• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KASUMIPALNÉ ZBRANĚ a život s nimi. Sport, sebeobrana, svobodná nátura? Gentlemans' club
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    NECROMAN: pokud by to fungovalo jako litacka tak jsme porad dost v prdeli,ne? nebo uz jsou pryc ty doby kdy se muselo pres internet zakoupeny rocni kupon chodit validovat do validatoru v metrech?
    SHADDIE
    SHADDIE --- ---
    NECROMAN: registrace zbraně je evidována v centrálním registru zbraní, stejně auta v evidenci vozidel, průkaz zbraně je stejně jako techničák auta, jen papírové potvrzení téhož. jo jento oldschool a formát je debilní.
    NECROMAN
    NECROMAN --- ---
    Po třech týdnech mám konečeně první průkaz zbraně a musím se tak trochu smá, je rok 2018 a registrace zbraně se prokazuje pomocí zalaminované papírové kartičky s razítkem :)
    Už aby fungovaly ZP velikosti kreditky s čipem, něco ve stylu Lítačky, kde bude nahrané veškeré info o historii zbrojáku, zbraních, a bude fungovat registrace/převod zbraně na počkání na kterémkoliv útvaru policie.
    XMEDA
    XMEDA --- ---
    GPMG Firing Comparison: PKM vs UK vz.59
    https://www.youtube.com/watch?v=7GZxST46-Io
    NJAL
    NJAL --- ---
    Pokud se nekomu tim chce prokousavat, tady je poctenicko o tom, proc v pripade strelce z Parklandske skoly policie zrovna moc nekonala....

    Parkland shooter Nikolas Cruz was referred to PROMISE program | Miami Herald
    http://www.miamiherald.com/latest-news/article210611869.html
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    Na svazarmácké průkazce roční lepítka máme, tak mi u průkazu rovnou přebytečné kolky vraceli; stačilo že tam byl i sport
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    PIVECEK: ano je to na libovuli, ja daval onehda prednasku panu policajtovi, ze co je a neni v zakone a pouzil pravo veta (tj. zminil, ze v zakone je hlavne ze muze a neni to narokove a ze mi to neuznava a mam smulu)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    NINE_OF_NINE: Na Praze 2 jsem prihlasoval nedavno pistoli a stejne jako drive s IPSC prukazkou problem nemeli. Zapsane jsem tam mel jak ochranu, tak sport. Takze spis bych rekl, ze to je na libovuli daneho odboru.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    MCD: Jn, ja se s nim moc nehadal, protoze toho "muze" sem si byl vedom. Nachystane jsem mel mel v kolkach obe varianty. Prislusnik se loucil se slovy ze priste pokud bude nakupko jen na sport to pude :)).
    MCD
    MCD --- ---
    NINE_OF_NINE: To teda odůvodnil pěkně blbě :-)

    Příslušné ustanovení zákona o správních poplatcích zní:
    "Správní úřad může snížit poplatek podle písmene c) této položky na 100 Kč, jde-li o zbraně sportovních střelců, členů sportovních klubů a o zbraně myslivců, členů mysliveckých spolků."

    K čemu zbraň je nebo není registrována nemění nic na tom, jestli patří členu sportovního klubu nebo mysliveckého spolku. Nicméně s lexenkou bych tě vyhodil taky - není to ani sportovní klub, ani myslivecký spolek.

    16.4. jsem na Sdružení registroval za stovku dlouhou na sport && ochranu zžm po prokázání členství ve sportovním klubu - což teda nevylučuje, že ta svině Schillerová skutečně dala befel až koncem dubna, ale spíš bych tipoval, že příslušník si zapamatoval "na LEX ne", ale už si nepamatoval proč ;-)

    Každopádně, takhle to, milé děti, vypadá, kdykoliv ustanovení zní "správní úřad může", protože když může, nemusí. Takže díky LEXu za to, že se stále snaží prosazovat, aby na kritických místech předpisů tohle zrádné slovo nebylo.
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Cersta zkusenost z Pardubic. Pri registraci zbrane jsem zkusil uplatnit slevu na prukazku Lexu. Po kratke diskuzi ze nevi jak by overili jestli mam za letos zaplaceno (na policii nemaji internet na online overeni), si prohledl nakupko a rekl ze pokud je tam "Ochrana života, zdraví nebo majetku" tak to nejde. Leda pokud by tam byl jen sport.
    Pry na to meli pred par dny nejakou schuzku a mel by uz byt jednotny postup a je to na zaklade pozadavku od ministerstva financi.....
    JOINTER
    JOINTER --- ---
    LUCKYBSD: Mam Noveske prase, da se diky tomu strilet i v mistech jako je standartni stav s prepazkama, jen mi prijde, ze to vic kope, ale standartni VAR kompenzator jsem tam mel uz davno abych to srovnal. A jeden minus jsem nasel - v pripade vnitrni strelnice to neni moc prijemny pokud strilis pod 10 metru od steny s lapacema - jak to fouka dopredu, tak to je situace kdy se to "vraci zpatky". Alespon takovej jsem mel pocit. Kazdopadne brzda co jsem jednou zazil na PAR foukala snad 2-3m do boku, to se neda.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Pokud chces ten kombo kompik, tak si vahove nepomuzes, ten surefire treba vazi jeste o par gramu vic. Pokud chces neco lehciho, koukni treba ha hybridni kompiky/flash hidery treba od BCM.
    CERMI_FOX
    CERMI_FOX --- ---
    LUCKYBSD:
    PIVECEK: jako funkčně to vypadá dobře, nicméně čtvrt kila je fakt hodně. Musím si to promyslet, nekupoval jsem si drahý superlight DD, abych na něj věšel tohle. Leda sundat optiku a dát tam nějaký lightweight reddot.
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    Ale zase to dela za lidovou cenu 1030,- komp + kryt vc. postovneho, takze stiznosti nemam :)
    PIVECEK
    PIVECEK --- ---
    CERMI_FOX: Vzhledem k tomu, ze ma to prase (kryt co se sroubuje na ustovku) dost velky, tak ani netrpi kompenzacni ucinek, jen to trpi esteticky trochu oproti treba prasatku od noveske neho warcompu od surefire.
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    LUCKYBSD: zdvych od slova zdvychat :D

    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    KOUTLOSH: nejsem ted doma, ale je to normalne 3 portovej kompik s dirama i na vrchu na zdvych a pres to je krytka stroubovatelna na vnejsi zavit. Na varku ktera ma zavit 14x1mm sem v obi sehnal 14mm lisovatelnou podlozku, takze to sedi luxusne, ten od standardni od vosatky se mi neustale vysroubovaval. Nekde mozna v mobilu najdu foto po nasazeni.
    BAAL
    BAAL --- ---
    CERMI_FOX: v sobotu byl na závodech a testoval tam kompík na pistoli, tak ses s ním mohl dohodnout, kdybys neflákal docházku na závody;-)
    LUCKYBSD
    LUCKYBSD --- ---
    CERMI_FOX: ja ti to u nej objednam klidne. Mam na nej i telefon. Privezl mi to do prahy kdyz mel cestu kolem
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam