• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    mám na ar15 tuto úsťovku - https://www.brownells.cz/...RECISION-ARMAMENT-22-Kalibr-223-224-Stainless-Steel-875-1-2-28-100013093 - a zjistil jsem ,že při střelbě na stavu je to velké peklo, protože ta tlaková vlna mi jde přímo do obličeje. Na druhou stranu ve volném prostoru je super.
    Je nějaký způsob nebo zařízení, které by se nějak našroubovalo na tu úsťovku a eliminovalo tak tok spalin mě do obličeje i za cenu snížení kompenzace? S tím, že beze změny nástřelu bych to chtěl odšroubovat např pro IPSC na volném prostoru a tím zvýšit efekt kompenzátoru zase na původní hladinu?
    MUADDIB
    MUADDIB --- ---
    KENJIRO: a nosič?
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    GEKONZPRAHY: No tak to uz bych resil, zkus jiny naboje, jestli to bude delat se vsema, tak je to na reklamaci. Kazdopadne nespolehliva puska v trezoru nema co delat:)
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    PIVECEK: Čoveče, to je zajímavý, protože to dělá oboje :D
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    GEKONZPRAHY: A stava se to pri strelbe, ze to nevyhodi nabojnici a zasekne se v komore? Nebo to jen po strelbe jde blbe vybit, resp. vyndat naboj z komory? Druhej pripad je relativne bezny pokud strilis .223 z 5,56x45 flinty. Zkus jeste jine naboje, abys izoloval problem a mel jistotu, ze to je tim.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SHADDIE: Vůbec nic, právě...
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    GEKONZPRAHY: to mě překvapuje. je v komoře viditelné poškození? ten můj má určitě přes 800 a beze změn.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SHADDIE: Cca 800
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    GEKONZPRAHY: jo tak to jo :-) mmchd, po kolika ranách se ti to s tou komorou začalo dít? mám norka taky,tak mě to zajímá. mě to zatím žere cokoliv jakkoli a bez potíží, mám ho z druhý ruky a nechal jsem ho v původním stavu.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SHADDIE: Jo, to je komora, souvislost neni, jen chci upgrade kuli spolehlivosti ;)
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    dělal jsem si inventuru ar15 zásobníků a zjistil jsem, že některé jsem měl nabité starými SB 223rem (prodávané po 140) a že jsou viditelně tmavší jak nové (prodávané po 100 v sexy krabičkách). Má to nějaký vliv na něco? Nezměnilyx se ty náboje nějak?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    GEKONZPRAHY: to je zajímavá závada, ale nechápu tu souvislost s těsnícími kroužky a se závorníkem, není to spíš komorou?
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    SHADDIE: Hilzny se přifukujou a nechce se jim ven, kolem krčku je jasně vidět zvrásnění. Zatim pomáhá včely vymáchat v oleji, ale tenhle přístup mě teda moc nebaví... abych jen kuli tomuhle kupoval Barnauly se mi moc nechce
    NJAL
    NJAL --- ---
    SHADDIE: Za 10 let eurosmernice oznaci za hlavni casti zbrane i kloboucky od zapalek. :-/
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    KENJIRO: co ještě se má změnit ohledně hlavních částí zbraní? a od kdy?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    GEKONZPRAHY: jak volně vlajou? točí se okolo závorníku nebo se posouvaj dopředu dozadu? jinak pokud vím, tak dosud byl jako hlavní část zbraně brán závěr nebo nosič závorníku, ne samotný závorník či závora.
    KENJIRO
    KENJIRO --- ---
    VOMAJDA: teď se klidně hádejte, ale podle nové legislativy už to hlavní část bude. Ale zpětně dooznačovat se to nemá, až u nově vyrobených kusů.
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    GEKONZPRAHY: Pred par lety jsem po nem chtel tusim tu predni cast se zamkem nebo cely BCG a neslo to. Uz nevim proc, ze zacatku se mi to trochu sypalo (zlomene zapalniky, dva vystrely - spoust) a jeste neco. Vim ze jsem chtel neco nahradniho a rekl, ze to nejde z duvodu legislativy.
    Kazdopadne nevim o tom, ze na BCG by u VAR bylo cislo.
    GEKONZPRAHY
    GEKONZPRAHY --- ---
    No já právě Norinco mám :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    XLACHTAN: Pocitam, ze to budou muset nejak hodit na znacky, ale BVS jeste ty konverze nedovezl. Sam jsem na to zvedavej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam