

    Z mého výčtu by splnovala body: 2 a 3

    2/ P-10C je pistole navržená pro ozbrojené složky do tendrů pro městáky a policajty po světě

    Primární je cena, blbuvzdornost v podobě strikeru a velikost v kategorii compact z mého výčtu vhodná k : 2,4
    IAMTHELAW
    IAMTHELAW --- ---
    NECROMAN: zvaž taky možnost, koupit bazarovýho glocka, nebo starou čízu, který prodáš za ty samý prachy cos je koupil a mezi tim si uděláš jasno co potřebuješ.
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    NECROMAN: k rozdílu co píšeš asi tak vše :D Jedna je heavy duty zbran, druhá je sportovní speciál.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    ELECTRICKOTA: no právě, člověk těžko může vědět, co chce, dokud si něco reálně nepořídí.
    BAAL: v čem přesně jsou "úplně jiné"? Krom rozdílu plast/kov a striker/kohout(SA+DA)?
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NECROMAN: jinak urcite lze doporucit navstevu strelnice, kde maj vse z tveho vyberu, pujc si je, osahej a vyzkousej nebo si pockej na nejaky prezentace jak dela beareka ci ruzny vetsi strelnice
    ELECTRICKOTA: maj napr. open carry v kanclu :D proto muzou tahat fullsize :)) to ja si v korporatu muzu nechat zdat
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    NECROMAN: proc ne: rozhodne to neni glock killer a ergonomie je fakt pro masochistu (nesmyslne ostrej checkering) :))) ale to je vec nazoru, pro LAUNCHERA je to nej pistolka na svete zjevne. Ergonomie je resitelna kazdopadne (talon grip), osobne me spis sere pristup lidi na podnikovy prodejne a na servisu CZUB, takze pokud muzu, tak se zbrojovce vyhejbam at jim nemusim pustit ani korunu

    jinak ja po predstaveni hejtoval gen5 glocky, ze nic noveho, ale kdyz sem si oboji vyzkousel, tak preferuju gen5 glocky. Pokud budes uvazovat o p10-c nebo glocku tak zauvazuj nad verzi carry optics s platformou na kolimator, je s tim docela sranda
    ELECTRICKOTA
    ELECTRICKOTA --- ---
    BAAL: nejhorší je, že na spousty těchto otázek bude umět fundovaně odpovědět až po tom co bude nějakou dobu něco tahat u sebe i na střelnici. Někde se začít musí, tak bych šel cestou něčeho co ti sedne do pracky, příjemně se ti s tím střílí, a pokud chceš nosit tak to dáš aspon pod bundu aspoň - stejně na EDC potřebuješ na to dělanou pistoli(i když fullsize jde taky nosit, ty lidi ale uplne nechápu jak to dělaj :D )
    BAAL
    BAAL --- ---
    NECROMAN: Sice se opakuji, ale je vhodné se zamyslet co s tou zbraní chceš dělat.

    1/ Je to něco co plánuješ ted nebo v budoucnu nosit denně pro osobní ochranu? Pak je třeba se zamyslet zda je to zbran vhodná k takovému účelu, to znamená pokud nejseš váán dresscodem v práci aby se ti vešla za pásek atd.

    2/ Je to něco co chceš občas vzít na střelnici a jinak to mít doma?

    3/ Je to něco s čím chceš výhledově či ted jezdit na závody?

    4/ Seš tacticool fanoušek behání v maskáčích, chodit na taktické kurzy a být operator v avgánistanu like?


    P-10C a Shadow jsou úplně jiné zbraně pro úplně jiný účel.
    ZEPHEER
    ZEPHEER --- ---
    Počkat si na akci na okolních střelnicích typu: Vyber si svou ČZ...
    Otestuj co ti sedí do ruky, a teprve potom zvažuj koupi.
    Jinak bude hnít v trezoru a jsou to vyhozené prachy.
    Navíc zrovna Shadow 2 a P10C jsou určeny pro zcela jiné účely.
    CHINCHILA
    CHINCHILA --- ---
    NECROMAN: imo osahat si vsechny dostupne podobne modely a vystrelit si z nich .. me vadi trochu velikost, spoust a grip, ale prijemna pri strelbe .. nicmene porad mi treba glock sedi vic .. proto je lepsi si zbrane osahat a vystrelit z nich nez jen papirove shrnout ze je to good
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Dotaz, s výběrem první zbraně aktuálně konverguji k CZ P-10 C. Důvody:
    - nová stojí ~15k, což není tolik. Asi nemá smysl hned kupovat Shadow 2 za 30k, když ještě člověk ani neví, co od toho čekat.
    - je to česká značka, a tak servis, náhradní díly a doplňky by neměl být problém sehnat, než u nějaké exotiky.
    - dobré recenze, leckde i ve stylu "Glock killer", handgun roku 2017 v magazínu Guns&Ammo
    - dle hodnocení přesná na střelnici i vhodná velikost na nošení
    - striker fired, zde to je asi osobní preference

    Nějaké důvody, proč nebrat?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    reznik ma mit dpms oracle za 16,5
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    IAMTHELAW: kdyžtak ještě kámoš prodává (ID ASACRA)

    CZ 85 | BAZAR Hunting-shop
    http://bazar.hunting-shop.cz/inzerat/308354-cz-85/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam